רשמים מפגישת אנקה, 11.10.2007
מכיוון שאני חובב סכינים מתרבות יפן, אני ארשום רק עליהם:
הכנס היה ממש אחלה, אני חיב לציין שהיו הרבה אנשים בכנס שבוא והראו את האוסף שלהם, מכרו ושמו חלק אפילו במכירה הפומבית.
זה נראה כאילו הסכינים שגנבו את ההצגה היו (איך אפשר שלא) חרבות KATANA.
בכנס היו רק 3 + סכין TANTO
1. חרב "עתיקת" יומין, עם FITTINGS של JAPAN NAVY, עם להב לא ידוע (הנפח) ובלי HAMON,
כנראה הרסו את כל הלהב עם כל מיני חומצות ומה לא, מחיר משוערך: 4000$ ....
ה TSUKA של החרב הייתה בלויה וה TSUKAMAKI היה מתוח באמצע, אבל עם הרבה קצוות רופפים. ה-SAYA גם כן הייתה בסגנון מיושן (עם הרבה מתלים עליה)-
לא היה שום סימן ל-SAGEO
לחרב מצורפת גם עטיפת בד ירוקה עם פרחים (לא ממש שמתי לב אליה).
2. חרב KATANA שכפול תוצרת רוסיה, 800$, משכה את העין של כל עובר ושב, ה-FITTINGS לא היו משהו, קצת בלויים ולא מקצועיים (היה אפשר לחוש את זה אם הייתה מחזיק אותה). היא לא הייתה כבדה כל כך ולא קלה מידי, הלהב לא הראה שום סימני HAMON.
גם כן לא היה SAGEO.
3. מקל הליכה של PAUL CHEN עם להב נסתרת שה SAYA נפתחת על ידי לחיצת כפתור, לא משהו מיוחד, דיי זול אם יודעים איפה למצוא לקניה ברשת ובטח לא במכיר שנמכרה (היה עותק נוסף מהחרב, והיא נמכרה). על ה TSUKA שהייתה חלקה, היה ראש גולגולת כסוף.
4. TANTO, האמת זה חלק מהסט של החרב מתוצרת רוסיה, קטנה חמודה, בלי HAMON, וה TSUKA שלה הייתה גם לא באיכות.
מבחינה כללית, חבל שאין לאף אחד אוסף חרבות מהמזרח (יפן), הרוב זה סכינים אמריקאים צבאיים, סכינים מודרנים,קצת מתרבויות כמו אפריקה, והיו גם כן חרבות בסגנון KNIGHTS .
אני מקווה להוסיף טעם בעתיד אם אני יהיה חלק מהעמותה ולתת קצת טעם יפני כשאני אבנה את האוסף שלי.
בחינת להיות חבר בעמותה,
זה תהליך קצת ארוך, של כמה חודשים (2-4 מפגשים == גג 4 חודש) שבמהלכו מגיש המועמדות נבחר על ידי ועד בוחר ברב של קולות (אספן חדש מקבל פחות חשיבות כי אין לו אוסף לעומת מישהו שכן יש לו אוסף).
גם כן חשוב לדעת שמטרת החברות היא אינה! לשימוש הבאה דברים דרך המכס, מטרת החברות הוא לקדם את הקהילה בארץ שמשמעותה אוסף של סכינים/חרבות, וגם כן יצירת קשרים בין אישיים בין אספנים.
מתוך בירורים שונים עם כמה אנשים שייבאו בעבר חרבות, לא חייב חברות באנקה כדי להצליח במשימה, אולם אנקה בהחלט נותנת מרווח נשימה ובזבוז תחקירים וביוקרטיהץ
בסופו של דבר, זה הכל מזל (קומבינות).
אתם מוזמנים להגיב, לעזרה, או רשמים מהכנס.
Search found 5 matches
- 23:31 ,11 October 2007, Thu
- Forum: שאלות ביחס למכס והתנהלות למול מוסדות המדינה
- Topic: רכישות מחו"ל
- Replies: 47
- Views: 23523
- 19:59 ,10 October 2007, Wed
- 0:21 ,8 October 2007, Mon
[מעודכן]
רגע, אז לסכם את הכל
שליחת חרב עם להב חד לא דרך חברה, אלא על ידי מישהו פרטי:
===============================================
* החרב נקנתה על ידי חבר מחול, החרב הגיע אליו הביתה והוא מעוניין לשלוח לי את החרב:
1. חבר מחול רוצה לשלוח לי חרב עם להב חד, אין חשבונית קניה (למרות שאפשר להשיג, עד כמה זה משתלם? חרב שעולה 700$), אבל הוא יכול להצהיר שהוא עבד עליה (כי הוא באמת כן, שיפץ אותה) נגיד שווי 200$
2. נשלח בדואר עם "מתנה, חרב לאספנות בלבד, עבודת יד" או כדומה
3. מגיע לארץ, אם המכס מפספס: זכית, אם תופס, הוא ייקש ממך אישורים, מה נצטרך?:
א. למלאות את טופס "נספח ב - הצהרה לשם יבוא סכינים" ולשלוח להם (משום מה רשום על הטופס שאני צריך צילום של ת.ז + חשבון קניה) אבל אם זה מתנה?? מאיפה לי חשבון קניה?
ועד כמה זה האמת יעיל? - לא יעיל אם החרב היא בעלת להב חד (וכמו כן, החרב היא בעלת אורך יותר מ 10ס"מ)
ב. חברות באנקה, ארוך ומידע אבל שווה לטווח הארוך, מה שאומר שצריך לחכות לפחות 3 חודשים+ כדי להיות חבר (בהנחה שכל פגישה נעשית פעם בחודשיים-שלוש), מינימום פעמיים ותשלום דמי חברות, מזכה אתך בחברות אנקה, אני לא טועה נכון?
* ביום חמישי הזה אני יהיה בכנס, ואני אברר את כל הפרטים על החברות ואיך באמצעותם מייבאים להבים חדים (לשם תצוגה ונוי ושימוש פרטי בבית).
ג. לדבר עם אנשי המכס, כמו שצויין לעיל ולהשיג אישור זמני, כאב ראש וטלפונים, האם זה באמת שווה את זה?
* המספר לעיל של שרה שמיר לא עדכני, להילן המספר המעודכן:
03-5154200
להקיש 3 במרכזיה
להקיש 4 לשרה שמיר.
מבירור עם שרה שמיר: כל עוד הלהב הוא אינו קהה, היא לא תוכל לעזור לכם, מכיוון שהיא אינה יודעת את טיב המכס ושיטת עבודתם, היא לא תנפיק רישוי ללהבים חדים. (לא משנה לאיזה מטרה, נוי או אימונים באומנות לחימה כלשהי)
4. תשלומי מס, 15-22% לפי מה שמוצהר בחבילה (אלא אם כן.. הם מוצאים את שוווי החרב ורוצים חשבון קניה?)
מה עושים אז? אני ארשום את כל הפרוצדורה לאט לאט מ-0 עד שלב המכס, שיהיה סוף סוף מדריך שאפשר לפעול איתו.
רגע, אז לסכם את הכל
שליחת חרב עם להב חד לא דרך חברה, אלא על ידי מישהו פרטי:
===============================================
* החרב נקנתה על ידי חבר מחול, החרב הגיע אליו הביתה והוא מעוניין לשלוח לי את החרב:
1. חבר מחול רוצה לשלוח לי חרב עם להב חד, אין חשבונית קניה (למרות שאפשר להשיג, עד כמה זה משתלם? חרב שעולה 700$), אבל הוא יכול להצהיר שהוא עבד עליה (כי הוא באמת כן, שיפץ אותה) נגיד שווי 200$
2. נשלח בדואר עם "מתנה, חרב לאספנות בלבד, עבודת יד" או כדומה
3. מגיע לארץ, אם המכס מפספס: זכית, אם תופס, הוא ייקש ממך אישורים, מה נצטרך?:
א. למלאות את טופס "נספח ב - הצהרה לשם יבוא סכינים" ולשלוח להם (משום מה רשום על הטופס שאני צריך צילום של ת.ז + חשבון קניה) אבל אם זה מתנה?? מאיפה לי חשבון קניה?
ועד כמה זה האמת יעיל? - לא יעיל אם החרב היא בעלת להב חד (וכמו כן, החרב היא בעלת אורך יותר מ 10ס"מ)
ב. חברות באנקה, ארוך ומידע אבל שווה לטווח הארוך, מה שאומר שצריך לחכות לפחות 3 חודשים+ כדי להיות חבר (בהנחה שכל פגישה נעשית פעם בחודשיים-שלוש), מינימום פעמיים ותשלום דמי חברות, מזכה אתך בחברות אנקה, אני לא טועה נכון?
* ביום חמישי הזה אני יהיה בכנס, ואני אברר את כל הפרטים על החברות ואיך באמצעותם מייבאים להבים חדים (לשם תצוגה ונוי ושימוש פרטי בבית).
ג. לדבר עם אנשי המכס, כמו שצויין לעיל ולהשיג אישור זמני, כאב ראש וטלפונים, האם זה באמת שווה את זה?
* המספר לעיל של שרה שמיר לא עדכני, להילן המספר המעודכן:
03-5154200
להקיש 3 במרכזיה
להקיש 4 לשרה שמיר.
מבירור עם שרה שמיר: כל עוד הלהב הוא אינו קהה, היא לא תוכל לעזור לכם, מכיוון שהיא אינה יודעת את טיב המכס ושיטת עבודתם, היא לא תנפיק רישוי ללהבים חדים. (לא משנה לאיזה מטרה, נוי או אימונים באומנות לחימה כלשהי)
4. תשלומי מס, 15-22% לפי מה שמוצהר בחבילה (אלא אם כן.. הם מוצאים את שוווי החרב ורוצים חשבון קניה?)
מה עושים אז? אני ארשום את כל הפרוצדורה לאט לאט מ-0 עד שלב המכס, שיהיה סוף סוף מדריך שאפשר לפעול איתו.
- 12:34 ,5 October 2007, Fri
- Forum: פורום כניסה
- Topic: דילמה דילמה.. מה לעשות??
- Replies: 4
- Views: 1955
- 23:35 ,4 October 2007, Thu
- Forum: פורום כניסה
- Topic: דילמה דילמה.. מה לעשות??
- Replies: 4
- Views: 1955
דילמה דילמה.. מה לעשות??
היי חברים,
אני דיי חדש פה, אבל אני כבר דיי זמן מתעניין לומד קורא וכו לגבי חרבות (קטאנות) - כמו כן אני לומד אומנות לחימה יפנית - אייקידו כבר הרבה חודשים אז הכל מהכל מעניין אותי.
יש לי חבר בחול שמעוניין לשלוח לי קטאנה (כמובן מוכר לי אותה), והיא זמינה למשלוח בכל עת, הבעיה שלי היא כמובן המכס. (כן קראתי את הדביק). השאלה שלי היא לא מה המכס עושים, כי יכול להיות מצב שהם לא ישימו לב וישלחו את החרב לסניף הדואר, או שבאמת יימצאו לנכון לעקב לי את החרב.
השאלה שלי היא, מכיוון שעמותת א.נ.ק.ה (בה אני לא חבר כעת) מעניקה אפשרות לי אפשרות לייבא מוצרי אספנות (במקרה שלי חרב אספנים, במהדורה מיוחדת מקופלת/מחושלת בעבודה ידנית ועם להב חד), האם אני צריך באמת להרשם לאנקה (ולחכות חודשיים עד המפגש הבא) (אגב המפגש הקרוב הוא בעוד שבוע) כדי להיות חבר? ואז תהיה לי האפשרות לייבא את החרב, או שאני אוכל לדבר עם מישהו בהקשר להיתר מיוחד וחד פעמי (עד שאני יהיה חבר ב א.נ.ק.ה ואז אוכל להזמין חפצים כאוות נפשי) ? לחכות חודשיים כמובן שזו אפשרות.
הבעיה האם לייבא או לא לייבא בלי שום היתר/חבר בעמותה מהדהדת בראשי מכיוון שאני יודע שלפעמים המכס לא עושה בעיות עם החפץ הוא מהדורה מיוחד (לאספנים) - מה שכן החרב עברה שיפוץ ושינוי ידית וצבעים, ככה שהיא לא מוגדרת כחדשה מהחנות.
מה דעתכם?
תודה,
שני.
אני דיי חדש פה, אבל אני כבר דיי זמן מתעניין לומד קורא וכו לגבי חרבות (קטאנות) - כמו כן אני לומד אומנות לחימה יפנית - אייקידו כבר הרבה חודשים אז הכל מהכל מעניין אותי.
יש לי חבר בחול שמעוניין לשלוח לי קטאנה (כמובן מוכר לי אותה), והיא זמינה למשלוח בכל עת, הבעיה שלי היא כמובן המכס. (כן קראתי את הדביק). השאלה שלי היא לא מה המכס עושים, כי יכול להיות מצב שהם לא ישימו לב וישלחו את החרב לסניף הדואר, או שבאמת יימצאו לנכון לעקב לי את החרב.
השאלה שלי היא, מכיוון שעמותת א.נ.ק.ה (בה אני לא חבר כעת) מעניקה אפשרות לי אפשרות לייבא מוצרי אספנות (במקרה שלי חרב אספנים, במהדורה מיוחדת מקופלת/מחושלת בעבודה ידנית ועם להב חד), האם אני צריך באמת להרשם לאנקה (ולחכות חודשיים עד המפגש הבא) (אגב המפגש הקרוב הוא בעוד שבוע) כדי להיות חבר? ואז תהיה לי האפשרות לייבא את החרב, או שאני אוכל לדבר עם מישהו בהקשר להיתר מיוחד וחד פעמי (עד שאני יהיה חבר ב א.נ.ק.ה ואז אוכל להזמין חפצים כאוות נפשי) ? לחכות חודשיים כמובן שזו אפשרות.
הבעיה האם לייבא או לא לייבא בלי שום היתר/חבר בעמותה מהדהדת בראשי מכיוון שאני יודע שלפעמים המכס לא עושה בעיות עם החפץ הוא מהדורה מיוחד (לאספנים) - מה שכן החרב עברה שיפוץ ושינוי ידית וצבעים, ככה שהיא לא מוגדרת כחדשה מהחנות.
מה דעתכם?
תודה,
שני.