איזה אתם הייתם קונים coold-steel או gerber

אספנים ותיקים עם אוסף מוגדר, העוסקים בתחום האיסוף שנים, ומתעניינים באיסוף של פריטים איכותיים, ושיחות עומק על נשק קר.
רעי
בלייד ראנר

Post by רעי » 11:24 ,2 July 2008, Wed

אתן לך טיפ השחזה מעולמם של בוני הקיאקים:
קנה נייר לטש ("בד שמיר"- עם הגרגרים השחורים, סיליקון קרביד) עדין יחסית- 150 זה טוב. קח קרש חלק באורך כפול מאורך הגליון ובחצי הרוחב. את נייר הלטש חתוך לשניים לאורך, והדבק אותו על הקרש שיכסה את כולו. אתה יכול לעבוד עם הקרש על הלהב או עם הלהב על הקרש.

ts
אביר האפל

Post by ts » 11:51 ,2 July 2008, Wed

תודה על העזרה.
היכן ניתן לקנות את "בד השמיר" הזה.

ורעי אבקש התייחסות לגבי איזה כלי עדיף
הקרשו
או הקה-באר.

גם את דעתו של קרמיט שניסה לפחות אחד מהם.

תם

ברווז
מנהל אתר

Post by ברווז » 17:08 ,2 July 2008, Wed

בד שמיר ניתן לרכוש בחנות הכלים הקרובה לאזור מגוריך.
אם כי אני ממליץ להימנע מאייס\קנה ובנה עקב מחירים, בוא נאמר, טובים מאד. להם.
האאוט-קאסט אכן מהממת. תודה טומיבוי :D .
אם כי הנדן יושב על החגורה גבוה מדיי, כך שהידית נוגעת בגוף והידיים נוגעות בה. זה לא נוח כל כך.
גילוי נאות-עדיין לא יצא לי לערוך לה מבחן בשטח.
אבל זה בתכנון...ועוד איך בתכנון...ברגע שאצא שוב אל היער אני לוקח אותה.
באשר למאצ'טה של קולד סטיל.
נכון-הגימור הוא הדבר האחרון שצריך להסתכל עליו במאצ'טה, עקב הייעוד שלה- הקווים הללו יעזרו מאד בהסתרת שריטות מכוערות שיופיעו עם השימוש, והם יופיעו.
אבל זה פונקצייה של מחיר...כמו כל דבר בחיים. השאלה היא האם אדם מוכן להשקיע קרוב ל-300 ש"ח על מוצר שנראה , ויסלח לי היבואן על מה שאומר עכשיו, כאילו הוא יצא מהקו של המוצרים עם הפגם (בקולד-סטיל יש להם הנחות על מוצרים שיצאו פגומים, ה"קו" הזה נקרא FACTORY SECONDS).
השטויות על הנדן - הן שטויות. נקודה.
נדן למאצ'טה אמור להיות זול ופשוט, מסיבה עיקרית אחת: את רוב חייו הוא יעשה על חגורה(שיפשופים באזור התפס חגורה), בתוך אזורים עם קוצים ושאר מריעין בישין(שיפשופים בכל שאר האזורים...). לכן הוא אמור להיות זול ל"הטלאה" - מהמילה טלאי ולהחלפת חלקים שניזוקו כמו הפלסטיק בקצה הנדן.
טומיבוי, צור איתי קשר בפרטי בנוגע למה ששאלת. ואשמח אם גם תהיה לך תשובה למה שאני שאלתי אותך... :wink:
השחזת מאצ'טות.
הפאזה שדל מאצ'טה צריכה להיות דמויית גרזן, ולא דמויית סכין. דמויית סכין זה אומר שפה דקה מדיי שתצריך תחזוקה לעיתים תכופות מאד, אפילו תכופות מדיי.
סכין שמקבלים במתנה לא בודקים לה בשיניים...

סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק.

ts
אביר האפל

Post by ts » 17:27 ,2 July 2008, Wed

אם כך ברווז אני מחכה למבחן השטח של הOUTCAST.
ולאחר מכן אראה מה אני רוצה יותר.

ולגבי בד השמיר האם הוא טוב גם לסכיני מטבח רגילות או שהוא גס מדי

תודה על ההסבר.

