וואו דימה, באמת אוסף מרשים ומעניין מאוד!
תודה רבה לכולם על העצות, לצערי פחות מצאתי משהו שפרקטי עבור החדר שלי - אשמח כמובן לשמוע עוד רעיונות ובלי כל קשר לראות את האוספים של חברי הפורום, במידה ויש לכם תמונות.
תודה רבה ושבוע טוב!
דוד
Search found 15 matches
- 18:40 ,1 March 2014, Sat
- Forum: פורום המומחים
- Topic: תצוגת אוסף סכינים - איך אתם מחזיקים את האוסף שלכם?
- Replies: 9
- Views: 5533
- 18:13 ,23 February 2014, Sun
- Topic: תצוגת אוסף סכינים - איך אתם מחזיקים את האוסף שלכם?
- Replies: 9
- Views: 5533
תצוגת אוסף סכינים - איך אתם מחזיקים את האוסף שלכם?
שלום,
שמי דוד (כתבתי כאן כבר בעבר), והייתי שמח לשמוע / לראות כיצד אתם מציגים את אוספי הסכינים שלכם, על מנת למצוא רעיון לתצוגה משל עצמי.
אני אוסף ביונטים, ובעבר אילתרתי לי מעין מתלה-רשת שחובר לדופן ארון, ועליה היו תלויים הביונטים בעזרת סקוטשים (לא הודבקו לביונטים, חלילה
). עריכה: משום מה זה מעלה את התמונה שלמעלה מוטית על הצד..
לאחרונה האוסף שלי התרחב מעט, המקום על הרשת נעשה לא מוצלח מידי (שלא לדבר שזה גם לא נראה טוב) והחדר שלי לא גדול (כך אין מצב להכניס ויטרינה).
אשמח לשמוע מכם הצעות ייעול / לראות את האוספים שלכם, בייחוד אספני הביונטים.
זה כרגע האוסף שלי (לא כולל עוד שני כידוני M7 תוצרת ארה"ב, כידון AKM Type II יוגוסלבי וכידון AK47 טייפ I תוצרת רוסיה).

מלמעלה למטה:
כידון M9 גרסת אימונים (להב גומי) שקיבלתי מחבר. לא משהו צבאי או איכותי מידי, סתם קונספט חביב. ככה"נ תוצרת סין.
כידון AKM Type II, תוצרת איז'מאש (רוסיה), מצב NOS.
כידון AKM Type II, תוצרת זסטאבה (יוגוסלביה), מצב Good.
כידון AKM Type I, תוצרת RATMIL? (רומניה), מצב Good.
כידון אימונים wz.85 Gal, תוצרת ראדום (פולין) - יוצרו כ-20 אלף יחידות בלבד. מצב NOS.
כידון wz.47 (AK47) ייצוגי מצופה כרום, תוצרת ראדום (פולין) - יוצרו 300 יחידות בלבד. מצב Very good.
כידון AK47 Type I, תוצרת איז'מאש (רוסיה), מצב Mint.
כידון AK47 Type I, תוצרת איז'מאש (רוסיה), מצב Good.
כידון "גרב" Type C model 1965 ל-FN FAL , עם מתאם לסתרשף דק. לא סגור על התוצרת (כל מה שמצאתי עליו היה סימון H על הלהב ותו לא). מצב Fair.
כידון SKS "ברייט בלייד" תוצרת איז'מאש (רוסיה), מצב Fair.
שמי דוד (כתבתי כאן כבר בעבר), והייתי שמח לשמוע / לראות כיצד אתם מציגים את אוספי הסכינים שלכם, על מנת למצוא רעיון לתצוגה משל עצמי.
אני אוסף ביונטים, ובעבר אילתרתי לי מעין מתלה-רשת שחובר לדופן ארון, ועליה היו תלויים הביונטים בעזרת סקוטשים (לא הודבקו לביונטים, חלילה
לאחרונה האוסף שלי התרחב מעט, המקום על הרשת נעשה לא מוצלח מידי (שלא לדבר שזה גם לא נראה טוב) והחדר שלי לא גדול (כך אין מצב להכניס ויטרינה).
אשמח לשמוע מכם הצעות ייעול / לראות את האוספים שלכם, בייחוד אספני הביונטים.
זה כרגע האוסף שלי (לא כולל עוד שני כידוני M7 תוצרת ארה"ב, כידון AKM Type II יוגוסלבי וכידון AK47 טייפ I תוצרת רוסיה).

מלמעלה למטה:
כידון M9 גרסת אימונים (להב גומי) שקיבלתי מחבר. לא משהו צבאי או איכותי מידי, סתם קונספט חביב. ככה"נ תוצרת סין.
כידון AKM Type II, תוצרת איז'מאש (רוסיה), מצב NOS.
כידון AKM Type II, תוצרת זסטאבה (יוגוסלביה), מצב Good.
כידון AKM Type I, תוצרת RATMIL? (רומניה), מצב Good.
כידון אימונים wz.85 Gal, תוצרת ראדום (פולין) - יוצרו כ-20 אלף יחידות בלבד. מצב NOS.
כידון wz.47 (AK47) ייצוגי מצופה כרום, תוצרת ראדום (פולין) - יוצרו 300 יחידות בלבד. מצב Very good.
כידון AK47 Type I, תוצרת איז'מאש (רוסיה), מצב Mint.
כידון AK47 Type I, תוצרת איז'מאש (רוסיה), מצב Good.
כידון "גרב" Type C model 1965 ל-FN FAL , עם מתאם לסתרשף דק. לא סגור על התוצרת (כל מה שמצאתי עליו היה סימון H על הלהב ותו לא). מצב Fair.
כידון SKS "ברייט בלייד" תוצרת איז'מאש (רוסיה), מצב Fair.
- 22:36 ,31 October 2013, Thu
- Topic: זיהוי סכין
- Replies: 8
- Views: 4943
Re: זיהוי סכין
טייס. אין לו שום קשר לנושא. אני מאמין שהוא קיבל את זה ממישהו מהמשפחה, איפשהו יותר למעלה.
- 18:07 ,30 October 2013, Wed
Re: זיהוי סכין
rgrifat: אורך הסכין כ-15 ס"מ. עם זאת הוו מעוגל וקהה בצד המנוגד ללהב - אבל נראה לי שהחלק החד נמצא בין הוו ללהב (השקע).
יכול להיות שהלהב שימש ליצירת פתח ראשוני ולאחר מכן מכניסים את הוו אל החתך ומושכים לכיוון האוחז, מה שפותח את העור.
בכל מקרה אין לי באמת מושג מה זה.. אולי הבליטה משמשת כסדן כפי שחיימון אמר והכלי אמור לשמש כחותך עצמות בניתוחים מסויימים? חשבתי לכיוון של כלי ניתוח ישן, או כלי פחלוץ ישן..
אבל אין לי באמת מושג מה יש שם.
יכול להיות שהלהב שימש ליצירת פתח ראשוני ולאחר מכן מכניסים את הוו אל החתך ומושכים לכיוון האוחז, מה שפותח את העור.
בכל מקרה אין לי באמת מושג מה זה.. אולי הבליטה משמשת כסדן כפי שחיימון אמר והכלי אמור לשמש כחותך עצמות בניתוחים מסויימים? חשבתי לכיוון של כלי ניתוח ישן, או כלי פחלוץ ישן..
אבל אין לי באמת מושג מה יש שם.
- 18:59 ,29 October 2013, Tue
זיהוי סכין
שלום,
במחסן של סבי ז"ל נמצא סכין (?) כלשהו בעל צורה ייחודית, במצב לא חד. (תמונה מצורפת מטה)
מצבו יחסית טוב וללא קורוזיה - אני בטוחים שמדובר בפריט ישן.
לא מצאתי חותמות או סימונים כלשהם על הכלי, והוא זהה במראה בשני הצדדים.
האם מישהו נתקל / מכיר את הסכין / כלי העבודה הזה ויודע לשייך אותו לייעוד מסויים, תקופת יצור, יצרן ?
כל מידע יתקבל בבכרה.
תודה רבה,
דוד!

במחסן של סבי ז"ל נמצא סכין (?) כלשהו בעל צורה ייחודית, במצב לא חד. (תמונה מצורפת מטה)
מצבו יחסית טוב וללא קורוזיה - אני בטוחים שמדובר בפריט ישן.
לא מצאתי חותמות או סימונים כלשהם על הכלי, והוא זהה במראה בשני הצדדים.
האם מישהו נתקל / מכיר את הסכין / כלי העבודה הזה ויודע לשייך אותו לייעוד מסויים, תקופת יצור, יצרן ?
כל מידע יתקבל בבכרה.
תודה רבה,
דוד!

