tutisdog wrote:רעיון מעניין מה שעשית.
אם איזה כלים אתה מלטש או שהכל ידני? אם איזה כלים אתה בכלל עובד לייצר את הזויות של הלהב?
איך יצא מבחינת האיזון בין הלהב לידית , יצא מאוזן או שיש נטיה איזה כיוון? מעניין, אם יצא מאוזן אז סחתיין.
שלא תבין אותי לא נכון זה רק מתוך עניין כי יצא לא רע בכלל, אני אולי הייתי מאריך קצת את החריץ ונותן קצת דוגמאות על גב הלהב , למרות שרצית ליצור רפליקה של המקור אבל מכיוון שטרחת כל כך הייתי מוסיף לו טאץ' אישי יותר. ככה היה מייחד אותו עוד יותר.
ליטשתי אותו קודם עם פלפ שמורכב על דיסק אחר כך עם אבן מים ואחר כך לגימור עם נייר זכוכית 450 ו 1000.
את זוית הלהב עשיתי עם מכשיר שכולל אבן מסתובבת ופלאך ברזל שעומד מולה שאיפשר לקבוע את הזווית הרצויה, פשוט מכניסים את הלהב לזווית שנוצרה בין הפלאך לאבן, והאבן עושה את שלה.
לגבי האיזון , הסכין טיפה כבדה(מאוד כבדה) וההרגשה כשמחזיקים אותה זה כמו להחזיק מצ'טה
אם הייתי רוצה שהסכין הזאת תהייה מאוזנת הייתי צריך לעשות את הלהב מפלסטיק ואת הידית מברזל
לגבי הטאץ' האישי, זאת לא הסכין הראשונה שאני מכין, הסכין הזאתי רציתי שתיהיה כמה שיותר דומה למקור, אבל את מוזמן להציעה איזה טאץ' אישי אני יכול להוסיף לה

אם אסור אבל מאוד רוצים אז מותר.