טוב, כדי להכניס את הדברים לפרופורציות, אספר על כל שלב ושלב.
הכילים הם ידניים בגלל מחסור חמור במקום. אנו גרים בדירה שכורה, לאחר שנולדה לנו בת, גורשתי בבושת פנים למרפסת כדי לפנות לה את החדר. המצב הוא זמני, כרגע אנחנו מחפשים דירה לקנות, שאחד התנאים הוא חדר עבודה בשבילי. אז מי מי שמכיר דירה בת 5 חדרים בחיפה, באזור נורמלי, מוזמן לכתוב.
קודם כל חייב לציין, אני חולה דיוק ושיש לי סבלנות של עדר פילים, תזכרו את זה לכל אורך הסיפור.
1.
להב את הלהבים אני קונה/מקבל כבר מחוסמים. הצורה העתידית של סכין נגזרת מצורת הלהב שהסגתי, כדי שלא אצתרך להוריד הרבה. מהלהב של סכין תחתונה נאלצתי להוריד כ מילימטר עובי (היא הייתה עם בורות), ולישר את העורף. הדבר לקח כמה חודשים, עם אבן בלבד, השופין והפצירה מחליקים על מתכת מחוסמת כמו פרה על קרח.

אם לתרגם את זה לשעות עבודה נטו, יצא בערך 40-45 שעות. בזמן הזה רכשתי הערכה עצומה ליצרני חרבות יפניים, שזו הייתה שיטתם לפיניש אחרי החיסום. אני מניח שאבנים שלהם היו טובות יותר.
2.
BOLSTER עשוי ממטבע 10 אגורות. לאחר עבודה על הלהב, לשייף מטבע זה כבר שטויות. חורים עשיתי עם מקדח 1.5 מ"מ ועם פצירה דקה הבתי את החור לגודל הרצוי.
3.
ידית הדבר הכי מסובך בידית היה לעשות חור מעונך באורך 8 ס"ם. המקדחה הידנית נתנה שלוש בלבד. עוד 2 נוספים סחטתי ע"י שימוש בפס דק של ברזל שחיממתי על הגז ודחפתי פנימה. בשאר רימיתי והוספתי חלק של עץ זית.
4.
הרכבה דבק אפוקסי, ספייסרים מעור, קצת עבודה כדי לישר את הכל, שופין, פצירה, נייר ליטוש, בישול בשמן פשטן ושאוות דבורים.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
שורה תחתונה: כ70 שעות עבודה, במשכורת מינימום הסכין צריכה לאלות בסביבות 1000 ש"ח

וכמובן תמונות.
מלתשת ב 200 שקל נשמע מאוד טעים, אשמח לפרטים.