Search found 91 matches

by KD2
13:01 ,13 January 2011, Thu
Forum: פורום המומחים
Topic: פלדות ופלב"מים מומלץ!
Replies: 5
Views: 1672

Re: פלדות ופלב"מים מומלץ!

רעי wrote: יש מתעניינים?
+111111
by KD2
16:50 ,19 December 2010, Sun
Forum: פורום היוצרים
Topic: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
Replies: 17
Views: 3670

Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף

אינפוט? יענו מה שאני העלתי?

אם אתה שואל שאלה כזאת, כנראה שלא התנסת מספיק במבחן הגילוח.
אגיד לך את דעתי האישית בנושא -
סכין שעוברת ומגלחת חלק לגמרי לגמרי, היא סופר חדה, וריאלית אין צורך במעבר לזה (כי גם על זה לא ניתן לשמור לאורך זמן),
ביו-טיוב תמצא כל מיני סירטונים על פיצול שערות, ששם ניתן לראות רמות גבוהות בטירוף של חוד, אבל זה נחמד כמעט אך ורק בשביל הספורט - "בשטח" זה לא פרקטי כי לא ניתן להחזיק רמה כזאת מעבר לכמה גילוחי שיער,שלא נדבר על חיתוכים אמיתיים.

ישנם גם מבדקים תחת מיקרוסקופ, אאל"ט PESEL העלה מתישהו מסמך אקדמאי עם מבחנים
לשיטות השחזה שונות תחת מיקרוסקופ קטלני ביותר.
המסמך הכי מועיל שקראתי בנושא השחזה (וקראתי כמה וכמה מאמרים וספרים).
אם אין לינק פעיל (תריץ חיפוש) אני אעלה אותו, אבל אני מזהיר, הוא באנגלית - וחופר.
by KD2
12:55 ,14 December 2010, Tue
Topic: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
Replies: 17
Views: 3670

Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף

עבודה מרשימה...
אני לא ממש מתחבר לעיצוב, וכמו רעי אני מוצא הרבה שימושים לסכין "עם שפיץ" ומעדיף סכין כזאת בגימור מט, אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.
האם הפוליש לא "מושלם" בכוונה ?

לגבי טיב החוד ראה סירטון קצר שיצרתי במסגרת העסק/תחביב שלי בכדי לנסות להסביר לאנשים איך להעריך כמה הסכין שלהם חד.
אישית, מכל "המבחנים" המוצגים בסירטון, אני מקבל את האינדיקציה הכי מלאה מהרגשת החוד ביד ואת האישור הסופי בגילוח, אבל אי אפשר לעשות זאת יותר מידי כי אחרת כל האצבעות שלך חתוכות ו/או נשים לא מוכנות להתקרב אליך.

http://www.facebook.com/video/video.php ... 1&comments

(אם מישהו יצליח להעלות בצורה מסודרת, אני אשמח)

בהצלחה...
by KD2
22:07 ,17 January 2010, Sun
Topic: מקורות לחומרי לטש
Replies: 2
Views: 1048

ת"א - רחוב אלנבי - יש 4 חנויות שמתמחות בתחום.
מתוכם אני ממליץ על "רשבל".
by KD2
3:04 ,13 January 2010, Wed
Topic: מכשירי שלייף, ג'יג וכו'
Replies: 26
Views: 5934

tutisdog, אין טעם להתרגז. בטח לא על מישהו שטוען נגד מי שמוכן ומתנדב לעזור לזולת בעוד שהוא לא תורם שום דבר לאתר( בעניין הטכני ואלי אף בכלל ).
אני הצעתי את עזרתי הצנועה גם פה (במתכונת בה אני מוכן לעזור) וגם בסדנת ההשחזה שרצינו להוציא לפועל.
ה"לא רציניים" הם אלו שרוצים תמונות...תמונות...תמונות - במקום להזיז ת'תחת, להרים את הטלפון, להגיע, להתחבר, ולרכוש ידע ומיומנות ואת כל הסודות עליהם אנשים פה שוקדים זמן רב +חומרים+הכוונה+ והכל חינם אין כסף (איפה בכלל יש דברים כאלו?).

שלא נדבר על זה....שאיך בדיוק תמונות יעזרו לכם אם מדובר בהשחזה ביד חופשית?
אם היה לכם חצי מושג בדברים הללו - הייתם יודעים שאין טעם לנסות ללמד את זה בהתכתבות.
אם תשתמשו באופציית החיפוש תראו שדלת כל האמנים בפורום פתוחה בפני כל מי שרק רוצה וכולם שמחים לעזור.

די להתבכיין.
by KD2
19:09 ,12 January 2010, Tue

מיכה, ראיתי אותה והחזרתי תשובה על גבי הפורום.
תבוא...הבירה עלי.
את התמונות של SHEG אני לא מצליח לראות (אבל יודע בערך על מה מדובר לפי התיאור של גורן).
by KD2
0:48 ,12 January 2010, Tue

אתה מגיע לפורום, שואל שאלה - אנשים זרים לחלוטין מציעים לך עזרה אחד על אחד בחינם ובכיף. מה עוד אפשר לבקש?
אף אחד לא מסתיר שום סודות.
אני רוצה לעזור לחברי הפורום ע"ס היכרות אישית, לא טוב? לא חייבים.

כל טוב
ים
by KD2
16:18 ,11 January 2010, Mon

אני מסכים, אך הצעתי עומדת בעינה...מסיבותי האישיות.
by KD2
11:25 ,11 January 2010, Mon

מיכה, אם תרצה אתה מוזמן ללימוד אחד על אחד איך בכלים מאוד פשוטים, חלקם הגדול בייצור עצמי, אפשר להגיע לרמת השחזה מדהימה.
אתה יכול ליצור קשר בה"פ או בטלפון - 0545798156
by KD2
3:49 ,21 December 2009, Mon
Forum: פורום כניסה
Topic: השחזה חד צדדית
Replies: 7
Views: 2232

הכלל היחידי שחשוב לשמור עליו הוא שאת צד ה"גב" הישר רק מיישרים.
את הצד השני משחיזים "רגיל" לזוית שקבעת.
אם עמדת בהם ולא הצלחת אז יש משהו לא תקין שלא קשור לכך שהלהב בעל השחזה חד צדדית.

אם אתה קרוב אלי גאוגרפית( או מוכן להתקרב 8) ) אשמח לעזור.
by KD2
1:37 ,24 November 2009, Tue
Topic: Fishman Knives Show 2009
Replies: 20
Views: 6787

הייתי מאוד רוצה להגיע אך אינני נוסע בשבת.
by KD2
20:23 ,23 November 2009, Mon
Topic: סדנת ההשחזה
Views: 2000

איתי, המינימום הזה שאתה מדבר עליו, כל אחד עם "ראש על הכתפיים" יכול ללמוד מסרטונים בyoutube, מאמרים ושות'...
והשאר בידיים שלך תרתי משמע, אך מנסיון ארוך, הדרך מפה ועד לדעת להשחיז...ארוכה....ארוכה.... ולכן אני טוען שזה "לא מספיק".
לא חושב שזה "מצדיק" אירגון מפגש שכזה עם אחד האמנים הנ"ל, או שגם אם כן - לא יהיו לך מספיק אנשים שמוכנים ומתחייבים להגיע.
לדעתי או יום מרוכז , או סדרת מפגשים, או מפגש חברים.
by KD2
2:36 ,23 November 2009, Mon
Topic: סדנת ההשחזה
Views: 2000

אני גם בעניין.
אבל חברה...למתחילים בתחום, שעתיים בהשחזה מסורתית על אבנים?! זה פשוט כלום, לא נספיק שום דבר, רק להתקשקש על תיאורייה אפשר שלושה מפגשים כאלו בכיף...
אני לא חושב ולא מצפה שהסדנא תהיה בחינם, וגם אם כבר - אז כבר, מעניין אותי בעל מקצוע מכובד בתחום שיבוא ויעביר משהו מיוחד, אחרת אין לי טעם לשלם ולבוא בתור אחד ש"יודע להשחיז".
אם רוצים סדנא משותפת של החברים פה, בחינם...כחצי מפגש חברתי של האתר...גם סבבה וגם בזה אני מעוניין להשתתף.
ולגבי מקום - בצפון הנגב אני יכול לארגן מקום מעולה (בתשלום סמלי ביותר לגוף המשכיר אותו).
לשם אני אפילו אשמח להביא את המערכת אותה בניתי בחודשים האחרונים ואשר איתה אני משחיז כיום סכינים (שלהערכתי היא הרבה יותר משתלמת מכל הבחינות, עליה בהחלט אפשר להדריך בשעתיים-שלוש ).

ים.
by KD2
12:26 ,4 October 2009, Sun
Topic: עצה ממבינים
Replies: 35
Views: 11781

לך על הערכה המאפשרת לך גריט יותר גבוה. נקודה.
לדעתי היתרון של יהלומים אינו ממש תקף למערכת של LANSKY מהסיבה שההשחזה המהירה יותר שהם מאפשרים היא לא פקטור רציני כאשר משתמשים בשיטה זו.
ה"בעיה" עם אבנים בהתחלה היא חוסר הוודאות לגבי דיוק ההשחזה וכמות החומר שהוסר - שגורם לחוסר הסבלנות, הלעצבים הלתסכול וכו.... אם לא משתמשים בהם כמו שצריך.
ואילו פה הפעולה לא דורשת שום מיומנות, והזוית קבועה - כך שהתוצאה פחות או יותר צפויה - אז הכל עניין של זמן. 5 דקות לפה....5 דקות לשם...שטויות.
על הפרשי זמן ההשחזה תפצה הערכה עם הגריט הגבוה יותר בחיי חוד ארוכים יותר ויותר זמן בין השחזות.
שים לב שבערכה מסוג זה ישנה בעיה להשחיז סכינים גדולות מאוד ו/או בעלי חורפה לא סטנדרטית.

רעי , אשמח לשמוע מה יש לך להגיד בנושא,אפילו בה"פ.

2 הסנטים שלי.
ים
by KD2
8:13 ,23 September 2009, Wed

בסדר גמור, כל אחד מחברי האתר יקרא את הדיון, יסיק את מסקנותיו ויעשה כרצונו.
אולי ביום מן הימים תהיה לנו מסקנה.

כל טוב...

ים
by KD2
7:33 ,23 September 2009, Wed

החברות הללו מציעות שיטה ללא התחייבות לטיב התוצאה, כלומר יש התחייבות לתוצאה נאותה אבל מי אמר שהיא עומדת באותו קנה מידה עם השיטות המסורתיות יותר?
אני לא אמרתי שצריך להשאר בימי הביניים , נהפוך הוא....רק תוכיח שהשיטה "המתקדמת" עובדת.
קדימה....בוא נראה אותך !

לגבי הV...אתה כנראה לא מבין מה אני אומר.
תצמיד את הסכין לאחת הצלעות, באיזה זוית הלהב עומד מול הצלע השניה? זה כבר לא ה-22 המקוריות מכל צד. והרי כל היתרון בסכין עם השחזה חד צדדית היא היכולת להשחיז חוד דק יותר תודות להשחזה בזוית שפוייה רק בצד אחד (לדוגמא : במקום 22+22 ל44 - רק 22 בצד אחד ללא מאמץ מיוחד )

המסקנה היחידה שהגעתי אליה נוכח זה שאתה מתעסק בה-כ-ל חוץ מבעיקר - היא שאתה כנראה "טרול".
by KD2
6:58 ,23 September 2009, Wed

חובת ההוכחה לא עלי משום שאתה זה שמציע את הדרך השונה, החדישה והלא מוכחת, השיטות בהם אני תומך הוכיחו את עצמם מעבר לכל ביקורת באין ספור מקרים.
אלו השיטות שיצרו את הלהבים הטובים בהיסטוריה, ע"ע כל הנשק הקר המובחר ביותר בעולם.
להגיד שהשחזה מסורתית צריכה להוכיח את עליונותה ראשית זה עיוות חמור של המציאות.

לגבי השחזה חד צדדית , גם אם אפשר ליישר את הגב מול אחת הצלעות - זוית ההשחזה משתנה כי הלהב כבר לא עובר מאוזן כנגד מרכז ה -V.

משום מה...אתה מסרב לקבל את העובדה שניסיתי משחיזים בדיוק כאלו ואחרים.

דבר איתי בעובדות ובהוכחות...
by KD2
6:45 ,23 September 2009, Wed

ניק,
"הכל עניין של טעם אישי" כתלות במבחן התוצאה.
פה אני טוען שהתוצאה אינה שוות ערך.
זה ההבדל.

וגם אני הייתי שמח אם הדיון היה נשאר ענייני ועובדתי.
by KD2
6:18 ,23 September 2009, Wed

1. וטונגסטן קרביד לא נשחק? נשחק פי 1000 פחות מפלדת הסכין?
מוזר כי אני לא ראיתי שלהבים/מקדחים/כלי שיבוב כאלו מחזיקים יותר מפי 20 (ואני לארג') מפלדות סכין מתקדמות, כך שחודים אלו זקוקים להחלפה ביחס העליונות שלהם על הסכין, דהיינו אם הקשיות שלהם היא פי 10 אז בוא נגיד בערך כל 100-150 העברות(שוב...לארג') יש צורך להחליף אותם. (כמה השחזות זה יוצא? 20? )

2. אומרים "גריט" - המושג מגיע מאנגלית -
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandpaper

לגבי פני השטח- אין טעם להתווכח באויר - תביא סימוכין, משהו עובדתי קביל שאומר שבגילוף שכזה פני השטח חלקים יותר.

3. אי אפשר להשחיז בהם סכין עם השחזה חד צדדית משום שאז צריך להיות בול ישרים מול אחת הצלעות(אחרת תצטרך להוריד הרבה חומר כדי ליישר את הגב) שבתור התחלה זה בעייתי וזה ממשיך בכך שכאשר עושים זאת הזוית שתתקבל בגילוף היא לא אידיאלית בעליל.

4. לגבי "הגאווה המקצועית" שלי, לצערי אינני מתפרנס מהשחזת סכינים (למרות שאני עושה זאת לעיתים קרובות במסגרת העבודה בעולם ההסעדה) כך שממש לא אכפת לי אם שאר העולם יכול להשחיז סכינים בקלות ברגע.
שים לב לבחירת המילים שלי - "מוציא את הכיף והאתגר שבדבר" - כלומר למי שמחפש כיף ואתגר זה "לא עושה את זה", אבל מה בדבר מי שמחפש סכין חד וזהו? זה לכאורה הפיתרון הטוב ביותר. לא?
אני גאה ונהנה מההשחזה המסורתית וחושב שהיא חלק גדול, יפה ומרתק באיסוף והשימוש בסכינים. יש בעיה בזה? זה פסול? רוצה לערוך מישאל מי עוד פה חושב כמוני?

ם מצאת מכשיר היכול להגיע לרמות חדות של השיטות המסורתיות יותר - אשרייך - כל הכבוד, אתה עושה לכולנו חיים הרבה יותר קלים.
הניסיון שלך להציג את עמדתי כבעל אינטרס מסויים או כ"פגוע מפלאי הטכנולוגיה" היא ילדותית וחסרת טעם.
האמן לי שגם אני הייתי רוצה למצוא שיטה שתעשה לי את החיים קלים ותשחיז לי את הסכינים לרמה אותה אני דורש ללא מאמץ, כי לפעמים...וואלה....לא בא לי להשקיע כל כך הרבה -גם כסף גם ברדק וגם זמן.
אני דבק בשיטות המסורתיות יותר(שהן לאו דווקא רק אבני השחזה וזהו) משום שלא מצאתי להן תחליף ומנסיוני אין פתרונות קסם מהסוג הזה בעולם ההשחזה.
למען הספורט אשמח להשחיז סכינים בשיטות שלי ולהתחרות בכל מבחן מקובל כנגד סכינים המושחזים בשיטות אלו, ושהטוב ביותר ינצח.

מעניין שדווקא את החלק שמדבר על הוכחות בחרת שלא לצטט מהתגובה שלי.
כרגע מה שיש פה זה הרבה דיבורים על יכולות של "שיטת הגילוף" ללא הוכחה אחת לרפואה ליעילותה של מערכת ההשחזה הזאת.
לא על הנייר ולא בצורה שביקשתי.

המשך יום נעים
by KD2
3:53 ,23 September 2009, Wed

לתשובה הראשונה ההזויה שלך, אין טעם בכלל להתייחס.
"אחדד" רק כמה נקודות -

1.צריך להיות טיפש או תמים כדי לא להבין שהאלמנטים המגלפים, קשים ככל שיהיו זקוקים להחלפה לאחר כמה מעברים או במקרה הטוב לאחר כמה סכינים בודדות משום שהם נשחקים ומאבדים את צורתם ולכן כל מכשיר שלא מאפשר להחליפם הוא לא רציני.
וזאת מעבר לטכניקת ההשחזה במכשיר שהיא לדעתי שגויה מייסודה משום שאלמנט הגילוף בהשפעת הצמדת חוד הסכין לסכיני הגילוף - מגלף (ובכך מעט מקהה) גם את שפיץ החוד ולכן במקרה הטוב ביותר המשחיז אפקטיבי לכמות קטנה של השחזות, וגם זאת עד רמה דיוק מסויימת - הגיון פשוט.

2. משחיזים כאלו אינם מסוגלים להשחיז סכין קהה מעל טווח מסויים וברגע שמגיע סכין שלא מתוחזק תדירות על סוג מכשיר שכזה ו/או בכלל, אתה יכול "לגלף" עד מחר - סכין חד לא יצא לך מזה כך שזהו לא כלי שמסוגל להשחיז כל סכין.

3. לדעתי כבודו לא מנוסה או לא מספיק מוצלח בהשחזה בשיטות מסורתיות משום שהוא אינו מבין שההשחזה , דרך הגריטים השונים, מגיעה עד לאבנים(ואמצעים אחרים- דוגמת סטרופ) המסירות שבב מיקרוני ( ולבסוף גם עד חצאי ורבעי מיקרון בעזרת אבקות יהלומים וכדומה).
ואין הפרדה בין השחזה ל"ליטוש" אלא שפעולות אלו הן מדרגות בתהליך ההשחזה.

4. יש לי חדשות בשבילך - גם בגילוף נותרים פני שטח מצולקים לאחר הפעולה, אין לך שום סימוכין שצלקות אלו קטנות מאלו הנשארות לאחר פעולה מדוייקת בהשחזה מסורתית אז הקביעה שהשחזה מסורתית משאירה חוד לא חד וחלק "למשעי" כמו "גילוף" היא במקרה הטוב חסרת בסיס.

5. משחיז כזה אינו יכול להשחיז סכין עם השחזה חד צדדית - חיסרון בולט למקצוענים.

6.הניסיון שלי הוא בדיוק עם מכשירים כאלו על סוגיהם השונים ואף אחד מהם לא מתקרב לתוצאות שאני מגיע אליהם בהשחזה ידנית וכפי שאמרתי אני משחיז ע"ב קבוע תערי גילוח ומוכן להתחייב בכל מבחן שהסכינים שאני משחיז "חדים כתער" ( עם כל הזהירות שבהגדרה זו ).

לי בניגוד אליך אין שום דבר להוכיח. הסכינים, החרבות וכלי החיתוך הטובים בעולם מושחזים בשיטות בהן אני משתמש ועם זאת אתה מציע פה שיטה "חדשה" יחסית ללא שום סימוכין לאיכות הביצועים המושגים בעזרתה.
אז קדימה...תוכיח לנו...אני אשמח לראות וידאו של ביצועים של סכין שהושחזה בשיטה זו על ידך. אחרת הכל דיבורים.
במידה וזה אכן יקרה, אני מתחייב ליצור וידאו כזה בעצמי.

אני גאה מאוד בכך שאני משחיז סכינים בצורה ידנית ומגיע לתוצאות מרשימות, שימוש במכשיר שכל הדיוט יכול להשחיז בעזרתו סכינים - מוציא את כל הכיף והאתגר מהדבר.
by KD2
17:04 ,22 September 2009, Tue

לדעתי, מכשירים דוגמת זה שהוצע פה, אשר לא מציעים אפשרות החלפה לאותם אלמנטים שוחקים המצויים ב-V ( או CON-VEX\CAVE ) הם לא דבר רציני.
מעבר לכך, ההגיון שלי אומר שכאשר משחיזים בצורה זו של הסרה כנגד אלמנטים שוחקים, כאשר הכוח מופנה ישירות אליהם דרך חודו של הסכין - סופו של החוד יכול להיות חד רק עד מידה מסויימת( שהיא לא בהכרח לא מספיק טובה, הכל תלוי בשימוש ) מסיבות ברורות.
מה גם שלא ניתן באמת להשחיז עם אמצעים אלו, אלה יותר לתחזק חוד עד גבול מסויים בו זקוקים להשחזה.

ופה אנו נכנסים להגדרה של "מה זה "חד כתער"? "
אני יכול להעיד על עצמי שחשבתי שהגעתי לרמת השחזה של "חד כתער" המון פעמים מרגע שהתחלתי לעסוק בהשחזת סכינים כתחביב ועד היום, וכל פעם שהשתפרתי הבנתי כמה מה שחשבתי שהוא "חד כתער" הוא רחוק מזה.
ואני אומר זאת משום שהתנסתי במשחיזים כאלו מכמה סוגים, כולם רחוקים מ"חד כתער" שחוויתי בשיטות השחזה מסורתיות יותר, ולכן כדאי לקחת בעירבון מוגבל (!) מבלי חלילה לפגוע בדעתו של זילברג.

חד כתער הוא להב MIRROR FINISH( יכול להיות גם רק "חודו של החוד" , לא בהכרח כל הלהב) המגלח שיער צמוד לחלוטין לעור (ברמה שהוא לא מורגש יותר) וללא התנגדות. וכמובן לא משאיר גירוי או אדמומיות על היד לאחר הגילוח.
להב המרגיש חלק לחלוטין במעבר על האצבע( בדומה להגדרת סכין כשר לשחיטה שהיא "כעור נחש").
להב ש"לא נושך" (למרות שצורת חדות מחוספסת זו טובה לחיתוך דברים מסויימים) אשר לא מורגש בו החיתוך עד שזה מאוחר מידי.

כיום אני משחיז סכינים ותערי גילוח ( לא בשבילי משום שמתוקף הדת אני מתגלח במכונה,אבל בודק אותם על היד )שעומדים בהגדרות הנ"ל ועדיין נזהר מאוד מלכנותם "חדים כתער", כי אין לדעת מה עוד אימון ואמצעים משוכללים יכולים לייצר.

לפותח השירשור נשאלת השאלה.....
מה אתה מחפש? מה אתה רוצה להשחיז? לאיזו מטרה?
by KD2
12:27 ,11 May 2009, Mon
Topic: הדרכה
Replies: 4
Views: 2089

אילן , בצע חיפוש בפורום , הנושא כבר נטחן.
מחכה בקוצר רוח להמשך סדרת הקליפים של TC, כל הכבוד על היוזמה והביצוע.
by KD2
11:44 ,29 April 2009, Wed
Topic: השחזה מעניינת
Replies: 21
Views: 7193

רעי באיזה מיקרוסקופ אתה משתמש? באיזו הגדלה?
מאוד מעניין אותי להסתכל על ההשחזות שלי בהגדלה ולאמוד אותם ברמה הזאת כי כרגע המדד היחידי שלי היא ההרגשה באגודל...עגבניות..ופה ושם שערות במקומות נסתרים.
יש שיגידו שזאת כבר היסחפות ויכול להיות שאני אפילו אסכים, אבל בכל זאת זה צריך להיות מרתק.

לדעתי, הגיונית... אם זה לא מרגיש חד זה לא מספיק חד.
חותך מצויין זה סבבה והכל אבל חומר שהוא דק עד כדי חדות מרגיש חד נקודה.
מתכת, אבן, קרמי זה לא צריך להשפיע.
אני בעד לעבור לפוליש "לבד" במהירות גבוהה בתוספת משחה עדינה ולראות האם יש שיפור.
הסיבה לכך היא שאני חושב שהאופן וגם אבני ההשחזה מפוררות את החוד ברמה כזאת או אחרת.
חלק מהחרטים עובדים כך על סכיני חריטה ומפסלות למיניהם העשויוים מחומרים קשים ביותר.

חג שמח
ים
by KD2
21:37 ,23 April 2009, Thu
Topic: השחזה מעניינת
Replies: 21
Views: 7193

האם החומר הקרמי יכול לייצר BURR או שהוא פשוט נשבר או מתפורר?
אולי אתה לא מצליח להסיר מספיק חומר ולכן אתה לא משיג אחד כזה?

לדעתי אם אתה מחפש לעשות זאת בזמן הגיוני אז אתה חייב להתחיל על משחזת סרט, אחרת זה יקח כל כך הרבה זמן....
כמובן שבמהירות נמוכה וגרעין גבוה תוך קירור מתמיד.
by KD2
6:39 ,21 April 2009, Tue
Topic: "הסדנה" המינימליסטית שלי.
Replies: 44
Views: 9111

לא...לא הייתי חימושניק,
רציתי...צה"ל רצה פחות.
מלטשת הסרט הנ"ל היא ללא בקרת מהירות ומהירות הסרט שלה גבוהה למדי,
בנוסף... אני לא קונה תוצרת יונדאי (או כל יצרן שקר כלשהו אחר )במעל 99.99 ש"ח ולא מכונות המוגדרות כ"מסוכנות".
by KD2
15:36 ,20 April 2009, Mon
Topic: בקשר להשחזה ושמירה על הלהב..
Replies: 8
Views: 3038

אין דבר כזה.
כל פעולת השחזה לא נכונה בעלת פוטנציאל להרוס את חוד הלהב, אפילו במעבר אחד לא נכון על אבן ההשחזה.
ישנם שיטות אלטרנטיביות להשחזת להבים שמאפשרות סבילות גבוהה בהרבה לטעויות בהשחזה ומספקות להבים שמפצלים שערות, אמנם בפורום הזה...הסטייה הרעיונית המותרת מה"נורמל" שואפת לאפס ולכן אין לי כוונה לשתף אותם.
by KD2
21:52 ,19 April 2009, Sun

סבבה, זה עניין של העדפה, לקבלת רציפות ואחידות אני מעדיף לעבוד עם עובד סטטי ומדיית שחיקה דינאמית, מאפשר שליטה יותר טובה ב"שמירה על הקו" הרצוי.
על אותו משקל ניתן לקחת מנוע אחר, לשדך לו ממיר תדר ולהפכו למלטשת בעלת בורר מהירויות אך זאת התעסקות שלא שווה כלכלית - עדיף לקנות אחת וזה מה שעשיתי...

וכשחיפשתי לבנות אחת עדינה יותר, לעבודות ממש ממש מדוייקות, חיפשתי פיתרון ללא יותר מידי התעסקות וזה עם המאורר היה הכי פשוט שאפשר, שכן מהו המאורר אם לא מנוע חשמלי עם בורר מהירויות?
פשוט מדובר על חיסכון בכל ההתעסקות המיותרת של רכישת הרכיבים החשמליים והרכבתם.
טוטיס, המחיר של מלטשת סרט מבית טוב הוא גבוה בהרבה ממסתובבת ולא על הפרק כרגע מבחינתי.
ההבדל העיקרי בין השתיים היא המיומנות הנדרשת, התוצאות הסופיות, בידיים הנכונות...דומות עד זהות.

לליטוש להבים שלמים מ"אפס" אין תחליף למלטשת אמיתית, העלות של מה שיש לי היא 1500 ש"ח.
by KD2
17:38 ,19 April 2009, Sun

תלוי במאורר ובעבודה אותה אתה רוצה לבצע, אני מצאתי אותו אחלה לעבודות עדינות הדורשות גרעין גבוה והצמדה חלשה.
by KD2
8:57 ,19 April 2009, Sun

המלטשת הראשונה שבתמונות היא הראשית שלי ו"הביתית" משלימה אותה לעבודות העדינות יותר.
בשימוש במאורר יותר חזק ניתן לעשות איתה בדיוק את אותן העבודות.
אתן לתמונות התוצר הסופי לדבר.
המתאם הוא גליל של דיבל 3/8 שהתאים בדיוק ל2 הצירים וכמעט לא השאיר מקום לדבק האפוקסי שבאמצע, הסלוטייפ העוטף אותו נועד למנוע תזוזה בהרכבה.
למה מאורר?
בורר מהירות "בילד אין".שקט. זול. זמין. ישב מיותר במחסן.
Image
Image
Image
Image
Image

כל טוב...
ים סוסנה
by KD2
17:46 ,17 April 2009, Fri

חברים, לצערי קמתי בזה הרגע משינת ה"סיאסטה" שלי, מאוחר מהרצוי, ובעוד דקות מספר נכנסת שבת כך שאין לי מספיק זמן בשביל להכניס תיאור מקיף ותמונות.
במוצ"ש יהיו תמונות ופירוט מלא כיצד לבנות מלטשת ביתית שכזאת.

שבת שלום!
by KD2
9:42 ,17 April 2009, Fri

אני חושב שזה ממש מרתק ומאוד ראוי להערכה.
היכולת להוציא סכינים כאלו יפות מציוד ידני כל כך פשוט היא לא פחות ממדהימה, לפחות לדעתי.
(אני מייחס את זה בעיקר לבירה ! :P )
מהם השיקולים שלך לשימוש בכלים ידניים בלבד?...תקציב? מקום? רעש?

את רוב התהליך אני מבין כיצד ניתן לעשות בכלים ידניים אך חסר לי משהו אחד - כיצד אתה חותך את צורת הסכין מהחומר הגולמי?

במידה והשיקולים לעבודה ידנית הם אלו שהושערו מעלה - יכול להיות שיש לי פתרון בשבילך
לפחות לעבודת הליטוש, שהיא ארוכה ומייגעת ידנית.
אני בניתי מלטשת/משחזת סכינים שקטה לחלוטין(למעט רעש החיכוך של הסכין ונייר הליטוש, שהוא לא רציני בכלל), בעלת אפשרות לכיוון מהירות וגודל ממש "ביתי" בפחות מ200 ש"ח.
by KD2
8:44 ,14 April 2009, Tue
Topic: מדריך מצולם ליוצר המתחיל- יצירת סכין מ"אפס".
Replies: 12
Views: 3699

כל הכבוד דוד ! ברור, ענייני ומקיף וגם הסכין נאה מאוד.
כידוע וכמו שנראה במדריך- מלטשת הסרט היא הכלי העיקרי בתהליך הבנייה של הסכין.
אני מחפש להתחיל כבר זמן מה ולא מוצא מלטשת חד פאזית מבית טוב במחיר סביר וזהו בעצם הכלי היחידי שמעכב אותי נכון לעכשיו.
מישהו יודע היכן ניתן לרכוש אחת "ביתית" במחיר סביר ?
משחזת הזוית והמלטשת האלקטרונית ("דיסק" עם בורר מהירות) שברשותי לא מאפשרות עבודה נוחה מספיק לטעמי.

רב תודות
ים
by KD2
19:31 ,11 April 2009, Sat
Topic: איך לתחזק את הסכין?
Replies: 57
Views: 15356

אבני האלומיניום אוקסייד ב10 שקלים הן גרועות ביותר , תמצא בהם הרבה פאקים, חוסר אחידות וכל מיני הפתעות באבן.
דרעק.

שבוע טוב
ים
by KD2
13:37 ,8 April 2009, Wed
Topic: ניקוי להבים
Replies: 19
Views: 4637

אי אפשר להגיב ברצינות ללא תמונות , שיטות יש אינסוף.
by KD2
15:34 ,7 April 2009, Tue

knight wrote:קיבלתי אבן השחזה ממישהו נדיב.
השאלה שלי היא מתי אני משתמש בצדדים השונים של אבן ההשחזה?
את ההשחזה אני עושה עם הצד הגס יותר לפי מה שאני מבין, השאלה בשביל מה הצד השני ואיך אני צריך להשתמש בו? כמה זמן לעבוד על כל צד בערך?
אגיד לך איך אני עובד...
ראשית עיקרון העבודה הראשון הוא תמיד לשמור על החורפה "מאוזנת", דהיינו להשחיז את הצדדים באופן שווה ככל שניתן.
מתחילים על הצד הגס בסטים של כמה מעברים על כל צד כדי להגיע לחורפה אשר בכלל בעמדה ליצירת חוד כלשהו.
ברגע שמגיעים לקרבה יחסית בין צידי הלהב מתחילים להתמקד בצד אחד.
משחיזים עד היווצרות BURR על צד אחד > הופכים > היווצרות BURR על הצד השני > הופכים > BURR חזרה על הצד ההתחלתי.
ברגע שהגעת לפה אתה הופך את האבן לצד העדין ושוב מתחיל לעבוד צד....צד...עד שהBURR מתחיל להחליף צדדים בקצב מהיר מאוד, זאת ההוכחה ששני צידי החורפה נפגשים כמו שצריך בחוד ושההשחזה הגיעה כמעט לסופה.
אתה נשאר במצב בו יש לך BURR על אחד הצדדים , עכשיו שם המשחק הוא להסיר אותו מבלי ליצור אחד על הצד השני. לעבוד לאט לאט ובלחץ מינימלי ולבדוק "מה המצב" כל מעבר, הרבה סבלנות וזה יגיע בסוף.
אחרי שעברת את כל התהליך ואין "BURR" על אף אחד מהצדדים ההשחזה הסתיימה.
את הפיניש הסופי הנ"ל יש כאלו שבוחרים לעשות על אבנים, על עור, על עץ, על סטיל , כל אחד והשיגעון שלו - חפש מה עובד בשבילך.
חוק הברזל בתהליך הוא אחד ויחיד ואסור לעבור עליו - ה-BURR לא משקר , אין? לא השחזת מספיק או שאתה לא בזוית הנכונה, אין אמת אחרת. בלי BURR לא הופכים צד נקודה( על חורפה ממורכזת יחסית ).

שאלה נוספת: לכל הסכינים שיש לי בין אם סכיני מטבח או שטח, יש השחזה משני הצדדים, האם תמיד משחיזים סכינים בשני הצדדים? או שיש סכינים עם צד אחד מושחז?
ראה הסבר מעלה , בסכינים בהם רק צד אחד מושחז אסור בתכלית האיסור להשחיז את הצד הישר.
באדום.
2 הסנטים שלי.
by KD2
17:09 ,26 March 2009, Thu

רוחו_של_TC wrote:
KD2 wrote:
עריכה לTC - דווקא הבדיקה לאורכו של הלהב היא האומדן והפידבק הכי טוב שאני מכיר.

ים
מסכים לגמרי - אבל מכייון שאנחנו עושים את זה כאן ב"התכתבות" קשה מאד להעביר את הקלילות והלחץ העדין שבפעולה הזאת ואני לא רוצה שהבחור יחתוך את עצמו.

KD2 - היות שאנחנו שכנים - לא הגיע הזמן שתקפוץ לאיזה קפה?
אתה אכן צודק, את תקיעת האצבע מרגישים מלחץ אפסי ומהירות תזוזה הכי נמוכה שמתאפשרת.
זהירות! זהירות! זהירות!

בהחלט אשמח לנצל את ההזמנה הנדיבה "ולהדרים" אליך לבירת הנגב, אצור איתך קשר כשיהיה רלוונטי ! תודה רבה !
by KD2
17:03 ,26 March 2009, Thu

אני דווקא כן חושב שניתן לקבל הרבה מידע על החדות של הסכין מהפעולה שהולכים לעשות איתה.....מן קטע כזה...
עם הזמן ניתן לחוש ברמת החוד על ירק כמו עגבניה.
שיטות כמו נייר וכדומה מבאסות אותי משום שידוע שהם חומרים שוחקים במיוחד ואחרי שאתה מסיים עם להב אתה רוצה למסור אותו בתול והכי חד שאפשר.
אנסה את שיטת הציפורן , יש לי מחר סכינים להשחזה.
עוד רעיון?

ולפותח השירשור , ספר לנו מאיפה אתה ואני בטוח שתמצא חבר פורום חביב שיוכל להפגש איתך ולעזור לך להתחיל.
בהצלחה ושבת שלום
ים
by KD2
16:53 ,26 March 2009, Thu

בכלליות...
אני בודק בעדינות לאורך הלהב עם האגודל, הוא חייב להתקע מיידית אך הלהב חייב להיות חלק !
אם על הלהב יש "מיקרו שינון" כזה > האגודל גם יתפס מיידית אך השחזת הלהב לא מלאה/נסתיימה.
ישנם חיתוכים להם סוג כזה של פני שטח משונן דווקא עוזר, הבעיה איתו היא שהוא נשחק מהר משום שבקצה החוד ישנם שיניים-שיניים מיניאטוריות ביותר במקום רצועה אחידה(באופן יחסי רבותי...), שיניים העומדות כל אחת בפני עצמה ללא קשר לחברותיה באזור החוד הסופי שלהן. כאשר לכל אחת מהן אין חוסן גבוה כנגד "קיפול" החודים, דבר הגורם לקיפול מהיר של רוב השיניים והרס החדות של הסכין.
בעוד ברצועה אחידה כל קטע מתכת "נתמך" בזה הסמוך אליו - מה שמקנא לו חוסן משמעותי בהרבה כנגד אותו הקיפול וכמובן יתרון ברור במקדם החיכוך של הלהב.

יתקנו אותי המאסטרים הגדולים אם התאוריה לא נכונה, אני רק קראתי אותה...
by KD2
15:40 ,26 March 2009, Thu

אתה יודע מה....זה טוב ששאלת כי גם אני מחפש מבחן חדות אמין אלטרנטיבי.
המסורתי הוא כמובן מבחן הגילוח.
אז כשנגמרת לך יד שמאל....אתה מבין שזה קצת "עליז" ואומר -
"חורף....לא יראו ברגליים...."
ואז נגמרת לך רגל שמאל...
ואז הגרוע מכל קורה - החברה רואה...ומטילה וטו מיידי.
מנסיון... :roll: :lol:

אני היום בודק על עגבניות ומחפש שיטה אחרת אמינה שלא דורשת הסרת שיער.

לגבי השאלה הראשונה שלך , אתה צריך ללמוד מה זה BURR.
פורסם כאן לא מזמן ספר ע"י PESEL שעוסק רק בהשחזות ואני ממליץ לך להתחיל ממנו.
אם אתה דרומי לייט ( אני גר ליד העיר שדרות ) אתה מוזמן לקפוץ להדגמה, יאיץ את עקומת הלימוד שלך פי מיליון.

עריכה לTC - דווקא הבדיקה לאורכו של הלהב היא האומדן והפידבק הכי טוב שאני מכיר.

ים
by KD2
17:02 ,25 March 2009, Wed
Topic: חומרי גלם
Replies: 54
Views: 14669

מתקן מסוכן ביותר ומיותר..
אתה חושב יותר מידי כמו מתכנן ופחות מידי כמו יוצר , אי אפשר לייצר סכין קאסטום בSOLIDWORKS ולייצר אותה בצורה לגמרי ממוכנת ללא מיכשור CNC ברמה מאוד גבוהה.
אין מיכון פשוט שיודע להגיע לדיוקים כאלו מהסיבה הפשוטה שלא צריך אותו - או CNC או בעזרת העין.
דיסק חיתוך זה המכשיר הכי מסוכן שיש ! הכי מסוכן ! ואנשים לא מבינים זאת עד שהם רואים תקלה באחד כזה - במכשיר או בשימוש בו.
בכדי לדייק וליצור פני שטח אחידים בעזרת דיסק ידני משתמשים בדיסקיות "פלאפ" בגרעין הולך ועולה.
by KD2
16:38 ,24 March 2009, Tue

מה בעצם הייחודיות של החומר הזה,מה סדרי הגודל של המחירים?
האם זה שווה את הכסף?
ניתן להשיג בארץ?
האם יש גם אבנים/משטחים/מוטות מרובעים?
כי אני ממש מעדיף לעשות תחזוקה שוטפת על משטח ולא מוט עגול.
כיום אני מודה שלרוב אני פשוט הופך כוס ומעביר כל צד בעדינות כמה פעמים ( בעבודה במשחזת גלגלות של GLOBAL ).

