הנה עוד ניסיון שלי

פורום זה הינו עבורכם- היוצרים הישראליים.
פרסם תגובה
tutisdog
הגורו הגדול
הודעות:1072
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
הנה עוד ניסיון שלי

הודעה על ידי tutisdog » 23:37 ,11 אפריל 2009, ש'

שני סכינים לשימוש כללי, פלדת שמן (O1 ) מחוסם במנגל פחמים, הרפיה בתנור הביתי,
העליון - אורך הלהב הוא בערך 9 עד 10 ס"מ עובי של 3 מ"מ, הידית היא מהגוני עם בולסטר מעץ מקומי (מהחצר שלי ) אין לי מושג איך הוא נקרא.
התחתון - אורך להב כ- 9 עד 10 ס"מ עובי של 3 מ"מ , הידית היא עץ מקומי מהחצר שלי.
תמונה

הסכין הזה הוא סכין למטבח להב קצת צר אבל נוח לי לירקות שלי
אורך הלהב כ- 14 עד 15 ס"מ , עובי הלהב 2 מ"מ , הידית מעץ מהגוני.
תמונה

זה הניסיון הראשון שלי עוד בשלבי הכנה ועוד לא גמור
הנסיון הוא להכין גרזן הטלה שיהיה לו מראה דומה קצת לטומהוק או במקרה זה קצת קרוב יותר לגרזן של כבאים. יש לי לעבוד עוד על הזויות בחלק התחתון של הלהב היכן שמתחילה הידית , ויש לי עוד לעצב את הידית לצורה יותר נוחה ליד. בסוף לאחר החיסום יש לי תוכנית לצפות את כל הידית ואת חלק מהלהב במעיין חומר דמוי סליקון שקוף ישמור על הכל ויהווה מעין כמו ציפוי גומי. כדאי או לא?
אורך הידית הוא כ- 20 ס"מ להב הגרזן כ-6 ס"מ עובי הוא 5 מ"מ הפלדה גם היא O1 (פלדת שמן)
הבעיה שלי היא איך לחסם את הלהב ואיל לא לחסם את הידית בחלק שאינו קרוב ללהב על מנת שלא יהיה שביר האותה נקודה.
תמונה

GOREN55
אביר האפל
הודעות:349
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי GOREN55 » 13:16 ,12 אפריל 2009, א'

עבודה טובה כל הכבוד
תמשיך !
היתי עובד יותר על הידית יש הרבה ידית בסכינים האלה

Guest

הודעה על ידי Guest » 13:46 ,12 אפריל 2009, א'

אגב ידית, האם העצים שאתה משתמש יובשו ויוצבו? אחרת צפויה בעיה של דפורמציה כתוצאה מהתיבשות טבעית של העץ וכתוצאה מהרטבה במהלך העבודה.
מייק

tutisdog
הגורו הגדול
הודעות:1072
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי tutisdog » 18:23 ,12 אפריל 2009, א'

העצים יובשו וטופלו בשמן טיק על מנת לאטום אותם למים.

גורן מה הכוונה ליותר מידי ידית ? העובי והאורך?
השתדלתי לעשות ידית שתהיה גם נוחה להחזיק ביד וגם תהיה םחות או יותר מתאימה לאורך הסכין , לגבי הסכין מטבח אולי היא באמת קצת ארוכה. אני יכול לקצר אותה בס"מ וחצי אבל מעבר לזה היא תהיה כבר פחות נוחה ליד שלי. לגבי הקטנים הידית היא באורך של בערך 9 ס"מ אולי 8.5 לגבי הסכין הקטן התחתון בעובי היא לא עבה כפי שהיא נראית אולי בגלל זוית הצילום, העליון היא אולי קצת עבה ואני אוריד ממנה.

saya
תושב קבע בפורום
הודעות:57
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי saya » 19:50 ,13 אפריל 2009, ב'

אין לי ניסיון ביצירת סכינים וחיסום וכל הנושא, אבל במקרה של הגרזן הייתי מציע לך לנסות חיסום דיפרנציאלי. בעיקרון הלהב של הגרזן יוצא חזק וקשה ושאר הלהב נשאר "רך". בוודאי יש פה אנשים שיודעים שיטות לעשות את זה.

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד