התקרבותם של החגים עושים לנו לרוב חשק לאוכל טוב, ישיבה משותפת סביב השולחן ושיחה נעימה בין בני המשפחה. אוכל טוב משמעו בעיני רבים היא מנת בשר טובה, אשר דורשת, כפי שרבים יודעים, הכנה וחיתוך נכון ויעיל. המאמר הנוכחי נועד דווקא לסייע לכם בתחום חיתוך הבשר, לארוחות משפחתיות ובכלל. בתיאבון!
טיפים כלליים לשימוש ושימור, הנכונים לכל הסכינים:
ראשית, במידה וניתן, עדיף לנגב את הסכין מיד אחרי השימוש. חשוב לזכור כי סכינים הינם כלים רגישים יותר, היות והם מכילים חלקיקים קטנים של אוכל על הלהב, עניין אשר לא כולם מודעים אליו כראוי. בנוסף, מומלץ ביותר לעשות זאת על מנת למנוע חלד.
שנית, באופן כללי כאשר מדובר בכלי מתכת, מומלץ לא להשאיר עליהם מזון לאורך זמן מטעם החשש לריקבון ופגיעה באיכות הכלי.
שלישית- הסכין כאמור, נחשבת לכלי "עדין" יותר מכלי מטבע אחרים, ומטבע הדברים, יש לשמור על חודם, בייחוד כאשר מדובר בסכיני שף. לכן, מומלץ ביותר לחתוך את המזון על חומרים עדינים יותר בהתאם, כמו פלסטיק, עץ וכדומה, מאשר על זכוכית או מתכת אשר עשויה לפגום באיכות הלהב, גם אם בתחילה לא נרגיש זאת.
טיפים לשימוש ושימור סכיני שף בפרט
ראשית, חשוב מאוד לציין כי סכיני שף הינן נחשבות לחדות יותר מאשר סכינים רגילות ולכן יש לשמור עליהן שמירה יתרה.
שנית, סכיני השף עלולות להחליד לעיתים (גם אם אחרי שנים רבות יותר מאשר סכין המטבח הרגילה). לכן, עליכם לשטוף את הסכים עם חומרי ניקוי ייעודיים וכמובן, לנקותה מיד לאחר השימוש, ולנגבה, כאמור, על מנת למנוע חלד.
אגב, יש לנקות לכלוך קשה שעל הסכין בעזרת שימוש במים חמים בלבד, ללא הכנסה למדיח או שימוש בצמר פלדה וכדומה.
באשר להשחזה של הסכין, יש לעשת זאת על ידי מוט השחזה מיוחד אולם אם אינכם מחזיקים אחד כזה בבית (בדומה לרוב האנשים), ניתן לעשות זאת על ידי סכין נוספת, איכותית באותה המידה. אולם, מומלץ ביותר ללמוד איך לעשות זאת מכיוון שההשחזה יכולה לפגום בלהב הסכין, במידה ותעשו זאת באופן שגוי.
טיפ אחרון – מומלץ ביותר להחזיק את סכיני השף במקום מיוחד להן, כאמור הרחק מילדים, אולם גם הרחק משאר כלי המטבח. סכיני שף נועדו לשימוש ספציפי ברוב המקרים ולכן מומלץ להשתמש בהן רק לפי הצורך.
טיפ אחרון לחובבי הבשר
את הבשר יש לחתוך בעזרת סכין שף ייעודית נגד סיביו, דהיינו – למעין סטייקים (בדומה לחתיכת מלפפון ל"עיגולים"). העצה הזו היא שימושית עבור הכנת הבשר בתנור או במנגל פחמים, אולם אם בחרתם במנגל פחמים מומלץ ביותר לזכור להכין עליו רק סוגי בשר אשר נחשבים לעסיסיים יותר, מכיוון שכידוע, הבשר במנגל נוטה להתייבש ואף להתקשות במקרה ומשאירים אותו זמן רב מדי על המנגל.