לאחרונה סיימתי עוד סכין. את הלהב הכנתי כבר מזמן ממש אבל החיסום לא הצליח לי (הלהב בא מאותה הקבוצה של להבי 1070, אם מישהו כאן זוכר, שהתקבלו רכים-מדי בחיסום ~42HRC), ומאז למדתי לחסם את 1070, אבל לפני שזה קרה הלהב הזה טס לרוסיה ושם עשו לו טיפול תרמי במפעל, שבסוף נתן דרגת קשיות של 55HRC (לא הרבה אבל גם לא מעט מדי). הידית והנדן חדשים.
קודם כל קצת פרטים טכניים.
הלהב
full length hidden tang וזאת על מנת למנוע מגע של הטאנג הפחמני עם היד. מידות: 110x35x3. פלדת 1070, טיפול תרמי ל- 55HRC. אותיות ומספרים בעזרת אלקטרוליזה. פאטינה עם כלוריד ברזל (באדיבות Pesel).
הידית
אורך 120. הלחיים עשויות twisted micarta תוצרת בית (בדיעבד היה צריך להפעיל יותר לחץ אחרי הסחיטה כדי למנוע בועות קטנות של אוויר, אשר צצות פה ושם, זהו נסיון ראשון במיקרטה מהסוג הזה). פינים וצינורית מנחושת (אל תגידו כלום, אני יודע. לא היה משהו אחר באותו הרגע וגם לא סבלנות). פיניש בנייר-לטש בעל גרעין 1500 ובסוף ווקס רנסנס.
הנדן
עור מוכן צבוע שחור. הגנה נוספת מחיתוך ע"י מריחת אפוקסי במקומות רלבנטיים בפנים. לקישוט ריקועים על העור וחתיכת twisted micarta מאותו חומר כמו של הידית. גימור הקצוות עם צבע שחור מיוחד לקצוות קנוי ב-tandyleather, גימור עם פיניש מיוחד על בסיס קרנאובה ולבסוף rustical collonel. מעל כל זה ווקס רנסנס. האותיות הינן תחילת שם פרטי ומשפחה של חבר שיקבל את הסכין ליום הולדת.
שרוך וזחלן מהדק (אין לי מושג איך לקרוא לדבר המחורר הזה)
השרוך מעור, הזחלן המהדק מאותה twisted micarta, ווקס רנסנס מעל.
אם יש שאלות אענה בכיף. ועכשיו התמונות.