את הסכינים אני מקפיד להשחיז לרמה הגבוהה ביותר שאני יכל. הזווית הכוללת היא 30 מעלות. מבחינתי להב חד הוא להב שיכל לגלח שיער בקלילות. ובלהבים דקים (2ממ) יכולת לחתוך עגבניה (שמונחת על קרש והחלק התחתון שלה חתוך, בכדי לתת לה תמיכה מסויימת ) באופן מאוזן מבלי לתמוך בעגבניה ביד. עדיין לא הצלחתי להגיע לרמה של פיצול שערה בודדת, אבל אני עובד על זה...
אני מצרף סרטון שעשיתי ליוטיוב עם הסכינים שלי ואתן פירוט כאן עליהם.
הסכין הראשונה של Spyderco הדגם LadyBug וזאת סכין פצפונת ומצויינת, להב VG10 .
הסכין השניה גם של ספיידרקו ונקראת Air על שום משקלה המאד נמוך. השלד שלה עשוי טיטניום והגוף מסיבי זכוכית. הלהב מפלדת cpm m4 , פלדה חזקה וגם קשה (מחוסמת ל64hrc), מהאיכותיות והמודרניות שבפלדות. החסרון שלה, שצריך להקפיד שלא תחליד.
הסכין השלישית, Chris Reeve Mnandi , מאד איכותית ומרגישה כמו יצירת אמנות ביד. גם קלילה. השלד טיטניום וחיפוי עץ. הלהב שלה הוא להב דמשק שמייצר Devin Thomas.
סכין הדמשק עם החבל היא סכין מדהימה,של Watanabe, אחד היצרנים המוערכים ביפן. כיום הוא מייצר סכין כזו רק לגודל 12 סנטימטרים. זאת שלי הוזמנה במיוחד בגודל 16 סנטימטרים. הלהב בעובי 1.8 ממ. ואני מתמוגג ממנה בכל פעם שאני משתמש בה. היא קלילה בטירוף, מושחזת בקלילות ושומרת על חוד לאורך זמן רב מאד.
הסכין עם הידית האדומה זאת סכין Nenox red bone וקניתי אותה מכיוון שכשהחזקתי אותה ביד בחנות, לא יכולתי לשחרר אותה... איכותית מאד, אבל לא ברמה של Watanbe.
סכין פירוק העופות והבשר, גם יפנית כמובן. קניתי אותה מזמן ואני לא זוכר את שם היצרן.
הסכין הבאה היא גיוטו של Watanbe , הליבה שלה היא פלדה כחולה והיא מחוסמת ל62hrc
סכין הדמשק עם ידית הפלדה זאת סכין Echizen בלי ליבה . הלהב עשוי מקשה אחת מפלדת vg2 וvg10. היא קלילה, הלהב דק (2ממ) וגם היא מושחזת בקלות ושומרת על זה לאורך זמן רב. היא מאוזנת בצורה פנטסטית וממש ממשיכה את היד. מאד לא מעייפת וזאת סכין השף העיקרית שלי.
אחריה, סכין ינאגי של Suisin וסכין ינאגי של Korin.
הנה האוסף:
http://www.youtube.com/watch?v=hnkfkIpg0Gc