- 4:33 ,11 February 2012, Sat
- Topic: הזמנת כידון קלשניקוב מאיביי - התייעצות.
- Replies: 1
- Views: 1255
הזמנת כידון קלשניקוב מאיביי - התייעצות.
מדובר בדגם שאני מחפש כבר כמה זמן (במחיר שפוי).
ראיתי בכמה מקומות כאן בפורום שדיברו על הצהרה לייבוא סכין למטרה כשרה, אצל חלק הוא נעצר במכס, ומצד שני היו כאלו שאמרו שקיבלו סכינים בדואר עד הבית בלי בעיה, ולא ממש הצלחתי להבין את המצב כיום.
אני לא רוצה להזמין את הפריט ולהגיע למצב שהוא מוחרם ואין לי אפשרות לשחרר אותו (או שהמכס יוציא אותי מדעתי בבקשת אישורים שלא ניתן להנפיק - לא בשביל זה אני מזמין אותו
)
נוסף על כך למי שראה, פרסמתי אשכול לגבי חבר שמצא ליד הבית חנות שמוכרת כידון אימונים פולני בזול (זהו "כידון" ללא להב, עם חלק גומי לבלימה בקצה). השאלה היא אם לא יעשו גם עליו בעיה (טעון בקפיץ, נראה כמו חפץ מוזר, מזכיר סכין ויש לזה חיבור לרובה - ועם המכס שלנו..)
מה הדין לגבי אלו כיום ? תודה רבה לעוזרים.
ראיתי בכמה מקומות כאן בפורום שדיברו על הצהרה לייבוא סכין למטרה כשרה, אצל חלק הוא נעצר במכס, ומצד שני היו כאלו שאמרו שקיבלו סכינים בדואר עד הבית בלי בעיה, ולא ממש הצלחתי להבין את המצב כיום.
אני לא רוצה להזמין את הפריט ולהגיע למצב שהוא מוחרם ואין לי אפשרות לשחרר אותו (או שהמכס יוציא אותי מדעתי בבקשת אישורים שלא ניתן להנפיק - לא בשביל זה אני מזמין אותו
נוסף על כך למי שראה, פרסמתי אשכול לגבי חבר שמצא ליד הבית חנות שמוכרת כידון אימונים פולני בזול (זהו "כידון" ללא להב, עם חלק גומי לבלימה בקצה). השאלה היא אם לא יעשו גם עליו בעיה (טעון בקפיץ, נראה כמו חפץ מוזר, מזכיר סכין ויש לזה חיבור לרובה - ועם המכס שלנו..)
מה הדין לגבי אלו כיום ? תודה רבה לעוזרים.
- 13:05 ,9 February 2012, Thu
- Topic: מחיר ביונט נדיר (?) - האם כדאי ?
- Replies: 3
- Views: 1455
Re: מחיר ביונט נדיר (?) - האם כדאי ?
כן, את זה אני מכיר, אבל בכ"מ התמונה נלקחה באקראיות מהאינטרנט (להמחשה). אני יודע בוודאות שאכן מדובר בכידון זהה לזה שבתמונה.Pesel wrote:לפי הסימון על הידית (11 באליפסה) אכן מדובר בכידון אימונים פולני ל AK -47.
במחיר של 350 ש"ח צריך לקחת מהר ולברוח, זהו מחיר מציאה.
אגב, אאל"ט הוא לAKM, AK-74 ו-SVD (במקור יוצר עבור הטנטאל הפולני ?), למודל 47 יש חיבור שונה.
אז אני אלך על זה
אגב, כמה המחיר שלהם בארץ? אאל"ט ראיתי אחד לא מזמן במחיר של כ-700 ש"ח..
תודה רבה לך !
- 3:09 ,9 February 2012, Thu
- Topic: מחיר ביונט נדיר (?) - האם כדאי ?
- Replies: 3
- Views: 1455
מחיר ביונט נדיר (?) - האם כדאי ?
כידוע לי הביונט הזה נחשב די נדיר (תקנו אותי אם אני טועה). מדובר בביונט אימונים פולני משנות השמונים, ואישית לא נתקלתי בעוד כידוני אימונים מסוגים פרט לפולני (ראיתי כמה וריאציות כמו גומי שחור או לבן כו' אבל שוםיצרן מעבר לפולנים)
חבר שלי שגר בחו"ל מצא אחד בחנות ליד הבית במחיר 350 ש"ח.
כדאי ללכת על זה ? הוא במצב חדש.
תודה לעוזרים
תמונה להמחשה:

חבר שלי שגר בחו"ל מצא אחד בחנות ליד הבית במחיר 350 ש"ח.
כדאי ללכת על זה ? הוא במצב חדש.
תודה לעוזרים
תמונה להמחשה:

- 22:01 ,5 January 2012, Thu
- Forum: קנייה ומכירה
- Topic: מחפש כידון (ביונט) לקלשניקוב.
- Views: 991
מחפש כידון (ביונט) לקלשניקוב.
מחפש כידון טייפ 2 (תואם AKM, 74 ו-SVD), עם ידית ונדן מצופים באקלייט כתום, כמו בתמונה.
עדיפות לתוצרת איז'מאש או טולה, אבל גם אחרים יתקבלו בברכה.
צרו קשר בהודעה פרטית.

עדיפות לתוצרת איז'מאש או טולה, אבל גם אחרים יתקבלו בברכה.
צרו קשר בהודעה פרטית.
- 21:39 ,12 August 2011, Fri
- Topic: זיהוי ביונט
- Replies: 2
- Views: 1320
Re: זיהוי ביונט
תודה רבה לך על הזיהוי !
ד"א, כמה עולה היום כזה דבר ? ולמה התכוונת במצב טוב ? אין לו פגימות בלהב אמנם - הוא מושלם, אבל הביונט עצומ ממש לא שמור כמו חדש (מבחינת שריטות).
ואני מניח שאם כך הוא מתוצרת בלגית. למה על הדגם הזה (לפחות על הפריט שאצלי) לא קיים שום סמל מפעל ? או שכולם כאלו מסיבה מסויימת ? (או שסתם אני לא מצאתי אותו..?)
נוסף על כך, בביונט שאצלי יש צינורית מתכת בפנים שזזה מעט, נראה כמו מין מתאם כזה או אחר, וניתן לראות אותה בחלק שבו אמורים להיות החריצים, בעצם מבעדם (לקראת תחילת הלהב). לפי איך שזה נראה היא ניתנת לפירוק בלי הרבה מאמץ. מה תפקידה ?
ד"א, כמה עולה היום כזה דבר ? ולמה התכוונת במצב טוב ? אין לו פגימות בלהב אמנם - הוא מושלם, אבל הביונט עצומ ממש לא שמור כמו חדש (מבחינת שריטות).
ואני מניח שאם כך הוא מתוצרת בלגית. למה על הדגם הזה (לפחות על הפריט שאצלי) לא קיים שום סמל מפעל ? או שכולם כאלו מסיבה מסויימת ? (או שסתם אני לא מצאתי אותו..?)
נוסף על כך, בביונט שאצלי יש צינורית מתכת בפנים שזזה מעט, נראה כמו מין מתאם כזה או אחר, וניתן לראות אותה בחלק שבו אמורים להיות החריצים, בעצם מבעדם (לקראת תחילת הלהב). לפי איך שזה נראה היא ניתנת לפירוק בלי הרבה מאמץ. מה תפקידה ?
- 0:09 ,12 August 2011, Fri
- Topic: זיהוי ביונט
- Replies: 2
- Views: 1320
זיהוי ביונט
אני אוסף ביונטים, ולא מזמן קיבלתי לי מספר ביונטים חדשים לאוסף - כידון אימונים מדגם M9 (לא משהו מקצועי או מיוחד, פשוט להב מגומי קשיח וגוף מפולימר), כידון נוסף לקלשניקוב מודל 47 מתוצרת איז'מאש, ועוד כידון ל-SKS.
בכל מקרה, קיבלתי פריט אחד בלתי מזוהה, שאשמח אם מישהו שמתמחה בעניין יוכל לעזור לי לזהות במה מדובר.
זה כידון שלפי איך שהוא נראה הוא מולבש על הקנה ממש ולא במקביל אליו, בדומה לרוב הכידונים.
מערכת התפס שלו מיוחדת - התפס מצוי בתוך הצינור עצמו, משמע - התפס מתחבר גם הוא ישירות לקנה, ועל מנת לשחרר את הכידון מהכלי יש למשוך במעין "קליפס", ולא ללחוץ עליו.
הנדן הוא נדן טיפוסי עם צורה מדוייקת של הלהב (מעין חצי סהר דק).
לא מצאתי עליו שום סימן היכר / סמל מפעל / כל דבר אחר העשוי להעיד על מקורו.
תמונות מצורפות - תודה לעוזרים !
בתוך הנדן:

מחוץ לנדן:

לחצן השחרור:

בכל מקרה, קיבלתי פריט אחד בלתי מזוהה, שאשמח אם מישהו שמתמחה בעניין יוכל לעזור לי לזהות במה מדובר.
זה כידון שלפי איך שהוא נראה הוא מולבש על הקנה ממש ולא במקביל אליו, בדומה לרוב הכידונים.
מערכת התפס שלו מיוחדת - התפס מצוי בתוך הצינור עצמו, משמע - התפס מתחבר גם הוא ישירות לקנה, ועל מנת לשחרר את הכידון מהכלי יש למשוך במעין "קליפס", ולא ללחוץ עליו.
הנדן הוא נדן טיפוסי עם צורה מדוייקת של הלהב (מעין חצי סהר דק).
לא מצאתי עליו שום סימן היכר / סמל מפעל / כל דבר אחר העשוי להעיד על מקורו.
תמונות מצורפות - תודה לעוזרים !
בתוך הנדן:

מחוץ לנדן:

לחצן השחרור:

- 14:25 ,12 June 2011, Sun
- Topic: זיהוי סכין עם סמל ה-SS עליה.
- Replies: 7
- Views: 2906
Re: זיהוי סכין עם סמל ה-SS עליה.
תודה רבה לשניכם, עזרתם לי מאוד 
- 14:03 ,11 June 2011, Sat
- Topic: זיהוי סכין עם סמל ה-SS עליה.
- Replies: 7
- Views: 2906
זיהוי סכין עם סמל ה-SS עליה.
קיבלתי סכין עם סמל ה-SS הנאצי עליה. מדובר בסכין שחורה שנראית ממתכת יצוקה.
היא כבדה יחסית, ורוב המשקל שלה ממוקם בידית. כיסויי הידית המוברגים עשויים פלסטיק (כך מרגיש - החומר לא קר) בצבע זהה למתכת.
הפלייט בין הידית ללהב ממוספר בצורה גרועה בצד אחד, ורשומות בו אותיות (?) בצד השני.
קצה הידית התחתון מעוגל ועליו מוטבע סמל ה-SS (אחד ה-Sים מגורד מעט, אך ניתן לראות בנקל שמדובר בסמל הנאצי)
את הסכין קיבלתי ללא נדן.
מישהו יכול לזהות במה מדובר, מה הסיפור של הפריט הזה ? האם זו סכין אמיתית ? חיקוי ? מה שוויה ?
מצורפות תמונות.
מבט כללי על הסכין:

הסכין בידי, לשם קנה מידה לגודלה:

סמל ה-SS בתחתית הידית:

מספור כלשהו כל הפלייט:

סימון נוסף, מהצד השני (למטה, לא להתבלבל עם הסימון מהתמונה הקודמת - שהוא העליון רק הפוך):

הידית:

תודה לכולם !
היא כבדה יחסית, ורוב המשקל שלה ממוקם בידית. כיסויי הידית המוברגים עשויים פלסטיק (כך מרגיש - החומר לא קר) בצבע זהה למתכת.
הפלייט בין הידית ללהב ממוספר בצורה גרועה בצד אחד, ורשומות בו אותיות (?) בצד השני.
קצה הידית התחתון מעוגל ועליו מוטבע סמל ה-SS (אחד ה-Sים מגורד מעט, אך ניתן לראות בנקל שמדובר בסמל הנאצי)
את הסכין קיבלתי ללא נדן.
מישהו יכול לזהות במה מדובר, מה הסיפור של הפריט הזה ? האם זו סכין אמיתית ? חיקוי ? מה שוויה ?
מצורפות תמונות.
מבט כללי על הסכין:

הסכין בידי, לשם קנה מידה לגודלה:

סמל ה-SS בתחתית הידית:

מספור כלשהו כל הפלייט:

סימון נוסף, מהצד השני (למטה, לא להתבלבל עם הסימון מהתמונה הקודמת - שהוא העליון רק הפוך):

הידית:

תודה לכולם !
- 4:46 ,27 September 2009, Sun
- Forum: קנייה ומכירה
- Topic: מחפש כידון לקלשניקוב.
- Views: 1141
מחפש כידון לקלשניקוב.
מחפש כידון לקלשניקוב - AKM.
טייפ 1 או 2, לא ממש משנה לי.
יצירת קשר - הודעה פרטית.
תמונה: