גולש WIP

פורום מטבח ובישול הוא פורום המטבח של סכינים למבינים.
מטרת הפורום היא להכנס לעולם המרתק של המטבח והבישול מבלי לאבד את נקודת המבט של סכינים למבינים, הפלדות, הסכינים, כלי ההשחזה ועובודת היד המיוחדות של גולשי אתר סכינים למבינים.
הפורום מיועד לכל גולשינו וגולשותינו, אנא הכנסו והוסיפו תכנים.
חוקי הפורום
על הפורום חלים חוקי האתר ככל שהם מופיעים באתר זה
פרסם תגובה
Pesel
גולש WIP

הודעה על ידי Pesel » 23:59 ,9 מרץ 2013, ש'

בחורף ביקרתי בבודפשט, היה קר, אז כל ארוחת צהריים הזמנתי מרק גולש וכוסית של פלינקה (PALINKA). (טוב, לפעמים שתיים :D )
מתכון מנצח, ואפילו כשר, לחימום רגליים ביום חורפי.

כמות: סיר ענק.
מחיר: כ100 ש"ח, לא מרק זול.
מצרכים:
בשר בקר (צוור או כתף) חתוך לקוביות לא גדולות - 1 ק"ג, אפשר יותר
קבנוס- 3 י'ח
ציר בקר או עוף - 3-4 ליטר (לעצלנים: ניתן להשתמש במים, אבל תאמינו לי, שווה להשקיע קצת)
בצל- 3 י'ח, קצוץ דק דק דק
שום- ראש אחד (4 שיניים למרק, את השאר תשמרו בצד)
תפוח אדמה- 3 י'ח, חתוך לקוביות
פלפלים אדומים מתוקים- 3 י'ח חתוך לקוביות
גזר- 2 י'ח, חתוך לקוביות
רסק עגבניות- 2 קופסאות של 250? (קופסה 1 למרק, את השנייה תשמרו בצד)
קמח: 2 כפות
פפריקה מתוקה- 2 כפות גדושות לפחות
פפריקה חריפה- לפי הטעם (אני שם 2 כפיות)
שמן קנולה- 50 גר, אפשר פחות.
קימל- כפית
מרווה, טימין(קורנית), 3 עלי דפנה, כמון, מלח ופלפל
תלחץ כדי לראות תמונה בגודל מלא

הכנה
לפני שנתחיל כמה מילים על ציר עוף.
אני מאוד אוהב מרקים, את רוב המרקים שאני מכין, אני מכין על בסיס ציר עוף.
זה לא פלצנות, הטעם והמרקם של מרק משתדרגים מאוד, הדבר גם לא יקר, אבל מצריך תכנון מוקדם של עבודה.
בתמונה ראשונה רואים את העצמות מימין לבקר?
אלה שלדי עוף (גרון + עצמות מחוברות עם קצת בשר) . בד"כ הקצב לא מציג אותם בחלון ראווה, אבל הם קיימים, צריך לבקש. מחיר נא בין 2.5 ל 8 ש"ח לקילו. משקל של שלד אחד כ 250 גרם, לסיר 4 ליטר, אני לוקח 3 שלדים. עם יש שאריות עור או שומן צריך לנקות ולשטוף היטב.
מכניסים לסיר, ממלאים במים, ממליחים, שעתיים ויש ציר עוף מוכן. אני לא טורח לתבל, מחמירים מתבלים בעשבים.

בינתיים שציר העוף על הכיריים, מקלפים וחותכים כל הירקות והבשר. עוד תמונה יפה. :)
תלחץ כדי לראות תמונה בגודל מלא

בסיר גדול עם תחתית עבה מחממים שמן.
זורקים פנימה עלי מרבה ו4 שיני שום קצוצות, ונותנים טיפה חימום.
מוסיפים בצל ומעדים עד שהבצל מתחיל טיפה להזהיב, לא לשכוח לערבב. לוקח בערך 10 דקות. בינתיים חותכים קבנוס ומטגנים על אש הכי קטנה, כדי להוציא מממנו את כל השומן ולהקשות אותו שלא יתפרק בבישול.
תלחץ כדי לראות תמונה בגודל מלא

תלחץ כדי לראות תמונה בגודל מלא
אז מה יש לנו בינתיים (תמונה מעל): בצל בסיר, קבנוס במחבת, ציר עוף על האש, הכל זורם.
מגבירים אש למקסימום, מוסיפים את הבשר ומערבבים כמה דקות עם בצל עד שבשר משנה צבע ונהיה חום.
מכניסים פנימה את קבנוס, שאר ירקות ומערבבים.
מוסיפים קמח, רסק עגבניות, מלח ותבלינים
תלחץ כדי לראות תמונה בגודל מלא
- ומערבבים היטב עד שהכל נהייה לתערובת אחידה.
תלחץ כדי לראות תמונה בגודל מלא
ממלאים את הסיר עם ציר עוף, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהבשר ותפוח אדמה יהיו רכים.
תלחץ כדי לראות תמונה בגודל מלא

טועמים ומשפרים תיבול.
ומגישים.

רגע, לפני שמגישים, זוכרים את קופסת רסק עגבניות ושום ששמנו בצד?
מועכים שום ומוסיפים לרסק עגבניות + פפריקה חריפה + פלפל חריף.
את התערובת מגישים לצד המרק, כל אחד מוסיף כמה שבא לו.
כוסית פלינקה או וודקה, לחם שחור ועכשיו בתאבון.
תלחץ כדי לראות תמונה בגודל מלא
תלחץ כדי לראות תמונה בגודל מלא

נ.ב. תסבירו לי בבקשה איך אני מכניס את כל זה לפייסבוק כדי להשתתף בתחרות.

Pesel

Re: גולש WIP

הודעה על ידי Pesel » 12:56 ,10 מרץ 2013, א'

אם אהבתם את המתכון ותמונות, אז בבקשה כנסו ושימו לייק
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... tif_t=like

stifa
מבין בסכינים
הודעות:173
הצטרף:17:01 ,5 ינואר 2011, ד'

Re: גולש WIP

הודעה על ידי stifa » 2:00 ,11 מרץ 2013, ב'

בריאות !
(מישהו אמר פעם - אני אוכל רק מזון בריאות. מה זאת אומרת ? אני אוכל רק מה שטעים לי , ואם זה טעים אז זו בריאות...)

אם בא לך להשקיע עוד יותר אפשר להמיר את הקבנוס בקוביות חזה אווז מעושן או "בקר נמוך".
היה בירושלים מקום מהאגדות בשם "פינק" (Fink) , שם הגישו בין היתר מרק גולאש מיתולוגי שאיכותו באה , כך אמרו, מזה שלא ניקו את הסיר 30 שנה...
"לכל אחד יש מנייה" - מיילו מיינדרביינדר

Pesel

Re: גולש WIP

הודעה על ידי Pesel » 12:54 ,11 מרץ 2013, ב'

מתכון מקורי הוא עם בייקון מעושן. :) קבנוס יותר זמין בסופר.

Pesel

Re: גולש WIP

הודעה על ידי Pesel » 12:23 ,12 מרץ 2013, ג'

הגענו ל 27 לייקים, עוד 3. :)

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים