שלום
אטלף- תודה על המחמאה. העיצובים היו יותר בכדי לאתגר, אחי מצא תמונה של סכין די דומה וביקש שאכין לו, כך זה התחיל..המטרה בסופו של דבר להכין כלי שימושי.
אילן- זוכר שאמרתי לך שהבאת לי רעיון? אז בסכין השניה עשיתי התחכמות קלה, שתלתי פסים של סילבר בתוך הפליז, כרגע זה מבריק אך כשאעשה לזה השחרה, זה יראה כמו מקומה/דמסקוס, כשאסיים לאחר חיסום וליטוש, אצלם באיכות גבוהה יותר, לפחות שפסל יהיה מבסוט עליי

תהליך השינוי של שעווה למתכת הוא די פשוט, יש גזע מרכזי של שעווה, עליו מלבישים בזוית את כל המודלים משעווה. מכסים בצינור עבה (בקוטר) מה"עץ" עצמו ולתוכו יוצקים גבס צפוף במיוחד. כשהגבס מתייבש, מכניסים לתנור, השעווה נוזלת החוצה ואז נשארים עם צילנדר מגבס ובמרכזו חללים של המודלים. מכניסים למכשיר צינטריפוגלי ואז יוצקים לתוכו את המתכת (מה שבא לך בעצם, זהב, כסף, פליז...) בצורה נוזלית. כשהכל מתקרר שוברים את הגבס, חותכים את המודלים ומנקים.דיי מתומצת.
וונום- תודה רבה, הסכין השלישית נוצרה משארית שהיה חבל לי לזרוק ולא להתנסות עליה. קראתי כאן איפשהו שאמרו שמאד קשה להכין ולהשחיז קרמביט. האורך הכללי של הסכין הזו הוא 140 מ"מ. תתפלא אך היא נוחה מאד, מרגישה יצוקה ליד גם כשתופסים אותה הפוך, בעבור זה בעצם המגרעת בחלק האחורי של הידית.(גם לזרת וגם לאצבע המורה) אני דיי מבסוט ממנה, אך נראה לי שלא אוציא אותה החוצה מהסטודיו, כלי משחית.