הסכין האחרונה שהכנתי-המון תמונות מהתהליך!
כבר המון זמן שאני עובד על הסכין הזאת,
פלדת כלים 01, עץ פדוק כתום ופינים נירוסטה.
לא הכל הלך כמתוכנן כפי שתראו בתמונות, אבל אני לא יכול להיות יותר מרוצה מהתוצאה, אין לי מילים (אבל יש לי תמונות:)).
אני לא אפרט רק נגיד שהיה הרבה בכי,
אבל תמיד אפשר לקצר ולהתפשר.
בעיצוב המקורי היו אמורים להיות בולסטרים, אבל הם בוטלו ברגע האחרון כי לא היה נראה לי שאני אצליח לדייק מספיק בחיבור.
הפדוק הכתום מצדיק את שמו.
אי אפשר להיות זהיר מדי עם עצים אפריקאים.
ו...
שאלות, תגובות, וטענות יתקבלו בברכה.
פלדת כלים 01, עץ פדוק כתום ופינים נירוסטה.
לא הכל הלך כמתוכנן כפי שתראו בתמונות, אבל אני לא יכול להיות יותר מרוצה מהתוצאה, אין לי מילים (אבל יש לי תמונות:)).
אני לא אפרט רק נגיד שהיה הרבה בכי,
אבל תמיד אפשר לקצר ולהתפשר.
בעיצוב המקורי היו אמורים להיות בולסטרים, אבל הם בוטלו ברגע האחרון כי לא היה נראה לי שאני אצליח לדייק מספיק בחיבור.
הפדוק הכתום מצדיק את שמו.
אי אפשר להיות זהיר מדי עם עצים אפריקאים.
ו...
שאלות, תגובות, וטענות יתקבלו בברכה.
Re: הסכין האחרונה שהכנתי-המון תמונות מהתהליך!
אתה כריש !
כבוד
כבוד
סה"כ ביצוע יפה , הסכין נראה טוב, הידית והפינים גם, אולי היה כדאי להשאיר את החלק הקדמי של הידית שקרוב ללהב ישר? אהבתי את עבודת הליטוש , אם יש לך סבלנות תוכל להביא את זה לליטוש מראה שיוסיף המון למראה הכללי , כי סה"כ יצא מצויין והמראה יבליט את הידית עוד יותר.
שאלה נוספת, לאחר החיסום עשית גם הרפיה ללהב?
שאלה נוספת, לאחר החיסום עשית גם הרפיה ללהב?
תודה אל המחמאות וההערות.
Pesel, לא מעט אנשים כבר אמרו לי את מה שאמרתה לגבי החריצים, ולגבי הסתימה שלהם באפוקסי, ולמען האמת, אני לא מבין למה, הורידים האלו בעץ מוסיפים המון לטעמי, אם העץ יהיה חלק לחלוטין הוא יראה כמו פלסטיק:)
tutisdog לגבי החלק של הידית שנושק ללהב, זה באמת עניין של טעם, אני לא שולל את האפשרות שקו ישר היה ניראה טוב, אבל לטעמי הקו המעוכל זורם יותר עם הצורה העגלולית של הסכין.
לגבי הליטושת הגימור הסרוק הוא מכוון, הוא ניקרא hand rubbed
ושוב עניין של טעם, אבל לדעתי הגימור הסרוק של הלהב נותן קונטרסט לפוליש של הידית, ואם שניהם היו סופר מבריקים זה היה פחות לעניין.
אגב הגימור שאתה רואה הוא ממש לא "חפיף" הוא לקח הרבה מאוד שעות,
אני אצלם תמונות יותר טובות בסופ"ש.
וכן אכן עשיתי הרפייה בתנור ביתי לאחר החיסום.
Pesel, לא מעט אנשים כבר אמרו לי את מה שאמרתה לגבי החריצים, ולגבי הסתימה שלהם באפוקסי, ולמען האמת, אני לא מבין למה, הורידים האלו בעץ מוסיפים המון לטעמי, אם העץ יהיה חלק לחלוטין הוא יראה כמו פלסטיק:)
tutisdog לגבי החלק של הידית שנושק ללהב, זה באמת עניין של טעם, אני לא שולל את האפשרות שקו ישר היה ניראה טוב, אבל לטעמי הקו המעוכל זורם יותר עם הצורה העגלולית של הסכין.
לגבי הליטושת הגימור הסרוק הוא מכוון, הוא ניקרא hand rubbed
ושוב עניין של טעם, אבל לדעתי הגימור הסרוק של הלהב נותן קונטרסט לפוליש של הידית, ואם שניהם היו סופר מבריקים זה היה פחות לעניין.
אגב הגימור שאתה רואה הוא ממש לא "חפיף" הוא לקח הרבה מאוד שעות,
אני אצלם תמונות יותר טובות בסופ"ש.
וכן אכן עשיתי הרפייה בתנור ביתי לאחר החיסום.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד