Search found 474 matches

by דובון
23:23 ,20 December 2010, Mon
Forum: פורום היוצרים
Topic: נושא שאלות תשובות - כל השאלות כאן
Replies: 3
Views: 1961

Re: נושא שאלות תשובות - כל השאלות כאן

מודה-קראתי כמה פעמים ולא הבנתי!אתה לא רוצה שיישאלו בכלל שאלות באתר, או רק בפורום היוצרים?!זה הרי אתר להחלפת דעות ,יידע ומחשבות-לא אלבום תמונות.חוץ מזה מגוון השאלות הוא (או לפחות היה לפני שהאתר קיבל רקע שחור..)עצום ורב.אתה רוצה להכניס את כולם לאותו שק?!
אנא הסבר מה גרם לך לפתוח את השרשור.ואם קשיי ההבנה הם שלי-מתנצל מראש
by דובון
10:59 ,28 November 2010, Sun
Forum: קנייה ומכירה
Topic: מה דין הקפצת הודעות?
Replies: 1
Views: 1091

מה דין הקפצת הודעות?

די "מת" כאן בפורום הקניה והמכירה מאז שינוי הכללים.אני מרשה לעצמי לשאול שאלה טכנית ביחס להקפצת הודעות מכירה ישנות.האמת שאין לי ציפיות מוגזמות-החודשים האחרונים שבהם פרסמתי מודעות כאלה (לפני שנה וחצי)היו חוויה סופר מתסכלת.מי שיש לו אוסף שנבנה סביב שנת 2000 ,בדולר של 4.5 ש"ח בממוצע,וששילם דמי דואר ומכס כחוק,אנוס למכור בהפסד.השאלה אם זה הפסד "רגיל" של 30 אחוז או הפסד פנומנלי של 50 אחוז מהמחיר השקלי ששולם לפני שנים רבות.הייתי כאן וגם כאן,הרווח העיקרי היה בפגישות עם אנשים מעניינים שהכרתי בדרך זו,ובמציאת מקור מימון לפרוייקט מצווה קטן שהרמתי אז.אם תרצו-זה היה גם תרגיל רוחני-בודהיסטי של השתחררות מאחיזה בחפצים.כבר מזמן רציתי להעביר לכם תחושותיי ביחס לסיפורי האיימים שרצו כאן בדבר "הסוחרים" שמנצלים את הפלטפורמה כדי להפיק רווחים ולהתפרנס ע"ח הבעלים.מי שמכיר אותי קצת (והיו כאן פעם לא מעט כאלה) יבין שאם אליי כיוונו-זה היה הפספוס של העשור!
ולעניינו-נשארו כמה פריטים, שבהסתברות גבוהה לא יימכרו, נוכח המחירים שאחינו בני ישראל מוכנים לשלם לעת הזאת.האם כדי להקפיצם צריך לקנות מן האתר"חבילת פרסום"?הרושם שגם הקונים הפוטנציאליים, הלא רבים, מצאו להם מגרש משחקים אחר!
by דובון
23:07 ,18 November 2010, Thu
Forum: פורום המומחים
Topic: דמסקוס יורד בליטוש עדין-הכיצד?!
Replies: 19
Views: 4011

Re: דמסקוס יורד בליטוש עדין-הכיצד?!

TC-אמרתי "קלקל"-במרכאות-ומייד הוספתי שהדבר היה בהסכמתי המלאה-גם משום שאני לא כ"כ" טהרן" בענייני אסתטיקה (ברוח החתימה שלך:"פאר מיר ביס טו שיין") וגם כי הייתי סקרן לדעת אם דוגמת הגלים אכן תרד בליטוש.הפס החלק והבוהק בתחתית הסכין מוסיף לו אופי כמו הרטיה המפורסמת על העיין של משה דיין.גם אני שאלתי עצמי אם השריית הסכין עכשו בחומצה או בסיס חזק לא יימחקו את הלוגו והכיתוב היפני,ואם כך ייקרה-גם זה לא יוסיף יופי.
ועדיין בעינה השאלה-למה בעצם מייצרים פלדת שכבות,והאם הערך המוסף היחיד הוא אסתטי?
ולגבי ביקור אצל פסל-זה" בקנה" מאז שהעברתי לבעלותו SC MILITARY נדיר שהיה ברשותי,ושהיינו פרטנרים לכמה מהשרשורים הלוהטים כאן ,בימים שהפורום היה הרבה יותר שוקק חיים ותוסס (לפני הרקע השחור).תמיד ידעתי שהוא בחור רציני ומרתק,ובאביב הקרוב אצטייד בשישיית אורקל פילזנר קרה כקרח, ואסע אליו לחיפה.אני משוכנע שהחוויה תצדיק את השקעת הזמן,הבירה והבנזין היקר
by דובון
23:40 ,17 November 2010, Wed
Topic: קטאנה
Replies: 14
Views: 2649

Re: קטאנה

מרהיב עיין!
כמה זמן עובדים על יצירה כזו?-מן השלב שהסקיצות מוכנות, וכל חומרי הגלם על המדף, ועד המסירה למזמין
by דובון
22:29 ,17 November 2010, Wed

Re: דמסקוס יורד בליטוש עדין-הכיצד?!

קודם כל-תודה לכולם. ועתה כמה תגובות/שאלות המשך:
ראשית-זה אכן הסכין המופיע בצילום הראשון של TC, אם כי הצילום לא עושה לו חסד. במקור הוא יותר יפה.

