Search found 42 matches

by מליליה_צוקר
17:21 ,16 February 2009, Mon
Forum: פורום כניסה
Topic: רק הגעתי והופס אני הולך
Replies: 11
Views: 2596

גם אני שוקלת לעזוב מסיבות דומות.
by מליליה_צוקר
17:20 ,16 February 2009, Mon
Topic: שרשור סכיני המטבח הגדול
Replies: 74
Views: 18264

אני לא יודעת מהיכן אתם מביאים את כל הזבל הזה שנשפך כאן אבל אני בהחלט לא הולכת להתייחס. אחרי הכל, אתם לא ממש כאן כדי לדבר על סכינים.
by מליליה_צוקר
10:04 ,16 February 2009, Mon

דויד,

מה בנוגע למצגות שוא? מגיע אליך סוכן של עסק (אני מניחה שמדובר כאן בנציג של עסק אבל זה מעולם לא בוסס בפועל) ומציג את עצמו כאדם פרטי וכו'? זה מקובל? והאם בתחום שלך גם נהוג להתחזות מול לקוחות או שאתה מגיע מאסכולה מעט שונה?
by מליליה_צוקר
9:01 ,16 February 2009, Mon

לא. בשום פנים ואופן אי אפשר לחזור לנושא המקורי. מה שמתבצע כאן על ידי החברים הוא נסיון "עקיף ומרומז" לבצע רצח אופי. ואני אישית לא אתן לזה יד.

יש כאן פרוסה או שתיים של סושי שמסריחות לנו את כל הפורום רבותי, ואני מנסה להבין למה. עד עכשיו שמעתי כמה הסברים ואף אחד מהם לא נשמע לי הגיוני או אמין - במיוחד ההסברים שסופקו על ידי פרוסות הסושי המסריחות בעצמן.

משהו חסר לי בכל ההסברים האלה ואני עוד אגלה מה זה תאמינו לי.

אתם באם לכאן עם הפוליטיקה התוך תחומית שלכם ושיטות המסחר הלא ראויות שלכם ומטנפים את האוירה והורסים כל חלקה טובה והגיע הזמן שמישהו ישים לזה סוף.

אם אתם מנסים להיות שגרירים טובים לעבודתו של רודי נכשלתם , לפחות איתי.

בושה. פשוט בושה!
by מליליה_צוקר
22:56 ,15 February 2009, Sun

לא מובן לי למה מחירו של הסכין צריך להיות כל כך סודי. הרי למעט המחיר כבר נאמר עליו הכל. למה לא לאפשר לי, למשל, הקונה הפוטנציאלית, להחליט מראש אם יש או אין לי ענין מבלי לנסות למשוך אותי בתחבולות לדין ודברים שאולי אין לי בכלל ענין בהם? באתר של TC למשל מפורסמים המחירים באופן מאד גלוי ותנאי העיסקה גם הם מאד ברורים. ואילו כאן הוא בהחלט התייחס כמה וכמה פעמים למחירים של סכינים מסוימות אבל גם באופן כללי למחירים משוערים על עבודה. אני, שנשרפתי כבר כמה פעמים בעיסקאות דרך האינטרנט מעוניינת במעט שקיפות ובהירות וככל הניראה אני לא אמצא אותה במקרה זה. :roll:
by מליליה_צוקר
19:18 ,15 February 2009, Sun

אני מבינה בעיקרון איך עובד הנושא של הזמנה אישית של סכין כפי שבטח הבנת ממה שכתבתי כאן בשרשור יש לי כמה סכינים בהזמנה אישית. אני לא מבינה מה הסוד הגדול בלומר מה פחות או יותר עלות של פריט מסוג זה. לי ממש אין בעיה לומר לך שסכין דומה מאד עלתה לי אצל TC בערך 1250 ש"ח.

לגבי השאלות בנושא חיי המקצועיים והאישיים, אני לא מעונינת לומר דבר מעבר למה שכבר כתבתי, ולאמיתו של דבר גם לא מעונינת לדעת דבר על איש פרט לנושא הסכינים, אבל תודה על הענין בכל מקרה :)
by מליליה_צוקר
18:49 ,15 February 2009, Sun

סכין יפה. יפה מאד אפילו אבל הנרתיק ממש לא לטעמי לצערי. אני מעדיפה לאכסן את הסכינים שלי במגרה. אגב אם אתה מעדיף אותה מדוע אתה מוכר? ואם אפשר אז מה בערך מחיר של זכיית חמד כזאת?
by מליליה_צוקר
20:51 ,14 February 2009, Sat

גם אני לא. האמת שאני נעזרת בבני להעלות תמונות. :oops:

הוא הסביר שההפניה לקובץ הגראפי חייבת להתחיל ב [IMG] ולהסתיים ב [IMG/] אחרת "אין אגוזים".
by מליליה_צוקר
19:03 ,14 February 2009, Sat

Image

רעי, הרשתי לעצמי לסיע מעט בהעלאת התמונה. במידה וזה יסתדר אסיר אותה מפוסט זה. הקופיצים ישר תפסו את תשומת הלב וגם סכין הפילה.
by מליליה_צוקר
12:19 ,14 February 2009, Sat

דויד, הסנטוקו הראשונה והלאוקו השניה מלמטה ממש עשו לי את זה. אתה מרכיב את הידיות על להבים שאתה קונה או מכין?

לאישתו של דויד: מילים בלועזית אפשר לכתוב איך שרק רוצים זה בין כה וכה פונטי. אבל על מנת לא לחרוג מהנורמה שיניתי את אופן הכתיב כעצתך. תודה על ההערה וההארה :o
by מליליה_צוקר
10:10 ,14 February 2009, Sat

TC לגבי ההערה שלך על קיצוץ הקישוא, לא הייתי רוצה להסתבך עם אישתך בקטע הזה. ראיתי מה היא יודעת לעשות עם סכין וזאת בחורה אחת שיש לי עוד הרבה מה ללמוד ממנה.

זכור שאני לא רק מקצצת קישואים, אני גם פדגוגית, ומכאן שצריך להיות גם ערך חינוכי בצד ההתעסקות הזאת. אתה אמנם לימדת אותי להשחיז ולהעריך פלדות שונות - אבל שנינו מחווירים לעומתה כשמדובר בטכניקות חיתוך ועיבוד מזון.

אני אמנם סיימתי את חוק לימודי אבל לא מתביישת ללמוד דברים חדשים. מהשרשורים השונים בהם קראתי כאן למדתי רבות אודות סכינים ונושאים נלווים. אבל יש כאן גם הרבה שרשורים שלא לימדו אותי דבר (למעט טיפשותם ורשעותם של בני אנוש, אבל את זה כבר ידעתי לפני כן).

עד עכשיו אני, אתה, ואלירן הם היחידים שהעלו תמונות מהאוספים או בתי המלאכה שלהם. האחרים שכתבו כאן אמנם שיתפו אותנו ברמה זו או אחרת בסוגי הסכינים שהם מחזיקים ועל כך אני מודה להם - כל השאר פשוט מיותר. אני מעוניינת במידע איכותי בלבד.

אני בטוחה ששמעתי על עוד יוצרים שמכינים סכיני מטבח כאן בארץ (לא זוכרת שמות כרגע) אבל אם הם חברים כאן באתר זה בהחלט לא מורגש או ניראה לעין כך שגם זה לא ממש רלוונטי לנושא.

עד עכשיו, אם לשפוט על סמך השרשור הזה מתקבלת ההרגשה שרוב המצ'ואים הגדולים כאן לא ממש יודעים או לא ממש אוהבים להשתמש בסכיני מטבח.

טעות בהערכה מצ'ואים קטנים שלי? אשמח אם תעמידו את האישה הקטנה על טעותה! (תמונות, מידות, ואינפורמציה מלאה על הפלדות, חומרי הידיות, בתי היוצר, יתקבלו בברכה )

וכן יש לי העדפה מובהקת לתגובות שמלוות בתמונה. אני דוגלת בעיקרון ה POSTFU : אלה הן ראשי תיבות לביטוי שלמדתי לא מכבר בפורום אחר:

Pictures Or Shut Th'a Fuck UP

:)
by מליליה_צוקר
17:17 ,12 February 2009, Thu

לא יודעת. צריך לשאול את TC הוא האבא של הסכין. :?:
by מליליה_צוקר
16:54 ,12 February 2009, Thu

אחת הסכינים האהובות עלי ביותר (מתנת יום הולדת ממשפחתי). סכין דבה בסגנון יפני שעשויה מפלדה בשכבות. לא סכין גדול כלל הלהב בערך 12 ס"מ. הידית עשויה עץ אגוז וקרן של צביא. הפלדה הזאת קשה מאד להשחזה אבל העבודה פשוט תענוג.

Image
by מליליה_צוקר
15:20 ,12 February 2009, Thu

Pesel wrote:
מליליה_צוקר wrote:
מיותר.
לא מיותר, דובון צודק בהחלת. יש שרשור קיים שעוסק בסכיני מטבח.
פתיחת שרשורים רבים באותו נושא מקשה על התמצאות בפורום.
שמעתם פעם את המושג Thread hijacker ? זה התייחסות לועזית בדיוק למה שדובון עושה - וזה מיותר. זכותי לפתוח כמה שרשורים באיזה נושאים בעלי ענין כאן בלי לספוג אש. ודובון האחרון שיש לו זכות דיבור בנושא פתיחת דיונים מופרזת שחוזרת על עצמה אז עשו לי טובה ותווקווקו לי מהשרשור ותודה שבאתם.

אלירן, זה אופינל פשוטה מאד אבל ניכר שמישהו מאד אוהב אותו. TC מורה טוב הוא זה שהתחיל אותי על כל נושא ההשחזה ויש לי גם כמה סכיני מטבח שלו. האיש פשוט דרדס עצבני ביותר אבל בפנים מותק של בן אדם.
by מליליה_צוקר
14:32 ,12 February 2009, Thu

דובון wrote:קודם כל-למקרה שמישהו לא מכיר למרות 1906 כניסות-שרשור סכיני המטבח שהיה לאגדה עוד בחייו:http://sakin.co.il/modules.php?name=For ... sc&start=0
מיותר.
by מליליה_צוקר
12:25 ,12 February 2009, Thu

שרשור סכיני המטבח הגדול

שלום בנים,

יש לכם סכיני מטבח מיוחדים? חדים ומיוחדים? עם להבים מלהיבים? עם ידיות ידידותיות? צלמו אותם והעלו אותם לשרשור סכיני המטבח הגדול של מליליה. כתבו מה מיוחד בהם ומדוע אתם מעדיפים אותם על אחרים. אני אתחיל:

השבוע קיבלתי את השלישיה הבוהקת הזאת של גלובל. קלות, חדות, ומאד נחמדות. עכשיו אני בדרכי לשוק לחפש קישואים טריים.

Image
by מליליה_צוקר
15:47 ,7 January 2009, Wed
Forum: ביקורות,מבחנים והמלצות לסכינים
Topic: סכין השף האולטימטיבי-יפני? גרמני?איזה סגנון להב?איזו פלדה?
Replies: 79
Views: 19500

לי יש אבן השחזה שקניתי בארץ ואבן שקניתי באינטרנט. זאת שקניתי בארץ מלובלינסקי עלתה כמה מאות ש"ח וזאת מהאינטרנט עלתה כמה עשרות דולר. שתיהן מצוינות. בהתחלה ממש לא הלך לי עם ההשחזות אבל עם הזמן הגעתי למצב שההשחזה מדויקת למדי כך שרק צריך "לרענן" קצת פעם בכמה זמן והסכין חד כל הזמן. :D
by מליליה_צוקר
13:07 ,7 January 2009, Wed
Topic: סכין השף האולטימטיבי-יפני? גרמני?איזה סגנון להב?איזו פלדה?
Replies: 79
Views: 19500

לי יש סכין מטבח של גלובל. הסכין עלה לי בזמנו כמעט 1200 ש"ח כאן בארץ. סכין טוב עד שמתכהא. ואז רכשתי סכין שף מקצועית של TC ,כמעט באותו מחיר. ומאז אני עובדת רק איתו. הגלובל אמנם לא מחליד אבל מעלה אצלי אבק.
by מליליה_צוקר
11:20 ,6 December 2008, Sat
Forum: פורום המומחים
Topic: לא להתברווז בבקשה!
Replies: 23
Views: 3687

חברים יקרים

בכל שנותי כפדגוגית ואשת חינוך לא נתקלתי בכל כך הרבה מריבות והתנצחויות ילדותיות הסובבות סביבי שום-דבר!

זה שבתמימותו זרע רוח וקצר כאן סופה - תמים וכשמו כן הוא. כך גם הברווז שבתום הדיון הזה ניראה כמו ברווז שזה עתה צדו אותו, ניקו אותו בסכין חד והוא ומוכן לאש הבישול. וכמובן "שני ליצני החצר" - אני בטוחה שאתה יודעים מי אתם, שלמעט יכולתם להגיב על כל ענין ודבר, אין להם מה לומר על סכינים, ובטח ובטח שאין לקחת את עצותיהם בנושאי דין ומשפט או יבוא ויצוא באופן רציני. לו יכולתי הייתי קוצצת לכם קישוא או שניים.

האתר הזה הפך ממקום לשיחה על סכינים למקום נטול מקצועיות שבו מנשבת רוח רעה על פני תהום! דבר שאינו מעודד שהיה או עיון לאורך זמן.

אני מודה לבורא עולם שאינני חלק מהנהלת האתר. עובדה זו מקלה עלי להדיר את רגלי לעיתים קרובות מכאן ולעסוק בתחביב שלי - סכיני מטבח - באופן רגוע ומהנה, יחד עם אנשים רציניים ושלווים שאינם משתמשים במדיום האינטרנת על מנת להתנגח זה בזה ולהפיץ רוח רעה סביב שטויות.

פעם אחרונה שניתקלתי כאן במידע כלשהו בעל ענין היה עוד בתקופה ש TC היה כאן, וכפי שהבנתי גם הוא הלך עקב התנגחויות מטופשות של יושבי המקום.

המשיכו כך חברים ואחרוני ה"טובים" ידירו רגליהם ממקום זה וכל מה שישאר לכם ממנו בסופו של דבר יהיה "עוד פורום שטותי מאוכלס בשטויות ובליצים". וחבל שכך.
by מליליה_צוקר
20:54 ,7 August 2008, Thu
Topic: רעיון מוזר לסכין
Replies: 8
Views: 2318

יש כאלה סכיני מטבח. די נחמד - אבל כשמתכהה - לך תשחיז.

http://shenzhenknives.com/w-s1.htm
by מליליה_צוקר
16:51 ,7 August 2008, Thu
Topic: בעית השחזה
Replies: 29
Views: 4375

קניתי אחת מכל סוג שמופיע כאן:

http://www.japanesechefsknife.com/WhetS ... rSale.html

אבל הראשונה Arato די רקה ואני חושבת שהרסתי אותה בנסיונות הראשונים. ניראה לי גם שהן הולכות הכי מהר. אני ממתינה לאחת חדשה כרגע. השתיים האחרות בינונית (האדומה) וקשה (הלבנה) ממש ממש מתאימות לי.
by מליליה_צוקר
13:27 ,7 August 2008, Thu

אתה תצחק, אבל כדי לשטח אבנים - צריך אבן מיוחדת :D

TC עשה את זה על משחזת הסרט שלו, אבל לי אין משחזת בכלל :cry:

הינה לינק למקום שמוכר "אבן יישור" לאבני השחזה.
http://www.rockler.com/product.cfm?page ... okietest=1

ולגבי TC ואיך הוא עושה דברים, ניראה לי שTC לא דוגמה לכלום. האיש עובד בכל מיני צורות כאילו זה טבע שני לו - מה אני יכולה להגיד? קוסם! לכיוון החיתוך - נגד כיוון החיתוך. במעגלים. הוא הסביר לי שלעבוד נגד כיוון החיתוך קל יותר כשלא רגילים. זה לא אומר שאי אפשר אחרת.
by מליליה_צוקר
10:54 ,7 August 2008, Thu

ts wrote:

מלילה קנתה אבנים
אם את רואה תוכלי לתת קישור לאתר
וכן איזה אבנים קנית?

תם
מליליה_צוקר wrote:הלכתי ללובלינסקי והיה מאוד מענין, אבל אני חייבת לומר שיצאתי בהרגשה שהמוצרים עולים הרבה יותר ממה שהם באמת שווים.

ניכנסתי לאתרים שעליהם המליצו כאן. חלק ממש ממש יקר. ומה שלא יקר ניראה לי קצת באיכות לא מי יודע מה. מה שממש צרם לי זה שרק מקום אחד, www.japaneseChefsKnife.com בכלל ענו על פנייתי. הזמנתי מהם אבני השחזה. האבנים הגיעו עד לדלת ביתי תוך 4 ימים בלבד! אבנים אלה עושות רושם שהן באיכות גבוהה מזו שמוכר לובלינסקי, אבל עולות בערך מחצית המחיר שהוא מבקש(כולל דמי משלוח).
לפעמים אני מרגישה שיש כאן בפורום דרישה מתמדת שאנשים שמספקים אינפורמציה יחזרו על עצמם עד אין סוף. זה מאד מיגע בפרט לאור העובדה שהמידע נמצא ממש כאן על הפורום. אני לא יכולה לקרוא את הפורום במקומך תם! יש דברים שבן-אדם צריך לעשות בכוחות עצמו. מה ניסגר?!
by מליליה_צוקר
14:12 ,4 August 2008, Mon

אני מצאתי סרטון די טוב שמראה איך להשחיז. לפחות באופן בסיס. אני חושבת שביער זה גם עובד טוב. :D

http://www.youtube.com/watch?v=ExuJ7ehF ... re=related
by מליליה_צוקר
22:37 ,2 August 2008, Sat
Topic: נפלאות סכין השף היפנית
Replies: 50
Views: 8418

שמעתי על התופעה הזאת של ריח רע וטעם לואי - אני לא שמתי לב לזה. בלוטות הטעם והריח שלי לא מה שהיו פעם כניראה. לגבי כל היתר - זה אני ממש משאירה למומחים. הכי קרוב שאי פעם הגעתי לעולם הזה של ייצור ותעשיה זה שער המפעל.
by מליליה_צוקר
20:07 ,2 August 2008, Sat

היות שיש לי נכדים, אז במקרה שלי אלה בהחלט סיפורי סבתא. אבל בכל מקרה אני לא מסכימה עם מה שאתה טוען. יתכן שלא קראת חלק מהדברים שנאמרו כאן על תכונותיהן של פלדות. אני לא מבינה גדולה וממש לא היה לי כוחות לקרוא את כל ההסברים הארוכים. מה שכן, אני במשך שנים השתמשתי בסכין סטיינלס וזה פשוט לא אותו דבר כמו הסכין הזאת.
by מליליה_צוקר
18:04 ,2 August 2008, Sat

גידי, אני די חדשה לנושא ההשחזות, אבל אני עובדת עם אותה אבן והיתה לי אותה בעיה. לא מזמן הייתי אצל TC והוא הראה לי איך הוא משחיז על אבני מים. די מדהים. האיש השחיז לי מול העיניים סכין כהה לחלוטין ותוך כמה דקות הביא אותה לחוד של תער.

