המדריך המלא להשחזת סכיני Scandi Grind

logo wide

×
 x 

0
סל הקניות
0

המדריך המלא להשחזת סכיני Scandi Grind

במשך אלפי שעות חרשתי עם מגוון סכיני Scandi grind, השתמשתי בהם להכנת כפות עץ, כוסות, קערות ועוד. יחד נצלול לעולם ה-Scandi grinds, נתמקד בזוויות ההשחזה האופטימליות, ונשתמש בידע הזה במדריך השחזה צעד אחר צעד.

סכיני Scandi grind מחזיקים מקום מיוחד בלבבות חובבי החוץ, אנשי הבושקרפט ואוהבי הסכינים. הידועים ביכולות החיתוך המיוחדות שלהם בעץ, ה-Scandi grinds הם פייבוריטים לכל מי שמעריך דיוק ויכולת בכלי החיתוך שלו.

בין אם אתה מקצוען בהשחזה או חדש במלאכה, מדריך זה יעניק לך את הידע לשמור על סכיני ה-Scandi grind שלך במצב מצוין.

מה זה Scandi Grind?

Scandi grind, קיצור ל-Scandinavian grind, כולל השחזה שטוחה אחת שמתחילה מתחתית הלהב ומגיעה עד לקצה החיתוך. העיצוב הייחודי הזה מבטל את הצורך בהשחזה משנית, מה שעושה את ה-Scandi grind חד מאוד וקל לתחזוקה. מקורו של החידוד במסורת הסקנדינבית של עבודת עץ, והוא נועד לייעל חיתוך וחריטה בעץ, ולהציע שליטה ויעילות ללא תחרות.

ההשחזה הרחבה והשטוחה מתפקדת כמו מסור, מה שמספק לך משטח שטוח להתייחס אליו בעת החיתוך. העיצוב הזה עושה את הסכין אידיאלי לעבודות עץ, בושקרפט ופעילויות חוץ, בהן דיוק ואמינות הם קריטיים.

זווית ההשחזה האידיאלית ל-Scandi Grind

הזווית האופטימלית להשחזה של סכיני Scandi grind היא נושא לשיחה רבה בקרב חובבים. בדרך כלל, רוב סכיני ה-Scandi grind פועלות בצורה הטובה ביותר כאשר מושחזות בזווית של 12 מעלות בכל צד ללהבים בעובי של עד 2.5 מ"מ, ו-14 מעלות ללהבים עבים יותר.

משמעות הדבר היא שסכיני ה-Scandi grind יש זווית השחזה נמוכה. זה עושה אותן חדות מאוד אך עשוי לגרום להן להיות שבירות יותר.

כפי שצוין, חלק מסכיני ה-Scandi grind כוללים השחזה מיקרו, שיכול לנוע בין 17 ל-22 מעלות בכל צד. לרוב, ההשחזות המיקרו הללו מאוד קטנות, רק 0.05-0.5 מ"מ רוחב. אישית, אני לא אוהב להוסיף השחזה מיקרו, אבל אני משתמש בסכיני ה-Scandi grind שלי לעבודות עץ מדויקות ויש לי כלים אחרים למשימות כבדות יותר.

כיצד להשחיז סכין Scandi Grind: מדריך צעד אחר צעד

בגלל גודל ההשחזה, השחזה של סכין Scandi grind היא פשוטה לבצע בצורה חופשית. קל מאוד להרגיש מתי ההשחזה במגע עם משטח ההשחזה. עם זאת, הגודל הגדול גם אומר שצריך להוריד הרבה חומר, אז ודא שיש לך את האבנים המתאימות.

אבנים גסות ינקו חומר במהירות והתקדמות טובה של גרגרים תזרז את התהליך.

במדריך זה, אשתמש בערכת אבן מים 8” XL של Sharpening Supplies, אך הטכניקות יהיו זהות לכל אבני ההשחזה. הנה איך לעשות זאת:

הכנה: בדוק את הלהב לאיתור סדקים או חוסר אחידות בקצה. כמה קהה או פגום הקצה יקבע את הגרגרים להתחיל מהם. מכיוון שסכין זו די קהה, אתחיל עם הצד של האבן בגובה 220 גרגרים. אבנים אלו דורשות ספיגה לפני השימוש. יש לי גם בקבוק ריסוס לשמירה על רטיבות המשטח וניקוי שבבי מתכת. אבטח את אבן ההשחזה על משטח יציב עם תאורה טובה.

סימון ההשחזה: השתמש במרקר לצבוע את ההשחזה של הסכין שלך. עזר זה יעזור לך לוודא שאתה מסיר את הפלדה באופן אחיד על פני ההשחזה.

השחזה: הנח את הצד השטוח של הסכין על האבן, ואז הטה אותו עד שההשחזה מונחת שטוחה על פני משטח האבן. תוך שימוש בלחץ מתון, דחוף וגרור את הסכין על פני האבן, תוך התמקדות בשמירה על הזווית הנכונה.

התחל עם החלק הישר של הלהב, נעים לכיוון הבטן והקצה ככל שאתה מתקדם. כדי לשמור על הזווית הנכונה דרך הקשת של הקצה, תצטרך להרים מעט את ידית הסכין. עשה זאת על ידי הרמת המרפק שלך, מה שיבטיח ששורש כף היד שלך יישאר ישר. כך קל יותר לשמור על זווית עקבית.

אין צורך להשחיז את כל אורך ההשחזה עם כל העברה. תוכל להשחיז בחלקים לאורך אורך הסכין. רק ודא שאתה מקדיש זמן שווה לכל חלק מהקצה כדי לשמור על ההשחזה אחידה.

בדוק את ההשחזה שלך: בדוק את ההשחזה מעת לעת כדי לוודא שאתה מסיר את הסימון באופן אחיד. המשך להשחיז עד שתשיג גימור עקבי על פני ההשחזה. תדע שהגעת עד הקצה כשאתה יכול להרגיש בורג לאורך כל הקצה.

הפוך וחזור: הפוך את הסכין וחדד את הצד השני. אני אוהב להחליף ידיים כשאני הופך את הסכין, אך תוכל להמשיך להשתמש ביד הדומיננטית שלך אם זה קל יותר עבורך. השחיז את הצד הזה עד שיתפתח שוב בורג. נסה לבצע את אותו מספר העברות על כל צד של הסכין כדי לשמור על השחזות אחידות בשני הצדדים.

התקדמות דרך הגרגרים: השחזה על האבן הגסה היא זו שמייצרת קצה חדש. אבנים עדינות יותר ילטשו את הקצה הזה, אך המעבר לאבנים עדינות לפני שגידלת כראוי בורג על שני הצדדים ילטש את ההשחזה מבלי לגעת בקצה עצמו. בצע את הצעדים הקודמים כראוי והצעדים הבאים יתקדמו הרבה יותר מהר.

כשאתה עובר לגרגרי עדינות יותר, הפחת את הלחץ על הסכין. ברגע שתגיע לאבן בגובה 3000 גרגר, ייתכן ולא תוכל להרגיש בורג מכיוון שהן יכולות להיות מאוד דקות. במקום זאת, בדוק את דפוסי השריטות על ההשחזה וחדד עד שתלטש את השריטות העמוקות מהגרגרים הקודמים. המשך לבצע את אותו מספר העברות על כל השחזה.

סטופינג: לקבלת הקצה החלק ביותר, סטופ את הסכין שלך על עור עם פסטה השחזה. ודא שאתה נועל את הסכין על פני הסטופ עם הקצה מאחור, אחרת תחדור לעור.

השתמש בלחץ קל ודא שאתה לא מגלגל את הסכין על הקצה כאשר אתה משנה כיוונים. אני אוהב להקדיש דקה אחת לכל השחזה ודקה אחת להחלפת צדדים. הסטופינג לא אמור לקחת הרבה זמן אם ביצעת את ההשחזה הראשונית בצורה נכונה.

בדיקת חדות: בצע בדיקת חיתוך כדי לבדוק את החדות. סכין Scandi grind מושחזת היטב צריכה לחתוך עץ בקלות, תוך השארת גימור חלק ומדויק. אם אתה משתמש ב-Edge-on-Up, אני אוהב להשיג ציון מתחת ל-150 גרם.

הגן על הקצה שלך: לבסוף, הגן על הלהב החד שנגעת עם שכבת שמן קלה, כך שהיא מוכנה להרפתקה הבאה שלך.

סכין Scandi grind היא כלי עוצמתי בידיים של מי שיודע לתחזק אותה. על ידי הבנת הזוויות האידיאליות להשחזה ושליטה בתהליך ההשחזה, תוכל להבטיח שסכיני ה-Scandi grind שלך תמיד במצב שיא, מוכנות להתמודד עם כל משימה שתפגוש בדרך. בין אם אתה חורט כף עץ או מכין מיכלי למדורה, סכין Scandi grind חד היא שותפה בלתי נפרדת. זכור, המפתח לסכין מושחזת בצורה מושלמת טמון בסבלנות, תרגול ודיוק. השחזה נעימה!

צוות המקצוענים של סכינים למבינים.