השחזה שטוחה לעובי 0.2-0.3 מ"מ לפני השחזה.
אורך להב 13 ס"מ, אורך כולל 26.5 ס"מ.
ידית מאגוז אפריקאי עם פינים מנירוסטה.
נדן עור בתפירה ידנית.

הליטוש על השלייף, עם רצועות טריזאקט עד A30.yontam wrote:נראה מצויין!
הליטוש על הלהב התבצע על השלייף?
אם כן, בעזרת איזה חגורה?
הפינים ממוסמרים?
באיזה כלים השתמשת על מנת ליצור את הקונטור בידית?
לדעתי כדאי לשפר את הגימור בקצוות הנדן(לעשות burnish)
זה נכון, פשוט כדי ליצור התאמה טובה בין הפלדה לעץ הייתי חייב להשחיז את שטח הידית. פעם הבאה אני אעשה זאת לפני החיסום כדי שאוכל להכניס אותה לאש שוב ולהשחיר אותה.EitamSil wrote:עבודה מעולה , באמת מהטובות ביותר שלך .
אני אולי קצת מקטר אבל דבר אחד שאולי קצת מפריע לי זה שבין כל הידית לבין השקע העליון לאצבע , הסרת את ה"צבע" השחור והברקת שם את הפינות ... באמת שזה כלום , סתם פרט קטן לדעתי .
בכל מקרה , סחטיין .
די עם הגימור קצוות האובססיבי הזה. הנדן ישר, התפר יפה, הקצוות ישרים, מה עוד צריך? לא כולם חייבים ללטש את הקצוות. גם אני יודע ללשט, ולפעמים עושה את זה, אבל לא כל נדן חייב קצוות מלוטשים עד ברק. הבנו את הנקודה.yontam wrote: לדעתי כדאי לשפר את הגימור בקצוות הנדן(לעשות burnish)
snoseal. אחד החומרים המוצלחים ביותר לאיטום נעלי עור לשטח. נשמע לי פתרון מעולה לנדניםEitamSil wrote:דרך אגב , איזה חומר מרחת על העור לגימור ?
אכן היה לי קצת מעצבן להתעסק עם העור הרך הזה, היה די קשה לחרוץ לו את התעלה לתפר. אבל לדעתי אני כבר לא אתעסק עם זה, הנדן כבר סגור ומוכן ואני מאוד מרוצה יחסית לעובדה שזהו נדן שני שליataleph wrote:יופי של סכין! (אומנם קצת עבה בגב שלה)
גם הנדן מתאים לה בעיניי.
שתי הערות:
1) בנדן מרחק התפר מהקצה משתנה לאורך. תשקול ליישר - עבודה של כמה דקות
2) לצערי הלכו לעיבוד 15-20 מ"מ יקרים של cutting edge על השקע לאצבע הזה ואפשר היה לעשות קו גריינד נטוי מקביל לקו הידית (אבל אני מבין שהשקע הוא רצון הלקוח)
עוד לא הכרתי שיטת סמרור עם אפוקסיomery wrote:עבודה יפה
אהבתי את חוסר המושלמות במקומות מסויימים
לא תמיד צריך להיות מושלם
מתאים לאופי של הסכין
אמרתי פינים ממוסמרים
כלומר אכן מוסמר בדפיקות, או שהוכנסו פינים עם אפוקסי?
סתם סקרנות...
עכשיו הבנתי אותך.omery wrote:ושוב טכנית, דופקים על הפין עם קרנר או עם פטיש על העץ של הניצב?
נכון, אבל במקרה הספציפי של הסמרור הזה (ראש הפטרייה מושחז ומלוטש) מה שמחזיק את העץ במקום חוץ מהדבק זה הפיתול שנוצר בפינים בעקבות המכות. זה לא בדיוק סמרור קלאסי אבל אני לא מכיר שם אחר לכך.rgrifat wrote:המטרה היא לקבל צורת פטריה שראשה נועל את הפין במקום, לכן זה נקרא mushrooming. צריך לעשות את זה משני הצדדים.
תודה רבה, אכן טאנג קוני... גם רשמתי את זהDmy.boyko wrote:ואו! נראה מצויין, אהבתי במיוחד את הצורה של הידית.
יכול להיות שעשית Tapered tang בידית?
בויקו
ואני אגב מסכים אתךShrubbery wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()