סכין חדש
אחרי תקופה ארוכה של יובש, הנה היצירה החדשה - ממש מאתמול
הלהב "פולר" 95 ממ, ידית מאותו עץ יפני עשוי שאריות דחוסות, ספייסרים מעור סוליות ווולקן פייבר אדום,
עוד איזה עץ אקזוטי שאין לי מושג מה שמו ובולסטר מקרן בופלו.
צריך לנקות שאריות פה ושם, אבל הצורה גמורה והסכין יושב טוב ביד.
יש שגיאות אבל החלטתי לא להתעסק איתם יותר.
הידית מלוטשת ומרוחה בשעוות למיניהן והיא חלקה לגמרי, אבל, הואיל והחומרים "חיים ועובדים", אני מצפה שהעור ייתכווץ קצת, העץ יתנפח (או ההיפך), ככה שיהיה חיספוס מסויים שישפר את האחיזה.
הלהב הוא מהדגם החדש של "פולר", פחות דומה ל"לאורי" ויותר דומה ל"רוסלי" והוא חד מפחיד.
הנדן יהיה ראמאקו רגיל, מכווץ למידה, קצת קישקושים ומרוה בשמן ושעוה.
יש עוד אחד בקנה. כשיהיה גמור, אפרסם את התוצאות
דוד
ניק 88:Nik88 כתב:עבודה באמת יפה,ולפי החומרים שהשתמשת בטח היה לך מספיק כאב ראש.גם עור,גם קרן,גם עץ רגיל וגם סנדוויץ'?
לדעתי הידית קצת לא פרופורציונלית בהשוואה ללהב.
לא הייתי אומר שהיא מגושמת,אבל עקב ריבוי חומרים ופריטים הידית נראית קצת מאסיבית ו-overמושקעת..לדעתי אם היית מוותר על העץ היפני הדחוס, היית מקבל תוצאה הרבה יותר אסטתית.
בכל אופן,זה טעמי,אבל גם ככה הסכין יצאה יפה מאוד ומושקעת.
הסכין די קטן והידית מתחבאה כולה בתוך היד הממוצעת שלי, ככה שהמראה המגושם כנראה נוצר בגלל זוית בצילום. הידית טיפה יותר ארוכה מהלהב וזה מה שתיכננתי מראש, סכין קטן עם ידית קומפקטית.
לא היה שום קושי בהרכבת החומרים ולא היה שום צורך בהתאמת העובי .יבורכו היפנים והפדאנטיות שלהם.
למעשה כל הקומפוזיציה של הידית היא סביב החומר היפני. כל היתר בא למלא את החלל. הצבעים כולם חמים ואין ניגודי צבע חריפים ככה שהידית מאד רגועה.
באשר ל"OVER השקעה", הכנת החומרים לקח שעה, ההדבקה חצי שעה, פיסול הידית בשלייף איזה 20 דקות, שיוף סופי וגימור עוד איזה שעה. לא הרבה
דוד
אז ככה עד 40 כניסות [לפחות מה שאני בדקתי ] אף אחד לא התיחס.
וזה חבל ,כשמשקיעים מאמץ להעלות תמונה צריך להגיב רע או טוב אבל להגיב. לגבי הלהבים , אני מזמן כבר החלטתי שלאורי היא לא הלהב המועדפת עלי .מאחר שהגרינד הולך מהטיפ עד הסוף ואפילו נוגע בטאנג ודופק את הרקאסו לאומת "הפולר " שמשאיר ריקאסו מלבני. ואני לא מוצא דמיון " לרוסלי "
גם לא במחיר. ואחרון מה אני צריך לעשות כדי לשכנע אותך להוציא את האדום מהסכינים
וזה חבל ,כשמשקיעים מאמץ להעלות תמונה צריך להגיב רע או טוב אבל להגיב. לגבי הלהבים , אני מזמן כבר החלטתי שלאורי היא לא הלהב המועדפת עלי .מאחר שהגרינד הולך מהטיפ עד הסוף ואפילו נוגע בטאנג ודופק את הרקאסו לאומת "הפולר " שמשאיר ריקאסו מלבני. ואני לא מוצא דמיון " לרוסלי "
גם לא במחיר. ואחרון מה אני צריך לעשות כדי לשכנע אותך להוציא את האדום מהסכינים
או קיי..... אז הנה תגובת היוצר:
א- רשמתי למעלה שאורך הלהב 95 ממ- מכאן לא בעיה לעשות את החשבון על כל הסכין.
אשתדל להוציא תמונה כשהסכין ביד, אם זה ישפר את תחושת קנה המידה
ב- יש אשר להם בעיה עם האין-ריקאסו של לאורי, אבל גם למורה אין כמו גם לאחרים. יש הטוענים במידה מסויימת של צדק, שלהב מושחז עד הסוף, ממש עד הבולסטר, מאפשר חיתוך בכח ההכי גדול. לי זה בכלל לא מפריע ומסתדר מצויין עם הרכבת הבולסטרים בעלי חריץ בצורת "V"
הרבה מאד יצרני סכינים פינים בונים עם להבים של לאורי.המחיר שלהם צנוע אבל הם איכותיים כמו כל להב אחר
ג- האדום מאד משתלב עם הספייסרים מעור והעדר כל מתכת בידית. שחור בטח לא התאים, כמו כן גם לא לבן, ירוק, כחול, צהוב,ורוד או סגול.
ד-הלהב מאד דומה ל "CARPENTER" של רוסלי. הלהבים הקודמים של פולר במידה הזאת של 95 ממ היו יותר דומים ללאורי או לקאנקאנפאא.שינוי מעניין ואסטטי. הלהב גם די דק וחד מאד (נזק באצבע כבר עשה)
ה- בעבר רב הידיות שעשיתי היו שיא הפשטות עם רודימנטים של קישוט די צנוע. הפעם הלכתי במודע לעיצוב קצת עמוס עם כמה סוגים שונים של חומרים כדי לראות מה יוצא וככה לחדד את היכולות בעתיד.החומרים עצמם פשוטים ולא אקזוטים או נוצצים ככה שהמראה ה"רוסטיק" נשמר.
חייבים להתנסות גם בזה.
העבודה הבאה שיש לי בקנה זה כבר משהו אחר לגמרי, ושם יש עצם של גמל מהנגב שלנו עם סםייסרים בכחול לבן. הצורה הכללית סכין סאמי.
נחיה ונראה
דוד
א- רשמתי למעלה שאורך הלהב 95 ממ- מכאן לא בעיה לעשות את החשבון על כל הסכין.
אשתדל להוציא תמונה כשהסכין ביד, אם זה ישפר את תחושת קנה המידה
ב- יש אשר להם בעיה עם האין-ריקאסו של לאורי, אבל גם למורה אין כמו גם לאחרים. יש הטוענים במידה מסויימת של צדק, שלהב מושחז עד הסוף, ממש עד הבולסטר, מאפשר חיתוך בכח ההכי גדול. לי זה בכלל לא מפריע ומסתדר מצויין עם הרכבת הבולסטרים בעלי חריץ בצורת "V"
הרבה מאד יצרני סכינים פינים בונים עם להבים של לאורי.המחיר שלהם צנוע אבל הם איכותיים כמו כל להב אחר
ג- האדום מאד משתלב עם הספייסרים מעור והעדר כל מתכת בידית. שחור בטח לא התאים, כמו כן גם לא לבן, ירוק, כחול, צהוב,ורוד או סגול.
ד-הלהב מאד דומה ל "CARPENTER" של רוסלי. הלהבים הקודמים של פולר במידה הזאת של 95 ממ היו יותר דומים ללאורי או לקאנקאנפאא.שינוי מעניין ואסטטי. הלהב גם די דק וחד מאד (נזק באצבע כבר עשה)
ה- בעבר רב הידיות שעשיתי היו שיא הפשטות עם רודימנטים של קישוט די צנוע. הפעם הלכתי במודע לעיצוב קצת עמוס עם כמה סוגים שונים של חומרים כדי לראות מה יוצא וככה לחדד את היכולות בעתיד.החומרים עצמם פשוטים ולא אקזוטים או נוצצים ככה שהמראה ה"רוסטיק" נשמר.
חייבים להתנסות גם בזה.
העבודה הבאה שיש לי בקנה זה כבר משהו אחר לגמרי, ושם יש עצם של גמל מהנגב שלנו עם סםייסרים בכחול לבן. הצורה הכללית סכין סאמי.
נחיה ונראה
דוד
לגבי האדום , הוא מבליט את בעצם את החלקים השונים של הידית ואת שילוב החומרים, אני אישית הייתי עושה ללא האדום בכלל כי גם כך יש לך את משחק הצבעים בין סוגי העץ השונים , הבהיר והכהה שנותן תחושה יפה של קונטרסט בין הצבעים , אבל סה"כ כפי שכבר ציינתי הידית יצאה יפה מאוד.
לגבי גודל הידית למרות שאפשר לשים לב שהיא מעט ארוכה יותר מהלהב , דעתי האישית שהכי חשוב שהידית תשב נוח ביד גם אם היא מעט ארוכה יותר , מבחינת זה גם עם הצילום הנוכחי אני לא חושב שיש תחושה של חוסר פרופורציה בין להב לידית . סה"כ נראה טוב מבחינת היחס ביניהם.
לגבי גודל הידית למרות שאפשר לשים לב שהיא מעט ארוכה יותר מהלהב , דעתי האישית שהכי חשוב שהידית תשב נוח ביד גם אם היא מעט ארוכה יותר , מבחינת זה גם עם הצילום הנוכחי אני לא חושב שיש תחושה של חוסר פרופורציה בין להב לידית . סה"כ נראה טוב מבחינת היחס ביניהם.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים