קושי בהשחזת סכין מטבח ארקוס

פורום מטבח ובישול הוא פורום המטבח של סכינים למבינים.
מטרת הפורום היא להכנס לעולם המרתק של המטבח והבישול מבלי לאבד את נקודת המבט של סכינים למבינים, הפלדות, הסכינים, כלי ההשחזה ועובודת היד המיוחדות של גולשי אתר סכינים למבינים.
הפורום מיועד לכל גולשינו וגולשותינו, אנא הכנסו והוסיפו תכנים.
חוקי הפורום
על הפורום חלים חוקי האתר ככל שהם מופיעים באתר זה
פרסם תגובה
מיכה
נושא - כלים
הודעות:126
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
קושי בהשחזת סכין מטבח ארקוס

הודעה על ידי מיכה » 8:35 ,21 יוני 2014, ש'

הפלדה היא מוליבדניום - וואנאדיום.
כל חיי השחזתי בעצמי את הלהבים שלי, מחרמש גדול ידני לקצירת תלתן לפרות שלנו בילדותי ברפת המשפחתית, ועד לכל הסכינים והאולרים שהיו ויש לי עדיין: פלדות פחמן, אל חלד וכו'. אני יודע דבר או שניים בהשחזות.
רק את הסכין הנ"ל אני לא מצליח.
ניסיתי כבר שני סוגי אבנים, שופינים וניירות, והעניין הוא שאני מצליח להשחיז אבל הפלדה לא "מחזיקה" את החוד. מבדיקה מדוקדקת עם זכוכית מגדלת אני רואה שיש (כמובן) זווית יפה לאחר ההשחזה, אבל זה פשוט לא זה.
מה אני עושה לא נכון?
זכורה לי אגב ארקוס ישנה שהייתה לי פעם ושלא התנהגה כך, אבל אני לא זוכר איזה סוג פלדה היה רשום עליה.
תודה.

Nik88

Re: קושי בהשחזת סכין מטבח ארקוס

הודעה על ידי Nik88 » 10:56 ,21 יוני 2014, ש'

היי מיכה!
אם אתה מצליח להשחיז סכין עם פצירה- הסכין הזאת לא תחזיק חוד, הפלדה רכה מדי.
אני מניח שלא מדובר בחוסר נסיון בהשחזה, אלא ככל הנראה בחיסום לא איכותי.
מה שכן, לא הבנתי- האם אתה לא מצליח להביא את הפלדה לחוד טוב, או שאתה מצליח אבל היא לא מחזיקה חוד אחרי שימוש?

ניק.

מיכה
נושא - כלים
הודעות:126
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

Re: קושי בהשחזת סכין מטבח ארקוס

הודעה על ידי מיכה » 11:55 ,21 יוני 2014, ש'

בוקר טוב ניק,
אני מצליח להגיע לחוד טוב אבל הוא לא מחזיק.
הסכין היא ארקוס סטנדרטית כמוה יש בכל חנות.
הם שינו משהו בפלדה?

Nik88

Re: קושי בהשחזת סכין מטבח ארקוס

הודעה על ידי Nik88 » 13:03 ,21 יוני 2014, ש'

כמו שאמרתי, סביר להניח שהחיסום הוא על הפנים. לי יש סנטוקו של ארקוס, וגם אצלי היא לא מחזיקה יותר מדי זמן.
עם אילו אבנים אתה משחיז? איזה גריט?

rgrifat
אביר האפל
הודעות:254
הצטרף:13:48 ,8 אוגוסט 2011, ב'

Re: קושי בהשחזת סכין מטבח ארקוס

הודעה על ידי rgrifat » 11:20 ,22 יוני 2014, א'

שלום
אחת הסיבות להחזקת חוד קצרה היא זווית השחזה חדה מדי. אבל קל מאד לתקן את זה: יוצרים secondary bevel מיקרוסקופי באמצעות השחזה בזווית כהה יותר, ז"א מרימים את גב הסכין מהאבן עוד קצת.
מוריי קארטר אפילו ממליץ להשחיז כך (כלומר עם secondary bevel) את סכיני המטבח מלכתחילה כי הורדת חומר מאחורי החופרה משפרת את יכולת ה- slicing של הסכין.
הסיבה השנייה היא השחזה בגריט גס מדי ואז נשארות שיניים מיקרוסקופיות בחורפה שמתכופפות ונשברות בקלות וכך הסכין מאבדת את החוד.
הסיבה השלישית כאמור היא פלדה רכה מדי. את זה אתה יכול להעריך בהשחזה, אם החומר יורד בקלות רבה מדי אז הפלדה רכה.

sprite2k

Re: קושי בהשחזת סכין מטבח ארקוס

הודעה על ידי sprite2k » 13:18 ,22 יוני 2014, א'

rgrifat כתב:שלום
אחת הסיבות להחזקת חוד קצרה היא זווית השחזה חדה מדי. אבל קל מאד לתקן את זה: יוצרים secondary bevel מיקרוסקופי באמצעות השחזה בזווית כהה יותר, ז"א מרימים את גב הסכין מהאבן עוד קצת.
מוריי קארטר אפילו ממליץ להשחיז כך (כלומר עם secondary bevel) את סכיני המטבח מלכתחילה כי הורדת חומר מאחורי החופרה משפרת את יכולת ה- slicing של הסכין.
הסיבה השנייה היא השחזה בגריט גס מדי ואז נשארות שיניים מיקרוסקופיות בחורפה שמתכופפות ונשברות בקלות וכך הסכין מאבדת את החוד.
הסיבה השלישית כאמור היא פלדה רכה מדי. את זה אתה יכול להעריך בהשחזה, אם החומר יורד בקלות רבה מדי אז הפלדה רכה.
הכל נכון חוץ מבלבול קטן שלך עם מה שקרטר ממליץ. הוא ממליץ להשחיז בזווית הכי חדה שאתה מרגיש מסוגל לעשות. זה יוצר מצב שהחוד נשאר מספיק דק לאורך המון זמן וכך יכולת החיתוך של סכיני מטבח נשמרת לאורך זמן. אכן סכינים כמו ארקוס וחברותיהן לא מסוגלות להחזיק זוויות כאלה ומומלץ להשחיז אותן בזווית פחות חדה.

rgrifat
אביר האפל
הודעות:254
הצטרף:13:48 ,8 אוגוסט 2011, ב'

Re: קושי בהשחזת סכין מטבח ארקוס

הודעה על ידי rgrifat » 13:20 ,23 יוני 2014, ב'

sprite2k כתב:
rgrifat כתב:שלום
אחת הסיבות להחזקת חוד קצרה היא זווית השחזה חדה מדי. אבל קל מאד לתקן את זה: יוצרים secondary bevel מיקרוסקופי באמצעות השחזה בזווית כהה יותר, ז"א מרימים את גב הסכין מהאבן עוד קצת.
מוריי קארטר אפילו ממליץ להשחיז כך (כלומר עם secondary bevel) את סכיני המטבח מלכתחילה כי הורדת חומר מאחורי החופרה משפרת את יכולת ה- slicing של הסכין.
הסיבה השנייה היא השחזה בגריט גס מדי ואז נשארות שיניים מיקרוסקופיות בחורפה שמתכופפות ונשברות בקלות וכך הסכין מאבדת את החוד.
הסיבה השלישית כאמור היא פלדה רכה מדי. את זה אתה יכול להעריך בהשחזה, אם החומר יורד בקלות רבה מדי אז הפלדה רכה.
הכל נכון חוץ מבלבול קטן שלך עם מה שקרטר ממליץ. הוא ממליץ להשחיז בזווית הכי חדה שאתה מרגיש מסוגל לעשות. זה יוצר מצב שהחוד נשאר מספיק דק לאורך המון זמן וכך יכולת החיתוך של סכיני מטבח נשמרת לאורך זמן. אכן סכינים כמו ארקוס וחברותיהן לא מסוגלות להחזיק זוויות כאלה ומומלץ להשחיז אותן בזווית פחות חדה.
תודה גיא. למדתי ממנו לפי המלצתך.

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים