השוק מלא בכל מני סוגים של סכינים, חלקם באיכות נמוכה וחלקם באיכות גבוהה, חלקם מתאימים במעמד ארוחה ואילו חלקם ייעודיים לחיתוך בשר או מוצרי מזון קשים. כך או כך, סוג הסכינים שתמיד מומלצים לשימוש הינו סכיני שף. הפער של סט מוצרי שף למול סכינים סטנדרטיים בא לידי ביטוי במידות, בידית, בסוג הפלדה ובעוד דברים מכריעים, שבמעמד פעולת החיתוך הופכים את העניין לנוח ופשוט יותר.
מי זקוק לסכין שף מקצועי?
במטבחם של טבחים ושפים מקצועיים זה בלתי נמנע למצוא סט סכיני שף, אולם הבשלנים הביתיים לא חשופים במיוחד לעניין ולא יודעים עד כמה זה ייעל את תהליכי החיתוך והבישול שלהם. סכין מטבח רגיל אמנם יכול לעשות את עבודתו הבסיסית למשך זמן מסוים, אולם הביצועים שלו וההנאה במהלך החיתוך לא משתווים לעבודה עם סכין שף, שמאופיין בחדות ובדיוק פעולת החיתוך שלה.
יתרונותיו של סכין שף על פני סכין רגיל
לסכיני שף יש מספר יתרונות משמעותיים על פני סכינים רגילים:
- חדות ועמידות – סכינים אלו נחשבים לעמידים ובעלי חדות שנשמרת לאורך זמן.
- נוחות החיתוך – פעולת החיתוך באמצעות סכין שף הינה קלה יחסית, ולא מעייפת כלל את היד החותכת.
- שמירה על המרקם והטעם – החיתוך הינו מדויק, כך שאיננו פוגע בטעם ובמרקם של חומרי הגלם.
- מותאמת למוצרי מזון בעלי מרקם קשה – עם סכין שף ניתן לחתוך בקלות יתרה גם חומרי גלם שנחשבים קשים יותר, כמו למשל בטטות או גזרים.
רכישת סט סכיני שף משתלמת לטווח הרחוק, ועדיפה על פני רכישות חוזרות ונשנות של סכינים באיכות נמוכה יותר. ברגע שמשתמשים באותה סכין איכותית ומדויקת, קשה לחזור לסכין הרגילה ולהתרגל לביצועים הבינוניים שלה.
בחירה בסוג מתאים של סכין שף
ישנם סכיני שף שמתאימים למתחילים, כלומר הם רבגוניים ומשמשים במגוון כובעים. אלו הם סוגים שיכולים למלא אחר כל צרכי החיתוך במטבח. אם מחפשים אחר שמתמקדת בחיתוך ירקות, ישנם סכינים שמאופיינים בצורה שטוחה, שבאמצעותם ניתן לקצוץ את הירקות על קרש חיתוך. כמו כן, יש עוד כל מני סטים של סכינים, אשר מיועדים לפלח מסוים של מוצרי מזון ופועלים בצורה הטובה ביותר עליהם.
כיצד משחיזים סכין שף?
השחזת סכין שף מומלצת בעיקר אצל אנשי מקצוע שבקיאים בתחום, אלו הם בדרך כלל משחיזי סכינים בהגדרה. כמובן שניתן גם לבצע את זה בבית, באמצעות מוצרי השחזה ביתיים, אולם יש להפעיל תוך כדי משנה זהירות, משום שמדובר בפעולה די מסוכנת. סכין שף דורשת לרוב תחזוקה שוטפת, אפילו יתרה בהשוואה לסכין הסטנדרטית שאנו מכירים. לאור העובדה שהסכין משמש במגוון כובעים, ולטובת חיתוך של מוצרי מזון שונים, חשוב לשמור על החדות שלה. כחלק מזה, אסור להדיח אותה במכונה, אלא רק בשטיפה ידנית.