Pesel wrote:קח לדוגמה אלקרוליט פשוט, תמיסה של מלח בישול במים, יש בפנים אלקטרונים, אך הם קשורים ליונים של נתרן וכלור, אי אפשר להוציא את האלקטרונים נטו מהתמיסה רק יונים שאליהם יושבים אלקטרונים (טוב אפשר, אבל לא פשוט).
באבקה הזאת יש לנו אלקטרונים מזוככים במצב יציב (מצב מנוחה). מה שנותר זה רק לחמם או ויש פליטה יפה.
אני חושב שהייתי ברור מספיק.
אלקטרון הוא חלקיק.
אין חלקיקים מזוהמים או חלקיקים טהורים.
זה לא משנה אם הוא במנוחה או בעירור, האלקטרון הוא אותו אלקטרון.
זיהומים או טוהר (פיסיקלי או כימי) יש רק בתרכובות או במולקולות חד-יסוד, כולל גבישים.
גם אם אתה מתכוון לרמוז בבדיחות הדעת, שהאבקה שלך היא בעצם נתרן כלורי בתמיסת מים, אתה סומך על הבורות של הצופים בשירשור, במסווה של "בדיחה למבינים", כי מי שקצת לא מתמצא יכול לקחת אותך ברצינות, וזה לעניות דעתי לא הכי הוגן - ותרשה לי להסתייג מדרך כזו של הפצת בורות.
Pesel wrote:yontam wrote:למה משמשת אבקת חשמל?
אם רוצים להוציא אלקטרונים נקיים ללא זיהומים, פשוט מחממים את האבקה והאלקטרונים יוצאים.
האם לא היית אתה מסתייג אם מישהו אחר היה מפרסם כאן, תחת איצטלה של מומחה, שיש תמיסה שיכולה לחסם מתכות רכות ? - מישהו כאן יכול לקחת את זה ברצינות כי הוא סומך על מי שמציג את עצמו כמומחה, אפילו שהכותב אמר לעצמו "רק מי שבאמת מבין יודע שזו שטות, וכל השאר, שייתמודדו"
לא חסר בימינו, בעיקר באינטרנט, פסאודו מדע, ואני לא מדבר רק על "אנרגיות של קריסטלים" או "ריפוי בעזרת חייזרים" - הפצה של בורות לא תורמת כלום לאף אחד - בעיקר לא כ"בדיחה למבינים", שאז מי שלא מבין עלול לקחת את זה ברצינות, ועלול להיתפס (מאוחר יותר על ידי מי שמבין), בקלקלתו.