יש כאן קצת קשרים וקליעות שניתן לעשות עבור שרוכים או מיתרים לאיבטוח של סכינים/אולרים.
בנוסף יש כאן כמה דוגמאות של צורות לציפוי של ידית , חלק זה קליעות וחלק זה בעצם סוגים של כריכות.
braid=plait=sennit = קליעה , הכל תלוי באיזה תחום , אצל הימאים זה ייקרא sennit אצל כאלה שעובדים עם עורות זה ייקרא braid או plait , לא להתרגש הכוונה היא בסופו של יום לאותו דבר.
נתחיל עם שתי דוגמאות לעבודה על ידיות, יכול להיות החל מסתם מקל ועד לידית של סכין ,
התמונה הראשונה היא שיטה לקליעה של 4 רצועות על ידית, התמונה השנייה מכילה שלושה סוגים של כריכה. במקרה הראשון מסיימים עם קשירה של חוט כריכה על כל 4 הרצועות ועל זה מבצעים ראש תורכי. במקרה השני של הכריכות נין לבצע בדיוק אותו דבר , לסיים עם קשירה של חוט כריכה ועל זה לכסות עם ראש תורכי.

עכשיו נעבור לבסיס של קליעות, קליעות עגולות . 4 גידים, 6 גידים ו-8 גידים.
בקליעות אלו ניתן לשים ליבה באמצע וניתן לעשות גם ללא ליבה, הקליעות הללו יוצאות חלולות ולכן רצוי לשים ליבה דקה ב-4 , ולעלות בעובי הליבה ב-6 וב-8.
הבסיס הזה הוא גם השיטה לייצר שוט מכל הגדלים של הקליעות האלו ולא רק לייצר מיתרים עבור האולר או מיתרים לקישוט. הדבר היחיד שהוא יותר הבדל מבחינת השוט , צריך לרדת באמצע הקליעה מ 8 ל6 ול4 וזה אם מתחילים שוט מקליעה של 8, אם מתחילים שוט מקליעה של 6 פשוט יורדים ל4 . (תמונות לגבי איך לבצע את ההורדה מקליעה של 8 ל6 ומ6 ל4 אני אסרוק ואעדכן כאן)
כרגע זה רק הבסיס לקליעות עגולות.

יש לי עוד כמה תמונות לסרוק ואני אעדכן.