אני מתנצל שזה יצא בגודל הזה אבל לא הצלחתי להעלות את זה לאתר וגם כך ביזבזתי את כל הבוקר על לסרוק את זה....

השינוי יכול להתחיל רק במקום אחד. וזה בך, בי ובמי שקורא שורות אלה וחוטף כאב ראש כי זה הרבה מה לקרוא.tutisdog wrote:מסכים עם זה שצריך למגר תופעה כגון סיכנאות ואנשים פסיכים עם סכינים, אבל שפת גוף ושתייה לא בהכרח מחייבים יסוד סביר להניח שיקרה מעשה פלילי בעקבותיו.
גם לא כל מי שיש לו רישיון נהיגה הולך לדרוס מישהוא בטעות או בכוונה. אבל אם הוא שותה...
הרי ישנו מצב שהוא באמת לא מתכוון לעשות כלום אלא רק לשבת לשתות ולהינות עם החברים
אז למה לעזאזל יש עליו סכין? עם כל הפשיעה והמשטרה, היה צריך להיות לו שכל לא להביא סכין לפאב. הרי בשביל לשתות לא צריך סכין. אלא אם כן אתה אוהב לשתות דם, אבל אז יש לך בעיות חמורות בהרבה...![]()
אבל טעות לומר , אולר להגנה עצמית. ואולי לא היה צריך לשבת ברחוב ולשתות אלא בבית, כמובן שהיום עם התרבות ההולכת וגוברת של חברה צעירים שיושבים לשתות , בפארק הקרוב לבית או בחצר הבניין, תמיד יכול לקרות משהו לא טוב, וסכין זה לא יהיה בריא.
אבל לכולם יש, זו הבעייה בדיוק!
הרי באופן טבעי גם אנו שמידי פעם מחזיקים אולר בכיס או בתיק למטרה כשרה אם לקרוא לזה כך, ולא ביצענו פשע כלשהוא, יכולים להיפגע כתוצאה מכך. הרי מספיק שיהיה שוטר שלא תבוא לו טוב בזוית העין ואכלת אותה, גם אם אתה משתמש במולטיטול או באולר שוויצרי וחותך לך חתיכת גבינה לסנדביץ או לקלף תפוח. כמו שאמרנו לרוב זה תרוץ די דבילי.
נכון. אבל:
1)אנחנו לא קטינים ורובנו לא באזור גיל המטומטם-עשרה כבר מזמן.
2)אנחנו גם לא נראים כמו ה"טיפוס" שיעשה משהוא עם סכין. רובנו, לפחות...ראית פעם את חתך האוכלוסייה במפגשי העמותה? אנשים משכילים, בעלי תואר, מבוגרים, חלקם אפילו מאד.
חברי אנק"ה גם יכולים להציג תעודת אספן, שזה תמיד יכול רק לעזור.העמותה בררנית מאד בנוגע למי היא מקבלת כחבר, ואני מעריך את זה.
3)רובנו גם לא נושאים סכין כשאנחנו הולכים לשתות.
(לדרמן נחשב?...כי חטאתי בזה פעם אחת, ודווקא לא מזמן...אבל לא שתיתי הרבה). אני לא ממש מחשיב לדרמן ודומיו או שוויצרי כנשק עקב הזמן הארוך (שמתארך פי 2 כשאתה חצי\לגמרי שיכור) לפתוח אותו. ואישית, אני פשוט לא יוצא מהבית בלעדיו...
לדעתי מה שימגר את התופעה חוץ מלהגביל את הגיל שמותר לך להחזיק סכין בכיס הוא קודם כל למגר את תופעת הצעירים שיושבים ושותים בפארקים, לקנוס את בתי העסק שמוכרים לצעירים אלכוהול וסיגריות, ולהעניש בצורה שיבינו את הרמז. הרי לרצוח אפשר גם עם סכין מטבח, מקל , אבן , בקבוק זכוכית , ידיים..........ואפשר להמשיך עוד.
הדרך הכי טובה למגר את התופעה היא חיפושים סיסטמתיים של המשטרה על הבליינים, נקודה, וצריך לעגן את זה בחוק. רק כך העבריינים בפוטנצייה יחשבו פעמיים אם לקחת סכין או לא, וזה לבדו יוריד את ארועי הדקירה בערך בחמישים אחוז. למה רק 50%? תמיד יהיה את האדיוט שייעלב יותר מדיי וירוץ לקחת סכין מטבח מהבית.
אני יכול לספר , כשגרתי עוד באשדוד, ישבתי עם אשתי בפארק עם הכלבים, לא הפרענו לאיש והכלבים קשורים. ישבו לא רחוק קבוצה של בערך 6 חברה בני 16 בערך, ושותים וודקה ובירות, באמצע הפארק בסביבות השעה 7 בערב, אחד מהם ללא סיבה זרק על הכלבים שלי ועלי בקבוק זכוכית שבמזל לא התנפץ בגלל הדשא. מה הסיבה אלוהים יודע, אבל הערתי לו על זה שלא יעיף לכיווני בקבוק, ותוך דקה הם רצו ללכת מכות, הגיע 4 מהחברה וממש ניסו לגרום לי ללכת איתם מכות. הרגעתי אותם וביקשתי שירגעו כדי לא להפוך את העניין לבלגן , ובכדי לא לתת מכות לילדים וכדי שהכלבים שלי לא ירצו לתת ביס למישהו וכמובן לא לעשות בלגן כדי שלא יפגעו באשתי בלי כוונה.
עכשיו אני חייב לציין שאין לי מה לחפש ללכת מכות לא עם ילדים ולא עם מבוגרים, מה גם שאם הם לא היו שיכורים, הם היו מפעילים את הראש והיו רואים שהם עשו טעות עם הבקבוק שזרקו, דבר שני , למה לא מפריע למשטרת ישראל הילדים שיושבים כך , ולמה אנחנו כאזרחים לא עושים צעקה בגלל זה. הרי זה לא מתחיל רק בגלל שיש לו סכין בכיס, זה מתחיל לפני ובגלל גישה דפוקה וראיית עולם שלילית ומוטעית. במילה אחת חינוך. ולא משנה היכן הוא רוכש אותו. בין אם אצל חברים , או סתם בגלל שיש לו בעיה בראש.
למשטרה לא מפריע כי לאזרחים לא מפריע. האזרחים לא מקימים קול צעקה, המשטרה מתעלמת. וגם אם מישהוא יגיד משהוא, המשטרה תבוא בריצה אתה חושב?...![]()
אני ממש לא אוהב לומר את המשפט ספר לי מי חבריך ואומר לך מי אתה. הוא די נכון, וכמעט כל פעם קולע בול. חבל שהחוק בארץ במקרים מסוימים כבר לא מתאים לאיך שהאוכלוסיה מתנהגת.
וחבל שלא עושים מספיק על מנת לשנות זאת.
הפרוש הישראלי לחוק על רגל אחת.ברווז wrote: החוק לא אוסר על החזקת סכין להגנה עצמית בכיס. החוק אוסר על החזקת סכין בציבור.
מועדון זה לא ציבור- זה חבר'ה.
מי גאון?! איזה פרוש הבאתי על החוק-צחוק הזה, אה יא אחי?![]()
הדברים הנ"ל נאמרו בערסית מדוברת. אבקש להתייחס אליהם ככאלה ולא לקחת אותם ברצינות.
השומר לא נותן להיכנס עם סכין?-צריך להחביא אותה, הוא לא יודע מה הוא עושה.
מה זה לא נותן להיכנס עם סכין?! למה מי מת?! למה מי הוא?!?! מה, אם הוא אומר ש אסור-זה אומר שאני לא אכנס עם אחת על אפו וחמתו?! לכולם שם יש-שאני אהיה היחיד בלי?! הצחקתם את דודה שלי...
הדברים הנ"ל נאמרו בערסית מדוברת. אבקש להתייחס אליהם ככאלה ולא לקחת אותם ברצינות.
זה שורש הבעייה. זה שורש כל רע הקשור לסכינים. את זה אנחנו צריכים לשנות. את זה אנחנו צריכים לעצור.
Users browsing this forum: No registered users and 13 guests