גילוי נאות: אין לי ולא היה לי מעולם אולר של cold steel
אני בעליו המרוצה של אולר tasman salt של ספיידרקו.
האולר, כמו כל סדרת ה- salt של ספיידרקו עשוי פלדת H1 דלת פחמן שמגלה עמידות מופלאה למדי למי-ים. חוץ מזה- האולר עובד אצלי יום-יום כמעט במגוון משימות: קילוף תפוזים, פתיחת אריזות, חיתוך חבלים חוטים וצינורות, גילוי תיילים (במקרה הרכבתי איזו משאבה ביום חמישי...)ניקוי דיונונים ועוד כמה.
הוא קל, נוח לאחיזה ולחיתוך, מהיר ופשוט לפתיחה וסגירה ביד אחת, ולשמחתי גם ביד שמאל (הצד המועדף עלי אישית). הקליפ מאוד נוח- אני נושא אותו בתוך הכיס עם הקליפ. הוא דק ובלתי מורגש כמעט בכיס. שמתי לו לולאה קטנה של שרוך שאפשר להשחיל בה את הזרת למקרה שעובדים במקום בו אסור לשמוט את האולר. החסרון העיקרי בהקשר השמאלי הוא שההשחזה היא ימנית (שיפוע יחיד בצד ימין, שינון בצד שמאל). זה מציק טיפה בחיתוכים מסוימים, אבל בהחלט נסבל.
מסתבר שהשינון שומר יפה על הלהב, ולמרות השימוש האינטנסיבי אני לא חש כל צורך להשחיז את הסכין כרגע. כשהרגע יגיע- זה יהיה אתגר מעניין... יש כל מיני משימות עדינות שכדאי לעשות עם להב חלק ולא משונן, ואותן אפשר לבצע רק עם הסנטימטר האחרון של הלהב, שהוא ישר... טיפה מציק, אבל בהחלט פשרה סבירה, כי כשמדובר בחיתוך גס וברוטלי זה כלי-כלי!
המחיר- לי היה מזל די רציני, כשמצאתי אותו באמזון ב- 30$. אולרים מהסדרה הזו נמכרים באינטרנט בסביבות 45-60$, תלוי בדגם ובכיוון הרוח. בטוח הרבה פחות מה- 800 שקל שלך.
כמו שהודיתי בתחילה- אני לא מכיר ולא התנסיתי ב- cold steel, אבל אולר לשימוש יומיומי במחיר סביר מפלדה טובה ועמידה לקורוזיה, בנוי פשוט, קל לניקוי ודורש תחזוקה מינימלית- הייתי הולך על ספיידרקו.