Search found 14 matches
- 21:17 ,28 January 2014, Tue
- Forum: פורום היוצרים
- Topic: משחזת סרט
- Replies: 45
- Views: 10473
Re: משחזת סרט WIP
מעורר קנאה. מזכיר לי קצת איזשהו קטע מספר של בוקובסקי(לא זוכר איזה) בו הוא יושב בבר בצהריים ובמבט עורג, סוקר את הבקבוקים מצידו האחר של הבר ומהרהר בכיף, בצחוקים, בפיסות זכרון הגלומים בהם. לחיי הספינות שבדרך!
- 21:11 ,28 January 2014, Tue
- Topic: סכין שף (או, כמה החיים טובים עם שלייף)
- Replies: 11
- Views: 2079
Re: סכין שף (או, כמה החיים טובים עם שלייף)
דאיים! מאוד אוהב את סכיני המטבח שיוצאות לך מתחת לידיים. ללא "קשקושים", קווים נקיים ואיכשהו, פרשנות חדשה לעיצוב כלכך קפוץ... נפלא!
- 1:42 ,18 October 2012, Thu
- Topic: wip-דגם 1.618 חמישה להבים-הסכינים גמורות
- Replies: 49
- Views: 10843
Re: wip-דגם 1.618 חמישה להבים
מעורר השראה! התיעוד המצולם מפורט להפליא ומשכיל מאימאג' לאימאג'. יישר כח!
- 20:19 ,18 June 2012, Mon
- Topic: ..
- Replies: 10
- Views: 2455
Re: פרויקט סכין מס'4- Work in process- סכין מD2
אשרייך! איזו התלהבות! את התמיכה המנטלית שלי קיבלת.
- 21:18 ,19 May 2012, Sat
- Topic: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
- Replies: 11
- Views: 3135
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
פסל שלום!
בין אם עיצוב הסכינים יעמוד בבחינת חרשי ומחשלי פלדה יפנים או שאר יפנופיליים, הן נראות נפלא לטעמי! יישר כח!
בין אם עיצוב הסכינים יעמוד בבחינת חרשי ומחשלי פלדה יפנים או שאר יפנופיליים, הן נראות נפלא לטעמי! יישר כח!
- 0:49 ,13 May 2012, Sun
- Topic: ברכת שלום ומספר תהיות
- Views: 3482
- 0:48 ,13 May 2012, Sun
- Topic: אינטגרל ראשון - WIP
- Replies: 56
- Views: 13194
Re: אינטגרל ראשון - WIP
אשריך! נראה מצויין לטעמי, ותהליך הלמידה נראה מעניין גם כן. לחיי הספינות שבדרך!
- 2:08 ,11 May 2012, Fri
- Topic: משתף התקדמות
- Replies: 19
- Views: 3325
Re: משתף התקדמות
עבודות מדהימות! אשמח אם תשתף את הידע שהקנה לסכין הטבח שיצרת שיפוע מרשים כזה! מלא וממלא בהשראה. סחתיין חביבי!
- 2:04 ,11 May 2012, Fri
Re: ברכת שלום ומספר תהיות
רעי וסער שלל תודות בעבור התשובות המשכילות והמושכלות.
אל דאגה רעי, אין לי כוונה ללוש את ההיסטוריה העין חרודית לכדי כלי לסיפוקי האישי. מפעל מתכת תמצא במעלה הגבעה כמו בתחתיתה(אגב, הנמוך מן השניים, נרכש ע"י גבון ממש לפני חודש!).
סער יכול להיות שאני טועה אבל נדמה לי שרובן הגדול של המכונות ממקור מזרחי, לדאבוני. דיסקוסים וחלקי מחרשות, יש למכביר!
25 ס"מ אורך לא זר לי, ובהתאמה לכפות ידיים גדולות כמו אלו בהן נתברכתי,מתבקשת ידית גדולה גם כן. בהחלט נראה שאזנח את עניין הריתוך\כרסום\ושאר מיני מאפה. עובי הסרגל שברשותי הוא כ - 3.2 מ"מ, כאשר העובי הסופי(כולי תקווה) יהיה בסביבות 2.5 מ"מ.
בקשר לאותו "שיפוע מתון ואחיד", אקווה לטוב...
העבודה רבה והידע מועט, יתרה על זאת, עברתי סדרת עבודות מסגרות פרטית(השחזות, דפיקות, קידוחים, וניסורים) בגבי לפני מספר חודשים, כך שעל התקדמות מסחררת אני מוותר מראש. פרה פרה.
כל טוב!
גל
אל דאגה רעי, אין לי כוונה ללוש את ההיסטוריה העין חרודית לכדי כלי לסיפוקי האישי. מפעל מתכת תמצא במעלה הגבעה כמו בתחתיתה(אגב, הנמוך מן השניים, נרכש ע"י גבון ממש לפני חודש!).
סער יכול להיות שאני טועה אבל נדמה לי שרובן הגדול של המכונות ממקור מזרחי, לדאבוני. דיסקוסים וחלקי מחרשות, יש למכביר!
25 ס"מ אורך לא זר לי, ובהתאמה לכפות ידיים גדולות כמו אלו בהן נתברכתי,מתבקשת ידית גדולה גם כן. בהחלט נראה שאזנח את עניין הריתוך\כרסום\ושאר מיני מאפה. עובי הסרגל שברשותי הוא כ - 3.2 מ"מ, כאשר העובי הסופי(כולי תקווה) יהיה בסביבות 2.5 מ"מ.
בקשר לאותו "שיפוע מתון ואחיד", אקווה לטוב...
העבודה רבה והידע מועט, יתרה על זאת, עברתי סדרת עבודות מסגרות פרטית(השחזות, דפיקות, קידוחים, וניסורים) בגבי לפני מספר חודשים, כך שעל התקדמות מסחררת אני מוותר מראש. פרה פרה.
כל טוב!
גל
- 23:31 ,9 May 2012, Wed
- Topic: שלום לכולם
- Replies: 109
- Views: 18618
Re: שלום לכולם
ניק, אם הפלדה איננה מחוסמת, איזו בעיה יכול חימום יתר ליצור?
- 15:20 ,9 May 2012, Wed
- Topic: יצאתי לדרך !
- Replies: 53
- Views: 11317
Re: יצאתי לדרך !
סכין יפה ומעניין. למה התכוונת שישמש אם מותר לשאול? שימוש קולינרי כזה או אחר? הטלת מומים בעצים?
- 13:02 ,9 May 2012, Wed
נחמד...
"משחיט"?
- 0:35 ,9 May 2012, Wed
ראשית דבר תודה על ההתייחסות.
רכשתי פלדת 01 זה מכבר, פשוט יש חומר בשפע(פלדת קפיצים) וחשבתי שיהיה חבל לא לנסות ולבדוק.
את הבולסטר אעז ואנסה לרתך בארגון טרם החיסום.
רכשתי פלדת 01 זה מכבר, פשוט יש חומר בשפע(פלדת קפיצים) וחשבתי שיהיה חבל לא לנסות ולבדוק.
את הבולסטר אעז ואנסה לרתך בארגון טרם החיסום.
- 1:14 ,8 May 2012, Tue
ברכת שלום ומספר תהיות
אז כמו שהבטחתי בכותרת, שלום!
שמי גל ואני מקיבוץ עין חרוד. אני משוטט כאן מזה זמן וגם לי נתחשמק ליצור בעצמי.
כמה שאלות:
ברצוני ליצור סכין שף באורך של בערך 25 סמ(אורכו של הלהב כמובן...), אני חושב לעצב בולסטר ולרתכו כך שידמה כחלק אינטגרלי מהלהב.
מכיוון שכל התהליך יקרה לפני חיסום הסכין, האם אני צפוי לבעיות כלשהן? ואם כן אילו?
דבר נוסף, ישנן מספר לא מבוטל של מכונות חקלאיות מתחילת המאה שעברה, שלמעשה "זרוקות" כאבן שאין לה הופכין בחצר המשק(בעיקר מחרשות כאלה ואחרות). כסאות המחרשות מוסמרו אל גוף המחרשות בסרגלי ברזל שנערמו יחדיו ולמעשה הינם קפיצי עלה. יש לי גישה ללא מעט חומר. האם כדאי\אפשר להשמיש קפיצי עלה כאלו להכנת סכין?
בתודה מראש,
גל
שמי גל ואני מקיבוץ עין חרוד. אני משוטט כאן מזה זמן וגם לי נתחשמק ליצור בעצמי.
כמה שאלות:
ברצוני ליצור סכין שף באורך של בערך 25 סמ(אורכו של הלהב כמובן...), אני חושב לעצב בולסטר ולרתכו כך שידמה כחלק אינטגרלי מהלהב.
מכיוון שכל התהליך יקרה לפני חיסום הסכין, האם אני צפוי לבעיות כלשהן? ואם כן אילו?
דבר נוסף, ישנן מספר לא מבוטל של מכונות חקלאיות מתחילת המאה שעברה, שלמעשה "זרוקות" כאבן שאין לה הופכין בחצר המשק(בעיקר מחרשות כאלה ואחרות). כסאות המחרשות מוסמרו אל גוף המחרשות בסרגלי ברזל שנערמו יחדיו ולמעשה הינם קפיצי עלה. יש לי גישה ללא מעט חומר. האם כדאי\אפשר להשמיש קפיצי עלה כאלו להכנת סכין?
בתודה מראש,
גל