לאחר המקרה שהיה לי ב-19.3 עם משטרת ישראל , בעקבות הימצאות של שולה אולרים בתיק שלי ולאחר שהסברתי שאני אספן, הגעתי לכמה תובנות ובעקבותיהן למסקנה די קריטית עבורינו ציבור האספנים בארץ. אני הבנתי מכך שכל המערכת זורקת את התיק אחד על השני על מנת לקבוע אם באמת היתה לך מטרה כשרה , כאשר מי שחוקר אותך הוא זה ששומע ממך את הסיבה וגם השוטר שמחליט לעכב אותך. אבל מנגד כל תשובה טובה או מוצדקת עדיין תוביל אותך לתחנה , יקחו ממך תביעות אצבעות ויפתחו תיק עד שיוחלט שהוא נסגר , בין אם ע"י מחלקת התביעות ובין אם לבסוף ע"י בית משפט.
אני טוען מספר דברים:
1. צריך לעשות לובי רציני על מנת שיהיה חוק שלא ישאיר מקום לפרשנות של שוטר על מנת שיהיה ברור בדיוק מה הם התנאים שמותר לך לשאת אולר או סכין בכליך . ולהבהיר את המושג מטרה כשרה. כי מה שכשר בעיניך לא תמיד כשר בעיני השוטר או החוקר .
הגעתי למסקנה שלא כדאי להסתמך על חוק שכתוב בו במפורש , המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה דינו מאסר. אבל אם אני כאספן רוצה לבצע החלפה או מכירה של פריטים לאספן אחר , דעתי אומרת שזו מטרה כשרה, הבעיה היא שוב מה קורה עד שאתה מגיע הביתה עם הפריט החדש שרכשת ולזה אין לאף אחד במשטרת ישראל תשובה.
2. צריך להגיע למצב שבו לא ייתכן שלשוטר או חוקר לא תהיה תשובה לענות לך.
הטענות האלה באות בעקבות ההבנה שלחוקר אין תשובה ראויה לתת כאשר אני מסביר לו שאת האולרים שנמצאו בתיקי הייתי אמור למכור לאספן אחר שגילו מעל 18 , והתשובה שקיבלתי היא על תיקח אותם בתיק שלך, אז אני צוחק ואומר אם אני אשים בכיס לא טוב ואם אני אשים בסתר בכלל בכלל לא טוב, אם זה בתיק זה גם לא טוב, אז איך אני אמור להעביר את הפריט ממקום למקום.
כמו כן העליתי בפניו את השאלה של מה יקרה אם מחר אני נכנס לחנות כמו ריקושט וקונה אולר לאוסף או נכנס לחנות כלי מטבח וקונה סכין שף למטבח שלי, מבחינתי שני המקרים הם כשרים לחלוטין , אני אוכש פריט למטבח או לאוסף , ואז בדרך הביתה שוטר עוצר אותי ועורך חיפוש , לפי הטענה שאדם לא צריך להסתובב בכלל עם הפריט בתיק גם אז יעכבו אותי, לחוקר אין תשובה על זה, והתשובה שכן היתה לו היא אם התיק יגיע לבית משפט אולי תצליח ליצור תקדים שזה גם טוב בשבילנו. צחקתי ואמרתי לו שזה ממש מגוחך.
בכיר ממנו הגיע ושאלתי אותו את אותה שאלה, הוא אמר לי שמבחינתו אם הסכינים היו ארוזים באריזה שלהם אז הוא לא היה עושה בעיה , ואם הסכינים היו בתוך קוספא בתיק אז גם היו רואים זאת אחרת. אבל גם לו, לא היתה תשובה לגבי רכישה של פריט מחנות ולקיחתו הביתה. כי סה"כ אדם לא צריך להסתובב עם סכין בתיק. אמרתי לו שהייתי בבזאר לפני כשנה והיה לי תיק עם 30 סכינים בפנים , אז התשובה שקיבלתי שתיק עם 30 פריטים הוא לא תיק עם 3 פריטים, תשובה קצת מעצבנת כי לא כל פעם שאתה רוצה למכור/להחליף פריט מהאוסף שלך אתה בוחר לקחת את כול האוסף איתך, אתה תיקח את הפריטים שהינך רוצה למכור או להחליף. הרי למה תיק אם שלושים יהיה שונה מתיק אם שלוש- הרי מי שרוצה לבצע מעשה פשע מספיק לו רק אחד ולא צריך תיק עם שלושים או שלוש, מספיק רק אחד. ויש כאלה שלא צריכים אפילו אחד על מנת לבצע מעשה רע כלפי אדם אחר. בין עם כהגנה עצמית ובין אם כתוקף.
השיטה של המשטרה שלנו היא קודם כל לעכב ואח"כ לפתוח תיק , שיטה מגוחכת וחסרת טעם . שבאה בעקבות חוק שלא מנוסח היטב .לי נאמר שאדם לא צריך להסתובב עם האולרים שלו בתיק ולא משנה לאיזה מטרה . כי אדם כזה אם יותקף יכול להוציא את האולר מהתיק ולהשתמש בו להגנתו, ולנו כאזרחים מותר להגן על עצמנו רק בידיים. ואילו לשוטר יש נשק ומותר לו להשתמש במקרה שהצורך דורש אבל מכיוון שהם שוטרים והם מיומנים הם גם יודעים איך ומתי .
אני אומר כך צריך להגיע למצב שבו אנחנו האספנים וחובבי הסכינים למיניהם עושים משהו על מנת לשנות את החוק או להגיע למצב שבו לכל אספן גם אם הוא לא חבר בעמותה יהיה אפציה לקבל תעודה של אספן , ונכון להיום אין מי שמסדיר זאת במדינה שלנו, המליצו לי המשטרה לגשת לנוטריון על מנת לחתום על תצהיר שאני אספן. זה לא נראה כזה טוב ולא בהכרח ששוטר יקבל זאת בפעם הבאה.
מעבר לכך כל נושא שקשור לאלימות ודווקא בגישה שכאילו גם אספן יהפוך לאלים הוא שטות כי כבר ראינו איך שוטרים מיומנים ויודעי חוק רוצחים את נשותיהם עם נשק חם , ונכון לא כל השוטרים הם כאלה אבל הטענה המופרכת של כל אדם עם סכין בתיק יש לו פוטנציאל להיות אלים כך גם עם כולם. כולל שוטרים חיילים במדים וכל אחד אחר שמחזיק נשק. ולכן צריך לעשות משהו על מנת שהחוק ישתנה.
המסקנה הראשית שלי היא שצריך להקים לובי על מנת להשיג שינוי בשאיפה שזה יקרה מהר, אם יש מעוניינים אני מוכן ומזומן לעשות מה שצריך על מנת להקים לובי כזה , אם למישהו יש ידע כיצד מתחילים להריץ כזה פרוייקט ויש לו קשרים בחלונות הגבוהים שקרובים לבעלי התפקידים בכנסת מוזמן לעזור לי ולעוד מי שייצטרף לעשות את השינוי.
הגיע הזמן שנוכל לצאת מהארון, אם להומואים מותר לצאת מהארון הגיע הזמן שאנו האספנים גם נצא ואל בינואותי לא נכון אני לא הומו