שימון עם שמן בישול?
אתר סכינים למבינים ועצה של סער נודל.
אל תשמנו את האולר או הסכין שלכם בשמן בישול.
שמן בישול, במידה והוא באיכות טובה הוא בוודאי טעים, אך הוא נוטה להתייבש להשאיר סמנים וקשה מאוד לניקוי. שמני בישול מכילים גם מרכיבים מתחמצנים שעלולים להביא להתחמצנות של הלהב.
שמן זית אינו טוב מהסיבות הבאות:
- מכיל מים.
- משמש מצע לחיידקים ומושך חרקים.
- מתקשה עם הזמן ויוצר שכבה זגוגית קשה מאד בצבע צהוב-עכור שאינה מגינה מפני קורוזיה, אבל לא מאפשרת ניקוי וכדי להורידה צריך טיפול אלים בחומצה או בקיטור.