רעי/פסל-האם אפשר לאכל/להחזיר את הדוגמה באמצעים ביתיים זמינים ובטוחים? אין לי גישה לכימיקלים חריפים, וגם לא מיומנות בשימוש בהם בלי לייצר סיכון לעצמי ולסביבה.

TC-אתה מדבר על "שיקום" ואני מתלבט בבחירת המילים. מצד אחד הברנש טיפל לי בקורוזיה. מצד שני הוא "קלקל " לי את הסכין (בהסכמתי המלאה) כשיצר פס חלק ומבריק במקום שקודם היה דגם יפה לעיין. האם שיקום הוא לא להחזיר סכין לקדמותו בלי לייצר נזק אסתטי מסוג אחר?
ודבר נוסף-איך הוא ידע מראש לדעתכם שמראה העץ יימחק בעקבות הליטוש (אם לא היה לו נסיון קודם)? איך יודעים שזה דמסקוס שטחי ונמחק? (מה שהוא קרא "מודפס")

אל מאר היא חברה בעלת מוניטין. זה לא איזה "אל-צ'יפו" ממזרח סין. אני מניח שהם פועלים בסטנדרט מקובל אצל חברות מובילות. האם יש איזו משמעות פונקציונאלית או תרבותית למבנה ה-"סנדביץ'" הזה או שזה רק ל-יופי?
VG-10 היא פלדה שאני מכיר ואוהב. יש לי פאלקניוון F1 וגם ספיידרקו מאותה פלדה, ושניהם עבדו קשה והושחזו הרבה. יש סכיני שף העשויים מפלדה זו: לפאלקניוון (נמכר פה בחנות) לקאי-שון ואולי גם לאחרים-לא הכל אני מכיר. האם סכין כזה-פונקציונאלית נטו-טוב פחות מה-אלמאר שלי-במנותק מהאקזוטיות והיופי?
by דובון
14:39 ,17 November 2010, Wed

דמסקוס יורד בליטוש עדין-הכיצד?!

שאלה למתמצאים בתהליך הייצור של פלדה דמסקאית
לפני כמה שנים הוצג ליין של סכיני מטבח (שיוצרו ביפן) של חברת AL MAR המפורסמת בסכיניה הטקטיים בראש ראשונה.
רכשתי לי סנטוקו "דמסקוס"שלפי הנטען יש בו ליבה עתירת פחמן ו-32 שכבות של פלדת אלחלד היוצרות את דגם הגלים.הסכין קל,חד ונוח -וגם לא זול-ושירת אותי תקופה מסויימת באמונה.בשנה האחרונה היה בקופסה במגירה (המקום בבלוק הסכינים שלי מוגבל לשני סכיני שף) ובזמן הזה פיתח סימני חלודה וקורוזיה באיזור הקרוב לחורפה.הראיתי אותו ליבואן של אחת מפירמות הסכינים הגרמניות הידועות,וביקשתי עזרה.הוא הביט בו וטען שזה לא דמסקוס "אמיתי" אלא "מודפס" (או משהו דומה לכך)ולכן ייפגם בליטוש.כשחזרתי אליו היום כדי לקבל את הסכין, הסתבר שליטש באמצעות משחת ליטוש (וורודה נדמה לי) רצועה ברוחב 0.75 ס"מ מן הלהב כלפי מעלה,ובאיזור זה הפלדה בוהקת-אך ללא שום סימן של תבנית הגלים.ככל שאני יודע המשחה מסירה מיקרונים של פלדה.לבטח לא 16 שכבות של פלדה!
בואו תשכילו אותי מה קרה כאן?אין לי טענה שרימו אותי,אבל האם יש כמה דרגות של דמסקוס-אמיתי ודקורטיבי?מה ההבדל בתכונות?תודה מראש למשיבים.
by דובון
2:01 ,13 November 2010, Sat
Forum: ביקורות,מבחנים והמלצות לסכינים
Topic: עזרה| בחירת סכין לצבא
Replies: 20
Views: 7485

Re: עזרה| בחירת סכין לצבא

Buck folding hunter
בנרתיק על החגורה.אייקון אמריקאי וותיק שנותר תקף גם היום.חזק ועמיד-בגבולות מה שראוי לעשות עם סכין מתקפל.המקורי, חדש מהקופסה, כנראה לא בתקציבך.חפש משומש או חיקוי איכותי מבית טוב.אם בכל זאת איביי בא בחשבון זה יקל האיתור
by דובון
13:46 ,12 November 2010, Fri
Forum: שאלות ביחס למכס והתנהלות למול מוסדות המדינה
Topic: בקרוב: נשלם הרבה יותר על חבילות מחו"ל
Replies: 38
Views: 5006

Re: בקרוב: נשלם הרבה יותר על חבילות מחו"ל

שוב אנחנו מגלים שהפרטות לא תמיד עושות לנו טוב!כמו בתאגידי המים ועוד כמה שירותים שבעבר סיפקה המדינה.האשליה שגוף פרטי יעיל יותר, ולכן טוב יותר, מתנגשת עם העובדה שמטרת התאגיד קודם כל להשיא רווח לבעלי המניות,ושביעות הרצון של הלקוחות חשובה בעיקר אם היא תורמת ל"שורה התחתונה" .אוי לה למדינה שמתפרקת מחובותיה כלפי אזרחיה ומנסה לשחק במגרש המסחרי.

וטוטיס-הצטערתי מאד לשמוע.מתי אתה עוזב אותנו ולאן?
by דובון
21:27 ,17 January 2010, Sun
Forum: פורום כניסה
Topic: אפתח בסליחה
Replies: 7
Views: 2324

אלירן
מתנצל שלא הגבתי קודם אבל לצערי היו סיבות טובות לדבר.אני מבקש להשתתף בצערך.אתה צעיר,בריא ומוכשר,אך במצב הדברים כפי שהוא מוכר לי כדאי לרכז מאמצים ברכישת יכולות לטווח הארוך.בהחלט אפשר "לתבל" בסכינים אך הם לא העיקר-גם אצל הנלהבים שבנו!
מעבר לכך-מוטב שנמשיך בפרטי-כך נראה לי.
by דובון
22:44 ,24 December 2009, Thu
Topic: סקר/שאלה
Replies: 10
Views: 2836

במשך 10 שנים או יותר הסתובבתי עם ננעלים בכיסיי:בנצ'מייד,ספידרקו,באק,מיקרוטק,סוג,כריס ריב ועוד רבים-לדעתי לפחות 20 סכינים שונים היו בסבב!
אף שאני מעדיף אותם ללא היסוס הרי היום-בסביבה עירונית -בד"כ אין סכין ננעל בכיסי (יש במכונית או בתיק).בחיק הטבע או במילואים אפשר להשתחרר קצת יותר.
ולשאלת סקטור-המיקרוטק של דרור הוא סוקום עלית מהשנים הגדולות של החברה!
קשה להצדיק להב מתקבע חצי משונן באורך 10.5 ס"מ בצפון ת"א!
by דובון
23:27 ,12 December 2009, Sat
Topic: המכירה בחברת ר.ד.ע תמרי ביום שישי האחרון.
Replies: 5
Views: 2021

תומר
יש לך אולי רשימה של מה שנותר ממכירת החיסול?(לקנות במחירים המופקעים הנוהגים ב-"ריקושט","ג'נטלמן" ודומיהם לא בדיוק מפתה...)
התייעצתי עם ה-ג'י.פי.אס שלי ונסיעה למושב עשרת תעלה כ-90 ש"ח-אם לא למעלה מכך- במונחי דלק בלבד.צריך להשתכנע שיש הצדקה לכך לבד מהחוויה והמפגש החברתי (שממילא יהיה מוגבל אם רק אתה ואני ניטול בו חלק).מה סדרי הגודל של ההנחות?!
by דובון
11:09 ,30 November 2009, Mon
Topic: Fishman Knives Show 2009
Views: 6779

תוכלו בטובכם(מי שיודע)לספר לנו את מי רואים בתמונות?!אני מבין שרודי הוא בתמונה הראשונה,אבל מי עוד מהפעילים כאן מסתתר בתצלומים?
by דובון
18:57 ,29 November 2009, Sun
Topic: סכין
Replies: 17
Views: 4327

אגב-פתאום זה הבזיק לי-אתה עמוס גורן שהיה פעם ביחידה לאבטחת אישים?(גבוה ומשופם למיטב זכרוני)
by דובון
9:52 ,29 November 2009, Sun
Topic: סכין
Replies: 17
Views: 4327

כבוד בהחלט מגיע אבל למה לקרוא לזה "דאגר" ולא פשוט-בשפתנו העתיקה-"פגיון"?!
by דובון
1:51 ,28 November 2009, Sat
Topic: סכינים להחלפה/מכירה+תמונות
Views: 7860

אנא פתח שרשור חדש ומפורט-מוטב עם תצלומים.זה לא לפי כללי הפורום "לתפוס טרמפ "על הודעה של מישהו אחר(גם בהתעלם מכך שהוא בעל הבית...!)
by דובון
23:20 ,25 November 2009, Wed
Topic: מספר שאלות לי
Replies: 15
Views: 5529

נדמה לי שהשאלה היתה "מתריסה",בבחינת:אוי...אוי... איך לא נותנים לי להסתובב בכל מקום עם סכין לפי טעמי!איך מפרים ברגל גסה את חרויות הפרט שלי!
ובכן-התשובה המלאה היא:כל מה שציין ניק וכן גם כל סכין אחר שיש בידך להוכיח שאתה נושא למטרה כשרה:שף בדרך לתצוגת בישול,מוהל במהלך יום עבודתו,מטייל בחיק הטבע,דייג בחוף הים וכיו"ב.
וחוץ מזה בבית מותר לך להחזיק הכל פחות או יותר.הבעיה עם סכין אוטומטי ,או פריטים ספורים אחרים ,שיש מגבלה על היבוא שלהם, אבל עצם החזקתם בביתך אינה טעונה רשיון-בשונה נניח מאקדח.
by דובון
11:44 ,23 November 2009, Mon
Topic: רכישות מחו"ל
Replies: 47
Views: 23517

יש כאן כמובן מרכיב של מזל-לפעמים זה עובר-אבל ספק אם כדאי להתגרות בגורל ולהזמין דווקא פריטים עם אוריינטציה לחימתית מובהקת.
אני מנחש שאתה איש צעיר,אולי אפילו מאד צעיר,וככזה חשוד בעיני אנשי הממסד שאתה יותר נוטה להיות חמום מוח,וגם זה מטה את ההסתברויות לרעתך.אולי תסתייע בקרוב משפחה כסוף שיער?!
by דובון
11:35 ,23 November 2009, Mon
Topic: החרימו לי את הקוקרי והספיידרקו :(
Replies: 26
Views: 7764

דרנגו
יעצנו לך כמיטב יכולתנו ואנו מקווים שתקבל חזרה את יקיריך.אולי כדאי גם שתרשם כחבר בעמותה כדי להוכיח את נטיית האספנות שלך.אילו הייתי תובע משטרתי (ואני לא...) שמבין בסכינים ומכיר את הרקע של לוחמי הגורקה וסכיניהם,אני מניח שהייתי שואל למה לכל הרוחות אתה צריך קוקרי בצ'ימידאן.אז כדאי שתנסח מראש את תשובתך.
עדיין אני סקרן לדעת-אם יש לך איזה ניחוש-למה המשטרה נטפלה אליך?!
טוטיס
להסרת ספק-לא התכוונתי להטיל בך ספק ולצייר אותך כאופנוען מצולק או כבעל חזות ערסית.ברור לי שאתה לא,וכל שהתכוונתי להגיד שביום נאחס אתה עלול להתקל במשאית הלא נכונה,בפסיכופאט הלא נכון או בשטפון הראשון מזה דור-וכמובן יכול לפגוש בשוטרים חשדניים וקטנוניים מעל הממוצע.זה לא מלמד על הכלל.
ודרך אגב-אחרי שהחלפנו דעות כל כך הרבה פעמים בכל כך הרבה נושאים-מן הראוי שניפגש גם בהזדמנות!
by דובון
0:19 ,23 November 2009, Mon
Topic: רכישות מחו"ל
Replies: 47
Views: 23517

כשאתה אומר "סטילטו"-אתה מתכוון לסכין קפיצי הנפתח לחזית?!
by דובון
0:15 ,23 November 2009, Mon

על אף מה שקרה לסול (המכונה טוטיס) אל תמהר להבהל ולהרים ידיים.מסתובבים כאן מאות אנשים הגונים ושומרי חוק ,שלא יוצאים מהבית בלי סכין כזה או אחר ,ולא נקלעו עד היום לאי נעימות קיצונית.באופן כללי מי שיש לו חזות מסודרת, נקיה ומכובדת בד"כ לא מושך תשומת לב מיותרת של המשטרה אם אינו מתאמץ לבלוט.
אם אתה חסר בית לבוש סחבות ונודף ריח רע,אופנוען מקועקע ומצולק או צעיר עם לוק ערסי מוקצן-מוטב שתשאיר את הסכין מאחור.אחרת-שמירה על פרופיל נמוך,טאקט וסכין סולידי הם בד"כ נוסחה מנצחת.
by דובון
22:25 ,22 November 2009, Sun

אתה רוצה את התשובה הפורמלית או הפרקטית?!
פורמלית כל סכין ננעל או אוטומטי או שאורך להבו מעל 10 ס"מ מחייב שתוכיח כי אתה נושא אותו למטרה כשרה-כלומר אתה בסיכון כלשהו של אי נעימות עם השלטונות.

בפועל-סכינים קטנים וחמודים שנראים כמו צעצוע לא צפויים להטריד את השוטר הסביר.לא תוכל להכנס איתם לבתי משפט וכדומה,אבל הסיכון המעשי כמעט זניח.

ומי שרוצה להיות לגמרי לגמרי בטוח מצטייד באולר קטן ולא ננעל כמו דגמי הצבא השוויצרי או אולרים מסורתיים לא ננעלים.היה על כך שרשור לפני כמה חדשים שפתחתי בנסיון די כושל לעורר דיון מתמשך בנושא.בכל מקרה כאלה יש סדרתיים שהם די זולים (פחות מ-100 דולר לאולר מבית טוב אמריקאי או אירופי) והמהדרים יירכשו אולר בעבודת יד.
by דובון
22:54 ,21 November 2009, Sat

האם זה רק מדגם מקרי או שהשוטרים המחוז הצפון יותר קפדניים בנושא?!
הסיפור של טוטיס,המקרה הנוכחי,הצעירה שהחרימו לה בכנרת את המאשטה של אביה...כל סיפורי ההחרמות וההתקלויות עם המשטרה שאני מצליח להזכר בהם קרו בצפון.

יש כאן איזו שיטתיות? :?
by דובון
22:49 ,21 November 2009, Sat
Topic: סדנת ההשחזה
Views: 1996

מה בנוגע ל"חרשי הברזל"-הנפחים?יש לפחות 4 שמות שעולים כאן מזמן לזמן,ואני מניח שמי שיודע לבנות סכינים מתמצא גם בהשחזה.אולי מי מהם ירים את הכפפה?

ומה בנוגע ללובלינסקי?זה נכון שהוא גם יבואן של ציוד השחזה,אבל אני לא רואה פה בעיה גדולה-חברי האתר לא מחוייבים לערוך מכרזים,ואם לובלינסקי ידריך בחינם או בעלות סמלית ,ואח"כ יימכור אבנים וערכות השחזה,יוכלו כולם לצאת נשכרים.
by דובון
16:05 ,21 November 2009, Sat
Forum: מטבח ובישול - סכינים אביזרים מתכונים ומה שביניהם
Topic: סכין מטבח קרמית
Replies: 11
Views: 7363

חיכיתי להתייחסות של רעי ,שיישפוך אור על ההיבט של הנדסת החומרים,שעליו אני לא מסוגל להגיד שום דבר אינטיליגנטי.מה שנותר זה רק להתחלק בחוויות שלי עם מספר סכיני קיוסרה שגיליתי אותם די מזמן (בתחילת האלף) ושניים מהם קניתי גם לטבחים מקצועיים שרצו להתנסות בהם.
אז זה ככה:מצד אחד לחתוך בהם כל עוד הם חדים זה חלום!-בערך כמו לחתןך עם קרן לייזר (אני מדבר בעיקר על ירקות ופירות).כמו להיות יהודי-זו חוויה שכל אחד צריך להתנסות בה פעם בחיים!