בעיקרון, הוא הסביר שהלחץ צריך לבוא בדרך "חזרה" - לא נגד הלהב אלה יחד עם הלהב. אם אתה לוחץ בדרך קדימה, כל הסיכויים שתאבד את הזוית ותיכנס לאבן.

דבר נוסף שלמדתי ממנו זה שלפני ההשחזה חייבים להשחיז את האבן עצמה כך שתהיה שטוחה לחלוטין.
by מליליה_צוקר
11:22 ,2 August 2008, Sat

הטיפול מאוד פשוט. אני מנגבת את הסכין במטלית נקיה מיד עם סיום השימוש בו, ולאחר מכן משמנת אותו עם קצת שמן בישול. זה פשוט וזה עובד. בינתיים כל סיפורי הזוועה על החלודה בסכינים מפלדת פחמן מתחילים להיראות לי קצת כמו אגדות שנועדו לגרום לנו, הצרכנים לרכוש סכינים מסטיינלס.

המחיר היה 1250 שקלים. שווה כל גרוש.
by מליליה_צוקר
0:14 ,2 August 2008, Sat

הבן שלי חזר היום הביתה מהצבא, וסוף סוף הסביר לי איך מעבירים תמונות למחשב ומעלים אותן לאתר (אני לפעמים מרגישה כזאת אידיוטית עם כל הטכנולוגיה הזאת). עכשיו גם אני יכולה. אז בתור התחלה, כפי שהבטחתי, זו סכין המטבח שרכשתי מ TC. אני כל כך מבסוטית ממנה שאין מילים! היא כבר הספיקה לעבוד די הרבה מאז, ומגדלת שיכבה יפה של פטינה (קצת חששתי מזה בהתחלה, אבל עכשיו אני חושבת שזה ממש מוסיף ל מראה של הסכין). אני שוקלת לרכוש אחת עבור אחותי גם היא מקצצת קישואים נמרצת. לא היה לי קישוא לתמונה הזאת כי היה שוק ממש חלש השבוע.

Image
by מליליה_צוקר
23:31 ,1 August 2008, Fri
Topic: מי יודע איפה TC
Replies: 4
Views: 1324

אני דיברתי עם TC בתחילת השבוע. האיש חי וקיים. האמת שהתקשרתי אליו כי רציתי להזמין לאחותי סכין מטבח כמו זו שקניתי (הסכין שקניתי ממנו שינתה לי את הרגלי הקיצוץ!). שאלתי אותו למה לא רואים אותו כאן באתר. והוא לא ממש השיב לזה. האיש נשמע עסוק מאוד.
by מליליה_צוקר
20:10 ,19 July 2008, Sat
Forum: קנייה ומכירה
Topic: למכירה: סכיני שף בסגנון יפני
Replies: 10
Views: 2287

אה. קיבלתי עכשיו. תודה רבה. :oops:
by מליליה_צוקר
20:06 ,19 July 2008, Sat
Forum: קנייה ומכירה
Topic: למכירה: סכיני שף בסגנון יפני
Replies: 10
Views: 2287

TC שלחתי לך הודעה פרטית. האם קיבלת אותה?
by מליליה_צוקר
19:12 ,19 July 2008, Sat
Topic: אבני מים או אבני שמן?
Replies: 13
Views: 4163

ts wrote:אם כך אני רוצה להשחיז הסכין שברשותי.
אילו אבן הייתם ממליצים (חברה) או שזה לא רלוונטי.
ובאיזה חנויות הייתם ממליצים לקנות. (לגבי איזו חנות לא בהכרח שם אלא גם תחום עיסוק של החנות)
אני מאזור אשדוד.
ומה זה בדיוק משטחי היהלום שאתם מדברים אליהם?

תם
אני הזמנתי את שלי מחברה יפנית באינטרנט - שלי הגיעו מכאן: http://www.japanesechefsknife.com/default.asp
by מליליה_צוקר
13:55 ,15 July 2008, Tue
Topic: אבני מים או אבני שמן?
Replies: 13
Views: 4163

אבני מים או אבני שמן?

בתור אחת שרק התחילה להשחיז "ממש" (לא כמו שהייתי משחיזה לפני זה) הלכתי ורכשתי לי שלוש אבני מים תוצרת יפן. עכשיו מסתבר לי שיש גם אבנים שעובדות עם שמן. אמרו לי שאם אני שמה שמן אפילו פעם אחת על אבן מים היא תהיה הרוסה לתמיד. זה נכון? ומה בכלל עדיף להשחזה (של סכיני מטבח - זה בעצם מה שמענין אותי)אבני מים? או אבני שמן? מה אומרים המומחים?
by מליליה_צוקר
23:23 ,14 July 2008, Mon
Topic: מחפשת המלצות לסכיני מטבח בארץ ובחו"ל
Replies: 9
Views: 2825

הלכתי ללובלינסקי והיה מאוד מענין, אבל אני חייבת לומר שיצאתי בהרגשה שהמוצרים עולים הרבה יותר ממה שהם באמת שווים.

ניכנסתי לאתרים שעליהם המליצו כאן. חלק ממש ממש יקר. ומה שלא יקר ניראה לי קצת באיכות לא מי יודע מה. מה שממש צרם לי זה שרק מקום אחד, www.japaneseChefsKnife.com בכלל ענו על פנייתי. הזמנתי מהם אבני השחזה. האבנים הגיעו עד לדלת ביתי תוך 4 ימים בלבד! אבנים אלה עושות רושם שהן באיכות גבוהה מזו שמוכר לובלינסקי, אבל עולות בערך מחצית המחיר שהוא מבקש(כולל דמי משלוח).

התחנה הבאה היתה TC Blades. למעט מיקומם המרוחק (אני חשבתי שהמדינה ניגמרת ביבנה, אבל מסתבר שיש לה המשך). האמת שאחרי שביקרתי באתר שלהם היה לי קצת מפחיד לפנות אליהם כי קיבלתי רושם שהם קצת מחמירים עם הלקוחות ואני יודעת להיות ניג'ס לא קטנה.

הענין הוא שהייתי מתוכננת להגיע לאיזור הדרום , והם הסכימו להיפגש איתי ולדבר על סכיני מטבח והשחזה. מקום נחמד, קפה שחור בכמויות לא סבירות, והרבה רצון טוב. קיבלתי הסברים ותשוות לכל שאלותי, וגם שיעור קטן בהשחזה ידנית. אני חייבת לציין שהענין של ההשחזה די תפס אותי, ועכשיו שיש לי אבנים מתאימות, קצת קשה לי להפסיק (TC!! מה עשית לי?! זה ממש מחלה ההשחזות האלה!).

המחירים לא גבוהים יחסית. מה שהשאיר עלי רושם הכי חזק בכל המפגש היתה העובדה שהם סירבו למכור לי, אפילו שהיו שם מספר סכיני מטבח בסגנון יפני, בדיוק כמו שאני רוצה. הם התעקשו שאלך הביתה ו"אישן על זה" לפני שאני מחליטה סופית (אני כבר הייתי מוכנה להוציא את הארנק). הופתעתי לטובה. אני שוקלת להזמין מהם סט סכיני מטבח בסגנון יפני כדי שאוכל לקצץ באמת דק.

תודה לכולם על העצות וההפניות השונות. עזרתם לי מאוד.
by מליליה_צוקר
23:23 ,5 July 2008, Sat

אני ממש ממש לא הכרתי את הקטע הזה. עד שהגעתי לכאן סכין היתה פשוט סכין. יש לי אולי 10 סכיני מטבח. אני כל פעם רואה משהו שניראה לי נחמד וקונה. אבל עכשיו אני מתחילה להבין שהיסתבכתי כהוגן. הסתכלתי עליהם שוב אחרי שקראתי קצת כאן ובמקומות אחרים. ניראהלי שהם מהפשוטים . אני חושבת שאני אלך לקצץ איזה קישוא או שניים, להתאמן על יכולות ההשחזה (הבלתי קיימים) שלי, ולחשוב על זה.

שבוע טוב לכולם :)
by מליליה_צוקר
19:48 ,5 July 2008, Sat
Topic: מחפשת המלצות לסכיני מטבח בארץ ובחו"ל
Replies: 9
Views: 2825

מחפשת המלצות לסכיני מטבח בארץ ובחו"ל

שלום לכולם. אני מעוניינת לקבל המלצות על סכיני מטבח. יש לי כמה סכינים, אבל אני תמיד בחיפוש אחר ה"דבר הטוב הבא". אשמח לקבל המלצות על יצרנים וחנויות בארץ ובחו"ל.

מודה לכולם מראש,

מליליה
by מליליה_צוקר
19:44 ,5 July 2008, Sat

איפה הכי טוב לרכוש סכין כזאת? אני הייתי מעוניינת במשהוא פשוט ויחסית זול בשביל ההתחלה?
by מליליה_צוקר
19:42 ,5 July 2008, Sat
Topic: טנטו חדשה של TC
Replies: 34
Views: 6379

אני מתנצלת מראש אם אני מפריעה. אני מבינה שיש איזו בעיה בין איסאק לTC_Blades . אני חדשה כאן, ולא רוצה להתערב. רק רציתי להחמיא ליוצר. אני אמנם מבינה מעט מאוד בדברים האלה, אבל ממש חשים שהיתה השקעה ומחשבה רבה לפרטים הקטנים. בעיקר משך אותי נושא הבמבוק והמשלתו ללוחם, וכיצד הוסיפו למשל את נושא המורה והתלמיד. כידוע לחלק מכם, אני מגיעה מתחום החינוך והפדגוגיה כך שהנושא קרוב עד מאד ללבי.

לגבי הדברים שנאמרים כאן בשרשור, והאופן שבו הם נאמרים אני יכולה רק לומר שיש כאן קישוא אחד שדורש קיצוץ. יש לי מרשם ניפלא לקישוא קצוץ ואני אשמח לחלוק אותו.

:oops:
by מליליה_צוקר
22:39 ,4 July 2008, Fri

אני חושבת שהבנתי, ולמדתי דבר או שניים חדשים. חפשתי גם קצת מיד נוסף וממה שהצלחתי להבין הסכינים היפניות מושחזות לגמרי אחרת מהרגילות. מענין איך זה לקצוץ איתן. זה לא מפריע שהן מושחזות רק מצד אחד? ומה בדיוק היתרון בהשחזה כזאת?
by מליליה_צוקר
12:53 ,4 July 2008, Fri

יש לי מתקון מעולה לקישוא קצוץ ברוטב בצלצלים ויין. אשמח לחלוק איתכם בהזדמנות.

שניה, אני מנסה להבין, אתה הכנת אותם? אולי אתה תוכל להסביר לי מה ההבדל בין הצורות? ועוד שאלה אם אפשר, מה זה הליכלוך השחור הזה שרואים בתמונה על הסכין? זה יורד?
by מליליה_צוקר
0:41 ,4 July 2008, Fri

שמתי לב שיש כל מיני סוגים של סכיני מטבח יפניות. אני בטוחה שיש לזה משמעות, אבל לא בטוחה מה המשמעות של זה. :oops: