הסכין הוא כלי רב שימושי במטבח. הוא עונה על מספר צרכים – חיתוך גס, קיצוץ, קילוף, הפרדת הבשר מן העצמות ועוד. אם בעבר הסכינים הגיעו באותה תצורה, סטנדרטית ורגילה לחלוטין, היום ניתן למצוא מגוון רחב של סכיני מטבח, המגיעים בסוגים שונים, לשימושים שונים ובמחירים שונים. כדי שהסכין יוכל לשרת אתכם נאמנה, ולענות על הצרכים שלכם במטבח כראוי, יש לחקור קצת אודותיו ולבחור בו בצורה נבונה. איך תעשו זאת? על ידי המדריך שהכנו לכם כאן אודות מציאת סכיני מטבח איכותיים.
אילו סוגי סכינים יש?
בענף הסכו"ם יש לא מעט סוגים של סכינים. ריכזנו עבורכם עשרה סוגים של סכינים, אותם ניתן למצוא כמעט בכל מטבח בבית :
- סכין שף - רב שימושי, מאופיין בלהב יחסית ארוך.
- סכין קילוף - מיועד לקילוף של ירקות, פירות ועשבי תיבול.
- סכין עגבנייה – צר ובעל להב דמוי מסור, משמש לחיתוך ירקות ופירות בעלי מרקם קשה.
- סכין לחם – משמשת לפריסה של מאפים בציפוי קשה.
- סכין גבינה – משמשת בייחוד לחיתוך גבינות קשות.
- סכין פיילוט – משמשת בעיקר לפריסה של בשרים רכים ודגים.
- סכין קופיץ – מסייעת בייחוד במריחת ממרחים בעלי מרקם רך ונמס, כמו ריבה, גבינות רכות וחמאה.
- סכין נון סטיק – הלהב מצופה בחומר דוחה הדבקה.
עלויות של סכינים למטבח
בהרבה מאוד חנויות שמוכרות סכו"ם תוכלו למצוא, כמעט בכל עת בשנה, סכינים למטבח במבצע. המחירים נעים בטווח של כמה שקלים בודדים ועד לאלפי שקלים. הסכין מתומחר בהתאם לצורך עליו הוא עונה, וכמו כן גם ליצרנית יש השפעה מכרעת על המחיר המוצג. סכיני מטבח איכותיים לא יהיו בהכרח היקרים ביותר, אולם כך גם הסכינים שמונחים בצד השני והנמוך יותר בסקאלה. גם בגזרת האיכות והיוקרה תוכלו למצוא סכינים למטבח במבצע, בייחוד בסמוך לחגים או מועדים חגיגיים בהם מרבים לארח ולסעוד סביב השולחן.
השפעת משקלו של הסכין על ביצועיו
משקל הסכין הוא בעל חשיבות מכרעת, שכן הוא משפע על הביצועים בפועל ועל הנוחות של המשתמש. מי שלא אוהב להתפשר על עבודת החיתוך, ומעדיף אותה מהירה יותר, יעדיף כמובן להשתמש בסכין שהיא קלה. לעומת זאת, מי שמעוניין לחוש את ההתנגדות בזמן לחיצת הסכין ולאתגר את עצמו בפעולת החיתוך, מוטב שיבחר בסכין יותר כבדה.
חשוב לומר שלסכינים הכבדות יש יתרון יחסי, אשר בא לידי ביטוי ביעילות פעולת החיתוך. אמנם טכניקת החיתוך דורשת מיומנות מסוימת ומכאן גם תרגול, אולם במעמד התוצאה הן מספקות תוצאות חיתוך בלתי מתפשרות. נסו להתחיל עם סכינים שהן קלות יחסית, תרגלו על גביהן את פעולת החיתוך כך שהלמידה תהיה פחות קשה ומאתגרת, ולאחר שרכשתם לכם את הטכניקה המתבקשת, נסו להשתמש בסכינים בעלי משקל כבד יותר.