אם איני טועה, אתה מהצפון. לבני שמוט תוכל למצוא אצל החבר'ה שבונים ו/או מספקים את המכלולים והחומרים הדרושים לבניית תנורים כמו אח או קמין. הסיכוי למצוא כאלה בצפון הוא טוב יותר מאשר במרכז או בדרום. אולי אפילו אצל מתקינים או בונים מאחינו בני המיעוטים (כפר דרוזי?). אני השגתי את שלי (5 במספר, לא יותר) ממישהו ששמעתי שהתקין לאחרונה קמין והמרתי שנשארו לו כמה בלוקים, מה שהסתבר כנכון...
לגבי איבוד פחמן - לא יודע.
לגבי דוגמאות לחימום עם אוויר - יש הרבה באינטרנט, פשוט תשוטט במקומות הרלוונטיים (לדוגמא:
http://www.britishblades.com/forums/sho ... t-Treating) או אם תחפש בגוגל: blade hobby heat treat או למשל home made forge).
לגבי טמפ' החיסום - ברור שזה נכון והמגנט הוא לא אינדיקציה
לכול מתכת, אבל בדרך כלל זה נכון. עבורנו, אלה שמייצרים סכינים כתחביב זה בהחלט מספיק. כמובן שיצרני סכינים רציניים בחו"ל משתמשים בידע נרחב יותר לגבי מתכות ושוחים בחומר כמו דג במים. להם יהיה כמובן גם ציוד מפותח יותר.
חימום השמן: קח צינור ברזל (יכול להיות ישן וחלוד)
ורחב (במיקרה שלי לא מצאתי צינור עגול אלא פרופיל מלבני) ורָתֵך לו פלָאח ברזל מצד אחד, כרצפה. דאג לתפרים טובים שלא ינזל לך שמן החוצה בזמן שתמלא את "מגדל החימום" הזה בשמן. את מגדל החימום הזה תוכל לחמם בקלות ע"י מבער שפשוט מכוון כלפיו (לכן הוא עשוי ברזל). בחנויות של כלי מעבדה או כלי מטבח ובישול תוכל למצוא מד טמפ' אנלוגי פשוט שבעזרתו תמדוד את החום. עקרונית תוכל לקחת כל כלי מתכת ולמלא בשמן, קח רק בחשבון שצתטרך לחמם את הכלי ושיהיה בו מקום לסוג הלהב שאתה רוצה (גדול? קטן? חרב?).
חיסום: מניסיוני, תן ללהב להיות בטמפ' הנכונה (אדום בוהק) כדקה בערך, זה ייתן את התוצאה הטובה יותר. טבול בבת אחת את הלהב בשמן החמים בתנועות של טבילה מעלה - מטה, לא לצדדים. דאג שבזמן זה הלהב תמיד יהיה בתוך השמן! לאחר כדקה תוציא את הלהב ונגב עם נייר סופג ואם תרצה פחות ריח בהרפיה, אז טבול הנייר בטינר ונגב. שים לב! כעת הלהב מאד קשה אבל גם מאד שביר! אם יפול לך או יקבל מכה, סיכוי גבוה שישבר! בזמן החיסום הנ"ל דאג כבר לחמם מראש טוסטר אובן או תנור לטמפ' של 250 מעלות. כאשר תסיים את החיסום התנור כבר יהיה חם. הנח בזהירות את הלהב בתוך התנור ע"ג הרשת - לא בתבנית. לאחר שעה של 250 מעלות תן עוד שעה, הפעם תוריד ל 220 מעלות בערך. תן ללהב להתקרר בתוך התנור החם לאט לאט עד שתוכל לגעת בו (יום למחרת?). נקה היטב ותיראה (אני מקווה) שללהב יש צבע חום זהוב. אתה בדרך הנכונה. הלהב שלך מוכן!
בהצלחה ושאל אם יש משהו לא ברור.