סכיני שחיטה - Slaughter Knifes
סכיני שחיטה - Slaughter Knifes
כאן המתחם של סכיני השחיטה הכשרה לתעשיית המזון באתר סכינים למבינים.
השחיטה ביהדות היא מצווה המכשירה את בעל החיים למאכל היהודי. לכן בהמה, חיה או עוף טהורים לאכילה או לקורבן, רק באמצעות חיתוך צווארם בסכין על פי הלכות השחיטה. שחיטה שלא נעשתה כהלכה הופכת את הבשר הנשחט לבשר נבלה שאסור במאכל למעט דגים וחגבים כשרים המותרים באכילה בכל סוג של המתה.
ההלכה מייחסת חשיבות רבה להלכות השחיטה, וכשרותו של בשר בהמה, חיה או עוף מותנה, בין היתר, בפעולת "שחיטה" כהלכתה. מקור מצוות השחיטה הוא בפסוק: "וזבחת מבקרך ומצאנך אשר נתן ה' לך כאשר ציוויתיך, ואכלת בשעריך" (דברים י"ב, כ"א). חמש הלכות השחיטה (ראו להלן) אינן כתובות בתורה ומקורן בהלכות שנאמרו למשה במתן תורה.
על מנת שבשר יוגדר כ'בשר כשר', חייבים להתקיים בו התנאים הבאים:
1. הבשר הוא בשר בהמה או עוף טהורים - שקיימים בהם סימני הכשרות
2. קיימת לגביה מסורת שחיטה.
3. בעל החיים נשחט ונבדק כהלכה - על ידי שוחט ובודק מוסמך.
4. לאחר השחיטה - הבשר הושרה, הומלח והודח כדין.
שחיטה מבוצעת על ידי שיסוף צווארו של בעל החיים בסכין חדה וחלקה מפגימות הנקראת חלף. על פי ההלכה לפני פעולת השחיטה השוחט מברך: "בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו וְצִוָּנוּ עַל הַשְּחִיטָה". מן המובחר, שבפעולת השחיטה ייחתכו גם הקנה וגם הוושט של הנשחט, אך השחיטה כשרה אם נחתך רובו של אחד מהם בעוף, ובבהמה ובחיה - רוב של כל אחד מהם. הקנה והוושט מכונים בהלכה "סימנים". לאחר השחיטה על השוחט לבדוק אם הקנה והוושט נחתכו כשיעור הנדרש, פעולה זו נקראת "בדיקת סימנים".
סכין השחיטה חייבת להיות חלקה מכל פגימה שהיא כדי למנוע עיקור. השוחט משחיז ומחליק את הסכין באמצעות סדרת אבנים בדרגות חספוס (גריט) שונות עד לקבלת סכין כשרה לשחיטה.
לפני השחיטה בודק השוחט את הסכין היטב, במתינות ובריכוז רב, באמצעות העברת ציפורן האצבע על להב הסכין, משלשת צידי הלהב, ומשני הכיוונים מלמטה למעלה ומלמעלה למטה בסך הכל שש בדיקות. לאחר השחיטה בודק השוחט שוב את הסכין, ואם נמצאה בה פגימה, השחיטה נפסלת מספק. חלק המידע מאתר ויקיפדיה.
בסכינים למבינים סכיני שחיטה באורכים שונים, הסכינים נבדקו על ידי רב כדין.
תמצאו כאן סכינים של המותג Knife Authotity USA ושל סכינים ביצור חברנו תחת המוצג הרשום שלנו 'סכינים למבינים'.
על חברת דיו סיגני ניתן ללמוד מאתר חברה איטלקית וותיקה זו בקישור למעלה.
יבואן בלעדי "סכינים למבינים" מבית בריינסטורם טכנולוג'יס בע"מ.
או בתצורה של סכין רגילה, והשימוש בה הוא באמצעות זריקה בדרך כלל למטרות מובנות.
חשוב לציין כבר בתחילה כי אתר סכינים למבינים מבית בריינסטורם טכנולוג'יס בע"מ, אינו לוקח כל אחריות על שימוש בסכיני הטלה הנרכשים באתר. הרכישה והשימוש הינם באחריות המשתמש וכל נזק שיגרם למשתמש הוא על אחריות הרוכדש או המשתמש בלבד. לא מדובר בצעצוע, אלא במכשיר מסוכן שיש לתת את הדעת בהפעלתו. יש לשמור על גיזרות בטיחות בעת ההטלה. השימוש בסכיני הטלה הינו בעיקר לספורט ושעשוע. הטלת סכינים הינה אומנות שיש להתאמן בה רבות כדי להצליח.
קיימים סוגים רבים של סכיני הטלה, בעלי מאפיינים שונים ומבנים שונים. כל כלי מצריך טכניקת זריקה שונה. עם זאת, ישנו מבנה כללי המאפיין את רוב סכיני ההטלה. על פי רוב מבנה הסכין הוא מפס פלדה אחד (בדרך כלל פלדת פחמן או אל חלד בהקשייה נמוכה עד 54 רוקוול כדי למנוע שבירה בהטלות חוזרות). ישנם סוגים שונים של ניצבים חלקם מצופים וחלקם פשוט המשך של הטאנג (גוף הסכין) שאינו מושחז. סכין הטלה מאוזנת היטב ורצוי כי נקודת שיווי המשקל שלה להיות קרובה יחסית למרכז. ישנן סכינים עם משקולת נעה לשינוי הכוונון. הזזה זו של המשקולת גורמת לשינוי בנקודת שיווי המשקל, דבר המשנה את אופי הזריקה ואופי התזוזה של הסכין באוויר.
משקלים שונים של סכיני הטלה נעים בעיקר בין 100 גרם ל-250 ומעלה, כאשר לסכין כבדה יותר, טווח ודיוק גבוהים יותר.
רוב הסכינים אינן סימטריות, כלומר נקודת שיווי המשקל איננה בגבול בין הלהב לקת ובמקרים רבים נקודת שיווי המשקל נמצאת על הקת, משמע הלהב קל יותר. את הסכין יש לאחוז בצידה הקל, כלומר לרוב בצד הלהב. האחיזה נעשית בעזרת האצבע המורה והאגודל.
יש שיטות שונות להטלה ומדריכים רבים חלקם ברשת וגם ביו-טיוב. את הסכין מטילים בתנועה אחידה, יציבה, ומהירה. כשרוב התנועה נעשית על ידי הזרוע והגוף ואילו מפרק היד נשאר מקובע. תנועת הזרוע היא קשתית מעל הראש עד אשר היד מאונכת לגוף. בעת בה משוחררת הסכין שונה בין מטיל למטיל ובין סכין לסכין, אך במקרה הפשוט ביותר הסכין משוחררת כשהיא למול המטרה.
הסכין מבצעת בעת המעוף הן תנועה בליסטית והן תנועה מעגלית במעגל זקוף. כדי שהסכין תנעץ במטרה על הלהב להיות בכיוון המטרה בעת הפגיעה, כלומר על המטיל לקבוע בכל הטלה את מספר הרוטציות של הסכין באוויר לפי המרחק מן המטרה או לפי נוחיותו. בכדי שמעוף הסכין יהיה יציב על הסכין להסתובב באוויר, הטלה ללא סיבוב קשה מאוד ממרחקים גדולים.
בקטגוריה זו גם גרזני הטלה, הרעיון הוא דומה והסכנה לא פחותה.
היזהרו בשימוש, היו אחראים על מעשיכם ותהנו. האחריות על המוצרים הינה בשימוש סביר בלבד ובהטלה על אדמה או דשא, שימו לב: הטלה על משטחי בטון או ריצוף עלולה לגרום לשבירת הסכינים
.