עטלף- תודה על התגובה, אני יותר משמח שראית את כל הפרטים.
אני מאד חדש בתחום והבקורת מאד חשובה לי. למעשה אני כ"כ חדש שזוהי הסכין היחידה שאשכרה היא כמעט מוכנה. (צריך עוד ללטש את הידית)
1-בעיקרון, היה אמור להיות בפומל חור כדי שיעבור בו חבל, היציקה יצאה כ"כ גרועה שלא יכולתי לתקן בהלחמה (כי אז יראו סימנים של לחם על הפליז) לכן הייתי צריך לאלתר, מה גם שתוך כדי ליטוש הידית גליתי חור בעץ, כנראה של תולעת, והייתי חייב לעשות משהו בנידון.
אין לי את הזמן להכין יציקה חדשה והסכין צריכה להגיע ליעד - בפינלנד...

(מתנה למישהו)
2-אתה יותר מצודק, יש רווח קטנצ'יק בין הבולסטר ללהב, הבולסטר היה שטוח וההתאמה הייתה מושלמת, ביציקה קיבלתי משהו שרציתי להקיא עליהם, העבודה הייתה מעיכה עם פטיש עגול למרכז החריץ ואז ליטוש מחדש עם שקע, יצא מעניין אבל בטח לא מושלם.
3-פה דווקא חשבתי שאני עושה משהו טוב, זה נכון שבכל הסכינים הפיניות שיצא לי להחזיק הקו מודגש, רציתי מראה, הסכין הולכת לוויטרינה.
4- הג'מוס 194 ס"מ!. הייתי חייב להכין ידית עבה וארוכה...
ברמת העיקרון אני מרוצה, בכל זאת סכין ראשונה, אבל היו כמה נקודות "שהשכר לימוד" עליהם קצת שיגע אותי.
1-מאחר והכל בפצירות, לא חשבתי מספיק קדימה ויש סטיות קטנות בחוד, מאד קטנות אבל כשאעשה חידוד, הקו של החוד החותך לא יהיה שווה..
2-המתקן שבניתי להדבקה של החלקים, מיועד כנראה לידיות ישרות ולכן בגלל שהפומל באלכסון יש מעיכה של העור העליון יותר מאשר בתחתון, לא רואים בתמונות אבל ביאס אותי לגמרי שהוא לא שווה בעובי..
הסעין הבא תהיה מתוכננת טוב יותר.