http://www.ebay.com/itm/Mora-of-Sweden- ... 5657b0c6cf
http://www.ebay.com/itm/MORA-OF-SWEDEN- ... 35d396a904
Search found 55 matches
- 23:27 ,30 May 2014, Fri
- Forum: ביקורות,מבחנים והמלצות לסכינים
- Topic: מורה סטיינלס או בלאק?
- Replies: 16
- Views: 5855
- 22:38 ,30 May 2014, Fri
Re: מורה סטיינלס או בלאק?
כשאני יוצא לקמפינג (תמיד עם משפחה ולפעמים משפחות נוספות), אני לוקח איתי ציוד רב ומגוון, במצבים אלה אני מביא איתי את כל העולם ואישתו. ואז אני משתמש בכלי יעודי לכל משימה: פויקה לבישול, קולפן לקילוף וסכין מטבח סטינלס לחיתוך ירקות.amir.frenkel wrote:1. תודה, אני אנסה.bushcraft wrote: אוקיי
דבר ראשון להב קרבון חדש משרים בכוס חומץ למשך שעה או יותר על מנת לעודד פטינה על הלהב.
דבר שני תמיד תמיד מנגבים להב קרבון בסיום שימוש רטוב![]()
דבר שלישי לשימוש ממשי בסכין שטח(לא סלט בקמפינג), היתרונות של החזקת החוד וקלות ההשחזה של הקרבון הם ממש ממש לא זנחים.
2. זה למדתי בדרך הקשה. ראה 1.
3. אני בקמפינג, לא חופר כל היום מחילות עם הסכין. ואני גם לא יוצא למסעות הישרדות. הכנת אוכל זה בהחלט שימוש נכבד בסכין והיא צריכה להיות ראויה לכך, ללא חלודה. כבר אמרתי והגעתי למסקנה שלשימושים שלי עדיפה סכין סטיינלס. ודרך אגב, אני לוקח איתי משחיז.
אשמח אם תשתף אותי באיזו סיטואציה שקרתה לך, שמחת שלקחת קרבון ולא סטיינלס ולמה.
אבל כשאני יוצא לטייל, אני יוצא לרוב לבד. מקסימום אני מצרף את הכלבה (רק עם אישתי צריכה חופש גם ממנה). אני יוצא עם מינימום ציוד שזה אומר תיק קטן מאוד עם שמיכת צמר, יריעת ניילון, סיר קטן (מה שמכונה פינג'ן), אוכל יבש (שיבולת שועל, עדשים, קקאו, סוכר ומלח) מים, כלי להב (תמיד סכין קרבון קטנה לרוב מסור ולפעמים גם גרזן מעולה), אש, מעט חבל דק, משחיז, טלפון ו... זהו.
אני מכין מה שאני צריך ומשתדל לחסוך באנרגיה (מאמץ גופני) בשביל לא לצרוך הרבה מזון(צריך לסחוב אותו או להכנס ליישובים לקנות
סכין קרבון קטנה היא הכלי העיקרי ובמקרים רבים היחיד לו אני זקוק, כל פגיעה באיכות החוד גורמת לי לעיפות רבה יותר. אני מכין לי להנאתי (אין לזה שום צידוק מלבד ההנאה שלי) את כל מה שנחוץ לי (יתדות מוטות, כפות וסתם כלים לקישוט) וגם מה שלא נחוץ.
ניסיתי מורה סטינלס והתאכזבתי מאוד, הלהב קיבל קיפוף קטנטן בחוד מעיבוד ענף אקליפטוס יבש למוט למחסה.
סכיני מורה קרבון לא אכזבו אותי אף פעם.
- 7:57 ,29 May 2014, Thu
אוקייamir.frenkel wrote:שמע, עד לפני איזה חודש חודשיים, הייתי בדיוק במצב שלך. גם אני הבנתי שמומלצת פלדת קרבון ואכן רכשתי מורה מקרבון.
יצאתי איתה לקמפינג. חשבתי לתומי, מה זה טיפול? אני יוצא לקמפינג יומיים שלושה, אחזור הביתה ואטפל בסכין. בערב הראשון, חתכתי קצת ירקות וסטקיים. בתום השימוש, לפני השינה, שטפתי את הסכין במים והחזרתי לנדן. למחרת בבוקר הסכין היתה כ ת ו מ ה מחלודה. בזנ"ט. התבאסתי לחלוטין, זרקתי אותה בתיק ולא השתמשתי בה יותר. כשחזרתי הביתה, הזמנתי מיד מורה סטיינלס. את הקרבון, אני שומר בבית ולא מוציא אותה החוצה. לדעתי החסרון העיקרי שלה (החלודה) מגמד את היתרונות הזניחים של פלדת קרבון.
דבר ראשון להב קרבון חדש משרים בכוס חומץ למשך שעה או יותר על מנת לעודד פטינה על הלהב.
דבר שני תמיד תמיד מנגבים להב קרבון בסיום שימוש רטוב
דבר שלישי לשימוש ממשי בסכין שטח(לא סלט בקמפינג), היתרונות של החזקת החוד וקלות ההשחזה של הקרבון הם ממש ממש לא זנחים.
- 7:50 ,29 May 2014, Thu
שלום
אני מעדיף את להבי הפחמן של מורה על פני להבי הסטינלס שלהם. אני משתמש באופן קבוע בטיולים של מס ימים או בקמפינג משפחתי בסכיני מורה וגיליתי שלהבי הפחמן טובים באופן משמעותי בהחזקת חוד וקלות השחזה. כבר יצא לי לקבל קיפופים קטנים בקצה הלהב בעבודה פשוטה על עץ עם להבה סטינלס (העצים בישראל מאוד וקשים, מלבד אורן) ולשוב עם להב חד וללא כל פגיעה מעבודות קשות בהרבה עם להב פחמן.
לא היו לי כל בעיות עם חלודה על להבי הפחמן של מורה אני מנגב את הלהב כשהוא נרטב וזהו! שמן אני שם רק בבית לסכינים שאני מאחסן ללא שימוש לזמן ממושך (מעל חודש).
בקמפינג לפני שנה בת זוג של חבר השתמשה לסלט במורה קרבון ולאחר השימוש החזירה אותה רטובה לנדן והכניסה לאחד הארגזים, רק לאחר כשבוע הסכין חסרה לי ומצאתי אותה מלאה חלודה.
כוס חומץ ומעט ניקוי בצמר פלדה הסירו בקלות את כל החלודה. זו ממש לא היתה בעיה.
לניסיוני מורה בפלדת פחמן עדיפות בהרבה על הסטינלס... אבל אלו שתי האגורות שלי
אני מעדיף את להבי הפחמן של מורה על פני להבי הסטינלס שלהם. אני משתמש באופן קבוע בטיולים של מס ימים או בקמפינג משפחתי בסכיני מורה וגיליתי שלהבי הפחמן טובים באופן משמעותי בהחזקת חוד וקלות השחזה. כבר יצא לי לקבל קיפופים קטנים בקצה הלהב בעבודה פשוטה על עץ עם להבה סטינלס (העצים בישראל מאוד וקשים, מלבד אורן) ולשוב עם להב חד וללא כל פגיעה מעבודות קשות בהרבה עם להב פחמן.
לא היו לי כל בעיות עם חלודה על להבי הפחמן של מורה אני מנגב את הלהב כשהוא נרטב וזהו! שמן אני שם רק בבית לסכינים שאני מאחסן ללא שימוש לזמן ממושך (מעל חודש).
בקמפינג לפני שנה בת זוג של חבר השתמשה לסלט במורה קרבון ולאחר השימוש החזירה אותה רטובה לנדן והכניסה לאחד הארגזים, רק לאחר כשבוע הסכין חסרה לי ומצאתי אותה מלאה חלודה.
לניסיוני מורה בפלדת פחמן עדיפות בהרבה על הסטינלס... אבל אלו שתי האגורות שלי
- 8:07 ,24 April 2014, Thu
- Forum: פורום המומחים
- Topic: בוא נדבר דוגרי - כמה איכות הסכין חשובה בכלל
- Replies: 96
- Views: 22191
Re: בוא נדבר דוגרי - כמה איכות הסכין חשובה בכלל
שלום
אני מסכים בהחלט שהיכולת שלך בשטח היא תוצאה של היכולת שלך ולא של הכלים שאיתך.
במשך יותר מחצית מחיי הבוגרים הסתדרתי מצויין עם כלים פשוטים מאוד, שרות צבאי קרבי, טיולים מחנאות וחיים בטבע, במשך חצי שנה, עברו עליי ללא בעיות שלא נפתרו עם ציוד שהתחיל מסכיני חיתוך, דרך אולר ויקטורינוקס ועד ללדרמן (הכלי המקורי הראשון)
כן, ממש ככה. בדיחה של כלים שלא שווים הרבה. אבל זה מה שהכרתי ולא ידעתי על כלים אחרים וככה הסתדרתי.
בצעירותי הכנסתי את עצמי למקומות קשים בטיולים ונתקעתי במצבים שאפשר להגדירם הישרדות למשך ימים ארוכים וקשים
...והנה אני כאן בלי ציוד מיוחד.
אבל היום אני לומד שיש המון אפשרויות טובות להקל את החיים בשטח והן מאוד מגוונות למגוון עצון של משימות.
אני משתמש בשטח בסכין קטנה של מורה (או 511 או 711) נוחה זולה וגם שכבר פגעתי בה קשה הצלחתי לתקן בהשחזה. אם אני יוצא למשהו מעבר לטיולון קטן אני לוקח גם מסור מתקפל (60 ש"ח בכל חנות ציוד) וגרזן טוב(גרנספורס ברוקס).
בקיצור צריך להסתדר עם מה שיש וללמוד מה מתאים לך.
הכי חשוב זה להנות ולשמור על עצמנו ומה שסביבנו
אני מסכים בהחלט שהיכולת שלך בשטח היא תוצאה של היכולת שלך ולא של הכלים שאיתך.
במשך יותר מחצית מחיי הבוגרים הסתדרתי מצויין עם כלים פשוטים מאוד, שרות צבאי קרבי, טיולים מחנאות וחיים בטבע, במשך חצי שנה, עברו עליי ללא בעיות שלא נפתרו עם ציוד שהתחיל מסכיני חיתוך, דרך אולר ויקטורינוקס ועד ללדרמן (הכלי המקורי הראשון)
כן, ממש ככה. בדיחה של כלים שלא שווים הרבה. אבל זה מה שהכרתי ולא ידעתי על כלים אחרים וככה הסתדרתי.
בצעירותי הכנסתי את עצמי למקומות קשים בטיולים ונתקעתי במצבים שאפשר להגדירם הישרדות למשך ימים ארוכים וקשים
אבל היום אני לומד שיש המון אפשרויות טובות להקל את החיים בשטח והן מאוד מגוונות למגוון עצון של משימות.
אני משתמש בשטח בסכין קטנה של מורה (או 511 או 711) נוחה זולה וגם שכבר פגעתי בה קשה הצלחתי לתקן בהשחזה. אם אני יוצא למשהו מעבר לטיולון קטן אני לוקח גם מסור מתקפל (60 ש"ח בכל חנות ציוד) וגרזן טוב(גרנספורס ברוקס).
בקיצור צריך להסתדר עם מה שיש וללמוד מה מתאים לך.
הכי חשוב זה להנות ולשמור על עצמנו ומה שסביבנו
- 8:56 ,26 March 2014, Wed
- Topic: מחפש סכין לעבודות מחנאות ושטח
- Replies: 15
- Views: 6601
Re: מחפש סכין לעבודות מחנאות ושטח
שלום וברוך הבא
מנסיוני אין לנו צורך בחורש הישראלי בסכינים מפלצתיות. תמיד יש בסביבה עץ יבש מאוד לבעירה, כך שאין שום צורך לבואטנינג.
למחנאות בישראל מספיק סכין קטנה ומסור מתקפל, גרזן טוב זה מצויין אבל יקר בהרבה ממסור.
אני ממליץ ומשתמש בסכין מורה ובמסור פשוט (כ- 60 ש"ח בחנויות כלי עבודה).
אם אתה מתעקש על סכין פול טאנג, גדולה וטובה. מצאתי את ההצעה הזו כאן באתר לסכין bk-7 שיש עליה ביקורות טובות לסכין להתעללויות:
[url] http://stage.knife.co.il/phpbb/index.php? ... wtopic/url]
בהצלחה
מנסיוני אין לנו צורך בחורש הישראלי בסכינים מפלצתיות. תמיד יש בסביבה עץ יבש מאוד לבעירה, כך שאין שום צורך לבואטנינג.
למחנאות בישראל מספיק סכין קטנה ומסור מתקפל, גרזן טוב זה מצויין אבל יקר בהרבה ממסור.
אני ממליץ ומשתמש בסכין מורה ובמסור פשוט (כ- 60 ש"ח בחנויות כלי עבודה).
אם אתה מתעקש על סכין פול טאנג, גדולה וטובה. מצאתי את ההצעה הזו כאן באתר לסכין bk-7 שיש עליה ביקורות טובות לסכין להתעללויות:
[url] http://stage.knife.co.il/phpbb/index.php? ... wtopic/url]
בהצלחה
- 22:50 ,30 January 2014, Thu
- Forum: פורום כניסה
- Topic: מה יותר טוב
- Replies: 2
- Views: 2148
Re: מה יותר טוב
הי אסף, ברוך הבא.
במחיר הזה תקנה את הסכין הזו: http://stage.knife.co.il/index.php/%D7%97 ... -SAS-knife
הרבה יותר טובה מהבר גירל ובאה גם עם מקל ומשטח יהלום להשחזה.
תשרת אותך גם בצבא.
במחיר הזה תקנה את הסכין הזו: http://stage.knife.co.il/index.php/%D7%97 ... -SAS-knife
הרבה יותר טובה מהבר גירל ובאה גם עם מקל ומשטח יהלום להשחזה.
תשרת אותך גם בצבא.
- 21:20 ,4 January 2014, Sat
- Topic: כלים רב תכליתיים - מתלבט בין שני כלים של ויקטורינוקס
- Replies: 44
- Views: 14949
Re: כלים רב תכליתיים - מתלבט בין שני כלים של ויקטורינוקס
עדכון קטן
הלדרמן הוחלף בחדש למרות קלקול מינורי.
האולר ויקטורינוקס - שומן בלבד. לא תיקנו כלום
נאלצתי להחזיר לתיקון נוסף 
הלדרמן הוחלף בחדש למרות קלקול מינורי.
האולר ויקטורינוקס - שומן בלבד. לא תיקנו כלום
- 13:02 ,6 December 2013, Fri
- Forum: שאלות ביחס למכס והתנהלות למול מוסדות המדינה
- Topic: מכס על הזמנת מוצרים
- Replies: 3
- Views: 3389
Re: מכס על הזמנת מוצרים
תודה חיימון 
- 12:02 ,5 December 2013, Thu
- Topic: התלבטות בין גרזנים...
- Replies: 32
- Views: 9460
Re: התלבטות בין גרזנים...
גרזן עבודה הוא כלי כשר, לכן זה.. חל עליו:
[url]http://images.globes.co.il/Images/NewGl ... 23.jpg/url]
- 12:00 ,5 December 2013, Thu
- Topic: מכס על הזמנת מוצרים
- Views: 3389
מכס על הזמנת מוצרים
כתבה שמסבירה בבהירות את נושא הכנסת מוצרים לישראל.
שימו לב! אין קשר לחקיות הכלי שמכניסים, גם נושא זה ישפיע על עיכוב או שיחרור.- לא נידון כלל בכתבה זו
[url]http://www.globes.co.il/news/article.as ... e_Item/url]
בקיצור:
שימו לב! אין קשר לחקיות הכלי שמכניסים, גם נושא זה ישפיע על עיכוב או שיחרור.- לא נידון כלל בכתבה זו
[url]http://www.globes.co.il/news/article.as ... e_Item/url]
בקיצור:
- 17:29 ,4 December 2013, Wed
אני אעדכן. אני גר רחוק ואאסוף אט שני הכלים רק בעוד כשלושה שבועותחיימון wrote:אני לא יודע אם זה נכון, אבל שמעתי שויקטורינוקס בכלל לא מתקנים כלים פגומים, אלא רק מחליפים אותם בחדשים.
