חברים, בעניין הודעתו של רעי, העניין הועבר לידיעתו של עומר על ידי, והנושא בבדיקה. חבל לשנות את נושא השירשור הזה כרגע, שעוסק במכירה הפומבית ושינוי מתבקש בתקנון.
באשר למכירה.
לאיש לא יהיה יתרון בלתי הוגן, כיוון שאיש לא יוכל לרכוש את הפריטים שהוא תרם, או קבלת מידע מכריע על הפריטים מראש, למעט שאלות טכניות שעולות לי על פריטים שאני יודע שיש פה מומחים שיודעים לענות על השאלות הללו, וגם הם מקבלים רק את המידע על הפריט אשר עליו אני שואל- ולא מעבר לכך.
המידע על החלוקה של המכירות (מספר מכירות של לוטים המכילים פריטים דומים ושל פריטים בעלי ערך גבוה שימכרו לבד) גם הוא מסווג והוא יעלה רק בשבוע ההתרשמות.
כפי שציינתי, הנהלת האתר ומנהל או מנהלי המכירה עצמה לא יורשו להשתתף ולהציע הצעות, ואני יכול לומר בלב מלא שאני מתחיל להצטער על זה קצת
נישאלתי שאלה אתמול, שאשמח לענות עליה באופן פומבי.
ש: מה יקרה אם הפריט או לוט לא יימכר?
ת:ייקבע ערך "רזרבה" למוצר, שיטה הנהוגה בהרבה מכירות פומביות, מה שאומר שיהיה מחיר מסויים שמתחתיו לא יימכר הפריט. ערך הרזרבה יהיה ידוע לתורם ולמנהל המכירה. הסיבה לערך הנ"ל היא פשוטה: כדי שהתורם לא ירגיש שתרם משהו ו"גנבו" אותו במחיר שחיטה, כי זה חבל על ההרגשה המאד מבאסת הזו, ומצד שני, אחרי הכל המכירה נועדה לגייס כספים נחוצים לאתר, כך שהאינטרס הוא להרוויח.
במידה ופריט או לוט לא יימכר בפעם הראשונה שיוצג, הוא יישמר בצד עד למכירה נוספת ייעודית של הפריטים שלא נמכרו, שכנראה יהיו כולם בלוט אחד, וישקלו גם צעדים כמו הגמשת התנאים כך שגם ההנהלה תוכל להשתתף או הקלות אחרות ונוספות בתקנון.
אם גם אז הוא לא יימכר, עם כל הצער שבדבר, הפריט\ים יוחזרו לשולח, עם ברכת תודה רבה לבבית. אני מקווה שלא נגיע לזה.
אם יש עוד שאלות כלליות - אני אשמח לענות עליהן.
כמו כן אשמח לעוד התייחסויות לעניין שינוי התקנון, לפני שיוחלט לשנותו או להשאירו על כנו.

סכין שמקבלים במתנה לא בודקים לה בשיניים...
סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק.