japanese yanagiba
שלום לכולם,
חבר טוב שלי ביקש שאכין לי סכין מטבח, הוא בשלן מוכשר ובתור חובב סכיני מטבח יפניות הוא ביקש שאכין לו יאנאגי, עם אינטרפרטציה שלי.
אני עצמי אומנם חובב בישול אבל לא מבין גדול בסכיני מטבח, כך שכל ביקורת ממביני הדבר תתקבל בברכה.
להב 3מ"מ O-1
ידית אבוני וקרן של כבש
אורך 32ס"מ
חבר טוב שלי ביקש שאכין לי סכין מטבח, הוא בשלן מוכשר ובתור חובב סכיני מטבח יפניות הוא ביקש שאכין לו יאנאגי, עם אינטרפרטציה שלי.
אני עצמי אומנם חובב בישול אבל לא מבין גדול בסכיני מטבח, כך שכל ביקורת ממביני הדבר תתקבל בברכה.
להב 3מ"מ O-1
ידית אבוני וקרן של כבש
אורך 32ס"מ
Re: japanese yanagiba
לרמן אתה לא מפסיק להפתיע.
רואים חור עגול בידית - לצורך חיבור הלהב. כיצד חוברו הלהב והידית ?
רואים חור עגול בידית - לצורך חיבור הלהב. כיצד חוברו הלהב והידית ?
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
Re: japanese yanagiba
יפה מאוד משתפר מפעם לפעם!צל''ש
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
Re: japanese yanagiba
אני גם לא מבין גדול בסכיני מטבח, אבל העבודה נראית מאוד נקיה. אהבתי במיוחד את השילוב של אבוני וקרן כבש בידית.
אומנם אני חושד שעם 3מ"מ עובי ואורך כזה הסכין יצאה קצת כבדה לסכין מטבח. יש לך דרך לשקול אותה?
חוץ מזה הלהב מ-O1 תחליד אם לא תקבל שטיפה וניגוב טוב כל פעם אחרי השימוש. על זה דיברו הרבה כאן בפורום - אם חבר שלך יקפיד על הכללים של פלדה מחלידה אז הכל בסד. בעיניי סכין מטבח צריכה להיות עשוייה מפלדת אל-חלד.
כרגיל כמה שאלות:
1) מה רוחב הסכין? האם הצלחת להגיע לסימטריה טובה בזויית הלהב?
2) האותיות\ציורים על הלהב - מה הטכנולוגיה כאן?
אומנם אני חושד שעם 3מ"מ עובי ואורך כזה הסכין יצאה קצת כבדה לסכין מטבח. יש לך דרך לשקול אותה?
חוץ מזה הלהב מ-O1 תחליד אם לא תקבל שטיפה וניגוב טוב כל פעם אחרי השימוש. על זה דיברו הרבה כאן בפורום - אם חבר שלך יקפיד על הכללים של פלדה מחלידה אז הכל בסד. בעיניי סכין מטבח צריכה להיות עשוייה מפלדת אל-חלד.
כרגיל כמה שאלות:
1) מה רוחב הסכין? האם הצלחת להגיע לסימטריה טובה בזויית הלהב?
2) האותיות\ציורים על הלהב - מה הטכנולוגיה כאן?
Re: japanese yanagiba
שמח שאהבתם, הסכין עברה לבעליה החדשים, והוא מרוצה מאוד.
אז ככה, יובל, החור משמש כמובן לחיבור הלהב לידית, הלשונית של הלהב מודבקת באפוקסי מעורבב עם אבק אבוני, כדי שיהיה שחור.
עטלף, כשרק חתכתי את הלהב חשבתי גם שהוא יהיה כבד מדי, אבל בגלל שהוא "חלול" בצד אחד ויש לו פאזה גבוהה יחסית בצד השני הוא מאוד קל, אחת הסכיני מטבח הכי קלות שהחזקתי, הזוית שלה דקה מאוד כמו שאתה יכול לראות באחת התמונות.
לגבי החלדה, 80% מהסכינים שהחבר משתמש בהן במטבח הן קרבון, כך שהו מתורגל בתחזוקה, לכל מתכת יש את החסרונות והיתרונות שלה.
רוחב הסכין הוא בערך 3.5 ס"מ, הלהב לא סימטרי בשני הצדדים , אבל הפאזה בצד האחד נעשתה על "ג'יג" , זווית, כך שהיא מושלמת.
האותיות הן ראשי התיבות של החבר, הן נעשו בעזרת שפיץ, קצה מחודד, של פצירה מחוסמת ופטיש, לא ממש טכנולוגיה
אז ככה, יובל, החור משמש כמובן לחיבור הלהב לידית, הלשונית של הלהב מודבקת באפוקסי מעורבב עם אבק אבוני, כדי שיהיה שחור.
עטלף, כשרק חתכתי את הלהב חשבתי גם שהוא יהיה כבד מדי, אבל בגלל שהוא "חלול" בצד אחד ויש לו פאזה גבוהה יחסית בצד השני הוא מאוד קל, אחת הסכיני מטבח הכי קלות שהחזקתי, הזוית שלה דקה מאוד כמו שאתה יכול לראות באחת התמונות.
לגבי החלדה, 80% מהסכינים שהחבר משתמש בהן במטבח הן קרבון, כך שהו מתורגל בתחזוקה, לכל מתכת יש את החסרונות והיתרונות שלה.
רוחב הסכין הוא בערך 3.5 ס"מ, הלהב לא סימטרי בשני הצדדים , אבל הפאזה בצד האחד נעשתה על "ג'יג" , זווית, כך שהיא מושלמת.
האותיות הן ראשי התיבות של החבר, הן נעשו בעזרת שפיץ, קצה מחודד, של פצירה מחוסמת ופטיש, לא ממש טכנולוגיה
Re: japanese yanagiba
כן, בהסתכלות שנייה על התמונה הרלבנטית, הבנתי ששאלתי היתה מיותרת. דרך אגב זו גאומטריה מיוחדת לסכיני מטבח יפניים?הלהב לא סימטרי בשני הצדדים
שמח בשבילך שהסכין יצאה קלה.
Re: japanese yanagiba
היי לי,
הסכין יפה מאד וגם "יושבת" טוב ביד ממה שהספקתי להתרשם.
שמחתי לראות את הפנים מאחורי הפלדה (וואללה יצאה לי פואימה) , תמשיך כך .
ישראל
הסכין יפה מאד וגם "יושבת" טוב ביד ממה שהספקתי להתרשם.
שמחתי לראות את הפנים מאחורי הפלדה (וואללה יצאה לי פואימה) , תמשיך כך .
ישראל
Re: japanese yanagiba
תודה רבה, גם אני שמחתי מאוד להכיר
Re: japanese yanagiba
אני לא מפסיק להתפעל מעבודתך
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים