אתה צודק
לא די במילים על מנת לסמן לרעה אדם שאינו מזדהה, או מתנסח קצת בפראות לכולנו יש ימים כאלה , אבל למילים יש כח ומילים יכולות להסגיר כוונות, אני חושב שמי שמעוניין לקנות צריך לחשוף קצת יותר פרטים על עצמו, במיוחד עם חבר חדש בקהילה, נכון אני לא הכי חדש ולא ותיק בכלל אבל כבר הבנתם שקוראים לי סול ואני גר בצפון ולא מפריע לי שלחברי האתר יש את הפלאפון שלי, כאש/ר אני מפרסם מודעת מכירה כי בסופו של עניין מטרתי היא גם להכיר את חלק מאנשי הקהילה המעניינת הזו פנים מול פנים. נעים יותר להכיר אישית ואני יודע שלא כולם רוצים לחשוף ברשת את הפרטים , אז לפחות בהתחלה אל תחשוף שמך או טלפון, אבל אם כבר החלטת לבצע עסקאות על פני דפי האתר , תעזור לעומר ולברווז לשמור על כוונות טובות של הקהילה ויצירת רושם טוב לקוראים אורחים שלאו דווקא אספנים. עומר הקים את האתר והפורום גודל בחברים , חלקם פעילים וחלקם לא על דפי האתר, אבל גם האחריות לוודא שאין בינינו כאלו שהמניעים שלהם קצת מפוקפקים, ואני חושב שיש מקום לחשוף מספר פרטים מינימלי ואולי כן למלא איזה שאלון מנוסח לפחות לפרטים מינימליים ולפאראנואידיים בינינו אפשר תמיד שזה יהיה דף להורדה להדפיס ולשלוח בפקס לעומר, הוא ישמור למקרה הצורך , על מנת שלא יהיו בעיות עם גורמי חוק שחושבים שאין אחריות בקהילת האספנים. ועל מנת שמידע לא יהיה חשוף לכל מי שאינו מעוניין לחשוף כתובתו. אני מוכן למלא שאלון כזה ולחשוף איזה פרטים שיהיו מקובלים על כל חברי הפורום. ובמידה ויהיה מקובל גם על עומר וברווז לשמור דבר כזה בתיקייה במקום שמור אצלם שלא ייחשף לעיניי הציבור אבל יהיה מעיין תעודת אחריות כחבר בקהילה שהוא אדם שמניעיו אינם לצרכי פלילים או משהו בסגנון מפוקפק , סה"כ האחריות עלינו לשמור על הרמה האישית שלנו ושל האתר כחברים בו.
לי יצא לפגוש חלק מחברי האתר והעמותה ואני חייב לומר שהיה שווה לחשוף את הפרטים כי הכירות אישית הרב יותר נעימה ונותנת תחושה של קהילה קטנה וביתית. ואחראית.
אני חושב שכל חברי הקהילה צריכים להסכים שלא כדאי למכור לקטינים מתחת לגיל 18 ללא קשר כרגע אם הם אוהבים סכינים או לא. סיבה ראשונה שסכינים ואולרים הם עדיין כלי נשק קרים, ובנוסף ואני אומר זאת כי כשאני הייתי בן 14 ורציתי סכין לא הלכתי מעולם לקנות לבד. ואני לא חושב שצריך לחנך את הילדים של היום שכסף קונה הכל בכל מחיר. כמו שלא רוצים לראות ילד בן 12 מעשן סיגריות או שותה וודקה, אז במיוחד לא סכינים. להפגין אחריות זה לא אסון ולא פשע , זה הדבר הכי רצוי שיש בתחום ההובי או העיסוק של רבים מאיתנו.
אני חושב גם שאם יש נציגי חוק שפועלים באתר , הם צריכים להציג את עצמם לפני ההנהלה וגם להציג עצמם לחברי הפורום וכן גם לאורחים, לכל למי שחושב שלחברי הקהילה יש פילוסופיית חיים מוזרה או הפרעה, שיבין שאין לנו מה להסתיר ושנציגי החוק כן פועלים וחברי הקהילה לא מעודדים לביצוע עבירות, והאמת לדעתי זה ייצור הרתעה ממי שהמניעים שלו מפוקפקים וכן יחזק את קשרי הקהילה עם החוק.