להב: CPM D2 בעובי 3.7ממ, 59-61 HRC
אורך כולל: 19סמ
ידית G10 כתום עם ספייסרים שחורים ופינים חלולים מנירוסטה.
נרתיק קיידקס ימין/שמאל לנשיאה עם או בלי חגורה

עם חגורה

בלי חגורה

בינתיים היא תצליח לעשות עבודות קשות יחסית אבל תאר לך מה יקרה כשתלך ההשחזה,לעומת זאת סכין משוננת מאבדת את החדות הרבה אחרי סכין חלקה ומה הבעיה לקנות כלי מתאים לסכין משוננת?sprite2k wrote:הסכין הזאת עברה חבל סיזל מעל עשרה מילימטר במשיכה אחת ובלי הרבה כח ובלי משטח חיתוך, באוויר.
סכין חלקה חדה תחתוך חבל בצורה מצויינת וגם יהיה הרבה יותר גל לתחזק את החדות שלה בשטח מאשר סכין משוננת שהיא סיפור מהתחת להשחיז בעיקר בשטח.
אבל זאת רק דעתי!
גיא
מצוין לשמוע את מי שדעתו מעוגנת בעובדות בשטח! השכלתי.tutisdog wrote:הסכין נראית מצויין , אין לי מילים, אני אוהב לראות את יצירותיו של לרמן.
תמשיך ביצירות הנפלאות.
סליחה שאני מתערב בראות עולם של כל אחד מחובבי הסכינים, סכין חבלים יכולה להיות גם משוננת וגם חלקה, הכל תלוי היכן, ואיזה חבל אתם צריכים לחתוך.
אני לא יודע מה איתכם אבל אני גדלתי סביב הים, ימאות, סירות, יאכטות וצי סוחר. מה שסכין חלק יחתוך בקלות חבל בעובי של 10-20 מ"מ, יהיה לו קשה יותר לחתוך חבל בקוטר של 2-5 אינץ' במיוחד אם אתה בים בהפלגה והכל רטוב.
אני אישית ומדגיש שוב אישית, יעדיף סכין חלק לתנאים מסויימים וסכין משונן לתנאים אחרים. אכן כן חבלים לא עבים עד 1 אינץ' עובי אין לי בעיה לחתוך עם להב חלק. במיוחד אם מדובר במקרה חירום, אבל אעדיף משונן לחבלים עבים יותר, וכבר יצא לי להיתקל במצב שהצריך חיתוך חירום של חבל קשירה לרציף ומה לעשות משונן היה טוב יותר לביצוע המשימה.
היה לי אולרי ימאים של באק, קרשאו, ספיידרקו ועוד כמה אולרי ימאים כאלה ואחרים. הקרשאו היה הכי מוצלח לכל סוגי החבלים, הספיידרקו קצת פחות כי השינון היה טוב לחבל עבה אבל לא נוח לחבל דק, הבאק היה טוב לרוב העבודות , אבל לחבלים עבים הייתי שולף את הקרשאו.
זו דעתי בנושא.
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests