by tutisdog » 11:12 ,29 November 2009, Sun
דרור , אני חושב שקשה לסנן כפי שהיום קשה לסנן את נושא הנשק החם , נכון שיש הגבלות מאוד מחמירות לגבי מקום המגורים , גיל , רש"פ ועוד כמה קריטריונים, אבל מנגד למרות כל ההגבלות אתה רואה שיש מצבים שבעלי רשיון לנשק חם בין אם ארגוני או בין אם פרטי, איבדו לרגע את הצפון ועשו בו שימוש לרעה , כולל אנשי חוק.
הבעיה היא האם אנו רוצים להגיע לאותו מצב שבו המחוקק יגביל בעזרת קריטריון מחמיר גם את נושא הסכינים, הרי סביר להניח שזה מה שיקרה בדיוק, כי רשיון יצור מצב שבו זה יוגדר אך ורק ככלי נשק, ואז הסבירות הגבוהה היא שהמחוקק יגביל בצורה מחמירה ולאו דווקא יקל עליך, ואז נשאלת השאלה מה הלאה ? רשיון גם לרכישת סכין למטבח שלך בבית? רשיון על מנת לרכוש סכין יפני שאתה נזקק לו בשביל עבודה ? ומשם זה רק יכול להחמיר, הרי כל כלי יכו להפוך להיות לכלי נשק אם רוצים כך, מספרים, מקל , אבן, כסא, מברג, מסור, פטיש וכו' וכו'.
מקרה לדוגמא , לפני כ14 שנים נסעתי עם חבר ברכב , בתוך העיר אשדוד , נכנסנו לרחוב שבו חבר שלי גר וזה רחוב , לא ארוך, אני נהגתי , פניתי שמאלה בפניה של הכביש, נסעתי אולי בהגזמה פראית 40 קמ"ש , למזלי הרב חבר שלי ישב ברכב ויכול להעיד על המהירות, בקיצור היה ילד ששיחק על המדרכה עם כדור , אבא שלו לידו, הכדור נפל לכביש ואני עצרתי את הרכב לפני שקרה משהו , כי ראיתי את הכדור וציפיתי לילד שיגיע אחריו, האבא הגיע בעקבות הילד והתחיל להשתולל שאני לא מסתכל ונוסע מהר, עניתי לו שאם הייתי נוסע מהר לא הייתי מספיק לעצור והילד היה נדרס, והוא בתור אבא צריך ללד את הילד שלו לשחק עם כדור במגרש ולא על מדרכה שבא הוא מסכן את עצמו, האבא המשיך להשתולל וחבר שלי אומר לו שירגע כי לא קרה כלום , ויש לו זל שזה אני זה שנוהג ולא מישהו אחר , האבא בתגובה שלח יד לכיס האחורי ושלף מברג באורך של 15 ס"מ והצמיד לי אותו לגרון, אני לא רק שלא עשיתי כלום , לא פגעתי לא בכדור ולא בילד , מיותר לציין שאפילו לא פניתי לאב בצורה לא נעימה, האיש הוא אדם נורמטיבי לחלוטין , נראה רגיל לחלוטין ואפילו הכרתי אותו כמישהו שיש לו חברת אבטחה באשדוד, ובכל זאת שלף ברג ואיים לדקור אותי איתו, חבר שלי יצא אליו ואמר לו להוריד את המברג או שהמשטרה בדרך , כי הם שכנים והוא עד לכך שהוא איים עלי.
הנה דוגמא לכך שרשיון וחוקים מחמירים לא יכולים לחזות תגובה של אדם, הם רק יכולים להגביל בחומרה , ולפגוע באנשים שרוצים החזיק אוסף או להחזיק אולר , אבל לחזות תגובה של אדם נורמטיבי אין אחד שיכול לעשות זאת.
אז עכשיו תאר לך מה יקרה אם תתחיל להגביל נשיאת סכין ברשיון , לאן תמשי אם זה הלאה , כפי שאמרתי כל כלי יכול להיות כלי נשק בדיים הלא נכונות. ולכן רשיון עבור סכינים או אולרים יכול רק לפגוע בנו האספנים בטווח הרחוק , להועיל בטוח שזה לא יועיל
כמובן שזו דעתי האישית בלבד
הריבצן - אני לא אומר שאתה מדבר עלי , אבל אני נותן את עצמי כדוגמא כי אני רואה אדם מולי ואני לעולם לא שופט אותו רק עפ"י מראה, ואני לא מבוגר , אני רק בן 33 קרוב ל-34 ולמדתי שמראה לא משקף כלום, אתה יכול להיות חנון ממושקף אבל תכלס תהיה רוצח סידרתי, אתה יכול להיות ערס במראה אבל נשמה טובה, ואתה יכול להיות מוסלמי ולא להיות מחבל .
מציאות או לא , מציאות ניתנת לשינוי אם מעוניינים בכך.
לצערי לא אנחנו המצאנו את הגלגל אבל אנחנו כאנשים אכן יכולים לשדרג אותו ולשנות אותו.
גם השוטרים הם חלק מהעולם שלנו , ותפישת העולם שלהם לא שונה משל חלקנו הגדול, ולכן יש שוטר שיעכב אותך אם יראה אולר שויצרי בכיס ויש שוטר שלא יעשה כן.
אני באשדוד גרתי קרוב ל-15 שנים, מעולם לא עוכבתי לחקירה בתחנה בגלל אולר, מעולם לא ערכו לי חיפוש בחפצים , כי הלכתי ברגל הביתה, ומעולם לא עצרו אותי לבקש תעדה מזהה כי אני הולך ממקום עבודתי לתחנת האוטובוס הביתה.
זה תלוי מי שהוטר מולך בעיקר, ומכיוון שהוא זה שהחוק אמור להיאכף על ידיו , אז אנו תלויים בו , ותלויים בשכל ישר ובדרך חשיבה הגונה שלא משתמעת לשני כיוונים על סמך מראה, שפה או כל סממן חיצוני.
אני מסכים על התנהגות חשודה, אבל לנהוג ברכב או ללכת ברגל זה ממש לא נחשב לדבר חשוד.
רשיון יהיה אסון - לפחות לדעתי