עכשיו תהיה לך הזדמנות לראות אם הם מתקנים או מחליפים
יהיה נחמד לקבל אולר חדש
אני מעדיף את הוייב המחודש אבל ה300 עדיין אחלה כלי.
- 16:22 ,3 December 2013, Tue
שלום
אין לי מולטיטול של ויקטורננוקס אבל...
רציתי להעלות נקודה ,שלדעתי חשובה, נוספת:
זמן השירות. תיקון או החלפת הכלים בויקטורינוקס אורך זמן ממושך מאוד. אני לא יודע מה המצב עם גרבר, SOG והאחרים אבל השירות ללדרמן קצר יחסית.
בתחילת ספטמבר האחרון נתתי אולר ויקטורינוקס ,קטן וישן, ומולטיטול של לדרמן לתיקון באחת מחנויות ריקושט. (שני הכלים לא נקנו בישראל)
נאמר לי שבגלל החגים השרות יהיה ארוך יותר ואכן "רק" כשבוע לאחר סיום סווכות התקשרו להגיד שהלדרמן הגיע והויקטורינוקס?...
התקשרו היום, מעל לחודשיים אחרי שהלדרמן חזר. זה אוליי נשמע שולי אבל לי זה מאוד משמעותי.
המולטיטול שלי היה חלק חשוב מאוד בתפקוד היום יומי שלי בעבר והידיעה שאני יכול להשתמש בו ללא רחמים (אבל לא בטיפשות) ואם יקרה לו משהו אפשר להכניס אותו לתיקון ולקבלו חזרה תוך שבועיים שלושה, היתה לי מאוד חשובה. יש לי כבר הרבה שנים (כמעט 20) כלים של לדרמן ותיקנתי והחלפתי הרבה מאוד.
יכול להיות שהכלים של ויקטורינוקס טובים מאוד (מבחינת להב אני מעדיף את האולר הפשוט של ויקטורינוקס על הלהבים של לדרמן ובמולטיטול'ס הם בטח משתמשים באותם חומרים כמו באולרים אם לא ביותר טובים) אבל אם אני צריך להמתין לתיקון חודשיים יותר מללדרמן זה שיקול רציני בבחירה ולכן אני דבק בלדרמן.

אין לי מולטיטול של ויקטורננוקס אבל...
רציתי להעלות נקודה ,שלדעתי חשובה, נוספת:
זמן השירות. תיקון או החלפת הכלים בויקטורינוקס אורך זמן ממושך מאוד. אני לא יודע מה המצב עם גרבר, SOG והאחרים אבל השירות ללדרמן קצר יחסית.
בתחילת ספטמבר האחרון נתתי אולר ויקטורינוקס ,קטן וישן, ומולטיטול של לדרמן לתיקון באחת מחנויות ריקושט. (שני הכלים לא נקנו בישראל)
נאמר לי שבגלל החגים השרות יהיה ארוך יותר ואכן "רק" כשבוע לאחר סיום סווכות התקשרו להגיד שהלדרמן הגיע והויקטורינוקס?...
התקשרו היום, מעל לחודשיים אחרי שהלדרמן חזר. זה אוליי נשמע שולי אבל לי זה מאוד משמעותי.
המולטיטול שלי היה חלק חשוב מאוד בתפקוד היום יומי שלי בעבר והידיעה שאני יכול להשתמש בו ללא רחמים (אבל לא בטיפשות) ואם יקרה לו משהו אפשר להכניס אותו לתיקון ולקבלו חזרה תוך שבועיים שלושה, היתה לי מאוד חשובה. יש לי כבר הרבה שנים (כמעט 20) כלים של לדרמן ותיקנתי והחלפתי הרבה מאוד.
יכול להיות שהכלים של ויקטורינוקס טובים מאוד (מבחינת להב אני מעדיף את האולר הפשוט של ויקטורינוקס על הלהבים של לדרמן ובמולטיטול'ס הם בטח משתמשים באותם חומרים כמו באולרים אם לא ביותר טובים) אבל אם אני צריך להמתין לתיקון חודשיים יותר מללדרמן זה שיקול רציני בבחירה ולכן אני דבק בלדרמן.
- 13:53 ,20 October 2013, Sun
- Forum: פורום כניסה
- Topic: האם לגיטימי לייבא ו/או לאסוף פריטי נשק בעלי שיוך נאצי
- Replies: 24
- Views: 6450
Re: האם לגיטימי לייבא ו/או לאסוף פריטי נשק בעלי שיוך נאצי
1. בתור נכד לניצולי שואה אני תומך מאוד באיסוף פרטי של פריטים נאציים. אני חושב שכל פריט יעזור בעתיד לשמר את זכר העבר והנגשתו לדורות הצעירים (הניצולים האחרונים מסיימים את חייהם ויהיה צורך בכל מיני עדויות לעבר - מוזיאונים ומשרד החינוך לא מספיק). סביי היו מזדעזעים עד בכי מפריטים כאלה, אך הם אינם בחיים, לילדיי ארצה להראות שהנאצים היו ממשיים ולא סיפורי אימה בשחור לבן, כך שלאיסוף פריטים אלה יכולה להיות משמעות לזיכרון. (אני לא היתי מכניס לביתי חפצים כאלה, אבל מכבד את אלה שכן)
2. אני תומך מאוד בדבריו של פסל על חופש המחשבה וכו'
2. אני תומך מאוד בדבריו של פסל על חופש המחשבה וכו'
- 13:34 ,29 September 2013, Sun
- Topic: קניית אולר מ-DX ב 18$
- Replies: 25
- Views: 8413
Re: קניית אולר מ-DX ב 18$
שלום
אם אתה צריך סכין לטיולים ושטח תקנה מורה 511 או את התאומה באל חלד, כאן בחנות האתר.
אם אתה מתעקש על מתקפלת (תמיד תהיה נחותה מלהב קבוע) תקנה מעומר גרטי סכין אופינל (זול ומעולה).
שתי האפשרויות שהצעתי לך נעות סביב 60 ש"ח כולל משלוח ואם חורג מעט תיגש ותקנה במקום
כל טוב
אם אתה צריך סכין לטיולים ושטח תקנה מורה 511 או את התאומה באל חלד, כאן בחנות האתר.
אם אתה מתעקש על מתקפלת (תמיד תהיה נחותה מלהב קבוע) תקנה מעומר גרטי סכין אופינל (זול ומעולה).
שתי האפשרויות שהצעתי לך נעות סביב 60 ש"ח כולל משלוח ואם חורג מעט תיגש ותקנה במקום
כל טוב
- 19:26 ,14 August 2013, Wed
- Topic: ממליצים על סכין פיסקארס k40 ????
- Replies: 7
- Views: 2613
Re: ממליצים על סכין פיסקארס k40 ????
שלום
לאחר שימוש רב בסכיני מורה למינהן כולל סדרת הרובסט, אני ממליץ בחום רב על 511 כסכין ראשונה. סכין נוחה, יעילה וזולה- סכין מעולה לבושקרפט ולמתחילים.
אין לי מספיק מילים לכמה הסכין הזו טובה בעלות- תועלת.
אין לי ניסיון עם פיסקארס אבל אי אפשר לטעות עם 511
בהצלחה.
לאחר שימוש רב בסכיני מורה למינהן כולל סדרת הרובסט, אני ממליץ בחום רב על 511 כסכין ראשונה. סכין נוחה, יעילה וזולה- סכין מעולה לבושקרפט ולמתחילים.
אין לי מספיק מילים לכמה הסכין הזו טובה בעלות- תועלת.
אין לי ניסיון עם פיסקארס אבל אי אפשר לטעות עם 511
בהצלחה.
