אגב קשרים וקליעות ועוד קצת טיפים לעבודות בעור .... למי שאין בעיה עם אנגלית אני ממליץ בחום לרכוש ספר שנקרא leather braiding של ברוס גרנט , ניתן להשיגו דרך אמאזון , ספר מעולה ללמוד ממנו קשרים ושיטות לתפירה בעור כמו כן ספר נוסף שניתן ללמוד ממנו לגבי קשרים ימיים ודקורטיביים the marlinspike sailor ו - the arts of the sailor של הארווי גרט סמית , גם כן באמאזון.
אני שיש לי ידע רב בתחום הימאות וניסיון מגיל 10 ז"א 23 שנים, ולמדתי המון על קליעות וקשרים , היו שם מספר דברים שלא למדתי כאן בארץ כי לא היה ממי ללמוד , הדור הזה של הימאים כבר ברובו לא איתנו . ולכן הספרים האלה ממש מציאה טובה.
הנה כמה דוגמאות שאני עשיתי , בזמן האחרון.
תמונה זו יש חוט אבטחה לאולר, קליעה של 4 עגולה בשני צבעים , על הפנס יש בידית כריכת חצאי מוט , חוט אבטחה של קליעה שטוחה משלושה חוטים כפולים.
בתמונה הזו - הכחול הוא קליעה של 4 עגולה מתחילה בסוג של קשר יהלום (או בשמות נוספים זה קשר לאולר ימאים אול קשר למשרוקית בוסן) מסתיימת בקשר כוכב , ולאחריו עוד המשך קצר של קליעה . ** השני זה קליעה של 4 עגולה מרצועות עור בשני צבעים. ** השלישי כבר ראינו בתמונה למעלה (קליעה של 4 עגולה) .
התמונה הזו היא דוגמא לראש תורכי של 5 לולאות 4 חלקים ו 2 העברות
URL=
http://img412.imageshack.us/my.php?imag ... 9small.jpg]

[/URL]
התמונה הזו היא של ראש תורכי 9 לולאות 7 חלקים ו 3 העברות - זה כיסוי שעשיתי לראש של מקל הליכה שיש לי , בגלל המספר הגדול של הלולאות והחלקים של הראש תורכי זה איפשר בעצם לכסות את כל הכדור של ראש המקל.
אחרון חביב - שני BULLWHIPS מחבל ניילון - התחלתי בקליעה של 8 בשניהם , הקליעה הולכת וקטנה לאורך השוט ומסתיימת כקליעה של 4 , בקצה יש cracker או רעשן שגם הוא מקליעה של 4 חוטים של 2 ממ עובי. השוט הלבן גם עשיתי קליעה של 8 על הידית , ראשים תורכיים בהתחלה ובסוף הידית בשחור זה 4 לולאות 3 חלקים , בלבן זה 5 לולאות ו4 חלקים, כל שוט האורך שלו כשני מטרים ללא הידית.