אני שואל כי אצלנו יש בעיה של ותיקים בתחום שלמרות ההסברים שלי על קלות ההשחזה במשחזת או על משטח כלשהו או אפילו בצורה הנכונה על הסטיל - לא מצליחים להפתר מ"אקרובטיקת הסכינים" על המוט בין החיתוכים ( אז לפחות על מדיה יותר סלחנית...)
כנראה פשוט מדובר על חלק מהפוזה...וזאת זכותם, רק חבל שזה לא מטיב עם הסכינים.

תודה מראש
ים
by KD2
15:48 ,24 March 2009, Tue

תודה רבה...
זה בהחלט כבוד לקבל ממך מחמאה שכזאת.

אני חושב שכיום כשניתן להשיג משחזת V / משחזת גלגלים מעולה במאות בודדות של שקלים ( של חברות מעולות עם מספר שלבים בפחות מ300 ש"ח או שלב אחד בלבד באזור ה100).
אין טעם להשתמש במוטות האלו, ומה שמצחיק זה שאנשים אשכרה משלמים עד 700 ש"ח לאחד כזה מפירמה מעולה ( אפשר לקנות אחלה סט אבנים בכסף הזה ).
המשחזות שמקבעות זוית הן ממש לא כוס התה שלי בכל הקשור להשחזה עצמה , אבל בשביל התחזוקה תו"כ העבודה הן עושות חיים ממש קלים וכל אחד יכול להשתמש בהן ללא בעיה בכלל.
by KD2
13:07 ,24 March 2009, Tue

איזה באסה :( כתבתי תגובה ממש ארוכה ופתאום האקספלורר החליט שהיום...לא בא לו.
חפיף - עיקרן של דברים היה שאם מה שדוד קורה לו "בארזל" הוא השטול המסורתי אז השחזה הוא ממש לא מייצר.
הוא משמש לתחזוקת החוד השוטפת תו"כ עבודה, ועבודה נכונה (!) איתו אכן משפרת רבות את שימור החוד, אך הוא בהחלט לא יכול להשחיז מחדש וכמעט שאין לו השפעה על סכין שאינו חד.
אני בכלל מעדיף שלא ישתמשו בו על הסכינים אותם אני משחיז משום שהרוב לא יודעים להשתמש בו וסתם הורסים, כל משחזת גלגלות נורמלית עושה עבודה טובה בהרבה בתחום הזה בעלות נמוכה בפשטות והיא IDIOT PROFF.
סכיני מטבח שעובדים כל היום צריכים השחזות תכופות יחסית, גם בלהבים "איכותיים", אין מה לעשות.
להשחזות אלו ממש לא מספיק לוח יהלום או אבן עדינה בלבד מכמה סיבות -

א. לאחר 2 השחזות על האבן העדינה בלבד , אני לפחות...מותח את הגרינד אחורה למען הדירוג הרצוי בחורפת הסכין.
ב. חלק גדול מהסכינים מגיעים בסטנדרט עם זוית השחזה שגבוהה מידי לטעמי ויש לבנות בפעם הראשונה את כל הגרינד מחדש ( צריך להסיר הרבה חומר ).
ג. במקרה של שברים קטנים בחוד יש "לאפס" אותו ולבנות את כל הגרינד מחדש ( שוב...הסרה של הרבה חומר ).

דוד, לא יודע מאיפה הבאת את הדעה שסכיני קייטרינג זה "טיול בפארק", באמת שלא.
סכיני מטבח לסושי, בשר,דגים,ירקות עדינים ועוד... חייבים להיות סופר חדים כל הזמן - וזה ימבה עבודה.
הלוואי וזה היה עניין של כמה שניות, אני מתחיל לחשוב (בדחילו ורחימו...אההה) שאולי אתה לא מבין על איזו רמה של חדות מדובר פה.

KNIGHT , אין שום צורך להתבלבל , ההמלצה אותה המלצה ולמען הסדר הטוב הסמכות העליונה היא מיודעינו TC...
BY FAR.....
לך לפי עצתו.

מצ"ב תמונה של "נעגלה" של סכיני מטבח של קייטרינג לפני השחזה ושלושה להבי "דיטור" ( רק התחתון מושחז השניים האחרים עברו התעללות לא נורמלית).
הלהב התחתון הושחז בהדרגה עד הזוית הנמוכה בקצה אשר לדעתי היא המתאימה והטובה ביותר. זה נעשה בכדי להמחיש את ההבדלים בחדות וליניאריות הלהב בהתאם לזוית - השירטוט נועד להסביר על ההבדל בין זוית של 30 מעלות למעט מעל מחצית מכך - והיתרון לזוית הנמוכה יותר.
בתמונה ניתן לראות שאפשר להגיע לפיניש אחיד ויפה גם ללא אבן בגריט סופר גבוה, וניתן לעדן אותו עוד יותר אם משקיעים עוד בגימור. פה זה לא היה מעניין, זהו להב מכונה.
אולי התמונה תעזור לחברים המתלבטים בנושא...
Image
by KD2
5:58 ,24 March 2009, Tue

TC קראתי והבנתי את המלצתך.
האמת שאני לא הייתי בסדר פה בלקיחת האבן הנפוצה של "גמל שריד" כדוגמא - משום שלמעט הסתכלות שטחית עליה בחנות - לא עבדתי איתה אלא רק שמעתי עליה חוות דעת טובות, יתכן והיא באמת לא מגיעה בגרעין מספיק גבוה בצד העדין שלה.
אני חושב שאבן קומבינציה (!) עם צד עדין - "עדין" מידי (ללא משהו ביניהם) היא גם דבר לא טוב משום שהיא הופכת את ההשחזה לארוכה ומייגעת ועם איבוד הסבלנות וחוסר הנוחות אובד גם הדיוק.
אני בכלל מעדיף לתת פיניש סופי על סטרופ מעור מתוח על משטח, גדוש סבון ליטוש (הכי עדין - ניתן להשיג בחנויות תכשיטנות ) ולאחר מכן בעדינות עדינות על סטרופ עור יבש במקום על אבנים בלבד ועל סמך כך אני גם ממליץ.
יתכן שמפה מגיעה אי ההבנה/הסכמה בנושא ( וגם כי אני לא מכיר את המושג "שטאנצ'מאכרים" ).
בשורה התחתונה כל אחד צריך למצוא את האיזון הנוח לו.

כיום במסגרת עבודתי בקייטרינג אני משחיז לפעמים תחת לחץ יחסי של זמן ואבן קומבינציה עם צד עדין מידי... תמרר לי את החיים.
מה גם שאני משחיז את כל הסכינים שלנו , מסכיני קוצצים ממוכנים ("דיטורים") דרך סכיני קצבים,שפים, סנטוקו-ים ועד סכיני פילה ואני צריך ציוד שיתן מענה לכמה שיותר סוגי סכינים בעלות סבירה.
( היא צריכה להיות סבירה כי יחד עם הזמן שזה גוזל לי מהעבודה העלות אמורה להתקרב למכונה החשמלית [בעעעעעע] בבלאי הציוד ומחיר החלפתו ).

אני אוסיף טיפ נוסף בנושא האבן -
לפני ההשחזה הראשונה כדאי לעבור עם חומר שוחק "עדין" כלשהוא על כל האבן בעדינות בכדי
א. להוריד כל מיני "גרדים" מניאטורים מפני השטח , בעיקר באזור פינות וקצוות האבן.
ב. "לפתוח" את האבן.
באבן איכותית הגימור תמיד מעולה אבל לפעמים הן נדפקות בהובלה או באריזה וחבל על השריטות בלהב.
אני בשקט בשקט גונב לחברה פצירה של מניקור ועובר על כל האבן בעדינות.

יום נעים ובהצלחה...
ים
by KD2
21:48 ,23 March 2009, Mon

אני לא חושב שאתה פנאטי אלא מקצוען בתחום...וכן , כלים מעולים עושים את ההבדל !
אבל תסכים איתי שבעבודת השחזה, הכלי העיקרי הוא היד ופחות האבן ( ואחוזי ההצלחה/חשיבות בהתאם ).
בשביל תוצאות מעולות צריך גם זה....וגם זה , אבל לעניות דעתי למתחיל מספיקה אבן מאיכות בינונית (נגיד של גמל שריד )כי בכל מקרה הפקטור העיקרי הוא המשחיז עצמו.
ברמת העבודות שלך אני משוכנע שזה משחק תפקיד.

צלחת, כוס הפוכה או אבן זולה לא יתנו תוצאות טובות מהסיבה הפשוטה ש :
או שיש להן בעיית אחידות/רציפות בחומר
או שההשחזה עליהן לא מתבצעת במשיכה/דחיפה בניצב לכיוון החורפה.
ומרגישים בתוצאות.
כמו שדרור אמר זה מאוד תלוי ברמה אליה שואפים !
by KD2
17:34 ,23 March 2009, Mon

חברינו האביר , אל תתחבט בנושא יותר מידי - השחזה היא בערך 90% טכניקה ו10% ציוד ( וגם...בהגזמה, זה נכון יותר לרמות הגבוהות מאוד לדעתי ).
משהו מאיכות בינונית מספיק בהחלט, אל תרוץ ישר לטופ.
תתחיל...תבין מה העבודה דורשת והאם בכלל בא לך לעסוק בה, תלמד את המלאכה ואחר כך תעבור לחומרים יקרים יותר - סכינים ומדיות שחיקה.
אני ממליץ לך ללמוד את העקרונות אחד על אחד עם מישהו המנוסה בהשחזת סכינים, השחזה היא מסוג הדברים שלימוד מעשי בשטח ( שצפייה בסרטונים ביוטיוב לא נכנסת תחתו ) משפר את עקומת הלימוד פי......הרבה.
מה גם שברשת יש הרבה מאוד דעות בנושא שלעיתים סותרות אחת את השניה וסתם יבלבלו אותך לחינם.

ו....אהמ....סבלנות.
בהצלחה.
by KD2
15:11 ,19 March 2009, Thu
Topic: vini vidi vadis
Replies: 23
Views: 6039

zarb123 wrote: בטח מאותה סיבה שרתכת CO2 לא מרתכת טיטאניום ואלומיניום - משהו עם התנגדות והולכת חשמל ..
רתכת MIG* מרתכת אלומיניום ובתיאוריה יכולה גם לרתך טיטניום.
באלומיניום התהליך מאוד נפוץ ובטיטניום התוצאה המתקבלת לא מספיק טובה ותכונות הריתוך לא תואמות את איכות חומר האב ולכן מרתכים בשיטות מתקדמות יותר ( גם כאשר רוצים איכות גבוהה יותר באלומיניום משתמשים בשיטות ריתוך אחרות ).

*רתכת MIG בשפת עמךישראל = CO או CO2.
by KD2
16:59 ,15 March 2009, Sun

בעניין השחזה "ממוכנת" - אני בעד כל עוד לא מדובר ב - "גלגל השחזה" מסורתי.
לאחרונה עברתי להשחזה ממוכנת על מלטשת במהירות סופר נמוכה ולחץ עדין ביותר.
מדובר במיכשור שניתן לעצור בלחץ על הסכין בלבד ואשר מותקן על סוג של כריך שיכוך שמונעת הפעלת לחץ רב ( וכמו כן גודל הגרעין אשר בשימוש הוא גבוה מאוד ).
את הפיניש הסופי אני עדיין עושה על אבני מים ולדעתי אין תחליף להשחזה ידנית לחלוטין לבסוף - אבל הדרך לשם התקצרה פלאים.
by KD2
16:48 ,15 March 2009, Sun

חיתוך הפלזמה ללא ספק ישפיע על הטיפול התרמי אשר בוצע למתכת.
השאלה היא כמה נרחב יהיה הHAZ (האזור המושפע מהחום )?
אם קטן מספיק כדי לגרד אותו בהשחזה, אז בטל בשישים.
זה גם תלוי באיזה חיתוך מדובר - חיתוך פלזמה מתועש נעשה מתחת למים מסיבה זו בדיוק ואילו חיתוך ביד חופשית נעשה באויר הפתוח (וגורם לאזור רחב המושפע מחום החיתוך העצום)
אם אתה כבר בכיוון אז כדי לבדוק חיתוך בסילון מים, לצערי אין לי מספיק מידע על חום העובד בתהליך כדי לעזור לך אך אני מאמין שהוא נמוך משמעותית.
by KD2
18:57 ,18 February 2009, Wed
Topic: קירידאשי
Views: 2374

סוף הדרך ! ממש אוהב את סוג הסכין... והיצירה עצמה גם כן משגעת.
מעניין אותי לדעת מה עובי המתכת? ומה אורך החורפה ( כלומר מתחילת הגרינד ועד לשפיץ )?
אני מנחש 4 מ"מ ופלוס מינוס אינץ בהתאמה, קרוב?

תתחדש.