- 10:55 ,16 July 2013, Tue
- Forum: פורום המומחים
- Topic: באיזה רמת חדות אתם מחזיקים את הסכינים שלכם?
- Replies: 24
- Views: 7217
Re: באיזה רמת חדות אתם מחזיקים את הסכינים שלכם?
מסכים בהחלטsprite2k wrote:כלל אצבע...ככל שהכלי חד יותר הוא יותר יעיל ויותר בטוח.
ברגע שהשגת חוד זה לוקח בדיוק עוד דקה ללטש אותו לרמה גבוה (גילוח לדוגמא)... וזה נותר לך אח"כ עוד אופציות שימוש. אז למה לא?
ובקשר לגרזנים... אם תחפשו קצת סרטונים של היצרנים המובילים בעולם של גרזנים עבודת יד תראו שהם משחיזים גם אותם עד רמה של גילוח.
אני יוצא עם סכין קטנה, מסור מתקפל וגרזן GRANSFORS BRUKS חד לרמת גילוח.
מצאתי שככל שהלהבים שלי חדים יותר כך הם בטוחים יותר - מניסיון
בדיוק קיבלתי סכין ענקית, ששוקלת יותר משלושת הכלים האחרים שאני משתמש בהם, אני לא רואה לה שימוש עד שתהיה חדה לרמת גילוח.
- 17:20 ,15 July 2013, Mon
- Topic: Condor bushcraft basic
- Replies: 26
- Views: 9440
Re: Condor bushcraft basic
ניק, אתה יכול להסביר למה התכוונתNik88 wrote:רגע, התבלבלתי. בושקראפט? יונספיר? מה מי מו?
- 12:08 ,15 July 2013, Mon
קיבלתי אותה
אני לא מכיר ,עדיין, הכרך לסכין כזו בחורש הישראלי. אני כמובן יכול לדמיין כמה נחמד יהיה להשתמש בסכין ענקית כבדה וחזקה, אבל צורך ממשי לסכין כזו, אני לא מכיר. ביערות במקומות אחרים בעולם, בהחלט יתכן.
האם חנות השחזות תוכל לשפר מעט במחיר נמוך? בכל זאת אני לא ממש יודע אם יהיה לה שימוש אמיתי מלבד שעשוע.
אני לא יכול להעזר בכם - הצפוניים. אני גר בדרום
אני לא מכיר ,עדיין, הכרך לסכין כזו בחורש הישראלי. אני כמובן יכול לדמיין כמה נחמד יהיה להשתמש בסכין ענקית כבדה וחזקה, אבל צורך ממשי לסכין כזו, אני לא מכיר. ביערות במקומות אחרים בעולם, בהחלט יתכן.
האם חנות השחזות תוכל לשפר מעט במחיר נמוך? בכל זאת אני לא ממש יודע אם יהיה לה שימוש אמיתי מלבד שעשוע.
אני לא יכול להעזר בכם - הצפוניים. אני גר בדרום
- 11:15 ,15 July 2013, Mon
אוליי יש מישהו עם ניסיון אחר?
קראתי בעבר על חברים, כאן בפורום, שקנו סכיני קונדור והשתמשו בהן, יש מישהו עם סכין של קונדור שמשתמש ויש לו חוויה שונה?
אני יודע מסכיני אופינל ומורה שיש הבדלים באיכות הלהבים (הבדלים בתוצאות החיסום?) אוליי יש להבים של קונדור שכן יחזיקו חוד?
בקיצור, דוקטור -אני רוצה חוות דעת נוספת
קראתי בעבר על חברים, כאן בפורום, שקנו סכיני קונדור והשתמשו בהן, יש מישהו עם סכין של קונדור שמשתמש ויש לו חוויה שונה?
אני יודע מסכיני אופינל ומורה שיש הבדלים באיכות הלהבים (הבדלים בתוצאות החיסום?) אוליי יש להבים של קונדור שכן יחזיקו חוד?
בקיצור, דוקטור -אני רוצה חוות דעת נוספת
- 11:03 ,15 July 2013, Mon
אה... איזה באסה 
- 9:02 ,15 July 2013, Mon
זה אפשרי?sprite2k wrote:מה לא היה מובן הפעם ניק?Nik88 wrote:מה זה גריינד חדש?
הוא רוצה לסדר את הפאזות ככה שכן יתאימו לחיתוך ולגילוף...
כל מה שאתה צריך לעשות זה למצוא משהו שיודע לעשות את זה ולבקש ממנו
ידנית עם מכשירים וכלים רגילים על פלדה מחוסמת התוצאה לא תיהיה מדהימה למשהו שהוא לא בעל נסיון.
לפני מס' ימים קיבלתי סכין קונדור ענקית, נראה לי enap, עוד לא יצא לי לנסות אותה בכלל אבל ממבט ראשון אפשר לראות שהגריינד שלה גרוע. הוא לא אחיד משני הצדדים והוא מאוד צר בשביל להב בעובי 6 מ"מ (אני לא יודע אם המונחים נכונים, בכוונתי לגריינד צר אני מתכוון שהגריינד הוא כ5 מ"מ סה"כ)
אינני חסיד של סכינים גדולות, למעשה אני משתמש בטיוליי רק בסכין קטנה, גרזן ומסור. אבל אוליי אוכל למצוא לה שימוש אם אפשר לשנות את הגריינד, כי מלבד בעיה זו הסכין נראית לי אחלה- ידית נוחה, איזון מצויין ונדן עור טוב.
יש למישהו רעיונות, אם אפשרי וכדאי? מי? איפה? איך? לעשות גריינד חדש.
- 19:23 ,14 July 2013, Sun
- Topic: חוות דעת על סכין גרבר
- Replies: 14
- Views: 3784
Re: חוות דעת על סכין גרבר
שלום
לא ענית על איזה שימוש אתה מעוניין לעשות בסכין (נשאלת בשירשור זה).
אני יכול להמליץ על מורה 511 שנמכרת באתר זה במחיר סביר. יש להם עוד דגמים מוצלחים אבל תפרט למה אתה צריך את הסכין.
אני גם מאוד מאוד נהנה מהלהב של אופינל מס' 8, לשימוש וגילוף קל.
יש מבחר עצום של סכינים, תפרט שימושים ומחירים ותקבל המלצות.
לא ענית על איזה שימוש אתה מעוניין לעשות בסכין (נשאלת בשירשור זה).
אני יכול להמליץ על מורה 511 שנמכרת באתר זה במחיר סביר. יש להם עוד דגמים מוצלחים אבל תפרט למה אתה צריך את הסכין.
אני גם מאוד מאוד נהנה מהלהב של אופינל מס' 8, לשימוש וגילוף קל.
יש מבחר עצום של סכינים, תפרט שימושים ומחירים ותקבל המלצות.
- 16:00 ,27 June 2013, Thu
- Forum: קנייה ומכירה
- Topic: למכירה - Stripped Damasc with Venge -Poule Strande blade
- Replies: 2
- Views: 1460
Re: למכירה - Stripped Damasc with Venge -Poule Strande blade
סכין יפה מאוד
נראית נוחה לאחיזה ושימוש. הפרופורציות בין הידית ללהב בדיוק כמו שאני אוהב.
אולי יהיה חבל להשתמש בסכין כזו יפה
נראית נוחה לאחיזה ושימוש. הפרופורציות בין הידית ללהב בדיוק כמו שאני אוהב.
אולי יהיה חבל להשתמש בסכין כזו יפה
- 15:56 ,27 June 2013, Thu
- Forum: קנייה ומכירה
- Topic: למכירה - סקנדי ארץ ישראלית
- Views: 1596
Re: למכירה - סקנדי ארץ ישראלית
אהבתי מאוד
סכין יפה ונדן יפה
הלואי עליי
הלואי עליי
- 7:46 ,11 June 2013, Tue
- Forum: פורום היוצרים
- Topic: סכין מטבח WIP
- Replies: 21
- Views: 3923
Re: סכין מטבח WIP
סחטיין, איזה יופי של תוצאה
נראית יפה, נוחה ושימושית
אפשר מידות בבקשה
נראית יפה, נוחה ושימושית
אפשר מידות בבקשה
- 14:29 ,9 June 2013, Sun
- Topic: paaso bird knife
- Replies: 12
- Views: 3169
Re: paaso bird knife
שלום מתן
אני מתפתה לכתוב לך תשובה אבל כבר עניתי לך, וכך גם אחרים, על שאלותיך שקופצות מסכין לסכין ללא שום היגיון.