כל השאר הם חסרונות:באותם ימים הם היו מאד יקרים,השפיץ נשבר בקלות,כשנפל משהו על הלהב-הוא פשוט נשבר לאורך,צריך היה לשלוח לחו"ל להשחזה וזה יקר ולוקח זמן.
אצל שני הטבחים נשברו הסכינים בשימוש לא הרסני.אחד מהם חתך בטטות,וכשניסה לסובב את הסכין בתוך בטטה-הלהב נשבר-וגם הלב-מסתבר שהם לא עמידים בפיתול כלל.לא זוכר איך נשבר אצל השני.
בקיצור-אם אתה עובד על קרש חיתוך בנימוס ובעדינות,נזהר שלא ייפול ולא יקבל מכה,שוטף,מנגב ומחזיר לקופסה-זה תענוג צרוף.אם אתה מחפש כלי עבודה שיהיה קצת סובלני כלפיך-לא זו הכלה שחיפשת

האם למדו אחרי 2002 לייצר אותם יותר עמידים ופחות שבירים?זאת לא אדע להגיד.אולי מי שהתנסה בהם בשנים האחרונות ידווח
by דובון
15:32 ,21 November 2009, Sat

מצטרף להמלצות של טוטיס ודרור-לרבות ההמלצה לארוז יפה את הסכינים בפעם הבאה שאתה מחליט" להעביר את האוסף ",ולא להפקיד אותו אצל מישהו עד שתשוב הביתה מאילת.גם להפסיק לעשן זה רעיון משובח!
לגוף העניין-יש לך מושג למה חיפשו אצלך בכלל?צריך הרי חשד סביר ועילת חיפוש.יש משהו מחשיד בך,במכונית שלך או בתכולתה?!שעמום אצל שוטרים זו לא סיבה מספיקה להפוך לך את האוטו!
וכדאי גם שתהיה אקטיבי כבר עכשו ולא תמתין בחיבוק ידיים.פנה במכתב לתביעה המשטרתית של האיזור ב"בקשה ל-החזרת המוצג"(ככה קוראים לזה)ולסגירת התיק.אתה יכול כמובן להעזר בעו"ד מן התחום הפלילי,אבל אם השירותים האלה עולים לך כסף-אולי מוטב להמתין להחלטת המשטרה תחילה.שירותים מקצועיים איכותיים עולים בד"כ יותר מסכין מייצור סדרתי!

וחוץ מזה-מזל שלא היו לך סמים באוטו-בניגוד למה שבני 35 ומטה נוטים לך לחשוב גם חשיש/מריחואנה/גראס/ קנביס הם סמים,ולעיתים לא נדירות הם נתפסים ברכב בבקורות שגרתיות של המשטרה.תחשוב שיכול היה להיות יותר גרוע!
by דובון
12:54 ,16 November 2009, Mon
Topic: המלצה לסכין מטבח וחנויות בארץ
Replies: 6
Views: 2711

יש לי סנטוקואים של קאי ושל אל מאר וגם אחד שנעשה עבורי בחו"ל ואני באופן אישי מאד אוהב לעבוד איתם.
רק מה?החבר של לרמן ביקש סכין בסגנון אירופי,והוא גם מבקש לדעת על מי חברי הפורום חובבי המטבח ממליצים ולכן ההמלצה על סנטוקו קוראני עלום היא כמעט ההפך ממה שביקש.

לגוף העניין-סנטוקו הוא בהחלט הברקה
by דובון
23:04 ,11 November 2009, Wed
Topic: המלצה לסכין מטבח וחנויות בארץ
Views: 2711

לרמן חביבי
חברך מעוניין בסכין שף אירופי?יש בפניו ברירה נעימה בין מוצרים גרמניים,שוויצרים,צרפתיים וספרדים.חלק מהסדרות מיוצרות בארגנטינה או ארצות אחרות בעולם המתפתח ,ששם עלויות הייצור נמוכות יותר.
הסכינים של ויקטורינוקס קלים יחסית ונמכרים תחת השם פורשנר.גם ארקוס יחסית קלים.דיק,הנקלס ו-ווסטהוף-דרייצק יותר מסיביים.אני באופן אישי מחבב את הסדרה המקצועית של דרייצק (נמכרת אצל ריבלין) או אם לחברך כפות ידיים גדולות מהממוצע את סדרת "5 כוכבים" של הנקלס.
מקווה שעזרתי.אם יש שאלות ספציפיות-שאל!
by דובון
12:21 ,25 July 2009, Sat
Topic: עבודה חדשה של בני מארק(בן 13)!
Replies: 15
Views: 4341

אכן עבודה מרהיבה-ועוד של יוצר כל כך צעיר!
אבל אני עם גורן-כדאי שהילד לא ייסתחרר מהמחמאות וימשיך"לבזבז זמן בבית הספר".החיים הרבה יותר מסובכים ממה שהם נראים בגיל 13.צריך להשאיר את כל האופציות פתוחות
by דובון
11:30 ,25 July 2009, Sat
Topic: "הגנה עצמית" ואחזקת סכין
Replies: 79
Views: 41010

טוטיס
אני לא יכול להתווכח עם הנסיון שלך עם שוטרי מרחב גליל ,אבל כזכור כבר אז הבעתי תמיהה לגבי ההתעסקות באולר השוויצרי!
"חזקה" (שהוא למטרה כשרה) היא המקבילה של PRESUMPTION. ז"א-זו הנחה לטובתך שקבע המחוקק שאולר קטן ולא ננעל נמצא בכיסך למטרות כשרות.אפשר כמובן להוכיח אחרת אבל נטל ההוכחה על המשטרה/התביעה ולא עליך.בסכין ננעל,גדול יותר או להב קבוע הנטל עליך כשיצאת איתו מהבית-למרות שהוא לא בהכרח נטל הוכחה כבד במיוחד.
מקווה שעזרתי.
by דובון
22:13 ,10 July 2009, Fri
Topic: ביקורת ל4 סיכינים וגם לחנות new graham
Views: 3166

הנסיון עם ניו גרהאם טוב בהחלט:שירות לקוחות טוב,תמחור הוגן,אריזה קפדנית (של מי שהפך את בית המרקחת המשפחתי לעסק לממכר סכינים).סביר שהאריזות נפגמו לאחר המשלוח משם.
ולגבי הסכינים-הדרגונפליי חמוד אמיתי ושימושי יותר ממה שהוא נראה,האופינל הוא מחביבי החבר'ה כאן.לגבי הקולדסטיל-בכל הכבוד (ויש כבוד...) יש לחברה דגמים מוצלחים יותר,אם כי האיכות בד"כ מגיעה עם תג מחיר תואם.
by דובון
21:58 ,10 July 2009, Fri
Topic: סוף טוב הכל טוב
Replies: 31
Views: 6555

אני מבין ש-ניק עדיין מצפה לתשובה מוסמכת ולא מצא נתיבות לליבות קציני המשטרה הצבאית ודומיהם.מאחר שהרקע שלי מאפשר לי "לקחת את הסיכון" ולעשות סדר בדברים:
התשובה הקצרה היא שאין הבדל פורמלי בין חייל לאזרח במובן זה ששניהם כפופים לחוקי המדינה, ובכלל זאת לחוק העונשין הקובע מסגרת עקרונית של מותר ואסור בנשיאת סכין.
אמנם על החייל חלה מערכת דינים נוספת:חוק השיפוט הצבאי ופקודות הצבא,אבל באלה אין היתרים מפורשים לנשיאת סכינים.

התשובה היותר מסובכת היא שבתחומי היחידה הצבאית הגדרת ה-"מטרה הכשרה" היא בסמכות המפקדים,ואם תפקידך מצריך או מצדיק שתישא ב-פק"ל שלך סכין (ואני לא מדבר דווקא על חיילי קומנדו-ימאים,אפסנאים ופלסים הם דוגמאות מובהקות יותר) אזי היתר שניתן ע"י המפקד הוא בנסיבות רגילות הוכחה למטרה הכשרה.
אין בכך הכשר אוטומטי לנשיאת סכין מחוץ למסגרת התפקיד.צודק ידידי איש האופניים (דרור) שבדרך כלל ייטה השוטר הסביר שלא לפשפש שלא לצורך בכליו של חייל במדים(במיוחד אם הוא נראה כמו חייל ולא כמו שוליית- סייד עטור זיפים שגנב מדי "ב" מאיזה חבל כביסה) אבל השאלה אם אתה יכול להסתמך דרך קבע על ה-"סייעתא דשמיא" הזה לגמרי לא חד משמעית.
אז אם זה מספק-מה טוב! ואם לא-נמשיך לייגע את מוחנו[
by דובון
11:13 ,2 July 2009, Thu
Topic: סוף טוב הכל טוב
Replies: 31
Views: 6555

סול
שמח שנגמר בשלום.מקווה שעזרתי בזמנו ברעיונות איך לנהל את האירוע.הרעיון של התיק הנעול נראה לי קצת תמוה,ועדיין אני מתקשה להבין על מה ייפתחו תיק פלילי נגדך אם תישא אולר לא ננעל,שאורך להבו עד 10 ס"מ.זה אכן לא משאיר מבחר מרשים אבל יותר טוב מכלום!
by דובון
17:41 ,30 June 2009, Tue
Topic: שירשור החנויות והמוזיאונים הגדול
Replies: 45
Views: 13283

גל יקירי
לונדון יקרה-בטח סיפרו לך-ועדיין אינך נרתע.לא הייתי מחפש באזורי קניות ה-פרימיום.שוקי הפשפשים בדרך פורטובלו ובקמדן לוק (וגם בבריק-ליין)עשויים להיות אטרקטיביים-במיוחד אם תגיע מוקדם מספיק בימי הפעילות של כ"א מהם.מטעמים מובנים אין כאן המלצה לחנות ספציפית.
כמובן-אם שדדת בנק הבוקר-אפשר להשיג בלונדון כל מה שחשקה נפשך...
by דובון
21:06 ,10 June 2009, Wed
Topic: הסכין הכי מכוער שלך שאתה לא יכול בלעדיו!
Views: 3137

