Pesel wrote:ברווז wrote:PESEL-
מי שיודע איך מדליקים אש, ומבין את הבסיס כמו שצריך, יכול להדליק גם עם מקור של ציפור וטיח. כל מה שצריך כדי להדליק אש עם סכין בטבע:
1)סכין.
2)אבן צור.
3)חומר דליק כלשהוא-עלים יבשים, מחטי אורן יבשים, ועדיף אפילו יותר דליק מזה אם בנמצא.
שאלה ישירה: האם ניסית את זה?
אני הדלקתי את הקמין בבית עם אבן צור וSTRIKER עשוי מפצירה ישנה. ראיתי שאפשר וזהו, חזרתי לגפורים.
באשר ללהבים מחושלים ביד או במכונה, אז הכל עניין של נטיה, יכולת ופרנסה: אותו אחד עם מכבש , תנור לטיפול טרמי וויברטור ליטוש מסוגל לייצר כמה אלפי להבים ביום , בנגיד 50 ש"ח החתיכה אצל הלקוח, בו בזמן שאמן עושה קצת פחות, נגיד שניים- שלושה ביום, כ"א ב300 ש"ח לאחד.
שניהם צריכים לשלם חשמל, ארנונה, מים, מע"ם, לשלוח את הילדים לאוניברסיטה, להחליף אוטו כל שנתיים, וכ"ו
אמנים ידועים לאורך ההיסטוריה כאוכלוסייה קשת יום, להוציא את הסופרסטרים למיניהם שנוסעים לסופרמרקט עם האסטון מארטין שלהם.
ערכם של הלהבים המחושלים ביד עצום מבחינת הערך האמנותי שלהם כאשר הערך הפרקטי קצת גבולי, ואף אחד לא יעלה על דעתו ללכת לקלף תפוחי אדמה עם סכין עם להב של אנדרסון או TC שעלה לו כמה אלפי $$$$ אלא ימהר להכניס אותו לכספת ומעשית הוא לא מועיל יותר מציור של וואן גוך, שקהל הלקוחות כאן הוא בין היתר שייחים מהמפרץ, אצילים פולנים או ראשי פשע מאורגן. כאשר בעל הנכס יקלע לצרות פיננסיות יוציא אותו למכירה פומבית בסוט'בי (לא באי ביי!!) ויגרוף רווח נאה עבור שיפוץ הטירה באיטליה או חו"ח, מימון גירושין מאיזה דוגמנית צמרת.
עבור העמך שביננו, כל מה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו הוא להזיל ריר על תמונות של להבים שכאלה ,להעריך את יופיים ואת מיומנות האמן ולחלום עליהם בלילה.
מעשית, לאלה מאיתנו שהם אנשי שטח, הסכין נראה קצת אחרת ואין עליו קישוטים של פיליגרן זהב ואפליקציות לפיסלאסולי ופרחים חרוטים על להב הדמסקוס, ולא איכפת אם יחליד קצת ויהו עליו כתמים ושאריות חרוכות מהמנגל האחרון.
השורה התחתונה לקוחה מהעבודה האחרת שלי, ושם אני בא במגע עם אמני במה, שגם מהם יש ויש: טובים, רעים, מקצוענים וחפיפניקים, מוכשרים מאד ולא מוכשרים בכלל. אז מה? לא נעלה לבמה ילד שמזייף ואין לא כח בידיים לפרוט על הגיטרה? לא ולא. לכולם יש מקום תחת השמש ואת כולם צריך להעריך ולאהוב וזה היופי שב GENETIC DIVERSITY, כולם מעשירים ומקדמים את האנושות.
דוד