דווקא קשור למבנה הסכין. השפיץ של היפנית והדקות שלה גורם לחיתוך העור ליהיות קל יותר. וסכינים יפניות דווקא לא מושחזות בזווית כל כך חדה...Shrubbery wrote:חוזר רגע לנושא המקורי,
חדות, השחזה עובי להב וכו'.
היום חתכתי קרוב ל50 חתיכות עור לרצועות, (עור לאוכפים 4 מ"מ עובי).
השתמשתי ב-4 פולדרים, וleather stroppe צמוד עד שהתייאשתי, קניתי סכין חיתוך ב-50 שקל והיא עשתה את העבודה היכן שהפולדרים קרסו.
רק לסבר את האוזן:
שחקתי את הלהבים הבאים:
ספיידרקו טנשיוס
HK 440C
Bradley S30V
ובנצ'מייד מיניגריפ 154CM
כל כמה רצועות הייתי צריך לעבור על פלטת העור כדי להחזיר חוד וזו הייתה קריעה; אילו סכינים מכובדות לרוב הדעות!
סכין חיתוך (מה שמוכר בתור סכין יפנית) דקה וחדה עשתה את העבודה ביעילות מרובה.
מה שממחיש כי להב עבה וחד אינו עמיד יותר מלהב דק וחד.
אה.. ולסכינים שלום, קצת עבודה על אבני מים, קצת עבודה על עור והן חותכות נייר טואלט
שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
-
sprite2k
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
-
Shrubbery
נו מה שאמרתי - מבנה הלהב
בכל מקרה למדתי להבא, אתה מגיע לתערוכה?
בכל מקרה למדתי להבא, אתה מגיע לתערוכה?
לדעתי הזווית הסופית של ההחזה היא זו הקובעת ולא העובי הכללי של הסכין (בטח לא ב- spine). דמיין שני משולשים חדי זווית, אחד ב- 10 מעלות והשני ב- 30. לשני יש יותר חומר מאחורי החורפה ולכן לדעתי עמידות רבה יותר.Shrubbery wrote:חוזר רגע לנושא המקורי,
חדות, השחזה עובי להב וכו'.
היום חתכתי קרוב ל50 חתיכות עור לרצועות, (עור לאוכפים 4 מ"מ עובי).
השתמשתי ב-4 פולדרים, וleather stroppe צמוד עד שהתייאשתי, קניתי סכין חיתוך ב-50 שקל והיא עשתה את העבודה היכן שהפולדרים קרסו.
רק לסבר את האוזן:
שחקתי את הלהבים הבאים:
ספיידרקו טנשיוס
HK 440C
Bradley S30V
ובנצ'מייד מיניגריפ 154CM
כל כמה רצועות הייתי צריך לעבור על פלטת העור כדי להחזיר חוד וזו הייתה קריעה; אילו סכינים מכובדות לרוב הדעות!
סכין חיתוך (מה שמוכר בתור סכין יפנית) דקה וחדה עשתה את העבודה ביעילות מרובה.
מה שממחיש כי להב עבה וחד אינו עמיד יותר מלהב דק וחד.
אה.. ולסכינים שלום, קצת עבודה על אבני מים, קצת עבודה על עור והן חותכות נייר טואלט
זכור שניתן להשחיז להב דק ב- 30 מעלות ולהב עבה ב- 10 מעלות, במקרה הראשון ההשחזה תהיה צרה ובשני רחבה.\
בכפרי אין מספרים. הכפר נקרא זרזיר, שכונת גריפאת. ניתן להיפגש בתחנת דלק ולנסוע אחרי.kanjin wrote:ראמי,התצלום האווירי קצת סיבך אותי.
האם אתה יכול לכתוב באיזה ישוב אתה גר? ואם יש את שם הרחוב ומס' בית
אז עוד יותר טוב.
אם אינך רוצה לפרסם בפומבי אז אפשר בהודעה פרטית.
תודה רבה ראמי.
בברכה,
ראמי.
אולי משיהו מהחברה יכול לתת טרמפ...Melkor wrote:היית מת להגיע, אבל בתור ירושלמי חסר רכב הסיכויים שלי לא טובים במיוחד
ראמי
לא חזרו אלי
לא ברור לי מי מגיע
ניק שאל אותי ולא ידעתי להגיד, בנתיים מציע לדחות למועד אחר
לא חזרו אלי
לא ברור לי מי מגיע
ניק שאל אותי ולא ידעתי להגיד, בנתיים מציע לדחות למועד אחר
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
עומר: אני, אתה איליה וניק זה ארבעה. יש לי לפחות שני חברים שיגיעו, סה"כ 6. לדעתי זה סבבה. אבל ההחלטה שלכם.
כל שבת בזמן הקרוב מתאימה לי.
ראמי
כל שבת בזמן הקרוב מתאימה לי.
ראמי
-
Nik88
אני בעד להפגש בכל זאת. יכול להיות שפסל יצטרף אלינו. חוצמזה לא חובה להביא גדוד של אנשים, אפשר להנות גם בחברה מצומצמת.
אה, ראמי, ניק זה קיצור של ניקולאי, לא מה שחשבת
אה, ראמי, ניק זה קיצור של ניקולאי, לא מה שחשבת
אם כך האם ניתן לקבוע לשבת של ה-30 לחודש?
אם זה בסדר נקבע בכיף
אם זה בסדר נקבע בכיף
עומר יעבץ
מנהל האתר
מנהל האתר
בשבת הקרובה אני לא יכול לצערי (ארוחה משפחתית)
ב-23 יש לכם פישמן בחיפה
ב-30 לא יכולים
ראמי לא יכול בימי שישי
מציע שתקבעו עם ראמי לשבת הקרובה
ואנו נצטרף בשמחה במועד אחר.... חבל שבגללי לא תפגשו
ב-23 יש לכם פישמן בחיפה
ב-30 לא יכולים
ראמי לא יכול בימי שישי
מציע שתקבעו עם ראמי לשבת הקרובה
ואנו נצטרף בשמחה במועד אחר.... חבל שבגללי לא תפגשו
עומר יעבץ
מנהל האתר
מנהל האתר
-
Nik88
אני שונא שזה קורה, אבל אני נאלץ לבטל.. הוזמנתי ליומולדת של קרובת משפחה 
רגלי לא תדרוך ב"תערוכה" של פישמן. אם עוד מישהו בעניין- אפשר להפגש ב-23.
רגלי לא תדרוך ב"תערוכה" של פישמן. אם עוד מישהו בעניין- אפשר להפגש ב-23.
איזה אכזבה ניקולאי
עומר, "אתם" זה חצי מהקבוצה.
תכננתי ב- 23/11 לנסוע לתערוכה בעין המפרץ, ניתן להפגש בבוקר לפני או בערב אחרי אצלי בבית. למי שבא מכיוון דרום זה "על הדרך".
ועדיין ההצעה בשבת הקרובה עומדת בעינה. מי שבא ברוך הבא....
ראמי
עומר, "אתם" זה חצי מהקבוצה.
תכננתי ב- 23/11 לנסוע לתערוכה בעין המפרץ, ניתן להפגש בבוקר לפני או בערב אחרי אצלי בבית. למי שבא מכיוון דרום זה "על הדרך".
ועדיין ההצעה בשבת הקרובה עומדת בעינה. מי שבא ברוך הבא....
ראמי
אפשר אחרי התערוכה
נשוחח שם
נשוחח שם
עומר יעבץ
מנהל האתר
מנהל האתר
תראו את כול המוצרים סכין שחיטה לעופות
עומר יעבץ
מנהל האתר
מנהל האתר