מוטי
למרות שאתה יודע שהיה אצלי סכין לעבודות קשות ומלוכלכות?
אז כולל מקל החושחש יש לי כבר 3 פריטים לאסוף אצלך.יום ראשון לפנות ערב אתה פנוי?
by דובון
14:34 ,6 June 2009, Sat
Topic: תזכורת לגבי להבים מוסלקים
Replies: 40
Views: 10238

גאס
היתה תקופה-אחרי הקורס ועוד כמה אימונים שעברתי-שהסתובבתי במצב 1 באקדח 1911,וזאת בעיקר בעת נהיגה בשטחים,אבל עם הזמן חדלתי מהמנהג הזה-שיש אולי הצדקה לו במצבים מסויימים ורק אצל אנשים מאד מיומנים אבל לא אצלי.חוץ מזה אני לא שש להרוג אנשים בטעות,וכשאתה יורה אינסטינקטיבית ל"מרכז המסה" כדורים עם כוח עצירה 0.92-יום אחד זה ייקרה!
ולגבי המשקולות-איך משתמשים בהן כנשק הגנתי? הן לא ממש נותנות טווח ביטחון?
by דובון
13:27 ,6 June 2009, Sat
Topic: ספרים בנושא יצירת סכינים.
Replies: 51
Views: 11924

אני לא יכול להגיד שזה לא היה צפוי-עם כל חיבתי והערכתי לפסל ולמאמצים שהוא עושה למען הכלל.אני יודע שבעידן הזה נוטים לזלזל בקניין רוחני ובזכויות יוצרים,אבל אפילו הסינים-שאצלם הכל היה מופקר ופרוץ לחלוטין-הבינו שיש כמה כללים שכדאי לכבד אם רוצים להשתייך לאומות בנות התרבות.עד היום לא אמרתי לאיש מילה בעניין,אבל את הספרים שנורא רציתי קניתי (ככל האפשר-משומשים).
by דובון
10:11 ,6 June 2009, Sat

הייתי בקורס ירי מעשי לפני כמה שנים,אבל אני חושש שהוא לא כל כך מדמה נכונה את המציאות במצבים שאנו דנים בהם. בקורס אתה עם כדור בקנה (מצב 1)נרתיק גלוי,דרוך ומצפה לצפצוף.
תאר לך מצב שאתה במצב נשיאה סטנדרטי,האקדח מכוסה במעיל או סווטשירט,ואולי אפילו (רחמנא ליצלן) הנרתיק רכוס ברצועת אבטוח,והדמות שרצה לעברך לא מנופפת בסכין קומנדו ולא צועקת "אללה הוא אכבר" ממרחק 30 מטר(כמו היתושים בתל אביב שתוקפים בלי לזמזם והפכו עקב כך להיות הרבה יותר אפקטיביים).
אם אתה לא פרנואיד צמא דם ,יש סיכוי מצויין שלא תסיט את המעיל אפילו עד שתראה את הלהב!
ואם מהרגע הזה ייקח לך שתי שניות להוציא כדור ראשון-זה עלול לא להספיק
by דובון
23:06 ,4 June 2009, Thu

זו בהחלט אבחנה מעניינת שלא הייתי מודע לה.כמי שלא בא מתחום אומנויות הלחימה (למעט אקדח) נטיתי לסווג אלה/מקל /"נבוט" כאמצעי להנחתת מכות-למרות הזמן הרב יותר הכרוך בהרמת המקל בהשוואה לדחיקתו לעבר תוקף.
by דובון
21:29 ,4 June 2009, Thu

קורא בהרים
בתורה המשטרתית האמריקאית מדברים על מרווח בטחון של 21 רגל (פיט)-כלומר כשבעה מטר.אינספור מחקרים לימדו כי בטווח קצר מזה, כמעט תמיד ייגבר הסכינאי הצעיר והנחוש על האקדוחן שאקדחו בנרתיק!
by דובון
20:55 ,4 June 2009, Thu
Topic: מה אתם אומרים על סכין השרדות ולשטח
Views: 4338

קרא את השרשור שהיה בנושא לא מזמן (לדעתי התחיל בינואר).יש שם חומר שווה ביותר!
by דובון
0:06 ,4 June 2009, Thu

טוטיס
מה הבעיה שאתה רואה עם גז מדמיע או תרסיס קפסיקום (פלפל)?אלה אמצעים חוקיים ולא
קטלניים.מעבר לצורך לשכנע שהותקפת, והסיכון ה-"אופרטיבי" שתתיז נגד הרוח אני מתקשה לראות בעיה.

ובעניין מקלות ההליכה-המקלות המקובלים אצל קשישים ומתקשים בהליכה מסיבות בריאות הם קצרים יחסית-עד גובה המותן או הירך.כך גם מוטות המעדרים שאני זוכר מילדותי במושב.
אני מבין שהמוטות המקובלים באמנויות הלחימה המזרחיות ארוכים יותר-בסדר גודל של קומת אדם לערך (אנחנו מדברים על עמי המזרח הרחוק-לא על הולנדים או שוודים!)האם אתם מצדדים במקל הליכה-ובשעת הדחק גם התגוננות -באורך כזה? אם כן הוא צריך להיות דק יחסית,כי ידית טוריה באורך 1.65 היא די משקולת ,ונראה כי הנטיה תהיה להשאירה מאחור!
by דובון
20:32 ,1 June 2009, Mon
Topic: מכירה מספר 7 - סקארפריה.
Replies: 9
Views: 2913

