פורום זה הינו עבורכם- היוצרים הישראליים.
-
roeecohen
- חדש בפורום
-
יש לי בעבודה מכונת שיוף שבצד אחד יש לה אבן משחזת ובצד שני יש לה מעיין סיבי ברזלגסים, משהו כמו מסרק כזה שבנות עושות איתו עיגולים לשיער...
רציתי לדעת עד כמה זה פרקטי להשתמש בו כשאני עובד על הלהב כי השיוף שלו מאוד גס
תמונה:

Last edited by
roeecohen on 13:31 ,26 July 2009, Sun, edited 1 time in total.
-
סמוראי-קה
- חדש בפורום
-
הכי פרקטי זה שלייף.מכשרים אחרים זה לא כלכך מיקצועי.אם יש רצון אפשר לעשות ידני עם ניירות. זאת התשובה של רודי.
-
drorhermesh
- נושא - כלים
-
by drorhermesh » 22:19 ,26 July 2009, Sun
אם המטרה היא להפוך גוש מתכת גס לסכין, המכשיר הזה יכול להוות התחלה (ויתקנוני היוצרים). כדי להשחיז סכין או אפילו לבנות להב חדש לסכין שכהה לגמרי, זה כלי גס מדי. סיכוי טוב להוריד כמות מתכת גדולה יותר מהנדרש. אני משתמש בו כדי "להוציא" את הצורה מלהב המסורית, אבל ההשחזה דורשת אבן, נייר שיוף, וזמן.
-
tutisdog
- הגורו הגדול
-
דעתי האישית , אם יש לך גישה לשלייף (מלטשת סרט) זה באמת עדיף על משחזת גלגל , במיוחד אם תעבוד על להב שהוא כבר מחוסם, שלייף לרוב הוא יותר איטי במהירות ורוב הסיכוי שעם המשחזת גלגל אתה תהרוס אותו. אם אתה מתכוון לתת רק את הצורה הכללית ואח"כ את החיסום אז זה יכול להיות התחלה עד שתהיה לך גישה לשלייף ותמיד את הגימור והצורה הסופית אתה יכול לעשות עם פצירות ידני, וכמובן את כל שאר הפיניש עם ניירות .
-
הריבצן
- תושב קבע בפורום
-
נותן את הצורה הראשונית עם דיסק - להב לחיתוך מתכת.
שיפורים על משחזת גלגל, אבל לא על הגלגל המיועד להסיר לכלוך גס -עם שערות הפלדה, אלה על אבן.
יש אבנים שונות לחומרים ומטרות שונות, כדאי לך לשאול בחנות מקצועית [יש באיזור התעשיה חולון חנות אחת לפחות שמתמחה באביזרי השחזה וכרסום] וכדאי להשתמש לכל מטרה באבן ייעודית.
כך גם לגבי השלייף - אני מוריד ומרכיב רצועות על השלייף בהתאם לחומר ולשלב בעבודה בו אני נמצא במקרה שלי, רוב העבודה מתבצע על אבן משחזת שצד אחד שלה הוא אבן עגולה והצד השני שלייף ברוחב 5 ס"מ.
המכשיר נקנה בזול באתר יד 2 מאדם שלא עשה בו שימוש, והבעייה הגדולה ביותר היתה להשיג רצועות לשלייף עד שמצאתי את החברה באזור שמכינה רצועות לפי הזמנה ובזול לפי גודל המכשיר שלך ורמת הגירעון הרצויה.
בסוף - פינישים - עבודה ידנית עם נייר זכוכית עדין וכלים ידניים.
-
dBu24
- בלייד ראנר
-
"משחזת עמוד" היא כלי שנועד במסגריה להורדת גרדים מברזל אחרי חיתוך והשחזת מקדחים.
בעזרת ג'יג ואבן מתאימים אפשר לתת ללהב את ההשחזה הראשונית לפני החידוד הסופי.
זה בהחלט לא כלי לפיסול!!
המברשת שבצד השני נועדה להוריד חלודה מברזל, שיירי טפלון מהברגות של צנרת ועוד ג'ובים דומים.
אסור בתחליט האיסור לנקות חלודה משרשרת של מסור עם המברשת הזאת!!!! כמה חכמים ניסו ואיבדו אצבעות
דוד
-
roeecohen
- חדש בפורום
-
תודה רבה על העצות חברה אני יישם
התחלתי בינתיים לעבוד גם על הסכין עצמה וגם על הידית לא מתקדם כזה מהר אבל אין גם למה למהר חחח
Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest