אני בכוונה לא מטפל בסכין, אני שוטף אותה במים רק אם נכנס חול או כל דבר שמפריע למנגנון וגם אז אני בכוונה לא מייבש אלא משאיר את המים להתייבש מעצמם, בינתיים כאמור, מדהים, כבר שנתיים שלא ראיתי אפילו זכר לחלודה, כתמים או קורוזיה מסוג כלשהו.
יש לי Snap-it מ G2 ואכן המתכת רגישה למליחות (אם כי עמידה למדי בפני חומצות)
את הקטע עם הרימון אני צריך לנסות עם הLadybug שלי, הן עשויות מAUS6 שהיא מאוד מאוד עמידה לקורוזיה ונשמע לי חריג מאוד שהפלדה הזאת תוכתם כל כך מהר.
עוד מילה לגבי הSalt, הוא עשוי מפלדת H1 שכרגע נחשבת לאיזשהו עוף מוזר בעולם הפלדות בכלל והסכינים בפרט, הפלדה מכילה ריכוז כמעט אפסי של פחמן, ריכוז גבוה של כרומיום וריכוזים גבוהים בצורה חריגה מאוד של ניקל וחנקן (החנקן מחליף את הפחמן במבנה הפלדה ביתרון מובנה שהוא לא נקשר לחמצן - ועל כן - אין חלודה).
התוצאה חריגה מאוד, זוהי פלדה שמחוסמת תוך כדי עבודה (השחזה \ חיתוך ראשוניים מהמפעל ובהמשך תוך כדי עבודה). בגלל זה לדוגמא, קושי הפלדה נמדד בעמוד השדרה של הלהב ב 58RC ובלהב 65RC לדגם החלק ו68RC לדגם המשונן, מספרים מאוד מאוד גבוהים למבינים בדבר, למרות זאת לא רק שהלהב אינו פריך, הוא נחשב למבין הקשיחים ביותר בפלדות אל חלד, כמעט לרמה של פלדה פחמנית ונוטה להתגמש ולהתכופף במקום להשבר. בגלל אופי הפלדה, היא נוטה להפגין ביצועים משופרים ככל שמשתמשים ומשחיזים אותה יותר, ועל זה אני גם יכול להעיד בעצמי!
בדגמים בעלי הלהב החלק היא שומרת על חדות בערך באותה רמה כמו AUS6 עם ייתרון מובהק בחיתוך חומרים קשים, בלהב המשונן לעומת זאת, שמירת החדות מזנקת פלאים לרמה דומה לVG10 ומפגינה שיפור עם הזמן.
בגלל מבנה הפלדה היא מצטיינת בחיתוך חומרים קשים (פלסטיק \ עץ) ומחזיקה מעמד בצורה רגילה מול חומרים שוחקים המכילים קרבידים (לדוגמא קרטון). בדגם המשונן ההבדלים כמעט לא מורגשים בגלל השינון שהוא פשוט מעולה, היתרון האמיתי מורגש בקלות ההשחזה, מהיר חלק וללא מאמץ.
בקיצור, שווה לנסות, חומר מאוד חריג ומעניין ולא קיימים עליו נתונים סופיים כי H1 נמצאת בשוק שנים בודדות בלבד, מצטער אם שעממתי אותכם