דורון
אתם גורמים לי להרגיש קטנוני ללא כל סיבה מוצדקת.כל מה שאמרתי הוא שאם 100 יורו הם 550 ש"ח,ו-100 דולר הם 400 ש"ח כי אז 100 יורו הם 137.5 דולר ולא 113-פשוט טעות בחישוב על המספרים שאתה נקבת בהם.
אני משוכנע שהמתמטיקאים שבחבורה יכלו להבין זאת שבריר שניה לפני,ולמיטב ידיעתי יש כאן כאלה.
אבל כשהמחיר יגיע ל-140 דולר אפשר יהיה לנשום לרווחה...
by דובון
10:22 ,1 June 2009, Mon
Topic: מכירה מספר 7 - סקארפריה.
Replies: 9
Views: 2913

ברווז
למרות היותי "אבא של סקרפריה",אני לא יודע להגיד מה השווי ההוגן של הסכין.מטעמים מובנים אני מקווה שהמכירה תניב לאתר המון כסף.
מה שכן-המתמטיקה שלך לקויה:גם לפי המספרים שלך יחס ההמרה מיורו לדולר הוא 1.375.לאמיתו של דבר (בדקתי עכשו במערכת המסחר שלי) היחס נכון להרגע הוא משהו מעל 1.42!!
אז למען הסדר הטוב צריך לתאם ציפיות עם הקונים (וגם לעדכן המחיר השמור).
קשה לי להאמין שרק אני הבחנתי
by דובון
23:50 ,31 May 2009, Sun
Topic: מה ניקח איתנו לשביל הנסתר?
Replies: 27
Views: 5396

טוטיס
איזה גודל של אלה מתקפלת אופטימלי לדעתך?
by דובון
23:16 ,31 May 2009, Sun
Topic: איזה סכין אתם לוקחים איתכם למילואים?
Views: 3761

שגיא
חיבתך לקרמביט היא מן המפורסמות,אבל האם זה הסכין לשימושים הנפוצים במילואים-שאינם לחימה-מחיתוך חבלים,שפצורים,אכילה ובשעת הדחק גם פתיחת קופסאות למיניהן ומחנאות?
by דובון
22:55 ,31 May 2009, Sun

אני לוקח איתי למילואים סבנזה קלאסיק קטן של כריס ריב,עם קישוטי עץ אפריקני, בכיס החולצה-אבל כאמור אני לא דוגמה כי המילואים שלי הם לא בשדה.
האחיין שלי ,שדובר בו לא מעט באחרונה כשכמעט הסתבך בתחנת "אגד" בירושליים בגלל בנצ'מייד בכיס,נהג לשאת על ווסט הלוחם שלו KABAR NEXT GENERATION שהבאתי לו מארה"ב.מעולם לא שאלתי אם השתמש בו "על רטוב".היום-כמה שנים אחרי כשהוא כבר מילואימניק-הוא לוקח מלבד לדרמן גם באק סוליטייר עם להב קומבו-סכין די מכוער אבל חזק ושימושי וגם נוח להשחזה.
by דובון
22:44 ,31 May 2009, Sun
Topic: מה ניקח איתנו לשביל הנסתר?
Replies: 27
Views: 5396

ריבצן-עומר-טוטיס ואחרים
מצפה לתשובותיכם לגבי רצועות עור,מוטות הדר ואקליפטוס ואלות טלסקופיות
by דובון
16:52 ,31 May 2009, Sun

איזה סכין אתם לוקחים איתכם למילואים?

פסל הזכיר לי משהו שכבר מזמן רציתי לשאול!
אני מקווה ומעריך שרוב החברים כאן הם אזרחים נורמטיביים, ששירתו בצבא-אם רק יכלו-וממשיכים לשרת במילואים.רוב האנשים כאן גם מספיק צעירים כדי לעשות מילואים "אמיתיים" (שלא כמוני שמשרת אמנם לא מעט אבל בפיצול לשברי ימים).
מתבקש לקחת סכין.אלף -כי צריך ובית- כי זה לגיטימי!
אני מאמין שרובכם לוקחים איזשהו מולטיטול.אבל איזה סכין פרופר אתם לוקחים בנוסף?ולמה דווקא זה?
בואו נצא לדרך
by דובון
22:59 ,30 May 2009, Sat
Topic: המכירות הפומביות לשיפור תחזוקת האתר
Replies: 0
Views: 1158

המכירות הפומביות לשיפור תחזוקת האתר

או קיי חברים-הצלחנו לסיים לראשונה מכירה אחת באורח תכליתי!אמנם נדרשה הארכה רטרואקטיבית של המכירה בארבע שעות,והסכום שנאסף עבור האתר הוא בערך 60% ממה שעלה להביא את הסכין ארצה לפני 13 שנים,אבל בכל זאת משהו.
להזכירכם מחר יוצאת לדרך המכירה של ה-"סקרפריה"-נקווה שתהיה מוצלחת לא פחות.
אח"כ שוברים את הראש איך בכל זאת מממשים את כל הפריטים שלא נמכרו כלוטים ,אבל אולי בדרך אחרת כן ניתן יהיה להפגיש את הרצון הטוב של הקונים עם נדיבות התורמים?!
by דובון
14:50 ,30 May 2009, Sat
Topic: פורמט האתר
Replies: 5
Views: 1846

פורמט האתר

השינוי בצבעים היה נחמד,אבל הפיכת השמאל והימין של האתר ודחיסת החלק המרכזי מיותרות לחלוטין לטעמי.לאט לאט ובזהירות (כמו שקיפודים מזדווגים)-זו הדרך!