תם

רעי
בלייד ראנר

Post by רעי » 18:05 ,2 July 2008, Wed

בד שמיר או נייר לטש אפשר לקנות כמעט בכל חנות כלי עבודה, כולל רשתות "עשה זאת בעצמך" השונות. אני מתכוון לניירות או הבדים עם החומר השחור. זה עולה כמה שקלים לגליון. בגב הגליון יש מספר- בין 50 ל- 320 בדרך כלל. אם אתה רוצה להשקיע- קנה אחד עם מספר נמוך (גס) ואחד עם מספר גבוה (עדין) ותוכל להשחיז בשני שלבים.
לגבי הבחירה- זה ממש עניין של סגנון. בשני המקרים לא מדובר במצ'טות במובן הקלאסי של המילה. שני הכלים נראים "חיות שטח". הקוקרי עם פלדה פשוטה אך מטופלת היטב, האאוטקאסט עם פלדה קשה ועמידה ביותר בשחיקה וקורוזיה. מבחינת הגיאומטריה אני חושב שהשימוש בקוקרי הוא פחות טריוויאלי, וכדאי לך להרגיש ביד אם אתה אוהב את הסגנון לפני הקניה. האאוטקאסט הוא סכין רחב מאוד, אבל עדיין לא נכנס אצלי לקטגוריית המצ'טה אלא מין סכין גדולה לשימוש כללי. מבחינת הפונקציונליות לטעמי היא לא פה ולא שם- קטנה מדי מכדי להיות מצ'טה, וגדולה ורחבה מכדי להיות סכין לשימוש כללי בשטח.
אם אתה ממש חייב לקנות משהו, ואתה רוצה את הערך האספני- נראה לי שהאאוטקאסט יותר מיוחדת. אם אתה דווקא בקטע פונקציונלי מעניין- לך על הקוקרי, ולא תתאכזב מהאיכות.
ובקשר לנסיעה לברזיל- קנהלך שם טרמונטינה בינונית וסגור עניין.

ts
אביר האפל

Post by ts » 19:07 ,2 July 2008, Wed

אני מעוניין גם מבחינה אספנית
לגבי ברזיל
קודם כל אני צריך לעבוד בשביל לממן את הטיול ועוד שנה נראה מה אקח.
אני הייתי מעוניין בסכין גם אספני אבל שיהייה פרקטי כיון שאני אשתמש אני לא אסף ליופי.

אם הבנת אותי
ני רוצה שיהייה לי אחד מהם ואני מעדיחף את הטוב יותר מהשנים

תם

רעי
בלייד ראנר

Post by רעי » 7:55 ,3 July 2008, Thu

שוב תעלה הסוגיה ושוב אני אסביר מה דעתי:
אין דבר כזה "הכי טוב"!

עבור חקלאי שמגדל חיטה,אף מצ'טה בעולם לא תוכל להחליף את החרמש, ועבור מגדל הבננות אף משור לא יחליף את המצ'טה.
בהנחה שהולכים להשתמש במשהו, הכל עניין של אופי השימוש. להבים שונים מעוצבים בצורות שונות ועשויים מחומרים שונים שטופלו בצורה שונה כדי להיות מתאימים בדיוק לביצוע משימה מסוימת או מספר משימות, תוך ויתור על התאמה לביצוע משימות אחרות.
במקרה דנן אני חושב שקרמיט או ברווז יוכלו להיות יותר אינפורמטיביים ממני לגבי שימושיות, איכות וערך אספני. ברמה האישית שני הכלים נופלים אצלי איפשהו באמצע בין הגודל הנוח לשימוש של סכין לשדה למצ'טה. המשימה היחידה כפי שהגדרת שמצדיקה את הגודל היא חיתוך ענפים עבים. לשם כך יש היום משורים מתקפלים איכותיים במחיר סביר, שאפשר לתקוע עמוק בתיק למקרה הצורך. לשאר השימושים סכין גדולה וכבדה פשוט לא חיונית- אתה באמת צריך לפרוס רוסטביף ועגבניות בשטח, או לשסף גרונות דובים באיבחה אחת?
במקרה שלך ההתלבטות צריכה להיות: האם צורת הקוקרי נוחה לשימוש, או שהיא רק תעצבן אותי. אם אתה אוהב קוקרי- לך על הקוקרי. אם לא- אתה נשאר עם הקרשאו, שהיא בעלת להב יותר סטנדרטי לשימוש.

ts
אביר האפל

Post by ts » 16:36 ,3 July 2008, Thu

אם כך אני הולך על הקוקרי
תודה על כל העזרה והסבלנות שלכם.

במיוחד לך רעי תודה על הסבלנות :D

תם

Evil_smith
תושב קבע בפורום

ל..

Post by Evil_smith » 18:27 ,30 July 2008, Wed

לאיזו מטרה אתה צריך את הסכין?
אם זה רק ליופי, אין ספק שהעיצוב של הגרבר יותר מפלצתי ומרשים, למרות שאני אישית מעדיף את עיצוב הקוקרי הקלאסי.
אם אתה רוצה להשתמש בה ככלי עבודה, אני הייתי ממליץ על הקוקרי של קולד סטיל, ולא רק בעצם היותו קוקרי. העיצוב של קולד סטיל קלאסי, פשוט יחסית, בעל גימור יפה..הקוקרי עברה מבחני שטח בהצלחה רבה והיא גם יעילה וחזקה. קולד סטיל מוכיחים את עצמם בכל פעם מחדש.
מצד שני, כמו שנאמר כאן- גרבר לרוב מאכזבים, העיצוב של הכלי הספציפי הזה מוגזם ולא יעיל, ארוך מדי ופחות שימושי ונייד מהקוקרי.

לך על הקוקרי!!! :twisted:

SAAM007
תושב קבע בפורום

Post by SAAM007 » 0:33 ,31 July 2008, Thu

יש לי מספר דברים להגיב בכמה דברים שנאמרו פה בהודעות שונות אז אני לא יצטט:
1. לא ניתן להשתמש בביטים רגילים של מברגה עם Leatherman - הביטים של Leatherman דקים יותר - אז יש לשייף את הביט על מנת להוריד את הרוחב שלו כדי שיתאים.
2. ב Leatherman יש כלים מזורים כמו המזמרה אבל גם ב Gerber - איך אתה מסביר את Gerber Recoil - ראש פלייר קופץ בקפיץ - יש לי את הכלי הזה והוא מעפן - אין בו כמעט כלים, כבד (לכמות הכלים שיש בו), קשה לסגור את הראש פלייר. ממש לא כלי פרקטי.
3. איכות הכלים של Leatherman היום זה ממש לא מה שהיה פעם. בתחילת הדרך היום Leatherman PST שיוצרו ביפן. היום הם כבר "מזלזלים" בדגמים הזולים (בשביל שהם יהיו זולים). ואפילו היחודייות של לחרוט את חודש ושנת היצור של הכלי על הידיות הופסק (או שיופסק בקרוב מאוד) - ב Skeleton כבר לא מופיע תאריך יצור.
4. הכלי הכי טוב של Leatherman הוא לדעתי ה Leatehrman SuperTool 200 - כלי מעולה באיכות מעולה כמו ה SuperTool המקורי רק עם פתיחת נעילה קלה ונוחה - יש לי כזה במצב חדש. ה SuperTool המקורי שיהיה לי ניתן במתנה לדוד שלי אחרי שהוא שבר את שלו והחליפו לו אותו ב Core שהוא פשוט בדיחה.
5. אבל Leatherman Wave החדש מצויין ואם רוצים כלי גדול יותר אז יש את ה Surge וגם את ה Charge שהם גם כלים מעולים אבל המחיר עולה בהתאם.
6. Gerber 800 - כלי מדהים ומסיבי אבל יותר מדי מסיבי לדעתי - צריך יד מאוד גדולה בשביל להחזיק אותו כמו שצריך. גם את הכלי הזה יש לי.
7. Gerber 600 - נחמד אבל לעומת ה SuperTool 200 הוא צעצוע. (יש לי גם אותו).
8. ב Gerber ישנה גם ערכת ביטים והיא עולה כ 100-150 ש"ח אם אני לא טועה אבל היופי בה שאחרי שיש לך את המתאם (שמתלבש על המברג פיליפס של האולר) אתה באמת יכול להשים ביטים רגילים מכל חנות (הערכה שיש לי מתאימה גם ל 600 וגם ל 800)
9. SOG S60 - בהחלט הכלי המרשים ומסיבי ביותר.לי יש את ה S60 אבל היום ישנם דגמים חדשים יותר כמו S61 S62 וכיוצא בזה - למיטב ידעתי אין יותר S60. הוא גדול ומסיבי אבל עדייך נוח יותר מאשר ה Gerber 800. ובקשר לביטים ל S60 אז בסה"כ צריך מתאם שמגיע עם כל רצ'ט שמתאם בין כלי יעודי ב SOG לכל ביט סטנדרטי. (וכמובן שיש כל מני תתי דגמים כמו T60 - מטיטניום, B60 מושחם וכו')
10. בקשר לקניית כלים של Gerber אז כן יש אספנים של כלים של גרבר בעולם (בעיקרון אספני MultiTool) אבל בארץ אני לא מכיר אף אחד שאוסף MultiTools (אולי אני חשבתי להיות אבל המחירים הורגו אותי וחלטתי להתמקד ב Victorinox בלבד- אבל יש לי 4 לדרמן, 3 גרבר ו1 סוג עם הקוספאות המקוריות והכול ש"זרוקים" בארון).
11. אבל בסופו של יום אם שואלים אותי איזה כלי הייתי מעדיף: Victorinox SwissTool Spirit. עיצוב אלגנטי, חכם, מנצל כל מקום פנוי. יש לי גם Victorinox SwissTool RS גם כלי נחמד מאוד אבל ה Spirit הרבה יותר נוח (אבל קצת פחות מסיבי). אני הייתי מוכן להחליף כל כלי שהוא לא של Victorinox ב SwissTool אם הייתי יכול. לפי דעתי באמת אין מה להשוות בין SwissTool למתחרים - רוצים מסביות קח SwissTool רוצים אלגנטיות ונוחות קח Spirit - היום יש להם מגוון רחב של כלים ודגמים מכל אחד שכל אחד יכול למצוא את הכלי שמתאים לו (עם/בלי מספריים, עם/בלי להב לחתוך רצועות, עם/בלי שופין, ידיות כסף/שחור וכו').

amigo
חדש בפורום

Re: איזה אתם הייתם קונים coold-steel או gerber

Post by amigo » 16:38 ,8 June 2010, Tue

היתי קונה מכונות קפה מקצועיות כאלו וזהו

Post Reply