"Lowrider" clip?
אהלן,
תהיתי אם יש מישהו בארץ שיכול (ומוכן) להכין אחד (בתמורה לתשלום כמובן).
פרסמתי בפורום הזה מסיבות ברורות... כאן נמצאים האנשים שיכולים לעשות את זה, ופחות בפורום הכללי.
מי שלא מכיר בדיוק, אני מדבר על משהו כזה- http://strsbackyardknifeworks.blogspot. ... lding.html
תודה על הכניסה לשרשור, מעריך את זה.
עידו
תהיתי אם יש מישהו בארץ שיכול (ומוכן) להכין אחד (בתמורה לתשלום כמובן).
פרסמתי בפורום הזה מסיבות ברורות... כאן נמצאים האנשים שיכולים לעשות את זה, ופחות בפורום הכללי.
מי שלא מכיר בדיוק, אני מדבר על משהו כזה- http://strsbackyardknifeworks.blogspot. ... lding.html
תודה על הכניסה לשרשור, מעריך את זה.
עידו
סייג לחוכמה שתיקה
Re: "Lowrider" clip?
מאיזה חומר אתה רוצה?
היי עידו
הגעת למקום הנכון
יונתם
אני משער שהציפייה היא שהיוצרים ימליצו על החומר הנכון (סוג מסוים של פלדה קפיצית יהיה נכון)
אז אני מחדד את השאלה שלך לכולם (כי גם אני רוצה להכין אחד):
מה לדעתכם החומר הנכון? איזושהי SS קפיצית?
הגעת למקום הנכון
יונתם
אני משער שהציפייה היא שהיוצרים ימליצו על החומר הנכון (סוג מסוים של פלדה קפיצית יהיה נכון)
אז אני מחדד את השאלה שלך לכולם (כי גם אני רוצה להכין אחד):
מה לדעתכם החומר הנכון? איזושהי SS קפיצית?
If you can't see the bright side of life, polish the dull side
לדעתי כמעט כל פלדה בדרגת קושי נמוכה(50-48 RC) תעבוד פה יופי (אלא אם אתה דואג מחלודה ואז כן כדאי להשתמש בss)
כמובן שאם את מכין קליפ לבד מפלדה אז כדאי שתהיה לך יכולת לחסם אותו
אבל יש גם אפשרות להכין מטיטניום שעד כמה שאני יודע הוא די אלסטי בצורתו הטבעית(בלי חיסום)
אז טיטניום זו אופציה טובה אם חיסום פלדת אל חלד הוא לא משהו שקל לך לבצע
עידו דבר איתי בפרטי בבקשה
כמובן שאם את מכין קליפ לבד מפלדה אז כדאי שתהיה לך יכולת לחסם אותו
אבל יש גם אפשרות להכין מטיטניום שעד כמה שאני יודע הוא די אלסטי בצורתו הטבעית(בלי חיסום)
אז טיטניום זו אופציה טובה אם חיסום פלדת אל חלד הוא לא משהו שקל לך לבצע
עידו דבר איתי בפרטי בבקשה
משהו חמוד מאוד. נראה לי שהחומר המתאים הוא פלדת אלחלד מסדרה 300- 302 או 304 במצב חצי קשה יעשו את העבודה. חצי קשה יאפשר את הכיפוף על מוט 6 מ"מ בלי חשש לסידוק. החומר די זמין. יונתן- אם אתה רוצה לקחת את הפרויקט תן צלצול, אני אבדוק אם אוכל לארגן לך חתיכה מתאימה (בחינם כמובן).
הקושי העיקרי נראה לי דווקא החיבור לסכין, ופה צריך לראות על איזה אולר מדובר. אם זה ספיידרקו- יש להם הכנות לקליפ ברוב הדגמים, וההשקעה בהתאמה אפסית. אם זה נניח באק האנטר או ריינג'ר, אז רק המברז להכנת התבריג יכול לעלות כמה עשרות שקלים. ויש גם אולרים שאין ממש איפה להיאחז בהם.
בהצלחה
הקושי העיקרי נראה לי דווקא החיבור לסכין, ופה צריך לראות על איזה אולר מדובר. אם זה ספיידרקו- יש להם הכנות לקליפ ברוב הדגמים, וההשקעה בהתאמה אפסית. אם זה נניח באק האנטר או ריינג'ר, אז רק המברז להכנת התבריג יכול לעלות כמה עשרות שקלים. ויש גם אולרים שאין ממש איפה להיאחז בהם.
בהצלחה
אני מניח שמצב חצי קשה זה מחוסם עם הרפייה לדרגת קשיות נמוכה
רעי: איך מחסמים את הפלדה המדוברת?
עידו: אני גם סקרן לאיזה סכין אתה רוצה את הקליפ
רעי: איך מחסמים את הפלדה המדוברת?
עידו: אני גם סקרן לאיזה סכין אתה רוצה את הקליפ
אתה מניח לא נכון.
פלדות אלחלד מסדרה 300 הן פלדות עתירות ניקל, ולכן המבנה שלהן הוא אוסטניטי. פלדות אלו לא מתחסמות אבל ניתנות להקשיית מעוותים.
תהליך ההקשיה של פחים ותיילים מפלדות אלו הוא בעיבוד קר- ערגול למשל. פח כזה נמכר במצב מורפה, רבע קשה, חצי קשה, 3/4 קשה וקשה. תיילים ומוטות עוברים קליברציה או משיכה בקר. החומר הקשה הוא די קפיצי. אם משתמשים כמו שהוא ללא כיפופים- אפשר לקנות קשה, אם רוצים לכופף קצת- כדאי לקנות פחות קשה. במהלך העיבוד רצוי לשמור על טמפ' נמוכות, אם לא- החומר עובר גיבוש מחדש וההקשייה נעלמת.
פלדות אלחלד מסדרה 300 הן פלדות עתירות ניקל, ולכן המבנה שלהן הוא אוסטניטי. פלדות אלו לא מתחסמות אבל ניתנות להקשיית מעוותים.
תהליך ההקשיה של פחים ותיילים מפלדות אלו הוא בעיבוד קר- ערגול למשל. פח כזה נמכר במצב מורפה, רבע קשה, חצי קשה, 3/4 קשה וקשה. תיילים ומוטות עוברים קליברציה או משיכה בקר. החומר הקשה הוא די קפיצי. אם משתמשים כמו שהוא ללא כיפופים- אפשר לקנות קשה, אם רוצים לכופף קצת- כדאי לקנות פחות קשה. במהלך העיבוד רצוי לשמור על טמפ' נמוכות, אם לא- החומר עובר גיבוש מחדש וההקשייה נעלמת.
הבנתי
תודה על ההסבר
אני אדבר איתך לגבי מתי אוכל לבוא לקבל את החומר
כשיתפנה לי קצת לוח הזמנים(כנראה בחופש סוכות)
תודה על ההסבר
אני אדבר איתך לגבי מתי אוכל לבוא לקבל את החומר
כשיתפנה לי קצת לוח הזמנים(כנראה בחופש סוכות)
שאלה נוספת לשלך, אם ניתן לקנות מוכן האם יש בארץ או רק להזמין מחו"ל ?? להכין לבד גם יכול להיות נחמד לפחות לעשות מספר ניסיונות על מנת לקבל מושג על איך להכין תופסנים.
לגבי תפס של סרט מדידה, אתה לא חושב שהוא אולי קצת קטן, יכול לברוח בקלות מהחגורה.
לגבי תפס של סרט מדידה, אתה לא חושב שהוא אולי קצת קטן, יכול לברוח בקלות מהחגורה.
עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.
נדמה לי שהרעיון של low rider הוא שהתפס מוארך, ולמעשה כל האולר יושב בכיס ולא מציץ החוצה. תפס של סרט מדידה יהיה קצר, והאולר יבלוט מהכיס. דווקא הרעיון שנקודת התלייה היא מעל או מחוץ לגוף האולר נראה לי מעניין מבחינת הנוחות, לא רק עקב הרצון להסתיר את נוכחות האולר.
אני מוטרד יותר מתהליך הריתום של התפס- בלא מעט כלים נראה לי שזה דורש קידוחים והברגות ברמה טובה.
יהיה לי זמן להרהר בנושא במהלך השבוע הקרוב בברצלונה. אם יש המלצות לאתרים- זה הזמן (טס מחר בלילה)
בתודה מראש
אני מוטרד יותר מתהליך הריתום של התפס- בלא מעט כלים נראה לי שזה דורש קידוחים והברגות ברמה טובה.
יהיה לי זמן להרהר בנושא במהלך השבוע הקרוב בברצלונה. אם יש המלצות לאתרים- זה הזמן (טס מחר בלילה)
בתודה מראש
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד