Search found 57 matches

by saya
14:50 ,19 August 2014, Tue
Forum: פורום המומחים
Topic: תרגום חריטה סינית תחת הידית בקטנה
Replies: 6
Views: 4873

Re: תרגום חריטה סינית תחת הידית בקטנה

אם החרב אכן יפנית, החריטה היא שם החרש ואולי עוד מידע רלוונטי ללהב. הכתוב הוא ביפנית, למרות שהסימניות עצמן סיניות במקור. אשמח לעזור לך למצוא עוד מידע על החרב, צור עמי קשר בהודעה פרטית.
by saya
18:11 ,19 April 2014, Sat
Forum: קנייה ומכירה
Topic: קטאנה Kaneie forge קאסטום
Replies: 16
Views: 7510

Re: קטאנה Kaneie forge קאסטום

cinzar wrote:007PIKA היקר והחבר החמוד שלו ALON3232, נראה כאילו שניכם אותו הליצן...
אתה מנסה למכור חרב ב- 9500 ש"ח וביד-2 ב-9000 ש"ח.
יש לך תעודות ואישורים לכל התיאורים המפוצצים של מרכיבי החרב? חוץ ממך מי יכול לאשר את כל הפרטים שמסרת?! כל אחד יכול לאחוז בחרב שהוא קנה ב- 2000 ש"ח והיא נראית מרשים ולהצהיר שהלהב הוא פלדת אבקה שוודית או L6 וכדומה. השאלה היא האם אתה יכול להוכיח את מה שאתה אומר?!?! במחיר הזה כדאי מאוד שאתה כן יכול להוכיח כי אחרת לא כדאי שתאמר לחרב מילות פרידה בקרוב כי אתה תבלה איתה עוד שנים רבות...
נאמר שאתה אכן צודק וכל המרכיבים אכן כמו שתיארת, אזי החרב לא שווה את המחיר אלא רחוקה ממנו מאוד כמעט כמו המרחק שדורש החבר שלך ALON על ה- RK#1 שלו.
9500 ש"ח בעבור חרב עם להב מפלדה 1095? הפלדה אכן טובה אבל במחיר הזה ניתן להשיג חרבות עם פלדת להב טובות יותר כמו ה- K120C וכדומה.
כל שאר הפרטים שתיארת מכסף ומשי שווים ההההההרבה פחות מאיכות הלהב? ותתפלא לייצרן יש חשיבות גדולה, מי הייצרן בכלל ?
בקיצור, נראה שאתה והחבר שלך מנסים לפתוח מועדון של מתלהבים חסרי הבנה.
בהצלחה
אם אתה לא יכול לאשר את הפרטים שPIKA מסר רק מהתמונות (ואת רובם המכריע אפשר), אם אתה חושב שסוג הפלדה זה הדבר היחיד שמשפיע מהותית על המחיר (מה רע ב1095 בכלל. אה רגע, אין עליה הייפ בSBG כרגע), ומעל לכל אם אתה לא מסוגל להבין מי היצרן כשרשום לך בכותרת של כל השרשור- אתה צריך ללמוד עוד הרבה לפני שאתה פותח את הפה ככה. לקרוא חודש\חודשיים באינטרנט זה לא נחשב, גם לא לקנות האנוויי טייגר. תיכף תשאל אם יש לה geometric yokote וכמה niku, ותתלונן כאילו זה משפיע על המחיר.

חבוב-קודם כל תלמד. אח"כ, אם לא בא לך בטוב מחיר של מישהו, אל תקנה.
by saya
11:27 ,16 May 2010, Sun
Forum: פורום כניסה
Topic: בי"ס לקטאנה
Replies: 2
Views: 1189

Re: בי"ס לקטאנה

יש גם את בי"ס בונבוקאן שמלמד אייאידו, קנדו וג'ודו. מקום מצוין, מקצועי מאוד וברמה גבוהה.
by saya
11:15 ,22 April 2010, Thu
Topic: בדיקת היענות- מכירת חרבות יפניות
Views: 1739

Re: בדיקת היענות- מכירת חרבות יפניות

ואקיזשי פול צ'ן נמכר. שתי הקטאנות הראשונות עדיין למכירה. מי שמעוניין יש גם 2 אייאיטו (חרבות אימונים), תמונות לפי בקשה.
by saya
14:04 ,17 April 2010, Sat
Topic: בדיקת היענות- מכירת חרבות יפניות
Views: 1739

בדיקת היענות- מכירת חרבות יפניות

זו בדיקת היענות לחרבות שיש לי למכירה. אם יהיה עניין אעלה תמונות טובות יותר (כרגע אין גישה למצלמה, אני יודע שהתמונות גרועות). מוכן לשקול החלפה בחרב יפנית אחרת, בבקשה לא תוצרת פול צ'ן או קולד סטיל. כל המחירים גמישים.

חרב ראשונה- dynasty forge מודל bushi 1095-mokko vine theme. אורך להב 29" ידית 11". האמון אמיתי. איטו (חוט עטיפה על הידית) ממשי. הכל הדוק, מצב מצוין (כמעט מינט). מחיר- 2600 ש"ח.
Image
חלק מההאמון-
Image
חרב שנייה- hanwei מודל musashi daito. אורך להב 30" ידית 15". האמון אמיתי. איטו עור אמיתי. פיתוחי נחושת בסאיה (נדן). הכל הדוק, מצב מצוין. מהדגמים הישנים, הכבדים המסיביים יותר שכבר אינם בייצור. מחיר- 3000 ש"ח.
Image
חרב שלישית- hanwei מודל practical wakizashi. אורך להב 20" ידית 6.5". האמון אמיתי. בעל נטייה לפתח חלודה במהירות, כרגע חלוד מעט אך אטפל בכך לבקשת הקונה בלי בעיה. הכל הדוק, מצב טוב מאוד (בהתחשב בחלודה). מבקש 400 ש"ח.
הואקיזשי עליון-
Image
by saya
12:26 ,9 February 2010, Tue
Topic: מעוניין לקנות חרב קטאנה
Replies: 5
Views: 2306

Re: מעוניין לקנות חרב קטאנה

אנא בדוק את המייל ואת ההודעות הפרטיות שלך.
by saya
13:14 ,11 January 2010, Mon
Topic: קאטנות פרקטיות
Replies: 8
Views: 2082

תשמע.. חדות של להב זה לא הדבר שהכי מעניין אותי. אני מתעניין יותר בגיאומטריה של הלהב, באיזון, במסורתיות העיצוב אפשר לומר.
by saya
10:34 ,11 January 2010, Mon

כבר הרבה זמן שאני שומע על היכולות של רודי בהכנת קטאנות, אבל לא יצא לי לראות ולהחזיק אפילו אחת... שגיא אם אתה מכיר מישהו שיש לו אחת אנא ספר.
by saya
15:39 ,9 January 2010, Sat

יש הרבה חברות לקטאנות כיום, דבר איתי בפרטי אם אתה מתעניין.
by saya
15:12 ,29 October 2009, Thu
Topic: למכירה- Paul Chen musashi daito OLD MODEL
Views: 1895

קורא_בהרים wrote:אין לך במקרה את הוואקיזאשי של אותה סדרה?
לא, מצטער. אבל יש לי practical wakizashi של האנויי ב400 ש"ח (כי הוא ממש אוהב להחליד המניאק), זה שבתמונה. אם אתה רוצה לקנות את הזוג כדאישו אפשר לסדר מחיר, אפילו על ואקיזשי מדגם מוסאשי אפשר לסדר משהו, פנה אליי בפרטי.
by saya
22:31 ,28 October 2009, Wed

את הBRASS אני יודע לתרגם, inlay שכחתי.
תודה בכל אופן. :)
by saya
17:10 ,28 October 2009, Wed

למכירה- Paul Chen musashi daito OLD MODEL

למכירה לבגירים בני 18 ומעלה לפי חוקי האתר והמדינה!

החרב היא דגם musashi miyamoto daito של hanwei (פול צ'ן). זה הדגם הישן יותר, ללא בוהי (חריץ בלהב), שהוצא מיצור לפני כמה שנים (זאת ספציפית מ2004, התגית המקורית מצורפת).
טסוקה-איטו מעור, להב עבה ומיועד לחיתוכים. יש brass inlay על הסאיה (שכחתי את המילה בעברית). החרב במצב טוב מאוד, הכל הדוק ויושב במקום. יש מס' של צ'יפים -מזעריים- על הלהב. לא הצלחתי לתפוס אותם בתמונות מרוב שהם קטנים, לא משפיעים בכלל על התפקוד והמבנה של החרב. שקע קטן בצד ה-ha של הסאיה, מהמשלוח.
שוב-את כל הפגמים האלה צריך לחפש טוב מאוד אחרת לא שמים לב אליהם מרוב שהם זניחים.

טסוקה- 38 ס"מ, איטו עור, קושיראה מפלדה.
להב- 75 ס"מ, עבה, רחב, איזון מצוין.
מגיעה עם שק בד וערכת תחזוקה (משומשת אבל עם חלק מהשמן המקורי) של האנויי.

מחיר- 3500 ש"ח. לא מייצרים את הדגם הזה יותר. לכן אני מעדיף מסירה אישית, לא רוצה להסתכן שיקרה לה משהו במשלוח.
תמונות:
Image
Image
Image
סדרי גודל: עליון ואקיזשי, באמצע דגם שינטו של פול צ'ן, למטה המוסאשי
Image
by saya
18:01 ,23 October 2009, Fri
Topic: תצורת הטנטו ושימושיה
Views: 2219

עד כמה שאני יודע, לא סגנון החוד ולא צורת הלהב הם של טנטו "מסורתי". אמנם סוג כזה של חוד היה בשימוש, אבל רק על חרבות יפניות ארכאיות (מדובר על התקופה עוד שהן היו די דומות לסיניות), ולהב קעור כזה אני מכיר רק על סכין שהיה בשימוש רופאים ולעריפת ראשים, לא לקרב של ממש.
מה שכן, את הטנטו המודרני (חוד משולש, וכו') אני יודע מניסיון שאפשר לנצל להרבה עבודות אגרסיביות טקטיות, וגם לעבודות עדינות יותר. תיאורטית הוא גם הרבה יותר עדיף לדקירה דרך חומרים כיוון שמבנה החוד יוצר חיזוק וכך עמיד יותר.

בכללי, טנטו מסורתי נראה כך-
http://aoi-art.com/sword/sale/image/09386-1.jpg
by saya
17:52 ,23 October 2009, Fri
Topic: למכירה חרב ONIYURI(חרב למתאמני נינג'יטסו) מתוצרת CHENESS
Views: 2741

אמיר_לב wrote:נראה לא רע בכלל,
בודו יש לי שאלה בנוגע לחרב, אם תועיל בטובך.

בלינק יש תמונה של הידית, שנראית ארוכה במיוחד, למעשה , משין גאנטו או קאטאנה.
יש לך מושג למה ?
הידית ארוכה מהרגיל (בערך 14-15 אינץ') כדי לאפשר טכניקות שונות, כמונעילות ובריחים, של נינג'יטסו שמבוצעות בעזרת הטסוקה, שלא יהיה אפשרי לבצע עם ידית "רגילה" של 9-11 אינץ'.
by saya
17:49 ,23 October 2009, Fri
Topic: שאלה|הכנת חרב יצוקה - פרטים בפנים
Views: 1373

אז..תן לי להבין, אתה רוצה חרב עם חצי מטר להב ומטר ידית (סה"כ מטר וחצי אמרת)?
זה תלוי בטכניקה, חרב מחושלת מחתיכה יחידה של פלדה תעלה פחות מחרב שמחושלת מכמה חתיכות, לדוגמה. תלוי כמובן גם בסגנון הלהב שתרצה, וכו' וכו'.
יש כמה חרשים בפורום, המחירים משתנים בין חרש לחרש. אם תרצה פנה אליי בפרטי ואולי אוכל לעזור לך.
by saya
14:40 ,18 October 2009, Sun
Topic: עושה הזמנה של חרבות
Views: 5962

Nik88 wrote:בימים הקרובים אני עושה הזמנה של נייר טואלט סובייטי אפור,בעל מרקם של פיברגלס.המעוניינים נא להודיע לי בפרטי.

למען השם,סאיה,הבנאדם מנסה לעשות לך טובה ולחסוך לך בעלויות מטוב ליבו וככה אתה גומל לו?
אני לא מכיר את בודו ואין לי עניין בהזמנה,כך שדעתי אובייקטיבית לחלוטין,ומה שקורה כאן זה פשוט זלזול לא מוצדק בעליל! תאמין לי שאם הייתי זוכה ליחס שכזה,גם אני לא הייתי חוסך במילים.
אתה לא אוהב נייר טואלט סובייטי?
א ל ת ז מ י ן ! !
אבל בחייך,הבנאדם רק רצה לעזור!
איפה אתה רואה תגובה שלי בשרשור הזה שמטרתה לפגוע במכירה של בודו?
נכון, אני מתנגד מאוד לקניית מוצרים של החברה שהוא מעוניין למכור, אבל מכאן ללנסות לטרפד לו את המכירה המרחק גדול. את הטענות שלי נגד צ'נס העליתי בפניו באופן א-י-ש-י, לא על גבי הפורום. אם הוא עדיין מתכוון לרכוש מהם, בבקשה. אחרי שאת שלי אמרתי, שיעשה מה שהוא רוצה. אני מבין את הסיבות שהוא רוצה לקנות מהם (אדרבא, כשרק התחלתי גם אני חשבתי שזה ה-דבר ורציתי להזמין מהם בעצמי).

אני אדם בוגר, לא ילד קטן שמתלהב מכך שהוא יכול לכתוב מה שהוא רוצה כי זה אינטרנט. אין לי שום סיבה שבעולם לנסות להרוס לו, כל עוד אני רואה שהעסקה לא תעמיד את הקונה בסכנה והוא לא ציין זאת.
זה הפך לשרשור הטחת האשמות טיפשי שלוקה בחוסר הבנה. הדבר היחיד שמציק לי זו הקלות שבה אנשים קופצים להעלבות וקללות. אני לא מתכוון יותר להשתתף בדבר טיפשי שכזה.
וכמו ששגיא אמר- די לריב!
by saya
12:30 ,14 October 2009, Wed
Topic: למכירה: חרב יפנית kris cutlery ואייאיטו
Views: 2799

הקריס נמכרה (ותודה לבודו :lol: )
by saya
20:00 ,13 October 2009, Tue
Topic: עושה הזמנה של חרבות
Views: 5962

בודו, יש גבול. הסברתי לך שאין ביני ובין יוקון שום קשר. חשבתי שאתה אדם בוגר, מסתבר שטעיתי.
ושוב, התמחור שלי הוא ענייני הפרטי ואיני חייב לך דין וחשבון על כך.
by saya
14:41 ,13 October 2009, Tue

הודעה נענתה.
by saya
17:23 ,12 October 2009, Mon

אם יש לך בעיה עם התמחור שלי, אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי ולא על גבי הפורום.
לגבי החרב הלא מזוהה- זו אייאיטו של ג'ידאי.
by saya
16:31 ,12 October 2009, Mon

למכירה: חרב יפנית kris cutlery ואייאיטו

חרב יפנית תוצרת kris cutlery מדגם 29A.
להב: 29 אינץ'
טסוקה (ידית): 11 אינץ'
משקל: 1200 גרם
פלדה: 5160 בחיסום דיפרנציאלי (האמון אמיתי).
חרב טובה מאוד לחיתוכים, איזון טוב. להב קשוח ומסיבי, הטסוקה והנאקאגו ממשיכות את הסורי. צריכה עבודה כיוון שהטסוקה-מאקי (עטיפה על הידית)המקורי פורק. באה עם כל החלקים הנלווים למעט האיטו עצמו.

מבקש 2000 ש"ח, פתוח להצעות.
אפשרות לערכת תחזוקה בתוספת 100 ש"ח.

אייאיטו: להב 75 ס"מ, ידית 28 ס"מ. להב במשקל 1060 גרם בערך, עבה ורחבה.
מבקש 4000 ש"ח, פתוח להצעות.

תמונות:
קריס קאטלרי 29A:
Image
Image

אייאיטו:
Image
Image
Image
by saya
18:01 ,7 September 2009, Mon
Topic: היכן מיוצרים
Views: 2671

למה מאכזבת? גם פול צ'ן מייצר את הפריטים שלו בסין, ויש להם תוצרת טובה מאוד. תמיד תוכל לשלוח מייל לחברה ולשאול.
by saya
14:25 ,7 September 2009, Mon
Topic: קניית חרב ארוכה מהמותר
Views: 2010

בודו, דבר איתי במייל כמו שסיכמנו.
by saya
14:18 ,2 September 2009, Wed
Topic: חרב קטאנה שלי
Replies: 32
Views: 10732

rambo wrote:sagiexe- הבחור הזה רודי, אתה יודע מאיזה איזור הוא בארץ (מרכז, צפון, דרום)? הנקודות השחורות לאט לאט יורדות, אם אני משפשף ממש חזק... ופלדת קרבון זה טוב? כלומר זה פלדה איכותית?
nik88- קניתי אותה ב4500 ןשהידית סדוקה גיליתי רק אחרי שהחוט נפרם. סמכתי על יושרו של המוכר, ובפעם האלף: איפה אני יכול בכלל לקבל הערכה מקצועית על איכות ושווי של חרב פה בארץ?
אם החרב מודרנית, אני אוכל לעזור לך. אם היא עתיקה מייק או סער יותר מבינים בזה.
דבר ראשון צריך תמונות כדי שיהיה סוג של בסיס לעבוד איתו. אבל כרגע נשמע לי שהחרב לא שווה 4,000 ש"ח. קשירה של חרב במחיר הזה לא תיפרם מהר.
נ.ב.: פלדת פחמן (carbon steel, יש כמה סוגים) זו ה-מתכת לחרבות.
by saya
21:39 ,28 May 2009, Thu
Topic: מחפש סאי וכלי נשק נוספים מאומניות לחימה יפניות
Replies: 1
Views: 1080

ראה הודעה פרטית
by saya
13:24 ,26 April 2009, Sun
Topic: חוויות מהמשלוח הראשון שלי
Replies: 13
Views: 3431

נשמע שהיה לך נסיון טוב, ומזל שכך. דמי המשלוח גם סבירים בהחלט. אני לא ממש מזמין סכינים, אבל בעיקר חרבות. במכס לא עשו לי בעיות עד עכשיו, ותמיד ביקשתי שייכתב על הקופסה שזו חרב אספנות. עדיף לא לרמות בסכומים של 600+ דולר.
מה שכן,לקבל חבילה שכתוב עליה "מתנה", גם אם ביקשת שיכתבו, זה תמיד נחמד :)
by saya
19:50 ,13 April 2009, Mon
Forum: פורום היוצרים
Topic: הנה עוד ניסיון שלי
Replies: 4
Views: 1749

אין לי ניסיון ביצירת סכינים וחיסום וכל הנושא, אבל במקרה של הגרזן הייתי מציע לך לנסות חיסום דיפרנציאלי. בעיקרון הלהב של הגרזן יוצא חזק וקשה ושאר הלהב נשאר "רך". בוודאי יש פה אנשים שיודעים שיטות לעשות את זה.
by saya
17:52 ,12 April 2009, Sun
Topic: מדוע לחרבות היפניות נדן (סייה) מעץ?
Views: 1671

מייק wrote:למיטב ידיעתי אינני חושב שנדן העץ מפריע לשליפה. אני חושב שנדן עור לעומת זאת היה נצמד ללהב ומפריע לפעולת השליפה המיחדת את הסגנון היפני.
מייק
והוא גם שומר על הלהב טוב יותר מ"פגעי הטבע" מה שנקרא. במיוחד עם הוא מצופה לכה כמושבד"כ עשו.
לא?
by saya
13:28 ,12 April 2009, Sun
Topic: מדוע לחרבות היפניות נדן (סייה) מעץ?
Views: 1671

כיוון שזהו חומר חזק וקל, גם החרבות המערביות השתמשו בנדן עץ עטוף עור.
by saya
19:49 ,6 April 2009, Mon
Topic: קניתי חרב חדשה... מבקש עזרה בזיהוי
Replies: 17
Views: 5093

זו אכן חרב קולד סטיל מדגם warrior katana, אבל מהדגם הישן יותר. קולד סטיל שידרגו את הקושיראה (פיטינגים) לא מזמן. המוניטין שיצאו להן הוא של חרבות קשוחות וחדות מאוד, ומנסיון זה נכון.
השמן העדיף לחרבות הוא שמן מינרלי, אבל שמעתי שגם שמן WD-40 עובד, ועוד כמה אלטרנטיבות, אשים לינק מפרט כשיהיה מעט יותר זמן.

אימון מהנה.
by saya
21:45 ,5 April 2009, Sun
Topic: פול צ'ן שינטו קטאנה ו2 אייאיטו-נמכרו!
Views: 1116

פול צ'ן שינטו קטאנה ו2 אייאיטו-נמכרו!

החרבות נמכרו, תודה למתעניינים.[/b]
by saya
22:33 ,19 February 2009, Thu
Topic: מוכר אייאיטו ו-וואקיזשי
Views: 1012

ואקיזשי- נמכר.
by saya
15:55 ,19 February 2009, Thu
Topic: מוכר אייאיטו ו-וואקיזשי
Views: 1012

מוכר אייאיטו ו-וואקיזשי

נמכר, תודה למתעניינים.
by saya
15:36 ,19 February 2009, Thu
Topic: משאל:איך אתה מגיב לסיטואציה הבאה
Views: 3818

אין מה לעשות. ככה החיים. העיקר זה באמת שהצ'ק שלו לא חזר....
אם מוכרים סכין, או כל דבר אחר, צריך לדעת שהקונה יעשה איתה מה שהוא רוצה- לא בהכרח ישמור את זה לעצמו. וזה מקובל לגמרי, כיוון שמרגע שהסכין יצאה מרשותך אי אפשר להתלונן.
בקיצור- לא נעים, אבל זה מה יש.
by saya
14:13 ,13 February 2009, Fri
Topic: האם אתה משתמש בסכיני הקבע שלך לאכילה ואיזה בושות כבר עשית?
Replies: 15
Views: 2850

הפדיחה הכי גדולה שלי קרתה כשהיינו כמה חברים בים,ורצינו להדליק מדורה. אז שלפתי מואלה שלי כדי לקצוץ את העצים, וכולם הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח. "מה זה סכין???" "לא,זה קיסם".
by saya
20:35 ,7 February 2009, Sat
Topic: מפגש עמותה
Views: 1104

תודה רבה
by saya
20:09 ,7 February 2009, Sat
Topic: מפגש עמותה
Views: 1104

מפגש עמותה

מישהו יודע מה התאריך של פגישת אנק"ה הבאה? אם זכור לי נכון זה אמור להיות בפברואר.
by saya
22:28 ,1 February 2009, Sun
Topic: משהו מוזר
Views: 1802

הקונספט של חדשנות לשם חדשנות מאוד לא קוסם לי. נכון שאם יש משהו יותר טוב זה לגיטימי בהחלט להשתמש בו (פלדות ושיטות ייצור חדשות), אבל יצא, לדעתי, גרוע.
קראתי שהסכינים האלו עומדים על HRC40, זה לא מעודד במיוחד. מה גם שהמחיר יקר מאוד.

ובתכלס, זה נראה מכוער (שוב, לדעתי).
by saya
17:43 ,1 February 2009, Sun
Topic: משהו מוזר
Views: 1802

משהו מוזר

http://www.wtknives.com/index.html

נתקלתי באתר הזה בפורום אחר. הבחור משתמש בטיטניום עם קרבון פייבר. נשמע לי ממש מוזר העניין הזה. מה אתם חושבים?
by saya
20:56 ,31 January 2009, Sat
Topic: חנויות לנשק קר
Replies: 9
Views: 5052

לא התחלת אוסף של נשק קר, אלא אוסף של חפצים דמויי-סכינים\חרבות וכו'. כי הם דקורטיביים ולא לשימוש.
במקרה כזה שוק הפשפשים הוא האופציה הכי טובה שלך להוציא משהו במחיר סביר (פתוח בכל יום אם אני לא טועה עד חמש לפחות). יש גם את שוק העתיקות בכיכר דיזנגוף בכל שישי.
by saya
16:37 ,25 January 2009, Sun
Topic: יצירת אמנות חדשה/ישנה של מאסטר רודי
Replies: 3
Views: 1339

מעולה. גם העיצוב, וגם רודי!
by saya
0:01 ,7 January 2009, Wed
Topic: איזה סכין היית נושא (ובאיזה אופן) לשימוש יוםיומי
Replies: 53
Views: 14775

גם אני לא חורג ממגבלת האורך :D
by saya
17:58 ,6 January 2009, Tue
Topic: איזה סכין היית נושא (ובאיזה אופן) לשימוש יוםיומי
Replies: 53
Views: 14775

יש לי מואלה נחמד שהשגתי בשוק הפשפשים לפני שנה לכמעט כל מקום שאני הולך, בד"כ בתיק (אני די בטוח שזה זיוף, אבל זה סכין טוב והמחיר לא נורא מדי).
אני חובב גדול של fixed blade כי יש לי פחד שהמתקפלות יסגרו את עצמן ישר על האצבעות שלי. פחד חסר ביסוס היות למנגנונים היום, אבל בכל זאת.
by saya
20:53 ,31 December 2008, Wed
Topic: INTEGR
Views: 1940

מצוינת. וכל מילה נוספת מיותרת.
by saya
17:14 ,29 December 2008, Mon
Topic: אפלייה מרגיזה
Replies: 7
Views: 1677

אמיר_לב wrote:דובון, קודם כל תאמין לי, גם אם תנצח בקרב בתנאים הכי הוגנים, קרי ללא נשק אחד על אחד וכו, היית צריך לענות על מטר שאלות שגם לאחריהן הסיכוי לצאת מזה בידים נקיות לא מזהיר.
דבר שני, לא רק בקומנדו לומדים להלחם בסכין, ישנם אנשים שלומדים להלחם בחרבות, אלות וגם סכינים, מבחינתם זו אמנות לחימה, במקרה אני עושה את צעדי הראשונים במעגל הזה בימים אלו, השימוש היחיד בסכין שהיה לי במסגרת האימונים הוא עם סכיני פלסטיק ופיברגלס שאגב גם עם סכיני הפיברגלס ניתן לפגוע. אגב דובון, בניגוד לכלי נשק אחרים דווקא בסכין ניתן לשלוט טוב יותר בהיקף הפגיעה, ואף לצמצמה למצבי ניטרול יעילים .
הנקודה היא לא להסתובב עם סכין טקטית/ סכין שקנית בחנות הפנינג (עם שתיהן אפשר לפגוע)
אלא מתי לשים את הגבול בין ידיעה ויישום הידע.
סתם עוד הערה שלא קשורה בנוגע ללברוח אני מציע לכל מי שחושב שאמנות לחימה כזו או אחרת תציל אותו או תיתן לו תחושת עליונות, תקשיבו לעצה, אם יש לכם אפשרות לברוח זה בדיוק מה שתעשו, כי לא משנה מה תלמדו או מה תחזיקו באותו רגע ביד אין לכם מושג מי עומד מולכם או לאילו צרות אתם עלולים להכנס.

אני אישית כבר אמרתי את זה כמה פעמים, סכינים כל עוד לא תהיה לגיטימציה לשאת אותן צריכות להשאר בבית, מן הסתם כשאדם יוצא לטיול במקום הדורש סכין, פה תהיה הלגיטימציה לסכין.
אדם הרואה לחימה כאמנות ורוצה ללמוד על לחימה בסכין, הלגיטימציה תשאר בגבולות האימון. לצערנו היום זה לא קורה וזה המכשול שמניע את ההודעה של גוגל לאתר
בדיוק לכך התכוונתי, מצטער מאוד אם השתמע מדברי שאני תומך בהתנהגות חסרת אחריות עם סכין.
by saya
21:45 ,27 December 2008, Sat
Topic: אפלייה מרגיזה
Replies: 7
Views: 1677

בהחלט מרגיז. לא כל אחד שמתעסק בסכינים או לומד להשתמש בהן (כמו שהודגם בסרטונים והוצע באתר) הוא בהכרח עבריין.
דובון: אמנם חובת הנסיגה היא דבר נכון, אבל צריך לדעת להשתמש בסכין. ולו לשם שמירת הידע בלבד (מי ייתן ואף פעם אף אחד לא יצטרך להשתמש בידע הלחימה שלו). אני, כחובב כלי נשק קרים, חושב שבנוסף לאוסף, על האספן לפחות להיות בעל מושג כללי של שימוש בדברים שהוא אוסף.
by saya
13:35 ,26 December 2008, Fri
Topic: לא יבוא, אלא יותר יצוא
Views: 1420

הבנתי, תודה רבה על העזרה.
by saya
14:09 ,25 December 2008, Thu

אולי אצטרך לשלוח ואקיזשי עתיק לחו"ל, ולכן רציתי לדעת האם מישהו יודע מהם התהליכים שצריך לעבור, והאם יש חברת משלוחים מועדפת (פדקס וכו').
by saya
14:41 ,24 December 2008, Wed

לא יבוא, אלא יותר יצוא

קראתי את הדביק באתר לגבי יבוא סכינים לארץ, אך מה לגבי יצוא?
יש לכם אולי המלצות לחברות מסוימות?
by saya
23:21 ,18 December 2008, Thu
Topic: למכירה- ואקיזשי עתיק
Replies: 0
Views: 1109

למכירה- ואקיזשי עתיק

ברשותי ואקיזשי (חרב קצרה) יפני בן בערך 260 שנה. אולי אפילו 300-360.
הלהב בא בשיראסאיה (מעין נדן זמני ללהב, לא לשימוש פרקטי), במצב מעולה. אעלה תמונות בימים הקרובים.
המחיר- 2000 דולר. מוכן להתמקח, או להחליף בקטאנות תוצרות ואחרים.,paul chen, bugei
עריכה- קיימת בעיה קלה בהעלאת תמונות. המעוניינים נא לפנות אליי למייל volldemort@walla.co.il[/img]