כל הטיטניום שאני נתקלתי בו בארץ נרכש מסקופ מתכות, אבל אני מניח שיש גם סוחרים אחרים לא מצאתי בדפי זהב, אבל כנראה שיש).
סקופ לא ימכרו למישהו סתם, כי הם ענקיים ואין להם כח לשטויות, אבל בהחלט ייתכן שאם אתקשר לבחור מסקופ שהחברה שלי עובדת איתו הוא ישמח לספר לי למי הם מוכרים פחים או פסים של טיטניום. אחרי שיש בידך את המידע הנ"ל- אפשר לפנות בנימוס לאותו לקוח ולבקש לקבל או לקנות שאריות. אוכל לסייע בעוד כשבוע, כשאחזור ממילואים.
בנוסף- הגופים שבוודאי עובדים עם טיטניום הם התעשיות הבטחוניות- רפא"ל, תעשיה אווירית וייתכן שגם תע"ש, מספנות ישראל ורמתא. אם יש לך חברים או מכרים שם- שווה בדיקה.
עכשיו אני שואל את השאלה הבלתי מנומסת- אתה רוצה לבנות סכין מטיטניום? אם התשובה היא כן, קח בחשבון שהמטלורגיה של טיטניום היא קצת שונה, והמרחק בין פס טיטניום לסכין איכותית הוא קצת יותר מכמה שעות עבודה עם דיסק, מנגל פחמים, ג'ריקן שמן וטוסטר אובן. ביום אחר אשמח לייגע את הפורום בדבר המורכבות שבטיפולים תרמים בטיטניום. אם אתה הולך להשחית את זמנך בפרויקט כזה- ממליץ לך להשקיע קצת בשיעורי בית לפני. אישית- בפעם היחידה שיצא לי להשחיז סכין שנעשתה מטיטניום זה היה די מגעיל (מתנהג יותר כמו אלומיניום מאשר כמו פלדה)וגם המשקל שלו נותן תחושה "זולה" ביד.
בכל מקרה- בעוד כשבוע אנסה לברר עם סקופ.
בהצלחה