תודה לכולם על התגובות.
עטלף, הבחור רצה שינון אבל הבהרתי לו שאין לי דרך לעשות שינון (או לא אחד באיכות סבירה לפחות) ואני גם לא מת על הרעיון,לדעתי סכין עם להב חלק ופרופיל דק שמתחזקים לה חוד הגון תעבוד לא פחות טוב מלהב משונן (או לפחות לא הרבה פחות), היה לי הרבה ניסיון עם סכינים משוננות בתור אספן וחובב סכיני ספיידרקו, והבנתי שלהב חלק יכול לעשות כל מה שלהב משונן עושה ויותר, אומנם ישנם כמה דברים שבהם להב משונן יהיה יעיל הרבה יותר אבל בכל זאת תוכל לעשות אותם עם חלק, לעומת זאת ישנם לא מעט דברים שאי אפשר לעשות עם להב משונן, ולהב שמשלב את שנייהם לדעתי הוא הכי גרוע כי אלא אם הוא באורך 20ס"מ אין לך מספיק לא מזה ולא מזה, כל זה נאמר כדעתי בלבד, זה עניין של העדפה אישית.
אני באמת שולח לחיסום, אבל החבר'ה במפעל החיסום לא יכולים לקחת על עצמם לחסם כל פלדה אקזוטית שאני אזמין, הם יעבדו עם דברים שמוכרים להם, כשנשאלו אם הם יכולים לחסם פלדה XY (לא זוכר איזה) הם אמרו שהם יכולים לנסות, לא מתאים לי להזמין פלדה מחול ולשלם הרבה מאוד כסף בשביל שישב אצלי בלי שתהיה לי יכולת לחסם אותו במידה והם לא יצליחו, הם כן יכולים לחסם D-2 ו 440C שהיא לא אופציה מבחינתי, החסרונות שלה מבחינת החזקת חוד עולים על היתרונות שלה בעמידות לחלודה לעומת הD-2, לדעתי.
tutisdog, העיצוב הראשון שהראתי לו היה sheepfoot והוא רצה משהו יותר מעניין מבחינה עיצובית, אז עיצבתי את זאת, אולי זה לא מובן מהתמונות אבל הלהב יהיה billhook עדין, כרגע הוא ישר כי זאת השיטה שאני משתמש בשביל ייצר אותה.
הצעתי לו שאני אוסיף ככלי נפרד ספייק, על הפותחן שאקלים לא חשבתי,היה יכול להיות טוב, אבל בכל מקרה הוא לא היה מעוניין.
אילן, אני מכיר את עניין השפיץ בסירות הגומי, אבל במקרה הזה מדובר ביאכטה קטנה, כך שזאת לא בעיה.
החלק העלין של הלהב לא מחודד אלא רק משופע, זה אלמנט עיצובי, אבל הוא מאוד משפר את הארגונומיה באחיזות מסוימות ומחזק בצורה משמעותית את השפיץ של הסכין, שאחרת בסכין כזאת היה עדין מדי.
את הפרספקס לא קניתי, מצאתי אותו, הוא בעובי 1ס"מ אבל יכול להיות בכל עובי שתרצה, זה גם לא חייב להיות פרספקס, כל חומר שקל לעבד אותו מהר בכלים שיש לנו יעבוד, אוקולון, עץ אורן, קצת פחות נוח לעיבוד אבל אפילו אלומיניום דק.