מצטער שאני מעלה את הנושא הזה בפעם המיליון אבל...

פורום זה הינו הפורום הראשי של האתר.
במקביל לפורום זה יפתחו פורומים נוספים לפי הצורך...
tutisdog
הגורו הגדול

Post by tutisdog » 13:05 ,29 August 2008, Fri

TC עלתה לי מחשבה בראש,
אתה מייצר כבר הרבה זמן סכינים, ומחירם אולי ייחשב בעיני מי שלא מבין את האומנות וההשקעה הכרוכה בזה, כיקר, לעומת מה שהוא יכול לרכוש סדרתי ואולי בזול יותר ואולי דומה למה שהוא רצה.
אבל תקן אותי אם אני טועה , האם ירדה האיכות על מנת שתרוויח יותר :?: סביר להניח שלא , כי זה השם שלך וזה המוצר שאתה מוכר וזה הפנים שלך מול הלקוח , ואני מאמין שיש לך לא מעט לקוחות שרכשו יותר מסכין אחד, וזה בגלל האיכות והשירות . אתה שומר על איזה קו מסויים של מתח רווחים שאינך מתפשר בו אולי, אבל אתה גם מספק בהתאם מוצר בעל איכות מסוימת . זה כמו שתם ראה ספידרקו של בירד והתאכזב עכשיו הוא לא ירכוש בירד יותר או אולי כן כפשרה על המחיר שהוא משלם. אבל הנה הוא למד שלא כל הנוצץ זהב וכך גם רבים אחרים.

עכשיו ללא קשר אלייך ,ואני מבקש שאף לא אחד ייפרש זאת אחרת לגביו ומוצריו
בעולם שלנו יש פריארים ואני בטוח שאתה יודע זאת כמו כולנו, פריארים לא מתים הם רק מתחלפים , אבל לדעתי הם הולכים ומתמעטים כי ככל שאנשים רואים ושומעים על רמאויות כאלה או אחרות של יצרנים הם בהחלט בוחרים לרכוש במקום אחר. אולי במקום אחר הם יידפקו גם כן אבל זה רק עניין של זמן עד שגם שם הם יראו ואז שוב ייעברו הלאה למקום אחר . נכון בדרך היצרן ירוויח עדיין אבל בטווח הרחוק הוא מפסיד. ואין יצרן שלא מיצר עלמנת להרויח .
עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.

tutisdog
הגורו הגדול

Post by tutisdog » 13:57 ,29 August 2008, Fri

אני מכיר אחד אישית שעשה מרמאויות קריירה עד שנפל על סוג האנשים הלא נכון ואושפז בגלל זה :wink: אבל הרמאויות שהוא עשה היו הרבה מעבר לסוג שאנו מדברים עליו , אבל הוא הסתיר זאת כביזנס לגיטימי לכל דבר ובגלל זה הוא חטף מכות רצח ואח"כ אפילו ישב תקופה בכלא.
האמת שהגיע למנייאק , פרדון מיי פרנץ' :D ודרך אגב זה היה בן דוד שלי שעד שלא ראיתי בעיניי שלי לא האמנתי עליו ועל זה שהוא נחש ורמאי כזה גדול ומוכשר. :twisted:
עכשיו לגבייך מה שאמרת שאתה לא מוכן להתפשר על חומר ואיכות חומר כי זה אתה . מעבר לזה שאתה אוהב לייצר סכינים ורואים זאת , האם חשבת פעם שבגלל שאתה לא עושה פשרות באיכות זה שומר על קהל לקוחות מסויים שרוכש וירכוש שוב בעתיד . בטוח שחשבת כי זה שני דברים שהולכים יד ביד . איכות ומוצר מוגמר איכותי + שירות = בסוף ללקוח מרוצה שמשלם בכיף וחוזר לרכוש שוב.
מה שאמרתי בקטע של אולי זהי יקר בעיני מישהו אחד אבל בשביל אחד אחר זו השקעה נבונה וטובה. חס וחלילה אין לי טענות אישית למוצרייך כי ראיתי אותם בעין והחזקתי אותם ביד , ואין טוב יותר ממראה עיניים ומגע ביד על מנת להרגיש וקבל מושג על איכות . ואני תמיד אראה גישה טובה ללקוח ומוצר איכותי גם אם לי אישית ייקח זמן קצת לחסוך עבורו, כהשקעה טובה כדאית ושווה. במיוחד במקרה הזה .
אבל להוציא מקרה של ייצור של משהו שאין לו ייחוד וניתן לקבל משהו דומה באיכות פלוס מינוס בקצת פחות כסף, סביר להניח שאני אכנס למוד פשרה.
והמשפט האחרון לא התייחס למוצרייך אלא למוצר כמו שראינו בתחילת השרשור הסכין של ברי גרייל.
גם בתכשיטים, ומשקפי שמש שנחשבים כאביזר ולפעמים תלוי מי מייצר, גם נחשבים כתכשיט אין לי פשרות ואני מוכן לשלם גם אם לוקח זמן לשים כסף בצד . אבל אם אראה שהתכשיט שאני מעוניין הוא מוצר יחסית המוני וניתן להשיגו במספר מקומות הגישה אליו תשתנה ואחפש היכן יותר זול בשבילי. אם זה טבעת תליון או שרשרת שעשו עבורי במיוחד לא אהסס לשלם. ויש לי מספר תכשיטים כאלה ששילמתי מחיר שיכול להיחשב כגבוה אבל שילמתי בכיף כי קיבלתי תמורה
עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.

Post Reply