Alchemist wrote:תודה פסל. עכשיו הם יקפצו עליך במקום עלי.

המשפט הזה לא היה במקום
אף אחד לא קופץ על אף אחד אחר, מה שכן יותר נעים לעין לראות תגובות שליליות שכתובות בצורה לא משתלחת ובצורה שתשאיר טעם טוב גם אצל זה שאמור לקבל את הביקורת , כי גם לתת ביקורת שלילית צריך לדעת איך לומר ואיך לתת.
אנשים ביקורתיים לא חסר וביקורת בונה יכולה להיות חיובית או שלילית אבל תמיד יכולה להיכתב בצורה נעימה. כגון כך, אולי תקרא ותלמד ידידי:
זו דעתי האישית בלבד:
אני למשל לא אהבתי את הסכין , כסכין לפילוט, הייתי נותן ללהב עקומה קטנה יותר ואפילו מקצר אותו קצת באורך , בגדול כרגע מזכיר לי בעין חרב קטנה עם מוטיב הודי או משהו בסגנון.
לגבי הידית הגימור של קצת מפריע כי יש לו מראה דביק מעבר לזה עם זה נוח ביד זה פרמטר אחר שאני לא יכול לומר דעתי עליו נראה סבבא ליד גדולה. לגבי גימור הלהב, לי לא מפריע , אני אוהב הרבה סוגים של גימור, פוליש, מט עם ציפוי או כל שהוא או לא. יש הרבה שאוהבים מראה מבריק של מראה. לי זה לא מפריע.
הנה אמרתי לו את דעתי מבלי לצאת גועלי או מבלי לצאת עם הרגשה ש"הכנסתי" לו .
למרות שאתה כאדם חושב שכל אחד אוהב או רוצה לקבל ביקורת אתה טועה.
אם תדע איך לתת את הביקורת לאותו אדם שמולך ולהתאים אותה לעולמו או לקו מחשבתו תאמין לי שהביקורת תתקבל בברכה רבה יותר .
אם לא הבנת שאלון בשרשור הקודם קצת קיבל את זה לא נעים או נעלב , אז תמשיך להיות טיפוס .......... ותחשוב שכולם קופצים עלייך.
עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.