אם אתה רוצה סכין תגדיר לעצמך מה אתה רוצה שהיא תעשה.
אחרי שהגדרת לעצמך תפרט כאן את צריך מהסכין ואז, אולי, תוכל לקבל תשובה.
אני מתפתה לכתוב לך תשובה אבל כבר עניתי לך, וכך גם אחרים, על שאלותיך שקופצות מסכין לסכין ללא שום היגיון.
אם אתה רוצה סכין תגדיר לעצמך מה אתה רוצה שהיא תעשה.
אחרי שהגדרת לעצמך תפרט כאן את צריך מהסכין ואז, אולי, תוכל לקבל תשובה.
- 11:52 ,7 June 2013, Fri
- Topic: עזרה בהזמנת אולר מהאינטרנט
- Replies: 4
- Views: 3123
Re: עזרה בהזמנת אולר מהאינטרנט
רוב הסיכויים שלא. ואם כן לא תהיה בעיה לשחרר.
- 11:22 ,5 June 2013, Wed
- Topic: mora heavy duty mg
- Replies: 9
- Views: 2948
- 16:38 ,4 June 2013, Tue
- Topic: mora heavy duty mg
- Views: 2948
Re: mora heavy duty mg
שלום מתן
כפי שצינתי בשרשור אחר שפתחת יש לי את אחד הדגמים של MORA עם להב 3.2 מ"מ.
בסידרת ה CRAFTLINE היא נקראת MORA ROBUST, בסדרת ה COMPANION היא נקראת HEAVY DUTY, הן חולקות את אותו הלהב בדיוק עם ידית מעט שונה, בסידרת הבושקרפט היא נקראת BLACK ולה להב מעט גדול יותר (בדיוק כמו לפורס רק בעובי 3.2 במקום 2.5 מ"מ).
הסכין שברשותי היא מדגם הCOMPANION וחוות דעתי (אני חושב שכבר כתבתי אבל מילא) היא:
הלהב חזק ועבה באופן משמעותי מלהבי מורה הרגילים (בעובי 2.5 או 2.0 מ"מ) למעשה הלהב שלה מחזיק מעמד במקרים שסכיני מורה אחרות (גם בלהבי קרבון) נפגעו וקיבלו פגמים קטנים.
המחיר ללהב כזה הוא שזוית החיתוך שלה פחות טובה והיא פחות נוחה בגילוף ועיבוד עץ ידני.
השאלה אם שווה להתאמץ ולרכוש סכין 3.2 ולא סכין רגילה? והתשובה היא... למה אתה מיעד את הסכין?! ואיזה כלי להב נוספים אתה נושא איתך.
ללהבי 3.2 אין את קסם החדות והפשטות שיש ללהבי מורה הרגילים (בהשחזה הפשוטה ביותר מגיעים לרמת גילוח) אבל הם בהחלט מורה מחוזקת.
אם אתה מעוניין לרכוש סכין כזו תעשה את זה דרך איביי. -היתי ממליץ לך להסתפק במורה אחרת מחנות זו(אם אפשר עדיף לקנות מישראל), אבל אין כרגע אופציות מומלצות (לדעתי).
http://www.ebay.com/itm/MORA-OF-SWEDEN- ... 561239[url][/url]
http://www.ebay.com/itm/NEW-MORA-OF-SWE ... 15cf66[url][/url]
http://www.ebay.com/itm/NEW-MORA-OF-SWE ... 200432[url][/url]
כפי שצינתי בשרשור אחר שפתחת יש לי את אחד הדגמים של MORA עם להב 3.2 מ"מ.
בסידרת ה CRAFTLINE היא נקראת MORA ROBUST, בסדרת ה COMPANION היא נקראת HEAVY DUTY, הן חולקות את אותו הלהב בדיוק עם ידית מעט שונה, בסידרת הבושקרפט היא נקראת BLACK ולה להב מעט גדול יותר (בדיוק כמו לפורס רק בעובי 3.2 במקום 2.5 מ"מ).
הסכין שברשותי היא מדגם הCOMPANION וחוות דעתי (אני חושב שכבר כתבתי אבל מילא) היא:
הלהב חזק ועבה באופן משמעותי מלהבי מורה הרגילים (בעובי 2.5 או 2.0 מ"מ) למעשה הלהב שלה מחזיק מעמד במקרים שסכיני מורה אחרות (גם בלהבי קרבון) נפגעו וקיבלו פגמים קטנים.
המחיר ללהב כזה הוא שזוית החיתוך שלה פחות טובה והיא פחות נוחה בגילוף ועיבוד עץ ידני.
השאלה אם שווה להתאמץ ולרכוש סכין 3.2 ולא סכין רגילה? והתשובה היא... למה אתה מיעד את הסכין?! ואיזה כלי להב נוספים אתה נושא איתך.
ללהבי 3.2 אין את קסם החדות והפשטות שיש ללהבי מורה הרגילים (בהשחזה הפשוטה ביותר מגיעים לרמת גילוח) אבל הם בהחלט מורה מחוזקת.
אם אתה מעוניין לרכוש סכין כזו תעשה את זה דרך איביי. -היתי ממליץ לך להסתפק במורה אחרת מחנות זו(אם אפשר עדיף לקנות מישראל), אבל אין כרגע אופציות מומלצות (לדעתי).
http://www.ebay.com/itm/MORA-OF-SWEDEN- ... 561239[url][/url]
http://www.ebay.com/itm/NEW-MORA-OF-SWE ... 15cf66[url][/url]
http://www.ebay.com/itm/NEW-MORA-OF-SWE ... 200432[url][/url]
- 14:05 ,3 June 2013, Mon
- Topic: טנטו - נסיון מ"ס 3
- Replies: 31
- Views: 6132
Re: טנטו - נסיון מ"ס 3
יפיפה. אין מילים
נכון שעבר מלא זמן אבל העלת את הקישור לשרשור זה בשרשור חדש אז אני חייב להביע את התפעלותי הגדולה
נכון שעבר מלא זמן אבל העלת את הקישור לשרשור זה בשרשור חדש אז אני חייב להביע את התפעלותי הגדולה
- 8:28 ,28 May 2013, Tue
- Topic: התלבטות בין MORA
- Replies: 23
- Views: 8054
Re: התלבטות בין MORA
שלום מתן
אני לא חושב שיש תשובה לשאלות שלך, למורה יש מס דגמים וכמעט כולם מאוד מוצלחים ביחס למחיר, אבל בסופו של דבר זה עניין אישי ואתה תצטרך להמר על מה אתה הולך, וללמוד מה עדיף לך.
יש לי מס סכיני מורה וביניהן את ה mora robust (שקניתי באיביי ועלה פחות ממאה ש"ח כולל משלוח) שזה גם אחד מהדגמים שלהם עם להב 3.2מ"מ, וכמו שכתבתי לפני גם את הפורס. מסכנותיי מהשימוש בינהין הן:
1. בהחלט ניתן לבצע צ'ופינג לענפים חיים בלבד (מאשפת גינון) עד עובי אצבע. אבל בשביל זה צריך לקדוח חור למיתר.
2. היתי מאוד שמח ללהב ולידית של הפורס עם להב בעובי של 3.2 מ"מ אבל, יסלחו לי בעלי האתר.. לא במחיר שלהם!
המלצתי לך- קנה מורה במחיר שקל לך לעמוד בו (אפשר מאיביי - לי לא היו בעיות) ותתחיל להתנסות, אתה תהיה יותר חכם לגבי מה טוב לך אחרי שימוש משמותי בסכין.
ל- benshi1969
בשום מקום באתר של מורה ובפורומים זרים, לא מצאתי את האיזכור לכך שהblack הינה סכין עם הקשר ישראלי. אני בהחלט מאמין שהחברה שמעה לעצתו של עומר להוציא סכין פורס עם להב 3.2 אבל התאור שלכם באתר נראה לא מתאים וזה ממש לא משנה אם ואיזה יחידות משתמשות בסכין זו. או באחרות.
לדעתי, גם התמחור לא הוגן ביחס להבדלי המחיר בין הפורס לבלאק בחו"ל.
בשילוב שני נושאים אלה אכן מתפתחת ההרגשה שכל שיווק הבלאק באתר סכינים למבינים הינו גימיק.
לדעתי עדיף לשווק אותה אחרת וגם לתמחר אחרת
בברכה ובהצלחה
אני לא חושב שיש תשובה לשאלות שלך, למורה יש מס דגמים וכמעט כולם מאוד מוצלחים ביחס למחיר, אבל בסופו של דבר זה עניין אישי ואתה תצטרך להמר על מה אתה הולך, וללמוד מה עדיף לך.
יש לי מס סכיני מורה וביניהן את ה mora robust (שקניתי באיביי ועלה פחות ממאה ש"ח כולל משלוח) שזה גם אחד מהדגמים שלהם עם להב 3.2מ"מ, וכמו שכתבתי לפני גם את הפורס. מסכנותיי מהשימוש בינהין הן:
1. בהחלט ניתן לבצע צ'ופינג לענפים חיים בלבד (מאשפת גינון) עד עובי אצבע. אבל בשביל זה צריך לקדוח חור למיתר.
2. היתי מאוד שמח ללהב ולידית של הפורס עם להב בעובי של 3.2 מ"מ אבל, יסלחו לי בעלי האתר.. לא במחיר שלהם!
המלצתי לך- קנה מורה במחיר שקל לך לעמוד בו (אפשר מאיביי - לי לא היו בעיות) ותתחיל להתנסות, אתה תהיה יותר חכם לגבי מה טוב לך אחרי שימוש משמותי בסכין.
ל- benshi1969
בשום מקום באתר של מורה ובפורומים זרים, לא מצאתי את האיזכור לכך שהblack הינה סכין עם הקשר ישראלי. אני בהחלט מאמין שהחברה שמעה לעצתו של עומר להוציא סכין פורס עם להב 3.2 אבל התאור שלכם באתר נראה לא מתאים וזה ממש לא משנה אם ואיזה יחידות משתמשות בסכין זו. או באחרות.
לדעתי, גם התמחור לא הוגן ביחס להבדלי המחיר בין הפורס לבלאק בחו"ל.
בשילוב שני נושאים אלה אכן מתפתחת ההרגשה שכל שיווק הבלאק באתר סכינים למבינים הינו גימיק.
לדעתי עדיף לשווק אותה אחרת וגם לתמחר אחרת
בברכה ובהצלחה
- 15:18 ,26 May 2013, Sun
- Topic: גרזנים
- Replies: 4
- Views: 1741
Re: גרזנים
שלום מתן
אני ממליץ לך לרכוש את הX7 על פני המורה בדקתי את שניהם, והגרזנים של פיסקרס נראו והרגישו חזקים בהרבה.
הגרזן של מורה, להבדיל מהסכינים שלהם, לא מומלץ על ידי אנשי חורש שרכשו אותו.
לי הגרזן של מורה נראה והרגיש חלוש, אוליי מתאים לגינה אבל יתקשה מאוד עם העצים היבשים שיש בחורש הישראלי.
לאחרונה נפגשתי עם בעליו של X7 ששפע מחמאות על הגרזן, הוא בעליהם של מס רב של כלי להב ויודע להעריך ולשמור על כלי טוב,
הוא ממליץ מאוד על הגרזן של פיסקרס וכפי שראיתי הX7 שלו היה עם נדן! (מתקן פלסטיק).
אני ממליץ לך לבדוק ולחשוב על הגרזןSCOUT HATCHET של קונדור http://stage.knife.co.il/index.php/%D7%97 ... D-Axes[url][/url]
הוא כלי מפלדת פחמן מחושלת שיש עליו ביקורות מעולות ביחס למחיר שלו, יכול להיות שהוא זקוק להשחזה ראשונית(כמו כלי קונדור רבים) אבל זהו כלי שישרת אותך כל חייך וסביר שיוכל להמשיך לשרת את ילדיך (מה שאי אפשר להגיד על הגרזנים של פיסקרס ובטח על גרזן מורה).
stifa שמנהל את פורם מטבח ובישול רכש אותו וכתב עליו מעט: http://stage.knife.co.il/phpbb3/viewtopic ... t=3535[url][/url]
אוליי תוכל לפנות אליו בפרטי כדי לקבל חוות דעת מפורטת.
בהצלחה
אני ממליץ לך לרכוש את הX7 על פני המורה בדקתי את שניהם, והגרזנים של פיסקרס נראו והרגישו חזקים בהרבה.
הגרזן של מורה, להבדיל מהסכינים שלהם, לא מומלץ על ידי אנשי חורש שרכשו אותו.
לי הגרזן של מורה נראה והרגיש חלוש, אוליי מתאים לגינה אבל יתקשה מאוד עם העצים היבשים שיש בחורש הישראלי.
לאחרונה נפגשתי עם בעליו של X7 ששפע מחמאות על הגרזן, הוא בעליהם של מס רב של כלי להב ויודע להעריך ולשמור על כלי טוב,
הוא ממליץ מאוד על הגרזן של פיסקרס וכפי שראיתי הX7 שלו היה עם נדן! (מתקן פלסטיק).
אני ממליץ לך לבדוק ולחשוב על הגרזןSCOUT HATCHET של קונדור http://stage.knife.co.il/index.php/%D7%97 ... D-Axes[url][/url]
הוא כלי מפלדת פחמן מחושלת שיש עליו ביקורות מעולות ביחס למחיר שלו, יכול להיות שהוא זקוק להשחזה ראשונית(כמו כלי קונדור רבים) אבל זהו כלי שישרת אותך כל חייך וסביר שיוכל להמשיך לשרת את ילדיך (מה שאי אפשר להגיד על הגרזנים של פיסקרס ובטח על גרזן מורה).
stifa שמנהל את פורם מטבח ובישול רכש אותו וכתב עליו מעט: http://stage.knife.co.il/phpbb3/viewtopic ... t=3535[url][/url]
אוליי תוכל לפנות אליו בפרטי כדי לקבל חוות דעת מפורטת.
בהצלחה
- 8:30 ,25 May 2013, Sat
- Topic: ultra light
- Replies: 51
- Views: 9607
Re: ultra light
יפה מאוד, נראת שימושית ונוחה.
יש לך התקדמות מסכין לסכין.
תוכל, בבקשה, לפרט מידות
תודה
יש לך התקדמות מסכין לסכין.
תוכל, בבקשה, לפרט מידות
תודה
- 13:42 ,19 May 2013, Sun
- Topic: התלבטות בין MORA
- Replies: 23
- Views: 8054
Re: התלבטות בין MORA
שלום
גם אני התלבטתי בין הפורס ל-2000, ולאחר קריאת ביקורות בפורמים נוספים ולאחר שאחזתי ובחנתי את שתיהן בחנות של סכינים למבינים, בחרתי בפורס.
הידית של ה2000 עדיפה בשבילי אבל הלהב של הפורס נראה לי חזק בהרבה וקל יותר להשחזה.
זו היא העדפתי בלבד ושתיהן מצויינות
בהצלחה
גם אני התלבטתי בין הפורס ל-2000, ולאחר קריאת ביקורות בפורמים נוספים ולאחר שאחזתי ובחנתי את שתיהן בחנות של סכינים למבינים, בחרתי בפורס.
הידית של ה2000 עדיפה בשבילי אבל הלהב של הפורס נראה לי חזק בהרבה וקל יותר להשחזה.
זו היא העדפתי בלבד ושתיהן מצויינות
בהצלחה
- 20:34 ,6 May 2013, Mon
- Topic: 201303- Stripped with Venge -Poule Strande blade
- Views: 2497
Re: 201303- Stripped with Venge -Poule Strande blade
יפה מאוד
להב יפה וידית יפה.
אני מאוד אוהב את צורת הידית שמאפשרת אחיזה חזקה ונוחה, גם נראית מאוד נוחה לעבודות מדויקות.
אפשר בבקשה תמונות מההכנות
להב יפה וידית יפה.
אני מאוד אוהב את צורת הידית שמאפשרת אחיזה חזקה ונוחה, גם נראית מאוד נוחה לעבודות מדויקות.
אפשר בבקשה תמונות מההכנות
- 18:44 ,29 April 2013, Mon
- Topic: camp knife mark II- זוג חדש
- Views: 3409
Re: camp knife mark II- זוג חדש
מידלדל- בדיוק. זו המילה שחיפשתי
אני אחפש על פאדל
תודה
אני אחפש על פאדל
תודה
- 16:05 ,29 April 2013, Mon
תודה סער
לא מצאתי את התמונות של הפאדל -puddle.
אני מחבר לסכין שקאל קטן (טבעת ברזל קפיצי) בעזרת מיתר וזה דיי דומה (מלבד המיגבלה באפשרויות מיקום החיבור), אבל זו נשיאה "מיטלטלת" ולא תמיד מתאימה.
מורה רובסט ומורה פורס באות עם קליפס (פורס גם עם אפשרות לחיבור סגור) נוח ושימושי לי מאוד
לא מצאתי את התמונות של הפאדל -puddle.
אני מחבר לסכין שקאל קטן (טבעת ברזל קפיצי) בעזרת מיתר וזה דיי דומה (מלבד המיגבלה באפשרויות מיקום החיבור), אבל זו נשיאה "מיטלטלת" ולא תמיד מתאימה.
מורה רובסט ומורה פורס באות עם קליפס (פורס גם עם אפשרות לחיבור סגור) נוח ושימושי לי מאוד
- 15:04 ,29 April 2013, Mon
ואוו..
כפי שכתבתי בעבר אני מאוד אוהב את העיצוב של הסכינים האלה והנדנים ממש משלימים את החבילה- אין מילים.
אני מחבב קליפסים לנדנים, הם מאפשרים לי לשאת את הסכינים ללא חגורה או בחיבור של הכיס (מועדף עליי) אבל המשמעותי ביותר בתפס קליפס הוא האפשרות להעביר את הסכין לתוך התיק בכניסה לישוב
שתהיה לך הצלחה בגרמניה
ושתהיה לי אפשרות לרכוש סכין כזו
כפי שכתבתי בעבר אני מאוד אוהב את העיצוב של הסכינים האלה והנדנים ממש משלימים את החבילה- אין מילים.
אני מחבב קליפסים לנדנים, הם מאפשרים לי לשאת את הסכינים ללא חגורה או בחיבור של הכיס (מועדף עליי) אבל המשמעותי ביותר בתפס קליפס הוא האפשרות להעביר את הסכין לתוך התיק בכניסה לישוב
שתהיה לך הצלחה בגרמניה
ושתהיה לי אפשרות לרכוש סכין כזו
- 16:04 ,21 April 2013, Sun
- Topic: ציוד קמפינג לעיבוד עץ, סכין או גרזן?
- Replies: 19
- Views: 7405
Re: ציוד קמפינג לעיבוד עץ, סכין או גרזן?
סליחה עמר אבל אני חייב לסתור אותך.
גרזני ספייק לא מתאימים ליציאה לטבע. אנחנו זקוקים לראש השטוח על מנת להלום בו עם עץ אחר, להפוך את הגרזן עם העץ שהוא מבקע ולהלום את שניהם מטה בעץ אחר(מומלץ) או להשתמש בו כפתיש.
מדוע אתם לא משאירים את המוצרים שאזלו וההסבר עליהם עם כיתוב ברור שאזל מהמלאי?
גדעון
אל תתפתה לקנות גרזן באייס או חניות כלי בניין, להבדיל מהמסורים שנמכרים שם, הגרזנים שיש להם הם לא לשימוש בחורש (אני לא יודע איפה הם כן לשימוש).
תמיד כדאי לברר אצל סבים, שכנים קשישים ושאר משפחה אוליי למישהו יש גרזן ישן מאוד שהוא כבר לא משתמש.
אני קיבלתי משכן קשיש גרזן חביבה מאוד
גרזני ספייק לא מתאימים ליציאה לטבע. אנחנו זקוקים לראש השטוח על מנת להלום בו עם עץ אחר, להפוך את הגרזן עם העץ שהוא מבקע ולהלום את שניהם מטה בעץ אחר(מומלץ) או להשתמש בו כפתיש.
מדוע אתם לא משאירים את המוצרים שאזלו וההסבר עליהם עם כיתוב ברור שאזל מהמלאי?
גדעון
אל תתפתה לקנות גרזן באייס או חניות כלי בניין, להבדיל מהמסורים שנמכרים שם, הגרזנים שיש להם הם לא לשימוש בחורש (אני לא יודע איפה הם כן לשימוש).
תמיד כדאי לברר אצל סבים, שכנים קשישים ושאר משפחה אוליי למישהו יש גרזן ישן מאוד שהוא כבר לא משתמש.
אני קיבלתי משכן קשיש גרזן חביבה מאוד
- 8:37 ,21 April 2013, Sun
אה...
תחפש ביוטיוב תכניקות לעבודה עם גרזן. ביקוע עדיף בגרזן, ביקוע בסכין הוא אילוץ למי שאין איתו גרזן.
יש סרטונים שמסבירים איך להשתמש בגרזן לכל משימה
תחפש ביוטיוב תכניקות לעבודה עם גרזן. ביקוע עדיף בגרזן, ביקוע בסכין הוא אילוץ למי שאין איתו גרזן.
יש סרטונים שמסבירים איך להשתמש בגרזן לכל משימה
- 7:50 ,21 April 2013, Sun
שלום גדעון
1. במשך יותר משלושה עשורים הדלקתי מדורות בישראל ללא כל צורך בביקוע כלל. העצים בישראל מאוד יבשים, אנו משתמשים למדורות בעץ יבש שברוב השנה פשוט נאסף מהקרקע וניתן להדלקה, ובשיא החורף נאסץ מהעצים עצמם על ידי חיתוך במסור יד. זה לא כך במדינות גשומות, שם לא ניתן להדליק עץ ששוכב על הקרקע היער כי הוא ספוג מים. ולכן במקומות אלו חייבים למצוא עץ שלא שוכב - חי או מת וגם אותו נדרש לפצל על מנת להצליח להדליק אותו.
אבל פיצול היא תכניקה מהנה ושימושית ביערות במדינות אחרות ואצלנו בגליל בשבועות של שיא החורף, שכדאי ללמוד אותה.
לא צריך שום כוח פיזי בפיצול עץ, זו פעולה שילדים בני עשר יכולים לבצע.
2.אם אתה רוצה להכין לפיד שבדי דע שהעץ אצלנו ממש שונה. (יש לנו קרינת שמש גדולה במאות אחוזים מבשבדיה ושמש זו מוציאה את המיץ מהעץ
) על מנת להצליח בכך תנסה להשיג בול עץ שנכרת מעץ חיי עלידי בעלי רישיונות כריתה, אין לזה שום צורך בישראל אבל מילא. (אפשר לבקש מאנשים שיש להם קמין עצים)
את בול העץ תוכל לבקע בגרזן קטן. אין יותר גרזנים (קטנים)של קונדור באתר זה. שמעתי שאנשים דיי מרוצים מהפיסקרס, עומר (של אופינל) מוכר אותו.
3.אני מאוד ממליץ על מסור קטן, מחנות כלי עבודה ליד ביתך, מחיר נוח לכלי שימושי מאוד. ו..סכין קטנה חדה מפלדת פחמן, יש כאן באתר כאלה של מורה שלא מאכזבות.
4. צא לחורש ותהנה לא צריך הרבה
1. במשך יותר משלושה עשורים הדלקתי מדורות בישראל ללא כל צורך בביקוע כלל. העצים בישראל מאוד יבשים, אנו משתמשים למדורות בעץ יבש שברוב השנה פשוט נאסף מהקרקע וניתן להדלקה, ובשיא החורף נאסץ מהעצים עצמם על ידי חיתוך במסור יד. זה לא כך במדינות גשומות, שם לא ניתן להדליק עץ ששוכב על הקרקע היער כי הוא ספוג מים. ולכן במקומות אלו חייבים למצוא עץ שלא שוכב - חי או מת וגם אותו נדרש לפצל על מנת להצליח להדליק אותו.
לא צריך שום כוח פיזי בפיצול עץ, זו פעולה שילדים בני עשר יכולים לבצע.
2.אם אתה רוצה להכין לפיד שבדי דע שהעץ אצלנו ממש שונה. (יש לנו קרינת שמש גדולה במאות אחוזים מבשבדיה ושמש זו מוציאה את המיץ מהעץ
את בול העץ תוכל לבקע בגרזן קטן. אין יותר גרזנים (קטנים)של קונדור באתר זה. שמעתי שאנשים דיי מרוצים מהפיסקרס, עומר (של אופינל) מוכר אותו.
3.אני מאוד ממליץ על מסור קטן, מחנות כלי עבודה ליד ביתך, מחיר נוח לכלי שימושי מאוד. ו..סכין קטנה חדה מפלדת פחמן, יש כאן באתר כאלה של מורה שלא מאכזבות.
4. צא לחורש ותהנה לא צריך הרבה
- 6:49 ,18 April 2013, Thu
אני אוהב מאוד, מקסים
כמו שכבר כתבתי לך היתי רוצה אחת לעצמי
כמו שכבר כתבתי לך היתי רוצה אחת לעצמי
- 6:31 ,18 April 2013, Thu
- Topic: האחות הקטנה והגדולה מושחרות!
- Replies: 5
- Views: 1441
Re: האחות הקטנה והגדולה מושחרות!
שלום יוני
אני מצטער אבל אני ממש לא אוהב את העיצוב של הסכין הגדולה והיא נראית לי כמו אחת הסכינים הפחות שימושית שיכולות להיות. גם על העיצוב של האחות הקטנה אני לא משתגע אבל נראה סביר.
אנא העלה תמונות ופרטים על האחות הקטנה. נראה שאתה יוצר מתחיל והסלידה של האנשים מה"סכין גולני" שלך מפריעה ליחס המלמד והתומך שיוצרים מתחילים זוכים בפורום זה- למרות שצחוק טוב בהחלט משפר את היום
אני אישית לא מבין בהכנת סכינים אבל נראה לי שאתה כן מפתח דרך בעולם זה.
בהצלחה רבה.
אני מצטער אבל אני ממש לא אוהב את העיצוב של הסכין הגדולה והיא נראית לי כמו אחת הסכינים הפחות שימושית שיכולות להיות. גם על העיצוב של האחות הקטנה אני לא משתגע אבל נראה סביר.
אנא העלה תמונות ופרטים על האחות הקטנה. נראה שאתה יוצר מתחיל והסלידה של האנשים מה"סכין גולני" שלך מפריעה ליחס המלמד והתומך שיוצרים מתחילים זוכים בפורום זה- למרות שצחוק טוב בהחלט משפר את היום
אני אישית לא מבין בהכנת סכינים אבל נראה לי שאתה כן מפתח דרך בעולם זה.
בהצלחה רבה.
- 11:42 ,14 April 2013, Sun
- Topic: סכין מתוכננת - WIP (הסכין הגמורה עם הנדן)
- Replies: 18
- Views: 4203
Re: סכין מתוכננת - WIP (הסכין הגמורה עם הנדן)
יי האה
איזה יופי
, התמונות של כל התהליך וכמובן התוצאה
מדהים תודה
איזה יופי
מדהים תודה
- 11:32 ,14 April 2013, Sun
- Topic: פינית ארץ-ישראלית.
- Replies: 10
- Views: 2184
Re: פינית ארץ-ישראלית.
מקסים
סכין יפה מאוד, ידית מדהימה ונדן גם
אני מאוד אוהב את כל העיצוב בסכין הזאת ובמיוחד את הנדן
תודה לך ניק
סכין יפה מאוד, ידית מדהימה ונדן גם
אני מאוד אוהב את כל העיצוב בסכין הזאת ובמיוחד את הנדן
תודה לך ניק
- 7:18 ,12 April 2013, Fri
- Topic: WIP- אינטגרל D2 הסכין גמורה (בשעה טובה)
- Replies: 34
- Views: 6460
Re: WIP- אינטגרל D2 הסכין גמורה (בשעה טובה)
יפיפיה
לי, תוצאה מקסימה ותהליך עבודה שונה ומעניין
תודה שאתה משתף אותנו
לי, תוצאה מקסימה ותהליך עבודה שונה ומעניין
תודה שאתה משתף אותנו
- 10:53 ,8 April 2013, Mon
- Topic: בחירת סכין הישרדות
- Replies: 25
- Views: 5299
Re: בחירת סכין הישרדות
עמרomery wrote:ביחס לרודןאני לא חושב שהסכמתי עם תגובות עד כדי כך בעבר ....
הרודאן זוועתית לדעתי האישית למה היא לא כלכך חותכת . היא מתנהגת כמו גרזן .
לא מסכים לתיאור זוועתית בכל הכבוד
הסכין טובה ונותנת תמורה טובה לכסף (פחות מ-200 ש"ח) ונרתיק עור
ניתן להשחיזה לרמה טובה יותר, קונדור גם משפרים את ההשחזה כל הזמן
יש לקונדור מספר דגמים מקבילים במחיר דומה כמו הג'ונגל בואי 2 וסדרת הבייסיק
סכינים לא עבות מידי שנוחות להשחזה ועבודה
קנדור היא לא מורה, זה סגנון אחר של סכין והכל נגמר בסוף בהעדפה האישית ומה נעים לך
אני, לא התכוונתי לקטול את הרודן או משהוא של קונדור. אני אפילו שוקל ברצינות לרכוש אחת (אני צריך להשתפר מאוד בהשחזה בשביל זה). אבל לסכין טיולים למתחילים עדיף משהוא פשוט וטוב. המורות יבצעו את כל המשימות בצורה טובה מאוד ואם ברצונו להתאמן בביקוע עצים (טכניקה שאני לא נזקקתי לה מעולם בישראל) או אז כדאי לו לרכוש גרזן או סכין כמו הרודן. לשאר הדברים 511 או כל מורה אחרת יתאימו וספיקו.
- 7:05 ,6 April 2013, Sat
- Topic: Hrpoon-שתיים חדשות
- Replies: 6
- Views: 1774
Re: Hrpoon-שתיים חדשות
ואוו
כן! תאווה לעיניים
כן! תאווה לעיניים
- 7:01 ,6 April 2013, Sat
- Topic: תער ראשון - Work In Progress
- Replies: 29
- Views: 5408
Re: תער ראשון - Work In Progress
שלום ניק
אני מעריך מאוד, ומתקנא, את היכולת שלך לנסות, ללמוד ולהצליח.
אין לי ניסיון בהכנת להבים אבל כל הפרויקטים שלך מעניינים ויפים וממה שראיתי מעבודות קודמות שלך בסוף אתה מצליח יפה מאוד.
סחטיין על ההשקעה והתוצאה.
להבדיל מהסכינים האחרונות ששיתפת(התאומים של שחר ופינית ארץ ישראלית) כאן אני לא מתאווה לאחת כזו כלל
אני איש של זקן
אני מעריך מאוד, ומתקנא, את היכולת שלך לנסות, ללמוד ולהצליח.
אין לי ניסיון בהכנת להבים אבל כל הפרויקטים שלך מעניינים ויפים וממה שראיתי מעבודות קודמות שלך בסוף אתה מצליח יפה מאוד.
סחטיין על ההשקעה והתוצאה.
להבדיל מהסכינים האחרונות ששיתפת(התאומים של שחר ופינית ארץ ישראלית) כאן אני לא מתאווה לאחת כזו כלל
אני איש של זקן