אורך כללי- 240 מ"מ
אורך להב -115 מ"מ
עובי- 5 מ"מ
עבודת פיצור

נתי, לי לפחות נראה ש -גם אתה וגם פסל מעלים בי ספקות לגבי המדרגה, אני לא יודע אם זה "מקובל".
זה מה שקצת לא מסתדר, ולא "המדרגה" הצדדית.להב שעובר את קו הרכס של הידית
טוב בנושא הזה כבר דנו מתישהו. יש חיתוך ויש חיתוך יותר טוב. אין מה לעשות - כשלהב דקה יותר יש פחות התנגדות לחומר הנחתך, יותר קל לחתוך וזה נקרא חיתוך יותר טוב. מה שכן, לפעמים רוצים\חייבים לחזק את ה-cutting edge (איך אומרים בעברית?) בגלל סיבות כאלה או אחרות. תאורטית אם נניח ש-cutting edge לא מתקפל ולא מתפורר בשום שימוש, היינו רוצים עובי 0 כי זה יותר חד. ולא משנה שיש פאזה משנית בחידוד. בגלל שבמציאות cutting edge הוא לא אידיאלי, אז משאירים עובי בהתאם לאופן השימוש. אבל לדעתי זה לא נכון להגיד "בוא נשאיר בכל סכין 0.4" ככלל. להפך צריך לשאוף להשאיר עובי כמה שיותר קטן בהנתן האילוצים (פלדה,טיפול תרמי, שימוש...). זה ה-IMHO שלי.אני תמיד מסיים את הגריינד ב0.4/0.3, לא היו שום בעיות בחיתוך, זה עובד מצויין, בנוסף לא מומלץ להשאיר עובי 0 לפני חיסום כי יש סיכוי שהאזור לא ישרוד את החימום.
IMHO.

100% מסכים שעדיף להמנע מעובי 0 לפני החיסום, כל מה שכתבתי למעלה מתייחס לעובי סופי.בכל סכין יש חיסום, מכאן אפשר להסיק ש0 הוא לא רלוונטי
למה לא סביר? (זה שזה קשה זה סיפור אחר). הרבה סכינאים מפורסמים (Joe Kertzman למשל) ממשיכים לעבוד על גריינד אחרי חיסום. כל הלהבים הסקנדינביות הסטנדרטיות בעלות עובי 0. אני כבר לא מדבר על מטבח ששם אין מה לעשות עם 0.4אני לא מתכוון לעבוד על להב ל 0.4 ואז אחרי חיסום להוריד ל0, זה לא סביר.
נתי, אין פה שום משמעות נסתרת: משאירים עובי מסויים (שגם תלוי בסך עובי סרגל פלדה, סוג הפלדה, גאומטריית הגריינד) לפני חיסום, מחסמים, וחוזרים לעבוד על הגריינד עד עובי מסויים כדי בסופו של תהליך להשיג תכונות חיתוך אופטימליות בהנתן האילוצים. ברור שזה יותר קשה מאשר פשוט לחדד לפאזה משנית וזהו, אבל זה יותר איכותי. בכל זאת יש לי חדשות טובות בשבילך - עשיתי את זה בכל הסכינים שלי שעשיתי להן טיפול טרמי עצמאית (אלו מפלדת 1070), וזה בסדר, לא אינסוף עבודה. וגם על O1 ו-D2 אפשר לעשות זאת, ולא תמיד נרצה להגיע לעובי 0 ממש, ברוב המקרים זה יהיה 0.1-0.2.כשלרמן כותב שלא סביר להגיע ל0.4 ואז לרדת ל-0, זה מובן בהחלט, הרי מה הטעם לשנות את כל הזויות לאחר חיסום? אילו מלכתחילה מגיעים ל0.1 ואפילו ל-0,אני יכול להבין, אך עבודה שלא לצורך, אגב אם כבר יצרנים עושים זאת, יש לזה משמעות נסתרת? יש איזה חוזק שמשתנה?
אין פה וויכוח. רק שבסכין של נתי הקו הכללי של להב ושל הידית טיפה לא מסתדרים לי (להבדיל מסכין של ספיידרקו), לא יודע להסביר את זה טוב. אוליי זה רק אני.והעלייה של הלהב מעל גובה הידית היא עניין של טעם אישי
וזה כן מקובל
אתה צודק באמת יש יצרנים שעושים את זה, לי זה נראה כמו המון עבודה, ומרגיש לי שזה עלול לפגוע בהרפיה, במידה ומקררים כל שניה את הלהב במים אז לא תהיה פגיעה בחיסום, אבל אז זה דורש הרבה יותר זמן.ataleph wrote:למה לא סביר? (זה שזה קשה זה סיפור אחר). הרבה סכינאים מפורסמים (Joe Kertzman למשל) ממשיכים לעבוד על גריינד אחרי חיסום. כל הלהבים הסקנדינביות הסטנדרטיות בעלות עובי 0. אני כבר לא מדבר על מטבח ששם אין מה לעשות עם 0.4אני לא מתכוון לעבוד על להב ל 0.4 ואז אחרי חיסום להוריד ל0, זה לא סביר.

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests