לאחר חודשים ארוכים שהפרוייקט הזה מתעכב לי בגלל סיבות שונות ומגוונות סוף סוף רואים התקדמות משמעותית!
כל השלד עשוי מברזל 10 מ"מ משוך בקר (לצורכי דיוק).
מנוע יהיה 2 כח סוס עם ווסת תדר לשליטה על המהירות.
שום דבר עוד לא מרותך... זה השלב הבא
Last edited by sprite2k on 15:05 ,24 February 2014, Mon, edited 1 time in total.
אני לא יודע מה תיהיה עלות סופית לגמרי של כזה מוצר כי חלק מהדברים קיבלתי ממשפחה וחברים.
אבל דבר איתי בפרטי/בפייסבוק ואשמח לפרט יותר מה כמה איך ואיפה בערך
היי גיא, נראה מצויין, הייתי ממליץ לך להשאיר מרווח של שניים או שלושה ס"מ בין הגלגל העליון לגב של התקן הישורת, זה אזור מאוד שימושי, כמו הסלאק בלט שבין גלגל המתיחה לגלגל העליון של הישורת אבל עם פחות חופש, הוא מאוד נוח לצורות תלת מימדיות מעוגלות קצת ולחידוד קונווקס.
עוד המלצה שתשמע מצחיקה, תעשה את הידית של זרוע המתיחה אנכית ולא אופקית, זה נשמע קטנוני אבל כשצריך להחליף רצועות כל חמש דקות בזמן פיניש הידית האנכית תהיה הרבה יותר קלה ונוחה לשימוש כי היא לא מפעילה לחץ צידי עם הציר של הזרוע בניגוד לידית האופקית.
ושאלה, הלחץ של זרוע המתיחה יעשה באמצעות קפיץ נמתח בחלק האחורי או קפית נפחס בחלק הקדמי?
לרמן, יהיה מרווח כזה בין הפלטה לגלגלים פשוט עכשיו הפלטה עוד לא מוכנה עם הזוויות המחברות אז סתם הנחתי אותה על השלד.
האמת שאני חושב לעשות את הידית מתיחה בכלל כמו המשחזת של bader היא נראית לי הכי נוחה מכולם והכי מהירה.
הקפיץ יהיה נפחס .
אני לא בטוח שהידית של הbader תהיה מהירה, ללא ספק נוחה אבל היא מרחיקה אותך מהצד ימין של השלייף שבו אתה מחליף רצועות, אתה רוצה שתהיה לך אפשרות למשוך את הידית ביד אחת ולהחליף רצועה ביד השניה, גם בעמידה וגם בישיבה, תבדוק עם היא נוחה לך לזה.
איזה יופי, טובה תמונה אחת מכל התיאורים המילוליים שלך.
תגיד הבורג עם ה"כפתור" אחיזה השחור, הוא זה שמיועד לכיוונן ימין/ שמאל של הסרט? סוף סוף בלי מפתח אלן?
כל הכבוד.
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
IP wrote:איזה יופי, טובה תמונה אחת מכל התיאורים המילוליים שלך.
תגיד הבורג עם ה"כפתור" אחיזה השחור, הוא זה שמיועד לכיוונן ימין/ שמאל של הסרט? סוף סוף בלי מפתח אלן?
כל הכבוד.
אכן לזה הוא מיועד. גם הוספתי לו קפיץ קטן לייצוב שלא ישתחרר מהרעידות.
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
יש לחבר שלייף שאפילו יותר מהיר ממה ששלי יהיה והגלגל על המנוע אצלו (שעליו פועל הכי הרבה בלאי שטח) עם פוליאוריתן והוא עובד כבר המון זמן.
יש בלאי, יותר מאלומיניום זה בטוח. אבל מקסימום אם העסק לא יעבוד כמו שצריך אני אלך לחרט ואחרוט גלגלים חדשים.
זה השלייך הראשון שאני בונה אז יש פה הרבה ניסוי וטעייה, ואם הייתי בונה את השלייף עכשיו הייתי משנה בו כל מיני דברים קטנים
ממש מדליק, סחתיין על התכנון ועל הביצוע ממש מצא חן בעיני, עם איזה מנוע אתה משתמש לשלייף ? האם אפשר להיות חצוף ולבקש ממך מידות של החלקים שבתמונה בפוסט הראשון של השרשור ? אם אין לך התנגדות הייתי מעוניין להשתמש בתמונה ובמידות שלך על מנת לבנות לי אחד כזה ברגע שתהיה לי הזדמנות.
tutisdog wrote:ממש מדליק, סחתיין על התכנון ועל הביצוע ממש מצא חן בעיני, עם איזה מנוע אתה משתמש לשלייף ? האם אפשר להיות חצוף ולבקש ממך מידות של החלקים שבתמונה בפוסט הראשון של השרשור ? אם אין לך התנגדות הייתי מעוניין להשתמש בתמונה ובמידות שלך על מנת לבנות לי אחד כזה ברגע שתהיה לי הזדמנות.
תהנה מפרי עמלך
המידות הם לא סוד... תחפש בגוגל belt grinder plans...יש מלא
שילה wrote:מגניב
ההחזקה לגמרי חופשית? אין שום דבר שתומך ביד/באובייקט?
לא הבנתי אותך כל כך? אתה מתכוון לאיזה מתקן ששומר על הזווית או משהו כזה?
אם כן אז כרגע אין. ואני לא זקוק לו כרגע כל כך.
הפלטה שאמורה ליהיות מאחורי הסרט מתווספת היום.
גיא, אין ספק הרבה כבוד, פרויקט לא פשוט, תוצאה נהדרת.
עכשיו אני מניח שלא יהיו לך תירוצים תצטרך לעשות סכינים ... רצוי טובות לא כמו שהרגלת אותנו
שאפו גדול.
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
מעורר קנאה. מזכיר לי קצת איזשהו קטע מספר של בוקובסקי(לא זוכר איזה) בו הוא יושב בבר בצהריים ובמבט עורג, סוקר את הבקבוקים מצידו האחר של הבר ומהרהר בכיף, בצחוקים, בפיסות זכרון הגלומים בהם. לחיי הספינות שבדרך!